Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- بازیگر مجموعه «دنیای شیرین دریا»، کار با کودکان را لذت‌بخش و شیرین عنوان کرد و گفت: آثار کودک همچون دیگر آثار باید تاثیرگذار باشند و فقط نباید به جنبه‌های تربیتی‌‌اش توجه شود.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری میزان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، عطیه غبیشاوی بازیگر سینما و تلویزیون به مناسبت روز جهانی کودک و نوجوان گفت‌و‌گویی با خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری انجام داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره توجه به عرصه کودک و نوجوان در سینما و تلویزیون گفت: برای اظهار نظری دقیق باید اشرافی کامل بر تمام آثار این عرصه داشت اما به طور کلی شخصا احساس می‌کنم هرچه به سمت جلو پیش می‌رویم، کار کودک و نوجوان بیشتر به سمت سرگرمی سوق پیدا می‌کند؛ این در حالی است که بچه‌ها علاوه بر سرگرم شدن و جنبه تربیتی، موسیقی و مهیج بودن آثار مربوط به خودشان را بیشتر دوست دارند. گاهی که تیزر‌های تبلیغاتی جشنواره فیلم کودک و نوجوان که هرسال در اصفهان برگزار می‌شود را می‌بینم، به نظرم همواره سعی می‌کنند فضای تربیتی در آثارشان داشته باشند و در عین حال بچه‌ها را با فضایی شاد به سینماها می‌کشانند اما این موضوع را هم باید در نظر گرفت که در کنار سینماها، به قدری دی‌وی‌دی‌های مربوط به کودکان و انیمیشن‌های خارجی در دسترس عموم قرار دارد که ممکن است برای خانواده‌ها به صرفه‌تر باشد.

وی ادامه داد: به نظرم سال ها پیش فضای کار کودک رویایی‌تر و فانتزی‌تر بود اما در حال حاضر چند سالی است که فیلم‌ها و برنامه‌های کودکان از یکسری خط قرمزها رد شده است و ما نمی‌دانیم آیا باید آن‌ها را از تماشا منع کنیم یا خیر، به ویژه انیمیشن‌های خارجی آن‌قدر آب و رنگشان جذاب است که گاهی بزرگ‌سالان را هم به خود جذب می‌کنند. بنابراین به نظرم انیمیشن‌های آن طرف بر کارهای کودک ما به خاطر داشتن امکانات جذاب غالب شده است اما در اینجا آثار کودک ما در حد تولید خیلی معمولی اتفاق می‌افتد که شاید برای کودکان خیلی جذاب نباشد. به عنوان مثال به یاد دارم زمانی می‌گفتند کارتون «تام و جری» را دیگر از تلویزیون پخش نمی‌کنند اما در حال حاضر شبکه پویا مدت هاست این اثر را به نمایش می‌گذارد.

این بازیگر همچنین در پاسخ به اینکه طی این سال ها در عرصه سینمای کودک و نوجوان پیشرفت چشمگیری داشتیم، اظهار کرد: مسلما نگاه من به عنوان یک فرد بزرگ‌سال با کودکان و نوجوان فرق دارد، بنابراین قضاوت کردن ما بزرگ‌سالان شاید خیلی اوقات درست نباشد اما می‌توان به جرئت گفت کودکان و نوجوانان حال حاضر به سبب هوشیاری‌شان دنبال برنامه‌های خاص و جذاب هستند. به عنوان مثال در فضای تلویزیون برنامه‌های چون «عمو پورنگ» و یا «فیتیله‌ای‌ها» از جمله برنامه‌هایی هستند که به مقدار کمی جنبه‌های تربیتی دارند و در کنارش هم جنبه‌های سرگرمی نیز دارند ولی در مقایسه با برنامه‌های کودک آن طرف امکاناتی که در اختیار داریم خیلی کم است. کودکان و نوجوانان ما بسیار توانمند هستند اما امکانات کم است. به عنوان نمونه همین فیلم سینمایی «قهرمانان کوچک» که به‌تازگی وارد عرصه شده با توجه به تیزرهایش به نظر جذاب و خوب می‌آید اما اینکه آیا می‌تواند یک ساعت کودک و نوجوان را پای خود نگه دارد، باید تماشا کرد. به نظرم آثار کودک و نوجوان هم همچون دیگر آثار باید تاثیرگذار باشند و فقط نباید به جنبه‌های سرگرمی و تربیتی‌‌اش توجه شود.

