Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره دامپزشکی با بیان اینکه جمعه‌بازار جویبار یکی از کانون‌های ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان است، گفت: در سال جاری با نمونه‌برداری از جمعه‌بازار جویبار، این بازار به‌عنوان کانون این آلودگی معرفی شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بلاغ، علیرضا آقاجانی در جلسه پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان در جویبار با اشاره به مصوبات 10 گانه مازندران، اظهار کرد: بر اساس مصوبات استانی باید اقدامات بازدارنده و پیشگیرانه توسط ادارات و نهادهای اجرایی برای آنفولانزای فوق حاد پرندگان اجرا شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: تاریخچه ورود این ویروس یا بیماری به کشور ایران به دو دهه اخیر بازمی‌گردد که از طریق پرندگان وحشی مهاجر و در ادامه رفتارهای پرخطر بود که در محل‌ها پرورش طیور در روستاها و هم در واحدهای صنعتی اتفاق افتاده است.

رئیس اداره دامپزشکی جویبار به مصادیق رفتارهای پرخطر اشاره و عنوان کرد: عرضه و خرید طیور زنده از بازارچه‌ها و دوره‌گردها، ورود خودروها و افراد آلوده به محل‌های پرورش طیور از عوامل گسترش این آلودگی است.

آقاجانی خاطرنشان کرد: بر اساس آمارها سال 2017، بیش از 60 کشور جهان درگیر این بیماری هستند که 9 تیپ از این بیماری شناسایی‌شده است.

وی H5n8 را از نوع فراوان این بیماری دانست و افزود: 43 کشور به ویروس نوع H5n8 آلوده و کشور چین و آمریکا نیز به نوع H7n9 درگیر هستند.

رئیس اداره دامپزشکی جویبار به وضعیت این بیماری در ایران اشاره کرد و گفت: در یک سال اخیر 628 کانون آلوده به این بیماری شناسایی‌شده است که از این تعداد 210 مرغداری صنعتی، 400 واحد روستایی و 18 کانون پرندگان وحشی است.

این مسئول تصریح کرد: 26 استان کشور با این بیماری درگیر هستند که اصفهان بالاترین آمار را دارد.

آقاجانی اعلام کرد: خسارت وارده شده به 210 مرغداری آلوده به این ویروس یک هزار و 634 میلیارد تومان است.

وی افزود: از انواع این بیماری H5n1، H5n8 و H5n9 در ایران مشاهده‌شده است.

رئیس اداره دامپزشکی جویبار همچنین به وضعیت استان مازندران در رابطه با آنفولانزای فوق حاد پرندگان اشاره و خاطرنشان کرد: در استان 9 کانون آلوده که از این تعداد سه بازارچه، پنج کانون روستایی و یک واحد مرغداری صنعتی مرغ مادر شناسایی‌شده است.

آقاجانی با بیان اینکه جمعه‌بازار جویبار یکی از کانون‌های این ویروس خطرناک است، گفت: در سال جاری با نمونه‌برداری از جمعه‌بازار جویبار، این بازار به‌عنوان کانون این آلودگی معرفی شد.

وی افزود: جهش این ویروس باعث شد که در فصل گرما و سرما نیز فعال باشد و منجر به واگیر طیور و انسان‌ها شود.

رئیس اداره دامپزشکی جویبار بابیان اینکه اطلاع‌رسانی‌هایی به مردم و واحدهای مرغداری صنعتی انجام‌شده است، بیان کرد: در این راستا 12 روستا و 9 واحد مرغداری صنعتی پایش شدند که خوشبختانه نتایج آزمایش‌ها منفی بود.

آقاجانی اظهار کرد: برخی تصور می‌کنند که طیور غیرزنده در بازارچه‌ها سالم هستند ولی این طیور نیز در فضای غیربهداشتی کشتار می‌شود و امکان دارد ناقل این بیماری باشند.

وی افزود: در جمعه‌بازار سودجویان زیادی در برابر این تصمیم مقاومت می‌کنند و گاهاً به برخوردهای فیزیکی با کارشناسان ما می‌شود.

رئیس اداره دامپزشکی جویبار در پایان از ادارات و نهادهای مرتبط با این موضوع خواست تا با همکاری با کارشناسان اداره دامپزشکی و بهداشت از شیوع این بیماری در شهرستان جلوگیری کنند. انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۵۵۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست

امین افشار اظهار داشت: موانع به کار گیری شیوه‌های های نوین درمانی برای بیماران هموفیلی را تشریح کرد.

به گزارش ایلنا، وی در پاسخ به این سوال که این کانون بار‌ها از اهمیت استفاده از شیوه‌های نوین درمان هموفیلی سخن گفته است، مشکل عمده در عدم استفاده از این روش‌ها چیست؟ گفت: متاسفانه دیدگاه جامعی نسبت به این بیماری در کشور وجود ندارد و هزینه‌هایی که برای بیماری هموفیلی می‌شود متنوع است؛ بخشی از هزینه‌های درمان بیماری هموفیلی را بیمه‌های پایه می‌دهند، بخشی دیگر را صندوق صعب العلاج می‌دهد، قسمت دیگر هم از مابه التفاوت ارزی به اسم طرح دارویار پرداخت می‌شود. برخی هزینه‌های دیگر هم از سمت بهزیستی و مراکز توانبخشی تامین می‌شود.

وی اضافه کرد: بنابراین هر ارگانی به بخش خودش نگاه می‌کند و اینگونه می‌پندارند که استفاده از دارو‌های نسل قدیمی تر، هزینه کمتری در بر دارد. درست است که در ظاهر شاید اینگونه باشد، اما در مجموع آن هزینه‌ای که می‌شود با وضعیت درمان بیماران مطابقت ندارد.

