Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست به نقل از روابط عمومی بیمه مرکزی، نشست دو روزه روابط اقتصادی ایران - اروپا با حضور برخی از مسولان و مدیران ایرانی در حوزه‌های مختلف صنعتی، بازرگانی و بانکی و بیمه‌ای، سفرای تعدادی از کشورهای مهم اروپایی در تهران و فعالان اقتصادی از ایران و سایر نقاط جهان با سخنرانی خانم هلگا اشمیت معاون مسئول سیاست خارجی اروپا با موضوع زمینه‌های توسعه سرمایه‌گذاری‌خارجی در ایران در فضای پس از برجام وچالش‌های پیش‌رو، در روزهای سوم و چهارم اکتبر جاری در زوریخ سوییس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پرویز خسروشاهی قائم مقام بیمه مرکزی طی سخنرانی در این پانل گفت: بعد از برجام تحولات مهمی در صنعت بیمه ایران اتفاق افتاد. به طور مشخص پس از تحریم‌ها نسبت واگذاری اتکایی به خارج ایران به شدت کاهش یافت و به کمتر از یک درصد رسید. اما بعد از برجام این روند متوقف و معکوس شد و اینک واگذاری اتکایی به خارج تدریجاَ در حال بهبود است. با لحاظ مشارکت بیمه‌گر اتکایی بزرگ اروپایی اسکور در قرارداد مازاد خسارت بازار بیمه ایران که طی هفته‌های اخیر قطعی شد این نسبت رشد چشمگیری نیز خواهد یافت. در تحولی دیگر حدود ۷۰ درصد نفتکش‌های ایران و بیش از ۴۵ درصد کشتی‌های ایرانی توانسته‌اند از کلوب بین‌المللی IG پوشش بیمه‌ای بگیرند. همچنین کشتی‌های بیمه‌شده توسط موسسات P&I ایران اینک می‌توانند در بنادر کشورهای اروپایی تردد کنند.

وی افزود:صنعت بیمه ایران ظرفیت های بکر و استفاده نشده فراوانی دارد که بستر بسیار مناسب و پربازدهی برای سرمایه‌گذاری‌ فعالان اقتصادی خارجی است. خالص موجودی سرمایه در ایران نزدیک ۱۴۰۰ میلیارد دلار است که ریسک نهفته در این سرمایه، بالای ۳۰۰۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود. به عبارت دیگر تقاضای بالفعل و بالقوه برای پوشش ریسک در اقتصاد ایران بالای ۳۰۰۰ میلیارد دلار است که در حال حاضر تنها کمتر از ۳۰ درصد این ریسک تحت پوشش بیمه‌ قرار دارد.

خسروشاهی گفت: از حدود ۲۵ میلیون خودرو، فقط ۳ میلیون ۱۴۰ هزار دستگاه آنها یعنی ۱۳ درصد پوشش بیمه بدنه دارند. از نزدیک ۸۰ میلیون ایرانی، فقط ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر یعنی ۱۸ درصد، بیمه عمر دارند. همچنین تعداد بیمه ‌شده‌ های درمان تکمیلی ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر است یعنی فقط ۱۶ درصد مردم از این نوع بیمه برخوردارند.

وی با اشاره به رشد ضریب نفوذ در طی ۲۰ سال گذشته گفت: ضریب نفوذ بیمه یا نسبت حق بیمه تولیدی صنعت بیمه ایران به تولید ناخالص داخلی در ایران، همواره در حال رشد بوده است. در این ۲۰ سال، صنعت بیمه ایران ۴.۵ برابر کل اقتصاد کشور رشد داشته که همه نشانه روشن پتانسیل بالا و کم‌نظیر صنعت بیمه ایران برای توسعه سرمایه‌گذاری است.

قائم مقام بیمه مرکزی در پاسخ به این سوال که چه موانعی باعث شده این ظرفیت ها به فعلیت نرسد، گفت: صنعت بیمه ایران با دو محدودیت مهم مواجه است. یکی محدودیت منابع مالی و دیگری محدودیت‌های فنی به خصوص در امر ارزیابی ریسک و مدیریت ریسک بعد از قبول ریسک است. در کنار این دو مولفه کلیدی، مسایلی چون عدم توسعه فرهنگ بیمه و گستره وسیع حضور دولت در اقتصاد را هم می توان در این زمینه موثر دانست.

همچنین در پاسخ این سوال که نهاد ناظر بیمه ایران چه کمکی به شرکت های بیمه برای تعامل با بیمه‌های خارجی می‌کند، افزود: بیمه مرکزی برای کمک به تعامل و ارتباط بیمه‌های ایرانی با بیمه‌های خارجی به شرط تامین منافع متقابل آمادگی کامل دارد. البته نقش محوری بیمه مرکزی نقش نظارتی و حمایت از حقوق بیمه‌شدگان است و اگر شرکت های بیمه استانداردهای نظارتی بیمه مرکزی را در تعاملات خود با بیمه‌های خارجی مدنظر قرار بدهند و این ارتباطات متضمن منافع هر دو طرف باشد هیچ مانعی برای توسعه روابط وجود نخواهند داشت و بیمه مرکزی این تعاملات را تشویق کرده و به آن کمک خواهد کرد. ما در صنعت بیمه ایران حداقل در نیم قرن اخیر در حوزه بیمه‌های زندگی واگذاری به خارج نداشته‌ایم. اما بعد از برجام به منظور تشویق همکاری‌های بین‌المللی شرکت های بیمه ایرانی و انتقال دانش فنی و توسعه نیروی انسانی، بیمه مرکزی برای اولین بار به یکی از شرکت های بیمه اجازه داد تا با یکی از شرکت های بیمه اتکایی بزرگ دنیا قرارداد واگذاری اتکایی در زمینه بیمه‌های عمر منعقد کند. این نشانه عزم جدی بیمه مرکزی برای ارتقای ارتباطات بین‌المللی صنعت بیمه ایران است.

خسروشاهی در پاسخ به سوال، آیا استانداردهای نظارتی بیمه مرکزی همان استانداردهای مورد استفاده در سایر کشورهاست، گفت: این استانداردها هم از جهت موضوع و هم از جهت روش‌ها، در کل و از جهت اصول اساسی بسیار شبیه استانداردهای مورد استفاده در سایر کشورهاست هر چند مثل همه کشورهاُ بر اساس مقتضیات خاص اقتصاد ایران و صنعت بیمه آن برخی تعدیل‌ها و تفاوت ها وجود دارد. ما هم مثل غالب کشورها توانگری شرکت های بیمه را کنترل می‌کنیم، ذخیره‌گیری‌های آنها را تحت نظر داریم، ترکیب سرمایه‌گذاری‌های آنها را بررسی می‌کنیم و جهت تنظیم و مدیریت منافع ذینفعان مقررات حاکمیت شرکتی را اعمال می‌کنیم، اما در جزییات و روش‌ها به مقتضی شرایط محیطی تفاوت هایی با سایر کشورها قابل مشاهده است.

در پایان با اشاره به گزینه‌های سرمایه‌گذاری خارجی در صنعت بیمه در قالب خرید سهام‌های شرکت های بیمه ایرانی، ایجاد شعبه یا نمایندگی شرکت های بیمه خارجی در ایران و ایجاد بروکرهای اتکایی، بر همکاری و مساعدت و عزم جدی بیمه مرکزی برای کمک به شرکت های خارجی فعال در زمینه بیمه و سایر سرمایه‌گذارانی که قصد سرمایه‌گذاری در این حوزه‌ها را دارند تاکید شد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۷۵۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح دستاوردهای خراسان جنوبی از نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گزارشی از دستاوردهای خراسان جنوبی از حضور در نمایشگاه توانمندی‌های ایران در تهران(اکسپو ۲۰۲۴ ) ارائه کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مهدی جعفری امروز در نشست خبری به مناسبت گزارش دستاوردهای خراسان جنوبی از حضور در نمایشگاه توانمندی‌های ایران در تهران اظهار داشت: هدف اصلی ما از حضور در نمایشگاه توانمندی‌های ایران این بود که جلوه‌ای از ظرفیت‌های استان را در این نمایشگاه در معرض دید همه بازدیدکنندگان از این نمایشگاه قرار دهیم.

به گفته وی برای حضور بخش‌های مختلف استان در این نمایشگاه برنامه‌ریزی خوبی در حوزه‌های مختلف انجام شده بود تا زنجیره‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری خراسان جنوبی را در ششمین سال برگزاری این نمایشگاه که در دومین سالی بود که در  آن زنجیره‌ها توجه شده بود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: اولویت خراسان جنوبی اشتغال بر روی دو زنجیره زرشک و گوهرسنگ است که علاوه بر این دو مورد به زنجیره‌های دیگر مانند بنتونیت در سبد دوم و در سبد سوم هم در پاویون خراسان جنوبی به فرصت‌های سرمایه‌گذاری پرداخته شده بود.

