Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛ ذاکریان،عضو شورای شهر قم در دهمین جلسه رسمی و علنی شورای شهر که در ساختمان شهید باکری برگزار شد، با اشاره به برخی معضلات شهرهای دیگر در بحث موبایل تاکسی‌ها اظهار داشت: ورود موبایل تاکسی‌ها به ناوگان حمل‌ونقل شهری امری اجتناب‌ناپذیر است، بنابراین لازم بوده تا تمهیدات قانونی لازم، جلوی مشکلاتی که گریبان‌گیر شهرهای دیگر شده را گرفته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بابیان خطر پیش‌روی سازمان تاکسیرانی با ورود موبایل تاکسی‌ها افزود: 6 هزار تاکسی با مجموع 14 هزار خانوار در شهر قم وجود دارد که نفوذ موبایل تاکسی‌ها می‌تواند خطر مهمی در این زمینه باشد.

عضو شورای شهر قم بابیان شرایط فعالیت موبایل تاکسی‌ها در شهر قم گفت: صرفاً شرکت‌هایی مجوز فعالیت در شهر قم را دریافت کرده‌اند که طبق منشورات سازمان تاکسی‌رانی و شهرداری قم حرکت می‌کنند و جذب موبایل تاکسی‌ها نیز در این شرکت‌ها تنها از درون سازمان انجام می‌گیرد.

ذاکریان با تأکید بر نحوه فعالیت‌های خودروهای شخصی در قالب موبایل تاکسی‌ها ادامه داد: خودروهای شخصی که طبق مقررات و موازین شهرداری و سازمان تاکسی‌رانی حرکت می‌کنند می‌توانند با گذراندن مراحل قانونی وارد این عرصه از فعالیت‌های نوین حمل‌ونقل شهری شوند.

وی خاطرنشان کرد: موضوع موبایل تاکسی‌ها ازیک‌طرف به مباحث اجتماعی پیوند خورده است که در این زمینه تعاملات لازم با دادستان استان انجام‌گرفته که بعضاً به پلمب برخی از این شرکت‌ها نیز منجر شده است.

عضو شورای شهر قم بابیان اینکه مسئله امنیت مهم‌ترین دغدغه شهرداری قم برای فعالیت این شرکت‌هاست تصریح کرد: اگر شرکت‌های نوین حمل‌ونقل شرایط شهرداری در زمینهٔ اخذ مجوزهای لازم از سازمان تاکسی‌رانی و شهرداری، دادن اطلاعات لازم راننده و خودرو و پالایش کامل مقتضیان را به شهرداری ارائه دهد شهرداری قم آمادگی لازم برای گسترش همکاری با شرکت‌های بیشتری را در این زمینه خواهد داشت.

ذاکریان عنوان کرد: یکی از مشکلات و درعین‌حال خواسته‌های به‌جای شهرداری قم در باب موبایل تاکسی‌ها بسترسازی‌های لازم برای ایجاد جی‌پی‌اس داخلی و عدم استفاده از سرورهای خارجی در این زمینه است که استقبال خوبی نیز از این ایده شهرداری در بین این شرکت‌ها به وجود آمده است.

وی تأکید کرد: موبایل تاکسی‌ها ازنظر امنیتی کاملاً پایش می‌شوند و این حق مسلم مردم است که از راحت‌ترین و ارزان‌ترین امکانات حمل‌ونقل شهری استفاده کنند.

عضو شورای شهر قم ادامه داد: یکی از دلایل مهم اقبال مردم به مسئله موبایل تاکسی‌ها نبود خدمات مناسب توسط شرکت‌های تاکسی‌رانی به مردم مخصوصاً در روزهای بحرانی است که امیدواریم با این طرح رقابتی سبب تحول در نحوه خدمات‌رسانی شرکت‌های تاکسی‌رانی نیز شود.

معیشت تاکسی داران را موبایل تاکسی تهدید می کند

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۸۴۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود شورای رقابت به نرخ گذاری تاکسی‌های اینترنتی به صلاح نیست

در برنامه بالاتر امروز با حضور علاقه بند مدیرعامل یکی از شرکت‌های تاکسیرانی اینترنتی و انتظاری کارشناس اقتصادی به موضوع تعرفه تاکسی‌های اینترنتی را شرکت‌ها تعیین کنند یا شورای رقابت، پرداخته شد.

ژوبین علاقه‌مند مدیرعامل اسبق یکی از شرکت‌های تاکسیرانی اینترنتی گفت: سامانه‌های هوشمند در یک دهه اخیر سعی کرده‌اند خدمات آنلاین متنوعی را به مردم ارائه دهند. یکی از مهم‌ترین آنها این است که خدمات تاکسی اینترنتی در تهران و سایر شهر‌های ایران جایگاه معتبری پیدا کرده است. 

علاقه‌مند تصریح کرد:  بازار خودرو های اینترنتی یک بازاری با تمرکز بالا است. خصوصیت بازار‌های پلتفرمی این است که تمرکز بالا است یعنی شما در هیچ کشوری در هیچ جای دنیا نمی‌بینید که از این پلتفرم‌ها ۱۰ مورد همزمان کار بکنند.

او افزود:من معتقدم که باید نهادی برای تنظیم گری وارد شود احتمالاً اینکه در قیمت بخواهد وارد شود آخرین مرحله تنظیم‌گری است یعنی معتقدم مکانیزم‌های دیگری برای تنظیم گری است که از مداخله کردن در قیمت خیلی خیلی در اصل کاراتر است.

