Web Analytics Made Easy - Statcounter

قم- یکی از مراجع تقلید با بیان اینکه دنیای امروز از مادی‌گری خسته شده و رو به مکتب‌های الهی و معنوی آورده است، گفت: تلاش کنید مکتب اهل بیت(ع) جایگاه خود را در افکار عمومی پیدا کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، متن پیام آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی به کارگاه مطالعات شیعه پژوهی (هزار سال مدرسه شیعه، آلمان - برلین) به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

قبل از هر چیز لازم میدانم تشکیل این کنگره باشکوه را به همه شما برادران و خواهران عزیز و دستاندرکاران تبریک گویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به یقین تشکیل چنین کنگره‌ای در این مکان و در این زمان با آن هدف عالی از کارهای فرهنگی بسیار پر ارزش است و به یقین در پیشرفت مکتب اهل بیت(علیهم السلام) اثر مثبت دارد.

در آن زمانی که مرحوم شیخ طوسی شیخ الطائفه بر اثر آزار نا اهلان از بغداد به نجف اشرف آمد و اساس حوزه علمیه را در جوار حرم امیرمؤمنان علی(علیه السلام) بنا نهاد فصل تازه‌ای از تلاش‌های علمی شیعیان گشوده شد و روز به روز بر شکوه و عمق آن افزوده گردید.

به موازات این حوزه علمیه بزرگ، در شهر مقدس قم نیز از زمان ائمه هدی(علیهم السلام) راویان اخبار اهلبیت(علیهم السلام) پایه‌گذار حوزه‌ای شدند که با گذشت زمان گسترش یافت.

سپس در سایر شهرهای بزرگ دیگر اعم از شهرهای مهم عراق و لبنان و سوریه و شهرهای مختلف ایران حوزه‌ها یکی بعد از دیگری تأسیس شد و الان بزرگ‌ترین حوزه علمیه را عالم تشیع دارد و خوشبختانه انواع علوم اسلامی در این حوزه‌ها پرورش یافت و دامنه آن روز به روز گسترده شد.

ما معتقدیم دنیای امروز از مادی‌گری خسته شده و رو به مکتب‌های الهی و معنوی آورده و در میان مکتب‌های الهی مکتبی که عقلانیت و علم را در رأس تعلیمات خود قرار داده مکتب اهل بیت(علیهم السلام) است، هرچند متأسفانه خبر رسانی کافی در این زمینه نشده است. امیدواریم این برنامه شما پایه‌ای برای خبررسانی بیشتر و بهتر در این زمینه باشد.

البته ما هم تصمیم گرفتیم که در سال آینده کنگره‌ای تحت عنوان نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی در حوزه علمیه قم داشته باشیم. از همه دانشمندان اسلام اعم از شیعه و اهل سنت که دارای تعصب خاصی نباشند و حتی از شرقشناسان نیز دعوت به عمل آورده‌ایم و هر یک از علوم اسلامی را جداگانه به گروهی سپرده‌ایم و امیدواریم محصولش ده‌ها جلد کتاب در زمینه نقش شیعه در پیدایش و گسترش این علوم باشد، البته تجربیات شما برای ما با ارزش است و امیدواریم تجربیات گسترده حوزه علمیه قم نیز زمینه‌ای برای آیندگان فراهم کند تا مکتب اهلبیت(علیهم السلام) که همچنان در مظلومیت قرار دارد به همگان معرفی شود و جایگاه خود را در افکار عمومی پیدا کند.

از این که توفیق حاصل شد نمایندهای به نام حجت الاسلام آقای خوشخو برای شرکت در کنگره شما بفرستیم خوشوقتیم و بار دیگر از همه شما عزیزان و دستاندرکاران تشکر می‌کنم و شما را به خدای بزرگ می‌سپارم.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۷۷۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ورود حوزه علمیه به عرصه درختکاری و حفظ منابع طبیعی

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: حوزه علمیه قم باید به سرعت هرچه بیشتر به سمت بحث‌های علمی و تخصصی نسبت به درخت و درختکاری و حفظ منابع طبیعی برود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت‌الاسلام احمد مبلغی در نشست علمی درخت‌کاری از منظر فقه محیط‌ زیست که با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی در موسسه عالی فقه و علوم اسلامی قم برگزار شد، گفت: شاید نزد خیلی از ما و حوزه علمیه این ذهنیت باشد که بحث از درخت و درختکاری از یک اولویت بالایی برخوردار نیست، یا اگر هم هست یک کار اجرایی است که ارتباطی با فقه ندارد و اگر هم به آن ارتباط داشته باشد یک امر مستحبی است، و درخت‌کاری عملی مستحب و قطع آن امری مکروه است و این ذهنیت در ذهن‌ها بود.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: این ذهنیت، ذهنیت درستی نیست. اگر بپذیریم که این ذهنیت نادرست است، حوزه علمیه قم باید به سرعت هرچه بیشتر به سمت بحث‌های علمی و تخصصی نسبت به درخت و درختکاری و حفظ منابع طبیعی برود.

استاد حوزه علمیه قم گفت: آیا اگر در گذشته از استحباب درختکاری می‌گفتند اشتباه می‌کردند و الان ما می‌خواهیم تصحیح اشتباه گذشتگان را بکنیم یا آنان درست می‌اندیشیدند و ما امروز باید ذهنیت دیگری در خصوص این کار داشته باشیم.

وی ادامه داد: در گذشته درخت و درختکاری موضوعی نبود که مانند امروز پدید آمده است، زمانه هرچه به جلو می‌رود به هرچه تحول و روابط اجتماعی و تکنولوژی بیشتر می‌شود رابطه انسان با طبیعت و رابطه انسان با همه عناصر برپا دارنده طبیعت از جمله درخت یک رابطه ویژه می‌شود.

حجت الاسلام مبلغی اضافه کرد: در ارتباط با محیط‌زیست نظریه تبدل موضوع را داریم، یک حکمی در گذشته به گونه‌ای بوده و امروز به گونه‌ای دیگر تغییر پیدا کرده است و چون به گونه‌ای دیگر شده باید مطابق با موضوع تبدل یافته، استنباط حکم از نو صورت بگیرد و حکم قبلی تکرار نشود.

وی افزود: بسیاری از موضوعات این چنینی عوض می‌شود، در گذشته نه مشکل آب، خاک و هوا و نه مشکل منابع غذایی و محدودیت‌های آن را داشتیم، مشکل بیابان‌ها اگر در گذشته بود مشکلاتی مقطعی و برای محدوده معین بود.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: امروز مشکل بیابان‌ها و ریزگردها مشکلی برای تمام مردم است؛ در گذشته این همه آلودگی هوا و آلایندگی وجود نداشت و با مشکل کمبود آب مواجه نبودیم و طبیعت در یک مخاطره جدی قرار نداشت.

استاد حوزه علمیه قم افزود: امروز ما نمی‌توانیم مانند گذشته مسئله درخت و درختکاری را مطرح کنیم و فقط از بحث استحباب کاشت و نگهداری آن سخن بگوییم، امروز بحث درختکاری امری لازم و واجب است. کاشت درخت و نگهداری از طبیعت در شرایط امروز بسیار حائز اهمیت است.

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • لزوم ورود حوزه علمیه به عرصه درختکاری و حفظ منابع طبیعی
  • نهضت علمی امروز میراث پرافتخار مکتب امام صادق(ع) است
  • کتاب «اخلاق النبی(ص) و اهل بیته(ع)» به زبان ترکی استانبولی ترجمه و منتشر شد
  • امام جعفر صادق (ع)؛ شخصیت مهم در جهان اسلام و مکتب شیعه
  • شیخ صدوق بیش از هزار سال پرچمدار مکتب امام صادق(ع) و سایر اهل بیت(ع) بوده است
  • مکتب کلامی امام صادق علیه السلام و امتداد آن تا عصر حاضر
  • شهر قم غرق در عزا و ماتم شهادت رئیس مذهب جعفری+ فیلم و عکس
  • اقدامات بی بدیل امام صادق علیه السلام در حفظ و صیانت از روایات
  • آذربایجان شرقی عزادار صادق آل محمد
  • حوزه علمیه مدیون امام جعفر صادق (ع) است