Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@15:07:02 GMT

اسرائيل به کشوري به نام کردستان نياز دارد

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۹۱۶۱۹

اسرائيل به کشوري به نام کردستان نياز دارد

خبرگزاري آريا - رژيم صهيونيستي به دليل عدم برخورداري از عمق استراتژيک همواره در آسيب‌پذيري دائمي به سر مي‌برد، لذا گزينه منطقي در اين رابطه تعريف زمين‌هاي جديدي براي ادامه حيات و زيست در منطقه است.
گروه بين‌الملل خبرگزاري فارس، سيده مهديه قرشي: ورشکستگي طرح‌هاي آمريکا در منطقه، شکست ميداني داعش در سوريه و عراق و ديگر گروه‌هاي مختلف تکفيري در ليبي، رويکرد ملي‌گرايانه ترامپ نسبت به ساير روساي جمهور امريکا، منزوي شدن اسرائيل و از دست دادن ابتکار عمل در منطقه و عدم اقبال سرمايه‌گذاري سياسي و جدي نسبت به اسرائيل در غرب (اروپا و امريکا) به دليل هزينه‌هاي هنگفت اين حمايت تا به امروز و همچنين ضعف اقتصاد ليبرال سرمايه‌داري غرب و افول تدريجي بنيان‌هاي آن، جملگي موجب شد تا رژيم صهيونيستي براي حفظ موجوديت خويش و پاسخگويي به افکار عمومي جامعه صهيوني ساکن در سرزمين‌هاي اشغالي علي‌رغم شکست‌هاي پي‌درپي در برابر جبهه مقاومت خصوصا لبنان و عدم تحقق اهداف کوتاه مدت و بلند مدت‌اش، به دنبال راه حلي براي تضعيف قدرت‌هاي منطقه‌ به ويژه ايران باشد که با توجه به سابقه ارتباط تنگاتنگ خاندان بارزاني با اسرائيل طبق اسناد موجود، اين رژيم در پي ايجاد پايگاه جديد در منطقه و سيطره بر آن و در اختيار گرفتن زمين بازي قدرت در برابر کشورهاي جنوب غرب آسيا که به زعم اين رژيم موجوديت او را تهديد مي‌کنند، است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در اين ميان برگزاري همه‌پرسي استقلال 25 سپتامبر 2017 در اقليم کردستان، نقطه قابل تاملي در وضعيت کنوني منطقه غرب آسيا به شمار مي‌رود. فشار رژيم صهيونيستي بر مشروعيت بخشي به همه‌پرسي که نه تنها از سوي کشورهاي همسايه عراق بلکه از طرف امريکا نيز مورد تاييد قرار نگرفته است، پيش فرض بازتوليد «اسرائيل دوم» در قالب کردستان مستقل را بر پايه دو منطق فيزيکي و فکري - امنيتي قوت بخشيد. رابطه رژيم صهيونيستي و اکراد امري مسبوق به سابقه بود.
کردها پس از جنگ جهاني اول و فروپاشي امپراتوري عثماني به دنبال تشکيل دولت مستقل کرد بودند، اما از زمان آغاز حرکت‌هاي استقلال‌‌خواهي اکراد، به دليل گسل‌هاي جغرافيايي کردستان عراق که اين منطقه را در حصار عراق، سوريه، ترکيه و ايران قرار مي‌داد، روابط اين اقليم با رژيم صهيونيستي براي شکستن محاصره شکل گرفت. هسته اوليه اين روابط در دهه‌هاي 1950-1940 و به دنبال خروج يهوديان کرد از عراق به مقصد اراضي اشغالي و دوران جنگ‌هاي جدايي‌طلبانه کردها از عراق، نضج يافت و در دهه 1960 به کانوني جهت حمايت از مقاومت کردي عليه دولت مرکزي عراق تبديل شد.
با توجه به قرار گرفتن اقليم کردستان در بزرگترين تنگناي ژئوپلتيکي که آسيب‌پذيري آن را دو چندان مي‌کرد، گرايش به گسترش رابطه با رژيم صهيونيستي از ديد اکراد براي غلبه بر انزواي جغرافيايي به نظر امري محتوم مي‌آمد. اين در حالي بود که اين سرزمين قفل شده در خشکي جهت دستيابي به هويت کردي مستقل، با چشم‌انداز پيچيده‌اي مواجه بود.
اگرچه نگاه رژيم صهيونيستي و مقامات اقليم کردستان به موضوع استقلال‌طلبي اين بخش از عراق، بازي برد – برد بوده، لکن وجود برخي چالش‌هاي داخلي و خارجي رژيم صهيونيستي، هر دو طرف را کيش و مات کرده است. از يک سو عدم دسترسي رژيم صهيونيستي به نتيجه مطلوب در صلح با مصر و اردن که در روزگار کنوني با کاهش اقبال عمومي اين دو کشور به رژيم اشغالگر روبرو بود و از سوي ديگر گرايش اقليم کردستان به داشتن روابط بيشتر با اين رژيم، آنان را به تمرکز سرمايه‌گذاري بر اين اقليم سوق داد، تا بدانجا که تاييد همه‌پرسي استقلال را فرصتي براي وزن‌گيري خود در قبال ساير کشورهاي منطقه و تقويت جايگاه هژمونيک‌اش با توسل به ايجاد خطوط قومي – فرقه‌اي با تقسيم کشورهاي غرب آسيا تلقي کرد.