او گفت:در اوایل راه اندازی ناکسی‌های اینترنتی روش قیمت گذاری به شهرداری سپرده شد ولی این روش تغییر کرد.

علاقه بند با اشاره به نتیجه مطالعه‌ای که روی مقصد‌ها و مبدأ‌ها انجام شده، گفت: درصد عمده‌ای از سفر‌ها با تاکسی اینترنتی از درب منازل به ایستگاه‌های مترو و از ایستگاه  مترو تا محل کار افراد است که این کار ارزش افزوده فوق العاده‌ای برای شهرداری محسوب می‌شود.

او درباره تعداد تاکسی‌های فعال اینترنتی در سطح شهر تهران افزود: در حال حاضر دو شرکت هستند که ۹۹ درصد سهم بازار را در اختیار دارند، ما ۴۹۰ هزار راننده در ناوگان مان داریم و در تهران هم حدود ۲۸۰ هزار راننده تهران مشغول به کار هستند.

به گفته او، حذف گزینه عجله دارم بسیار کار اشتباهی است، در زمان پیک تقاضا این گزینه وجود داشت که مسافر با رضایت کامل پرداخت می‌کردند.

علاقه بند افزود:امروز با وزود شورای رقابت به بازار خودرو چه اتفاقی افتاد که بخواهد در تاکسی‌های اینترنتی ورود کند؟ به طور کلی امروز کمسیون شرکت‌های اینترنتی پایین است.

او افزود:صدرصد کمسیون تاکسی‌های اینترنتی باید شرکت‌ها تعیین کنند نه شورای رقابت، امروز درصد بیشتری از تاکسی‌های اینترنتی به نفع راننده است و شرکت کمسیون کمتری دریافت می‌کند.

در ادامه انتظاری کارشناس اقتصادی گفت:در موضوع اگر بخواهیم راجع به رقابتی یا انحصاری بودن یک بازار صحبت کنیم که آن سوالی که کدام نهاد متولی در واقع تنظیم گری این بازار است پاسخش این است که ما به لحاظ رقابتی انحصاری بودن بازار موضوع را روشن کنیم باید اول برویم سراغ بحث تعریف بازار ما راجع به چه بازاری صحبت می‌کنیم که این بازار را می‌خواهیم بگوییم که این بازار رقابتی است یا انحصاری

او افزود:اساساً این شرکت‌هایی که تحت عنوان تاکسی‌های اینترنتی هم بعضاً از آنها اسم برده می‌شود اینها واقعاً خدمت حمل و نقل ارائه نمی‌دهند خدمت حمل و نقل را رانندگانی ارائه می‌دهند که با ماشین‌های شخصی خودشان هیچ رابطه استخدامی و مالکیت خودرو هم با این شرکت‌ها ندارند برای اینکه این بازار بازاری است که در آن خدمت جورسازی ارائه می‌شود این در واقع نظر بنده است یعنی این شرکت‌ها دارند خدمت جورسازی را به راننده و مسافر می‌دهند طرف عرضه می‌شوند اینها و طرف تقاضا هم می‌شوند راننده و مسافر، خوب ما با این رویکرد اگر ببینیم دیگر عرضه کنندگان خدمت حمل و نقل در این بازار نیستند.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: قیمت یک نقش بسیار کلیدی در بازار دارد در تسویه بازار دارد و یکی از پارامتر‌های اساسی و حساس است در اقتصاد قاعده بر این است که تا حد امکان حتی در کیس‌های انحصاری در قیمت دخالت نشود یعنی الان نهاد‌های رگولاتوری قیمت هم وقتی که می‌خواهند تنظیم‌گری کنند در بازار‌های انحصاری اول سراغ قیمت نمی‌روند ابتدا می‌روند سراغ دستورالعمل‌های غیر قیمتی مثل بحث‌های شرایط دسترسی به بازار بحث مقدار حتی اگر بتوانند مقدار عرضه را تضمین بکنند باز سراغ قیمت نمی‌روند وقتی که بقیه ابزار‌ها کار نمی‌کند سراغ قیمت می‌روند.

او افزود: بنده هم با این موضوع موافق هستم، اما آیا راهکار یعنی شرایط کنونی که الان گلایه‌هایی را ایجاد کرده در این بازار‌ها حالا در قالب گزینه عجله دارم قبل از حذف، بعد از حذف اتفاقاتی افتاد دیگر ما به صورت میدانی هم خودمان شاهد هستیم و هم از دیگران می‌شنویم در این خصوص بحث است که آیا اینها واقعاً رویه ضد رقابتی بوده یا نبوده این محل تردید است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تعرفه تاکسی‌های اینترنتی را شرکت‌ها تعیین کنند یا شورای رقابت؟
  • ورود شورای رقابت به نرخ گذاری تاکسی‌های اینترنتی به صلاح نیست
  • تفاوت های آیفون 13 و 13 پرو در چیست ؟
  • وعده‌های عملی نشده شهرداری و دولت درباره خودروهای برقی در حمل و نقل عمومی/ برقی شدن ناوگان به این زودی شدنی است؟ (فیلم)
  • تذکرات لازم در زمینه انتصابات را به شهردار قزوین داده ایم
  • هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم ندارید
  • تاکسی‌های قم مجهز به کارت‌خوان می‌شوند
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست
  • روحانیون کاروان‌های حج مشعل داران معارف و مناسک هستند
  • شهروندان تخلفات رانندگان تاکسی را گزارش دهند