غبیشاوی سپس خاطرنشان کرد: در ارائه آثار ماندگار در همه عرصه‌ها من‌جمله کار کودک، همیشه صحبت از فیلم‌نامه خوب و امکانات بالاست که باید در اختیار دوستانی که در این عرصه فعالیت می‌کنند، باشد اما متاسفانه هنوز که هنوز است ما با فیلم‌نامه‌ها مشکل داریم. به نظرم مهم‌تر از هر چیزی همین فیلم‌نامه است و سپس بخش امکانات حوزه کودک که واقعا در کشور ما کم است، همچنین عجله در ساخت بعضا به آثار آسیب وارد می‌کند. متاسفانه گاهی در عرصه فیلم سازی کودک و نوجوان گویا می‌خواهند از یکسری افراد معروف چیدمان کنند ولی با امکانات خیلی کم کارهای را تولید می‌کنند و در عین حال در ساخت عجله می‌کنند. بنابراین همین امر موجب تولید آثاری ارزان اما بی کیفیت می‌شود که به نظرم نتیجه هم نمی‌دهد اما در هر حال امیدوارم امکانات بیشتر شود.

این هنرمند در پایان درباره اینکه آیا علاقه دارد بازهم در کار کودک و نوجوان همکاری داشته باشد، گفت: من خودم شخصا دنیا و فضای کودکان را دوست دارم و کودک درونم با تمام سختی‌ها، دوست دارد ادامه بدهد و زندگی کند. بنابراین اگر پیشنهاد خوبی در این عرصه باشد حتما دوست دارم همکاری کنم؛ چراکه معتقدم کسانی که در این عرصه کار می‌کنند، روحشان زلال، صاف و شفاف است و گویا کار کودک آدم را جوان‌تر نگه می‌دارد. امیدوارم اتفاقات خوبی در عرصه کودک و نوجوان کشورمان بیفتد و همین طور سینمای کشورمان موفق‌تر شود؛ چراکه به هر حال فرهنگ ما شرقی است و سینمای ما هم باید شرقی باشد.

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۸۴۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک ۱۵ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) می‌گوید اتحادیه اروپا ۱۵ میلیون یورو را برای پیش‌گیری و درمان سوءتغذیه در میان زنان، دختران نوجوان و کودکان و بهبود خدمات آب و فاضلاب در افغانستان اختصاص داده است.

یونیسف روز شنبه، ۸ ثور، با نشر خبرنامه‌ای گفته است که با این کمک برنامه ۲۷ ماهه در ۲۲ ولایت کشور اجرا خواهد شد.

قرار است از طریق این برنامه، برای ۸۰ هزار تن آب آشامیدنی و برای ۲۰۶ هزار تن خدمات صحی و به شش‌ هزار دختر نوجوان آموزش‌های مهارتی و حرفه‌ای فراهم شود.

بربنیاد آمار یونیسف، افغانستان با حدود ۲۹ میلیون نیازمند، از جمله ۱۵.۸ میلیون کودک و ۱۱ میلیون زن که به کمک‌های بشری نیاز دارند، یکی از بدترین بحران‌های بشردوستانه در جهان است.

روز گذشته نیز اتحادیه اروپا اعلام کرده بود که برای کمک به مهاجران اخراج شده از ایران و پاکستان،‌ ۱۷ میلیون یورو به سازمان بین‌المللی مهاجرت اختصاص داده است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • به‌نشر با دست پر به نمایشگاه کتاب تهران می‌ رود / ارائه ۶۰۰ اثر پر فروش و جدید در نمایشگاه کتاب
  • جنبه‌های شرعی حفاظت از محیط زیست به مردم بازگو شود
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!
  • کمک ۱۵ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان
  • کلاس آموزش بازیگری کودک بارانا
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • کمرنگ‌شدن نشریات تخصصی نوجوانان از عوامل افت شعر نوجوانان است
  • چرا شعر نوجوان مورد توجه نیست؟