اظهارات چندين باره مقامات رژيم صهيونيستي خصوصا در 19 سپتامبر 2014 در صحن مجمع عمومي سازمان ملل درباره سزاوار بودن اکراد در برخورداري از استقلال سياسي که توسط نتانياهو ايراد شد، بر از پيش تعيين‌شدگي اين مساله صحه مي‌گذارد.
تامين جريان نفت رژيم صهيونيستي از طريق اقليم کردستان و جايگزيني کشوري طرفدار خود به جاي اردن و مصر در جهان عرب و ساخت متحد بالقوه غير عربي از جمله رويکردهاي رژيم صهيونيستي از اهم اهداف اين رژيم در حمايت از اکراد بوده است. ارتباطات و مشورت امنيتي نيز از ديگر حوزه‌هايي است که منجر به گسترش همکاري‌ها ميان رژيم صهيونيستي و کردها شد. چنانکه القاي اقليت بودن قوم کرد مانند يهوديان از طرف رژيم صهيونيستي نيز در همين راستا انجام شد. اما در اين باره نبايد از نظر دور داشت که تلاش اين رژيم براي تسريع همبستگي بين صهيونيسم و مردم کرد در عراق، ايران، سوريه و ترکيه صرفا طرحي تبليغاتي است، زيرا اکراد بخش جدايي‌ناپذير و معتبر منطقه غرب آسيا و جهان عرب محسوب مي‌شوند، در حالي‌که صهيونيسم، جنبشي استعماري متولد اروپاست.
چالش‌هاي داخلي
رژيم صهيونيستي از بدو تاسيس در 1948، با دو چالش عمده دست به گريبان بوده است. بحران مشروعيت در داخل و عدم شناسايي بين‌المللي خصوصا از سوي دولت‌هاي اسلامي و عرب منطقه، سبب پيدايي هسته‌هاي مقاومت در مراحل متعدد شد. تبعيض قومي- طبقاتي نيز از ديرباز موضوعي بود که جامعه صهيونيستي را به دو گروه عمده اشکنازي‌ها و سفاردي‌ها تقسيم نمود. توجه به اشکنازي در مقابل سفاردي، شکاف ميان ساکنان شهرک‌نشين را عميق‌تر کرد و در نهايت برونداد اعمال اين سياست‌ها، ايجاد دو طبقه فرادست و فرودست در ميان جامعه يهوديان بود.
اختلاف ديگر در جامعه صهيوني به طرز تلقي از يهوديت، صهيون و دولت بازمي‌گشت که در سه دهه گذشته، تمايلات مذهبي تقويت و به دنبال آن، شکاف ميان مذهبيان و سکولارها نهادينه شد به طوري‌که در چنين شرايطي، رژيم صهيونيستي نتوانسته تاکنون منازعات مذهبي را بر اساس خواست خود مديريت کند. به همين دليل تفاوت ديدگاه در اين دو گروه با گذشت زمان تضادها و تناقض‌هاي ايدئولوژيک رژيم صهيونيستي را بيش از گذشته عيان کرد.
پديده مهاجرت معکوس چالش ديگر بود که رژيم صهيونيستي در داخل اراضي اشغالي بدان مبتلاست. اساس شکل‌گيري رژيم صهيونيستي که بر ترغيب يهوديان به مهاجرت از سراسر جهان به فلسطين بنا گذاشته شد، امروزه به گونه‌اي تغيير شکل يافته که انگيزه زندگي در سرزمين‌هاي اشغالي را به دلايل مختلف، به خصوص ناامني دائمي و عدم تحقق «رفاه اجتماعي»، به صورتي از ساکنان خود گرفته که خواهان مهاجرت به ديگر کشورها هستند. مهمترين نتيجه چنين حرکتي، کاهش ميزان جمعيت و نرخ رشد و نيز ظهور تغييرات اساسي در ساختار طبقاتي جامعه صهيوني و حتي تعيين ويژگي‌هاي فرهنگي و نژادي خواهد بود. وخامت اوضاع اقتصادي، تهديدات امنيتي و کم شدن احساس تعلق به دين يهود هم از ديگر دلايل مهاجرت معکوس به شمار مي‌رود. به موازات شکل‌گيري اين پديده و تسريع روند آن در سال‌هاي اخير، کاهش ورود يهوديان از ساير نقاط جهان به سرزمين‌هاي اشغالي نيز بر معضلات قبلي علاوه شده است.
اختلاف ميان ارتش و دولت هم، چنان بر عمق شکاف‌ها در اين رژيم افزوده که عدم اعتماد به ارتش در حفظ امنيت نزد صهيونيست‌ها و عدم اعتماد مردم به مسئولان و احزاب سياسي را به وجود آورده است. دور شدن صهيونيست‌ها از آرمان‌هاي اوليه اين رژيم و تامين منافع شخصي نيز موج گسترده‌ فسادهاي مالي و اخلاقي را بر اين بي‌اعتمادي‌ها تحميل کرده است.
چالش‌هاي خارجي
بروز شکست‌هاي پي‌درپي رژيم صهيونيستي در برابر نيروهاي مقاومت و حزب‌الله لبنان طي چهار جنگ مهم 33 روزه، 22 روزه، 8 روزه و 51 روز که اين رژيم را با توجه به بکارگيري تجهيزات نظامي مدرن از سوي نيروهاي مقاومت غافلگير کرد و نقاط ضعف اسرائيل و آمريکا در منطقه را آشکار نمود، نشان داد که چنانچه دولت‌هاي اسلامي از سازماندهي مناسبي برخوردار باشند، مي‌توانند شکست سنگيني را بر اين رژيم تحميل کنند. هچنين همين موضوع موجب کم‌رنگ شدن هراس از اسرائيل در ميان گروه‌هاي مقاومت و کشورهاي منطقه شد که اين خود مانع مهمي در پيشبرد سياست‌هاي رژيم صهيونيستي در منطقه بود.