وی افزود: در این نمایشگاه از کتاب 110 فرصت سرمایه‌گذاری بنام در خراسان جنوبی و کتابچه فرصت‌‌ها و ظرفیت‌های سرمایه گذاری رونمایی و بولتن‌های ادارات کل هم در هر حوزه‌ای عرضه شد که بعضی از آنها به پنج زبان دنیا ترجمه شده بود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار گفت: در این راستا کار دیجیتالی برای تولید محتوا هم انجام شد. باید ظرفیت‌های بازار پسندی خارجی تولیدات خود را شناسایی کنیم و اگر می‌خواهیم بازار صادراتی خوبی داشته باشیم باید از دانش بنیان‌ها در تولید محصولات خود استفاده کنیم. یکی از اهداف سرمایه‌گذاری در حوزه گوهرسنگ منطقه ویژه اقتصادی استان است.

وی با بیان اینکه باید با دانش‌بنیان کردن تولید، سهم صادراتی خود را در حوزه گوهرسنگ و زرشک افزایش‌دهیم، خاطرنشان کرد: 110 مذاکره تجاری بین بخش‌های دولتی و خصوصی، خصوصی و خصوصی و دولتی و دولتی در غرفه خراسان جنوبی در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران انجام شد. 21 هیئت تجاری خارجی از کشورهای چین، ارمنستان، روسیه، آفریقای جنوبی، ترکمنستان، ازبکستان، عراق و ... از غرفه خراسان جنوبی در این نمایشگاه بازدید کردند.

جعفری تصریح کرد: 55 درصد هیئت‌های تجاری بازدیدکننده از غرفه استان در حوزه محصولات مزیت دار خراسان جنوبی بودند که 25 درصد آنها در زمینه گوهرسنگ‌ها و بقیه  در دیگر زمینه‌ها درخواست‌هایی داشتند. هفت تفاهم‌نامه  هم در حوزه‌های مختلف در غرفه خراسان جنوبی امضاء شد که مهمترین آنها در حوزه گوهر سنگ بود که با وزارت صمت این تفاهم‌نامه منعقد شد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی تاکید کرد: مسئول نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی با معرفی گروه‌های تجاری بسیار خوب و دعوت آنها به غرفه استان و همچنین همکاری در زمینه‌های مختلف مربوط به برگزاری این نمایشگاه پرتوان ظاهر شد و کار شاخصی در این زمینه انجام داد. خراسان جنوبی در حوزه زنجیره‌ها در بخش فیزیکی به مرحله قابل قبولی رسیده و به طور مثال در حوزه زرشک 55 درصد کارها در استان انجام می‌شود.

به گفته جعفری در حال حاضر از همه سهم صادرات ایران، تنها 5 صدم صادرات  در زمینه گوهرسنگ است، البته جواهرسازان خراسان جنوبی به تازگی برای استفاده از سنگ‌های قیمتی استان اقدام کرده‌اند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی از شخصیت‌های چون وزیر جهاد کشاورزی، وزیر کشور و رئیس سازمان امور استخدامی کشور و تعدادی از معاونان وزرا و...به عنوان تعدادی از افرادی یاد کرد که از غرفه خراسان جنوبی بازدید کردند. 40 شرکت و 60 فعال اقتصادی خصوصی خراسان جنوبی در این نمایشگاه حضور داشتند.

انتهای پیام/ 251

دیگر خبرها

  • نمایشگاه نفت راهی برای اتصال بخش خصوصی به دولتی
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه خارجی در خراسان رضوی
  • آمادگی استان قزوین برای سرمایه گذاری‌های خارجی
  • نمایشگاه آخرین دستاوردهای صنعت هسته‌ای در اصفهان برپا می‌شود
  • سرمایه‌گذاری ۹۷۹ میلیارد تومانی‌ در صنعت برق خراسان جنوبی
  • عملیاتی کردن دستاوردهای علمی؛ ریشه پیوند دانشگاه و جامعه است
  • تشریح دستاوردهای خراسان جنوبی از نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • دستاوردهای هیات اقتصادی هرمزگان به کشور چین
  • ◄ ناچار به خروج کامل از صنعت حمل و نقل ریلی خواهیم بود