Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@00:52:08 GMT

ظرفیت هایی از صنایع دستی همچنان مغفول است

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۸۴۸۰۹

رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: وضعیت صنایع دستی در میدان نقش جهان نشان می‌دهد که همچنان ظرفیت‌های مغفول مانده‌ای از این صنعت وجود دارد.

فریده روشن در بازدید از میدان نقش جهان و بررسی مشکلات صنف صنایع دستی در این محدوده در گفت‌و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: همانگونه که می‌دانید یکی از مهمترین ارکان هویتی شهر اصفهان داشته‌های گران‌سنگ و بی شمار میراثی و تاریخی این شهر است، اما صنایع دستی و هنرهای زیبای سنتی این شهر از نظر تنوع و اصالت چنان مرتبتی دارند که یونسکو این شهر را به شبکه شهرهای خلاق جهانی متصل کرده و اصفهان را به عنوان شهر خلاق صنایع دستی معرفی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه اصالت هنر زیبای اصفهان با این احکام یونسکو بیشتر اثبات می‌شود، افزود: مدیریت شهری اصفهان مدل حرکتی خود را بر مدار ثبات و توسعه پایدار شهری نهاده است و این یکی از راهبردهای اصلی شورای اسلامی برای شهرداری اصفهان است و بر همین اصل یعنی اصل توسعه پایدار استوار خواهد بود.

رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: میدان نقش جهان یک مجموعه بی نظیر است که علاوه بر موضوع تاریخی و میراثی بودن آن و حضور در فهرست آثار ثبت شده یک نمونه کامل از گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی است که در این میدان متجلی شده و باید از این فرصت به نحو احسن استفاده کرد.

روشن با اشاره به اینکه میدان نقش جهان می‌تواند گردشگری و صنایع دستی را توامان به پیش ببرد و این یک ظرفیت بی نظیر قرار گرفته در اختیار اصفهان است، گفت: وضعیت صنایع دستی در میدان نقش جهان نشان می‌دهد که همچنان ظرفیت‌های مغفول مانده ای از این صنعت وجود دارد که باید به درستی از آنها استفاده شود؛ هرچند سهم شهرداری در خصوص صنایع دستی و گردشگری یک سهم مشخصی طبق قانون است، اما متاسفانه بی توجهی نهادهای دیگر به صنایع دستی و گردشگری عمدتا به پای شهرداری اصفهان نوشته می‌شود و این رویه باید اصلاح شود.

وی تصریح کرد: وظیفه شهرداری در گردشگری ایجاد و توسعه زیرساخت‌های لازم و خدمات رفاهی است که یک شهر توریستی با شاخصه‌های تاریخی و فرهنگی و با یک جایگاه بین المللی به آن نیاز دارد. البته به دلیل اینکه اصفهان به عنوان شهر خلاق معرفی شده و با وجود این مولفه‌ها ارتباط تنگاتنگی با توسعه گردشگری و بازسازی شهری دارد و همین موضوع می‌تواند بستر شهری با گردشگری خلاق را فراهم آورد.

رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: ساماندهی فضاهای باز شهری به منظور برگزاری رویدادهای هنری و فرهنگی با تمرکز بر صنایع دستی و هنرهای سنتی و حمایت از هنرمندان خانگی در قالب خرید از آنان و استفاده از المان‌های صنایع دستی و هنرهای سنتی در طراحی مبلمان شهری نیز باید در سهمیه شهرداری دیده شود.

روشن ادامه داد: در زمینه ساماندهی و رفع مشکلات حوزه صنایع دستی باید به عدم تعامل و ارتباط منطقی بین دستگاه‌های متولی در وهله اول و کنشگران و فعالان این حوزه در مرحله بعدی اشاره کرد در این زمینه باید اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی، اداره کل اوقاف و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هر کدام سهم خود را در حفظ و نگهداری و ایجاد زیرساخت‌های صنایع دستی ایفا کنند و با هم افزایی و تعامل لازم بین نهادها و همچنین کنش‌گران این حوزه‌ها ظرفیت‌های موجود بخش مختلف در کنار هم قرار گیرد و از موازی کاری پرهیز کرد تا بتوان به استانداردهای لازم در صنایع دستی دست یافت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۸۴۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود

به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی، محمد طاهریان‌مقدم اظهار کرد: در این جشنواره تاکید بر غذاهای بومی محلی شهرستان و آش کمای انغوزه است.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چناران ادامه داد: غذاهای سنتی از نظر داشتن مواد مغذی، ویتامین‌ها و املاح ارزش غذایی بالایی دارد، شهرستان چناران غذاهای سنتی زیادی دارد که برخی از آن‌ها به فراموشی سپرده شده‌اند؛ هدف از برگزاری این جشن‌ها احیا سنن و آداب رسوم گذشتگان است که با شناسایی و حفظ آن‌ها می‌توان به سلامت خانواده کمک کرد.

وی با بیان این که برپایی جشنواره عاملی برای افزایش شور و نشاط در خانواده‌ها است، تصریح کرد: جشنواره غذاهای سنتی، موسیقی محلی و همچنین بازدید از مزارع گیاهان دارویی با مشارکت اقامتگاه بوم‌گردی منیژگان در روستای آبگاهی در مورخ ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

طاهریان‌مقدم افزود: برنامه‌های این جشن شامل اجرای موسیقی سنتی، اجرای سرود و جشنواره غذاهای سنتی، نمایشگاه گیاهان دارویی و محصولات خانگی، دست بافته‌های زنان و دختران روستایی است.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چناران یادآور شد: آش انغوزه یکی از غذاهای سنتی این شهرستان است که بیشتر در دامنه کوه‌های هزار مسجد در بهار رشد می‌کند.

دیگر خبرها

  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران
  • لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود