Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-01@18:42:58 GMT

شایع‌ترین بیماری‌های ریه کودکان

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۷۵۵۷۷

متخصص ریه کودکان گفت: استنشاق دود سیگار توسط والدین می‌تواند ریسک ابتلا به این بیماری‌ها را در کودکان بالا ببرد و مشاهده می‌کنیم کودکانی که از مادران سیگاری متولد می‌شوند بیشتر به بیماری‌های ریوی مبتلا هستند.

محمدرضا مدرسی رئیس بخش ریه کودکان مرکز طبی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با فارس، در خصوص شایع‌ترین بیماری‌های ریه کودکان، اظهار داشت: بیماری ریه کودکان به دو دسته بیماری‌های حاد و مزمن تنفسی تقسیم‌بندی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سرماخوردگی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های حاد تنفسی محسوب می‌شود، متأسفانه در سطح جامعه مشاهده می‌کنیم افراد بدون دستور پزشک برای درمان کودک اقدام به مصرف داروها می‌‌کنند که ممکن است وضعیت بیماری را بدتر کند.

فوق تخصص ریه کودکان تصریح کرد: برونشیت ریوی یکی دیگر از بیماری‌های ریه کودکان است که می‌تواند منجر به بستری بیمار شود. در این بیماری راه‌های هوایی فرد درگیر شده و کودک احساس تنگی نفس می‌کند.

مدرسی ادامه داد: بیماری آسم یکی دیگر از بیماری‌های ریه کودکان به شمار می‌رود که اگر به موقع درمان نشود می‌تواند خطراتی برای کودک ایجاد کند.

این متخصص ریه کودکان در خصوص سایر بیماری‌های شایع در دوران کودکی، گفت: سرفه مزمن، حساسیت ریوی و بیماری CF از دیگر بیماری‌هایی هستند که در این دوران می‌تواند ریه کودک را درگیر کند.

وی در توضیح بیماری CF، گفت: این بیماری، بیماری مزمنی است که سالیان زیادی در کشور ما مشاهده می‌شود.

به گفته مدرسی، بیماری CF یک بیماری ارثی بوده که بعد از زمان تولد ریه بیمار را درگیر کرده و به مرور زمان باعث تخریب آن می‌شود. به دلیل اینکه در حال حاضر داروهای این بیماری در کشور ما در دسترس افراد نیست، متأسفانه بیماران مبتلا به CF در حدود 10 تا 12 سالگی جان خود را از دست می‌دهند. این موضوع در حالی است که در کشور آمریکا و کشورهای اروپایی به دلیل اینکه دارو در دسترس بوده و مراقبت‌های لازم از بیمار انجام می‌شود این افراد می‌توانند 40 تا 50 سال عمر کنند.

وی تصریح کرد: امیدواریم تدابیر لازم در این زمینه صورت بگیرد و با مراقبت‌های کافی بتوانیم کمک شایانی به این افراد کنیم.

فوق تخصص ریه کودکان، گفت: CF جزو شایع‌ترین بیماری‌های ارثی مغلوب به شمار می‌رود و تا به حال تصور می‌شد که آمار افراد مبتلا به این بیماری در کشور ما پایین باشد اما می‌بینیم که شیوع این بیماری در کشور افزایش یافته است.

مدرسی تصریح کرد: در حال حاضر در مرکز طبی کودکان حدود 750 کودک مبتلا به بیماری CF ثبت‌نام کرده و تحت مراقبت هستند و امیدواریم بتوانیم در طی سال‌های آینده با انجام مراقبت‌های لازم، درمان و مراقبت از این بیماران را به سطح کشورهای پیشرفته برسانیم.

وی ادامه داد: برخی از کودکان که دارای نقص‌های مغزی یا اختلالات ذهنی هستند نیز پس از تولد به دلیل عقب‌ ماندن از تکامل به بیماری‌های ریوی مبتلا می‌شوند که شیوع این بیماری‌ها در آنها نیز زیاد است.

