Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر سابق سوریه در ترکیه تاکید کرد : آمریکا فقط در رسانه‌ها با جدایی کردستان عراق مخالفت می‌کند، اما در حقیقت و به طور اساسی از آن حمایت می‌کند.

به گزارش گروه دفاتر خارجی خبرگزاری تسنیم،«نضال قبلان» سفیر سابق سوریه در ترکیه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در دمشق خاطر نشان کرد هیچ یک از کشورهای ترکیه یا سوریه نمی‌توانند خود را از همکاری یا هماهنگی در بسیاری از پرونده‌ها و در راس آن، پرونده امنیتی و تهدیدهای گروه‌های تروریستی بی‌نیاز بدانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترکیه نمی‌داند بدون همکاری سوریه با پرونده کردها تعامل داشته باشد.

وی درباره اظهارات اخیر مقامات ترکیه مبنی بر نیاز این کشور به کمک ایران، عراق و سوریه برای مقابله با جدایی کردستان عراق و همچنین تغییر در موضع ترکیه در قبال سوریه اظهار داشت : تغییری در رویکرد رسمی و اعلام شده ترکیه درباره مسئله ایجاد دولت کردی در عراق یا سوریه ایجاد نشده است، زیرا این مسئله برای ترک‌ها، یک خط قرمز است و به امنیت ملی ترکیه خدشه وارد می‌کند و از نظر آنها قابل مذاکره نیست، اما درباره اینکه آنها می‌خواهند به سوریه کمک کنند، باید گفت که آنها نمی‌توانند با پرونده کردی در منطقه بدون همکاری با سوریه تعامل کنند و ما نباید فراموش کنیم که پیش از جنگ علیه سوریه، هماهنگی امنیتی موثر و در سطح بالایی میان سوریه و ترکیه بنا به اعتراف مقامات ترکیه‌ای در بالاترین سطوح وجود داشت.

سفیر سابق سوریه در آنکارا خاطر نشان کرد : ترکیه اکنون خطر واقعی را در مرزهای جنوب شرقی خود احساس می‌کند و شاید چنین اظهارنظرهایی اشاره به حداقل همکاری امنیتی با کشورهای همسایه و به طور خاص با سوریه باشد.

وی درباره اشاره ولید المعلم وزیر خارجه سوریه به روابط با ترکیه اظهار داشت آنچه وزیر خارجه گفت، تاکید بر موضع رسمی سوریه از ابتدای دخالت ترکیه در امور سوریه است، سخنان وزیر خارجه معنایش این است که اگر ترکیه بخواهد روابط خود با سوریه را بهبود ببخشد، باید قبل از انجام هر کاری به تمام اشکال حمایت‌های خود از گروه‌های تروریستی از جمله داعش و جبهه النصره پایان دهد.

به گفته قبلان، هیچ یک از کشورهای ترکیه یا سوریه نمی‌توانند خود را از همکاری یا هماهنگی در بسیاری از پرونده‌ها و در راس آن، پرونده امنیتی و تهدیدهای گروه‌های تروریستی بی‌نیاز بدانند. ترکیه نمی‌داند بدون همکاری سوریه با پرونده کردها تعامل داشته باشد.

وی درباره جدایی‌طلبی کردها از عراق و پیامدهای آن خاطر نشان کرد مسئله همه‌پرسی درباره استقلال کردستان که چند روز پیش برگزار شد، معتقدم این همه پرسی پیام بسیار قوی به ترکیه فرستاد که اکنون همه طیف‌های سیاسی این کشور یقین پیدا کرده‌اند که پروژه کردی با حمایت مستقیم رژیم صهیونیستی و آمریکا صورت می‌گیرد، آمریکا هر چند در اظهارنظرهای رسانه‌ای با آن مخالفت می‌کند، اما در عمل و واقعیت از آن حمایت می‌کند، پروژه آمریکایی اسرائیلی کردی(جدایی‌طلبی) یک طرح واحد و مشترک است.

سفیر سابق سوریه در ترکیه اظهار داشت این مسئله هرگز ترکیه را حمایت نخواهد کرد، در نتیجه ترکیه اکنون مجبور به بازنگری در مواضع و سیاست خارجی و حتی داخلی خود است، زیرا پرونده کردی نیز یک پرونده داخلی قابل انفجار و دارای پیامدهای بسیار بزرگی بر وحدت ارضی و یکپارچگی ترکیه است

وی درباره حضور نظامی ترکیه در ادلب سوریه در پی توافق اخیر آستانه به تسنیم گفت : معتقدم آنچه درباره آن در آستانه توافق شد، گام مرحله‌ای برای نابودی گروه‌های تروریستی و جدا کردن آنچه آن را گروه‌های تروریستی می‌خوانند از گروه‌های دیگری است که ممکن است فعالیت زیر فرمان ارتش سوریه در مبارزه با گروه‌های جدایی‌طلب و در راس آنها برخورد با پروژه کردی در شمال سوریه را بپذیرند که دغدغه تاریخی برای ترکیه چه در شمال سوریه و چه در شمال عراق است، در نتیجه دستیابی به تفاهمات برای دستیابی به راه حلی درباره ادلب بعید نیست و پس از آن ممکن است شاهد هماهنگی ایرانی، ترکی، روسی و سوری برای تعامل با تحرکات جدایی‌طلبانه کردی در شمال سوریه باشیم.

انتهای پیام/

R36355/P36461/S8,90,94/CT15

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۹۱۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استرداد بیش از ۱۹۰ خانواده عراقی از اردوگاه الهول سوریه به عراق

اداره خودمختار کُردها در شمال و شرق سوریه با هماهنگی پارلمان عراق، ۱۹۱ خانواده آواره عراقی ساکن اردوگاه الهول سوریه را از این اردوگاه به عراق بازگرداند.

به گزارش ایسنا، اداره خودمختار کُردها در شمال و شرق سوریه با هماهنگی پارلمان عراق ۱۹۱خانواده آواره عراقی ساکن اردوگاه الهول روز یکشنبه این اردوگاه را ترک کرده و به عراق برگشتند.

به گزارش کردپرس، از ابتدای سال  میلادی جاری، این دومین دسته از آوارگان عراقی ساکن اردوگاه الهول واقع در شمال سوریه هستند که به عراق باز می‌گردند.

اردوگاه الهول در مسافت حدود ۱۰ کیلومتری مرزهای عراق واقع شده است. این اردوگاه که در استان الحسکه در شمال شرقی سوریه قرار دارد بیش از ۵۷ هزار تن را در خود جای داده که بیشتر آنها از اعضای خانواده گروه تروریستی داعش هستند.

اردوگاه الهول سوریه به ویژه با حضور تعداد زیادی از خانواده‌های داعشی با تابعیت‌های مختلف، عامل نگرانی کشورهای منطقه عربی است.

طی ماه‌های گذشته، قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق، سلسله نشست‌هایی با سفرای کشورهای خارجی و عربی در بغداد برگزار کرد و در آن از آنها خواست تا اتباع خود را از داخل این اردوگاه بازگردانند.

وی این اردوگاه را یک بمب ساعتی توصیف کرده و گفته است: بیش از ۲۰ هزار نفر از ساکنان اردوگاه الهول زیر ۱۸ سال دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • استرداد بیش از ۱۹۰ خانواده عراقی از اردوگاه الهول سوریه به عراق
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه‌های تروریستی در شمال سوریه
  • جدایی کاپیتان تیم ملی عراق از تیم لیگ برترمس رفسنجان
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • مخالفت عضو هیئت رئیسه مجلس با جدایی ری از تهران
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • نادری با جدایی ری از تهران مخالفت کرد