افشار افزود: به طور مثال سازمان غذا و دارو اعلام می‌کند داروی هملیبرا داروی بسیار خوب و اثر بخشی است، اما هزینه بسیار بالایی دارد. این در صورتی است که تنها با نگاهی به مطالعات صندوق صعب العلاج و بیمه سلامت می‌توان دریافت که نسبت به فایبا و فاکتور ۷ در مجموع مصرف هملیبرا به نفع و به صرفه است. ولی چون درگیر بخشی نگری می‌شویم و بیماران هموفیلی متولی خاصی ندارند، باعث می‌شود گا‌ها تصمیماتی گرفته شود که منطقی بر آن حاکم نباشد.

وی یادآور شد: اگر هزینه‌های درمانی، دارویی، توانبخشی و حتی هزینه‌هایی که در زمینه اجتماعی و توانمندسازی بیماران هموفیلی انجام می‌شود درست صورت گیرد، باعث می‌شود، سطح کیفیت بیمار هموفیلی خیلی بالاتر برود.

او متذکر شد: علاوه بر این موانع بحران‌های دارویی را اضافه کنید، به طور مثال در ماه‌هایی از سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بحران دارویی در کشور داشتیم. این امر باعث شد بیمارانی که سال‌ها از دارو استفاده می‌کردند و مفاصل آن‌ها سالم مانده بود، در این برهه بحران دارویی مفاصل این بیماران نیز دچار مشکل شود.

تقویم دارویی بیماران هموفیلی را تدوین کنید

رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران تاکید کرد: ما بار‌ها درخواست کرده ایم که برنامه تقویم دارویی بیماران هموفیلی را تدوین کنند تا سهمیه دریافت ماهانه داروی بیماران مشخص باشد، چرا که اگر بیمار داروی خود را به موقع دریافت نکند در بدن او خونریزی اتفاق می‌افتد و هر خونریزی اگر درمان نشود و یا دیر درمان شود مفاصل را از بین می‌برد و همه این‌ها هزینه‌ها و تبعات بدی را هم برای فرد بیمار و هم برای دولت دارند.

رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران درباره حمایت‌های بیمه‌ای از بیماری هموفیلی اظهار کرد: طبق قانون، ۵ بیماری خاص که هموفیلی هم یکی از آن‌ها است، پوشش بیمه‌ای بالایی دارند. ما در این خصوص قدردان دولت هستیم، جمهوری اسلامی ایران با توجه به نگاه معنوی که به حیات انسان‌ها دارد، تا جای ممکن خدمات به بیماران ارائه کرده است و تا جای ممکن هزینه این خدمات رایگان بوده است.

وی افزود: متاسفانه در مورد دارو‌های نوین هموفیلی که وارد بازار می‌شود، سازمان غذا و دارو و شورای عالی بیمه مقداری توجه کمتری نشان داده اند. این دارو‌های جدید که اثر بخشی آن‌ها هم مطالعه شده است و نسبت به دارو‌های قبلی اثربخشی بهتری دارد، تحت پوشش بیمه قرار گرفته نشده است و بیمار مجبور است فرانشیزی را پرداخت کند.

او همچنین بیان کرد: طبق آماری که از اداره وزارت کار داریم، ۶۰ درصد بیماران هموفیلی دهک یک تا پنج جامعه هستند و این افراد توانایی پرداخت فرانشیز دارویی را ندارند. ۱۰۰ میلیون تنها هزینه پایه‌ای است که برای این بیماری می‌شود، اما گا‌ها هزینه‌های این بیماری به میلیارد‌ها تومان نیز می‌رسد.

وی خاطر نشان کرد: ما به شوارای عالی بیمه نامه‌ای نوشتیم و درخواست کردیم که دارو‌های نوین را جزء لیست بیمه قرار دهند. البته منظور این نیست که دارو‌های قدیمی اثر بخشی ندارند. بلکه بیماری هموفیلی بیماری است که باید دارو در تنوع بالایی در اختیار بیماران باشد.

افشار تصریح کرد: شعار امسال فدراسیون جهانی هموفیلی که کانون هموفیلی ایران هم عضو آن است، دسترسی عادلانه به دارو و درمان برای همه بود. در کشور ما دارو به صورت عادلانه توزیع نمی‌شود.

وی ادامه داد: هر کسی که به پایتخت نزدیک است، می‌تواند از خدمات دارویی و درمانی بهتری بهرمند شود. در استان‌ها هم آن‌هایی که به مرکز استان نزدیک‌تر هستند دسترسی بهتری به دارو دارند. همین رفت و آمد‌ها برای دریافت دارو می‌تواند بیمار هموفیلی را با تبعات خطرناکی روبه رو کند.

او در پایان تاکید کرد: دولت می‌تواند طرحی را برنامه ریزی کند که بیمار هموفیلی در خانه بماند و دارو را در خانه تحویل بگیرد. به این روش می‌توان مصرف بهینه دارو گفت.

دیگر خبرها

  • بیش از ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در استان بوشهر تولید می‌شود
  • هشدار دامپزشکی زرند درباره بیماری تب کنگو
  • آغاز تولید ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در بوشهر + فیلم
  • کشف و معدوم سازی ۹۸۷ کیلوگرم گوشت قرمز فاسد
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • نظارت دامپزشکی کرمان بر کارخانجات شیر و مراکز عرضه شیر خام
  • ترخیص همه نهاده‌های وارداتی از بندر امیرآباد
  • ثبت بالاترین رکورد جوجه‌ریزی در سال ۱۴۰۲ / کاهش ۴۱ درصدی کانون بیماری در واحدهای پرورشی