این فوق تخصص ریه کودکان در خصوص آمار کودکان مبتلا به بیماری‌های ریوی در کشور توضیح داد: در این زمینه آمار دقیقی وجود ندارد و نمی‌توان برای بیماری‌های ریوی عدد و رقمی را مطرح کرد زیرا این بیماری‌ها باید به صورت موردی بررسی شوند. اما به طور کلی بیماری‌های ریوی جزو شایع‌ترین بیماری‌های دوران کودکی هستند.

مدرسی ادامه داد: استنشاق دود سیگار توسط والدین یکی از مواردی است که می‌تواند ریسک ابتلا به این بیماری‌ها را در کودکان بالا ببرد و مشاهده می‌کنیم کودکانی که از مادران سیگاری متولد می‌شوند بیشتر به بیماری‌های ریوی مبتلا هستند.

وی گفت: همچنین دود سیگار می‌تواند در فردی که استعداد بیماری ریوی دارد یا از یک بیماری ریوی نهفته برخوردار است باعث تحریک شود و بیماری علائم خود را بروز دهد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۷۵۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان کودکان زیر ۷ سال رایگان می‌شود

به گزارش خبرآنلاین ، بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت و درمان در حاشیه نشست هفتگی هیئت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به رایگان شدن خدمات درمان برای کودکان تا سن ۷ سال در مراکز پزشکی دولتی گفت: در حوزه سلامت در سنین مختلف شرایط خاصی وجود دارد که ما باید به آن توجه کنیم. بسیاری از بیماری‌های انسان در ۷ سال اول زندگی او ایجاد می‌شود که اگر این بیماری‌ها در همان سنین کودکی پیشگیری شود، فرد در سنین بزرگسالی دیگر درگیر درمان این بیماری‌ها نخواهد شد.

ایسنا در خبری نوشت: وی افزود: رشد تکاملی بدن انسان در طول دهه اول عمر او ایجاد می‌شود. بنابراین هر حادثه‌ای به ویژه در ۷ سال اول زندگی کودکان می‌تواند پایدار شود. برهمین اساس با تلاش‌ها و پیگیری‌هایی که صورت گرفت در نهایت، رایگان شدن خدمات پزشکی برای کودکان تا سن ۷ سالگی در مراکز پزشکی دولتی در هیئت دولت به تصویب رسید. این طرح مایه افتخار برای جمهوری اسلامی ایران است که علی رغم همه مشکلات و تحریم‌ها خدمات پزشکی به کودکان تا ۷ سال را در مراکز دولتی رایگان اعلام کند.

عین اللهی گفت: این مسئله در واقع یک سرمایه گذاری برای آینده کشور است و ممکن است نتایج آن در دولت فعلی دیده نشود ولی در ۱۰ یا ۲۰ سال آینده نتایج آن مشخص خواهد شد و کشور را از نظر سلامت بیمه می‌کند.

وی در پاسخ به سوالی درخصوص کمبود دارو برای بیماران تالاسمی بیان کرد: بنا داریم با تقویت شرکت‌های دانش بنیان، داروی مورد نیاز را تأمین کنیم. در زمینه داروی بیماری تالاسمی افزایش تولید داشته‌ایم ولی تمایلی برای استفاده از داروی خارجی وجود دارد که پزشک باید این را تشخیص دهد. کمبودها را در داخل با اولویت شرکت‌های دانش بنیان تأمین خواهیم کرد.

وزیر بهداشت درباره اهمیت تولید پانسمان برای بیماران پروانه‌ای خاطرنشان کرد: ما ابتدای دولت ۷۰۰ شرکت دانش بنیان داشتیم که این میزان هم‌اکنون به ۱۴۰۰ شرکت رسیده که به‌نوعی رکورد است. با حمایت دولت تعداد این شرکت‌ها باز هم افزایش خواهد داشت که یکی از دستاوردهای همین شرکت‌ها، تولید این پانسمان بوده است. البته این کار در مرحله پژوهشی است و امیدواریم به مرحله تجاری‌سازی برسد

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901804

دیگر خبرها

  • واکنش زهره حمیدی به ویدئوی منتشر شده از او روی تخت بیمارستان | برای ۳ ماه قبل است، به سرطان مبتلا شده‌ام اما ...
  • درمان کودکان زیر ۷ سال رایگان می‌شود
  • نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • آلومینیومی‌ها در کنار کودکان مبتلا به سرطان
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