Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط: آمارها نشان می‌دهد 98 درصد از درآمدهای دولت صرف هزینه‌های جاری ‌شده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، اسب هزینه‌های جاری دولت یازدهم و دوازدهم، به‌سرعت می‌تازد. حسن روحانی و کابینه‌اش اغلب درآمد کشور را صرف هزینه‌های جاری کرده‌اند.«بچه پولدار نفتی» تعبیری آشناست که بیشتر از سایر تعابیر، وضعیت دولت را تعریف می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این روزها بچه پولدار نفتی، بی‌توجه به عمران و آبادانی، فکر می‌کند هرچه بیشتر خرج کند باشخصیت تر است و مردم برای این ولخرجی‌اش، کف می‌زنند. او به آینده‌اش بی‌توجهش است و تنها به این موضوع فکر می‌کند که چگونه پولی که اکنون در دست دارد را صرف گذران امور روزمره‌اش کند، بی‌توجه به آینده هولناکی که انتظارش را می‌کشد!
قیمت نفت کم شد، بودجه جاری چند برابر!
کاهش قیمت نفت هم نتوانست خرج‌های جاری دولت را کم کند. حسن روحانی زمانی که دولت را از محمود احمدی نژاد تحویل گرفت، همان ابتدا قول داد سیاست چابک سازی را پیش خواهد گرفت؛ اما این قول هم به‌مانند سایر وعده‌ها هیچ‌گاه عملیاتی نشد.
حالا در سال 96 با رقم عجیب 320 هزار میلیارد تومان به‌عنوان بودجه جاری سروکار داریم. جعفر قادری، استاد اقتصاد دانشگاه شیراز، با بیان اینکه بر اساس احکام برنامه پنجم توسعه، دولت مکلف بوده رشد هزینه‌های جاری را به میزان 2 درصد کمتر از نرخ تورم محدود کند، در همین رابطه گفته: «اگر نرخ تورم اعلامی دولت در این 4 ساله را هرسال کمتر از 10 درصد مبنای عمل قرار دهیم دولت درمجموع مجاز به افزایش حداکثر 32 درصد در هزینه‌های جاری خود در این چهارساله بوده است».
حالا با وضعیتی مواجه هستیم که دولت 8 برابر بیشتر از میزان تعیین‌شده در قانون، رشد هزینه‌های جاری را در قانون بودجه در نظر گرفته است.
گزارش 4 ماهه ابتدایی امسال که وزارت امور اقتصاد و دارایی منتشر کرده وضع را از این هم بدتر می‌کند! آمارها نشان می‌دهد 98 درصد از درآمدهای دولت صرف هزینه‌های جاری ‌شده!
بهانه‌های همیشگی: دولت قبل مقصر است
دولتی‌ها اما توجیهاتی برای این افزایش بی‌رویه هزینه‌های جاری دارند و مثل همیشه دولت قبل را عامل این هزینه‌های غیرقابل‌باور معرفی کردند. آن‌ها میگویند نیروهای مازادی که دولت قبل به بدنه دولت اضافه کرده باعث افزایش هزینه‌ها شده.
اما داستان نیروهای مازاد چیست؟ گفته‌شده بعضی از دستگاه‌های دولتی 50 درصد نیروی مازاد دارند. هرچند که سروصدای استخدام نیروهای مازاد بعد از دولت دهم بلند شد اما آمارها نشان می‌دهد فقط دولت احمدی‌نژاد مقصر نبوده. همه دولت‌ها طی سال‌ها بدنه خود را بزرگ‌تر کردند؛ و این روند در دولت یازدهم نیز ادامه پیدا کرد این در حالی است که بر اساس برنامه‌ توسعه چهارم و پنجم قرار بوده دولت پنج درصد از تعداد شاغلان دولتی خود را کم کند و از تعداد کارمندان خود بکاهد اما بر اساس آماری که عسگری آزاد، معاون نوبخت بهار امسال ارائه داده بود نه‌تنها در سال‌های اجرای برنامه چهارم و پنجم (که 3 سال آن در دولت یازدهم سپری‌شده) تعداد کارمندان دولت کم نشده بلکه 14 درصد هم به بدنه دولت اضافه‌شده است. هم‌اکنون ٤٥ ‌هزار مدیر دولتی دارد که این رقم بیشتر از تمام کارمندان دولتی کشور ژاپن با ١٢٧‌میلیون نفر جمعیت است.
بودجه عمرانی سال‌به‌سال آب می‌رود
بودجه عمرانی این روزها وضعیت خوبی ندارد. در کشورهای درحال‌توسعه، نسبت هزینه‌های عمرانی به هزینه‌های جاری، بیانگر اهتمام مسئولین به حرکت روبه‌جلو و رشد سریع آن کشور است. در سالیان اخیر اما بودجه عمرانی کشور، به‌شدت آب‌رفته. این نسبت که در ایام دولت قبل عدد 38 درصد را هم رد کرده بود در پایان سال 95 به 12 درصد رسید. وضع زمانی بدتر می‌شود که آمار 4 ماهه ابتدایی 96 را هم ببینیم: فقط 2 درصد! تنها 1280 میلیارد تومان به مسائل عمرانی اختصاص پیداکرده. این در حالی است که در همین زمان 74 هزار 120 میلیارد تومان در بخش‌های جاری کشور خرج شده!
مشکلات کشور به همین‌جا هم ختم نمی‌شود. در قانون بودجه، معمولاً رقمی پیش‌بینی می‌شود و رقمی تحقق می‌باید. اگر سری به آمار میزان تحقق بودجه در سال‌های مختلف بزنیم به عمق فاجعه پی می‌بریم. به‌عنوان مثال در سال‌های 93 و 94 میزان تحقق بودجه جاری به ترتیب 6/96 و 4/96 درصد است درحالی‌که بودجه عمرانی در همین دو سال به ترتیب 6/8 و 5/48 درصد محقق شده؛ یعنی علاوه بر این‌که بودجه عمرانی در دولت یازدهم سهم پایین داشته، درصد قابل‌توجهی از همان میزان کم بودجه هم محقق نشده!
دولت روحانی دولت پرخرجی است. تکنوکرات ها اعتقادی به کاهش هزینه‌های جاری کشور ندارند! قیمت نفت در سال‌های اخیر نسبت به دولت‌های نهم و دهم به‌شدت افت کرده. بااین‌وجود دولت حاضر نیست کمتر خرج کند و به‌جای آن کاهش هزینه‌های عمرانی را هدف قرار داده. خروج از رکود و چابک سازی دولت، با هزینه‌های جاری سنگین امکان‌پذیر نیست.
تعطیلی کارخانه‌های مختلف این روزها دوباره صدای کارگران را درآورده. گویا تا زمانی که مسائل پیش‌پاافتاده، امنیتی نشود دولت قرار نیست تدبیری بیندیشد.

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۸۰۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت ایران کم‌ خرج‌ ترین دولتِ در حال‌ توسعه معرفی شد + جدول

صندوق بین المللی پول اعلام کرد دولت ایران در سال گذشته کم خرج ترین دولت در میان ۳۸ کشور در حال توسعه با درآمد متوسط بوده است . - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، جدیدترین آمار منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول از میزان هزینه کرد دولت ها در 38 کشور در حال توسعه با درآمد متوسط نشان می دهد دولت ایران کمترین میزان هزینه کرد نسبت به تولید ناخالص داخلی در میان این دولت ها را طی سال 2023 داشته است.

این نهاد بین المللی در گزارش جدید خود موسوم به «دیده بانی مالی» نسبت هزینه کرد دولت ایران به تولید ناخالص داخلی در سال 2023 را تنها 13.5 درصد محاسبه کرده است که کمترین رقم در میان کشورهای در حال توسعه با درآمد متوسط است.

هزینه کرد دولت ایران طی دو سال متوالی کاهش داشته و از معادل 14.2 درصد جی دی پی در سال 2021 به 13.8 درصد در سال 2022 و 13.5 درصد در سال 2023 کاهش یافته است.

دولت کویت در میان این کشورها پرخرج ترین دولت شناخته شده به طوری که نسبت هزینه کرد دولت این کشور به تولید ناخالص داخلی در سال میلادی گذشته 50.8 درصد بوده است.

متوسط هزینه کرد دولت ها در این 38 کشور نیز 32.6 درصد اعلام شده که بیش از دو برابر ایران بوده است. متوسط هزینه کرد دولت ها درخاورمیانه و شمال آفریقا نیز معادل 29.7 درصد تولید ناخالص داخلی منطقه بوده که بیش از دو برابر ایران است.

نسبت هزینه کرد دولت ها در برخی کشورهای دیگر به تولید ناخالص داخلی آن ها در سال 2023 عبارت است از: برزیل 47.9 درصد، چین 33.9 درصد، مصر 22.7 درصد، اندونزی 16.6 درصد، مالزی 23.3 درصد، عربستان 32.3 درصد، ونزوئلا 14.4 درصد، پاکستان 19.2 درصد، عمان 26.2 درصد، قطر 24.4 درصد، روسیه 36.8 درصد، ترکیه 33.9 درصد، امارات 25.9 درصد، و ویتنام 19.9 درصد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دولت ایران کم‌ خرج‌ ترین دولتِ در حال‌ توسعه معرفی شد + جدول
  • تزریق۳۶همت‌ اعتبارشرکتهای دولتی در امورفرهنگی برای اولین بار
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • سهم ۱۷.۸ درصدی هزینه‌های جاری در بودجه شهرداری قم
  • کنایه روحانی به رئیسی: گفتند اینها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • افزایش بودجه ماشین‌آلات روستایی استان اصفهان نسبت به کل کشور
  • افزایش بودجه ماشین‌آلات روستایی اصفهان نسبت به کل کشور
  • استخدام ۱۹ هزار نیروی پرورشی در سال جاری
  • اختصاص 800 میلیارد تومان به پروژه های محلات کم برخوردار در بودجه سال جاری
  • ۹۵ درصد بودجه پیشنهادی دولت تایید شد