در عين حال فلسطين به عنوان يکي از پايه‌هاي تشکيل دهنده هويت مسلمانان در خاورميانه، از مبادي اصلي موج نوي بيداري اسلامي بوده و آن را دومين اولويت جنبش‌هاي اسلامي قلمداد مي‌کنند. اگرچه ناتواني رهبران عرب در حل و فصل قضيه فلسطين، اين موضوع را به سرشکستگي تحمل‌ناپذير براي جهان عرب و اسلام تبديل کرده است، لکن فلسطين همچنان عنصر محرک احياي مجدد بيداري اسلامي است که آتش مبارزه با طاغوت را در بحرين و يمن روشن نگه داشته است. مسلما ادامه رويکردهاي تهاجمي رژيم صهيونيستي به فلسطين موجب افزايش تحرک جنبش بيداري اسلامي خواهد شد.
در کنار اين مسائل تغيير زاويه ديد آمريکا براي حضور در خاورميانه که تاکنون در جهت تامين امنيت اسرائيل تعريف مي‌شد، به سمت اقيانوس آرام و شرق آسيا، نيز مي‌تواند چالش ديگري براي رژيم صهيونيستي تلقي شود؛ چرا که به اين ترتيب، ايران و محور مقاومت با تثبيت سياست‌هاي ضد اسرائيلي در غرب آسيا، در کسوت کنشگري فعال، وسعت عمل رژيم صهيونيستي و در پي آن امريکا را محدود کرده و به تغيير وضع موجود در جهت محو اين رژيم گام بر مي‌دارد.
مجموعه فوق بر پايه منطق فيزيکي، تهديدات امنيتي رژيم صهيونيستي را رقم زد به طوري‌که اين رژيم را بر آن داشت تا پتانسيل‌هاي بالقوه خود در منطقه را به فعليت رسانده و زمان را براي احياي مجدد خود از دست ندهد. بنابراين ورود به ماجراي همه‌پرسي کردستان عراق و ترغيب مقامات اين منطقه به برگزاري همه‌پرسي، در راستاي مقابله با تهديدات امنيتي‌اش صورت گرفت.
منطق فکري - امنيتي
با توجه به اينکه تئوري جنگ‌هاي بي‌پايان اساس انديشه سياسي و امنيتي اسرائيل را تشکيل مي‌دهد، الگوي رفتارهاي منطقه‌اي رژيم صهيونيستي نيز بر اساس ترور، توسعه يگا‌ن‌هاي عمليات ويژه و نظامي و براندازي سازماندهي شده‌اند. براساس اين رويکرد، شاخص‌هاي امنيت رژيم صهيونيستي از تصوير تهاجمي برخوردارند که بخش لاينفک سياست خارجي، ساختار دفاعي و امنيت ملي اين رژيم را به وجود آورده است. اين در حالي است که دغدغه ناامني، موضوعي ريشه‌دار در جامعه صهيوني است. در شرايط پس از بيداري اسلامي در غرب آسيا، مصادره انقلاب از سوي امريکا و رژيم صهيونيستي و نيز بي‌ثبات‌سازي سوريه و تشديد تحريم‌ها عليه ايران و برجسته کردن نشانه‌هاي تهديد از سوي محور مقاومت در منطقه در قبال اين رژيم را هم مي‌توان در همين راستا تبيين کرد. در واقع از نظر تفکر امنيتي وجود سرزميني ديگر در جوار رژيم صهيونيستي که بتواند از ميزان تهديدات امنيتي آنان کاسته و به همان نسبت در تامين منافع رژيم موثر واقع شود امري ضروري بوده و در حال حاضر کردستان عراق حائز چنين ويژگي‌هايي است.
نتيجه‌گيري
رژيم صهيونيستي به دليل عدم برخورداري از عمق استراتژيک همواره در آسيب‌پذيري دائمي به سر مي‌برد، لذا گزينه منطقي در اين رابطه تعريف زمين‌هاي جديدي براي ادامه حيات و زيست در منطقه است، استقلال کردستان عراق و دولتي برآمده از جريان فکري صهيونيسم که منابع نفتي کرکوک را در دست دارد، مي‌تواند تضمين‌کننده بقاي اين رژيم باشد. قدرت گرفتن ايران نيز در کنار محور مقاومت با فائق آمدن بر گروه‌هاي ترريست داعشي و تکفيري بيش از گذشته رژيم صهيونيستي را به اجرايي کردن برنامه تجزيه کشورهاي منطقه سوق داده است. به همين مناسبت رژيم صهيونيستي درصدد حفظ حمايت و ارتباط با کردها بوده و تل آويو مشارکت‌هاي استراتژيک با کردهاي عراق را ادامه مي‌دهد تا بدين ترتيب از منزوي شدن خود ممانعت به عمل آورد و از طرف ديگر با همکاري کردها بر تحولات منطقه‌اي موثرتر باشد. کاهش توان ايران و ترکيه با استقلال کردستان عراق و استفاده ابزاري از کردستان مستقل به مثابه اهرم فشار بر کشورهاي يادشده در صدر برنامه‌هاي اين رژيم و درگيري‌هاي احتمالي در آينده غرب آسيا قرار دارد.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۹۱۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل

علی الدفاعی، عضو دفتر سیاسی و سخنگوی مجلس اعلای عراق در گفتگو با تسنیم ضمن تمجید از عملیات وعده صادق ایران به رژیم صهیونیستی اظهار داشت این عملیات سبب تقویت هر چه بیشتر جایگاه ایران و محور مقاومت در معادلات جهانی خواهد شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، «علی الدفّاعی»، عضو دفتر سیاسی و سخنگوی مجلس اعلای عراق در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری تسنیم، به تشریح  دیدگاه خود در مورد مهم ترین تحولات جاری در منطقه غرب آسیا از جمله پاسخ ایران به تجاوزات مکرر رژیم صهیونیستی عملکرد دولت محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق و دیدارهای اخیر وی با جو بایدن و رجب طیب اردوغان، روسای جمهور آمریکا و ترکیه پرداخته است. 

الدفاعی در پاسخ به سوالی پیرامون رویکرد دولت کنونی عراق به ریاست السودانی، نخست وزیر عراق در قیاس با کابینه های پیشین اظهار داشت: اولویت‌های دولت آقای سودانی که در برنامه دولت نیز اعلام شد و مجلس نمایندگان نیز به آن رای داد، این بود که بیشتر تلاش‌های دولت، معطوف به حل مشکلات داخلی این کشور باشد که مهم‌ترین آن بهبود وضعیت معیشتی به‌ویژه برای طبقات فقیر مردم بود.

وی در ادامه افزود: مسئله رفاه اجتماعی به دلیل افزایش جعمیت فقرا و نیازمندان به ویژه زنان بیوه، زنان مطلقه و سالمندان مورد توجه آشکار دولت کنونی عراق قرار گرفته است. علاوه بر این پرونده هایی همچون بهداشت و سلامت که در دولت های قبلی عراق مغفول مانده بود، بار دیگر اهمیت پیدا کرده است. بازسازی بیمارستان ها، بهبود خدمات پزشکی و بهینه سازی وضع پرسنل بهداشت و سلامت و تدارک تجهیزات لازم و همچنین توسعه امکانات درمان برای موارد بحرانی و ... از مواردی است که این دولت به آن توجه دارد. 

عضو دفتر سیاسی مجلس اعلای عراق پیشبرد امر خدمات رسانی به شهروندان عراقی از جمله تسهیل خدمات عمرانی و دولت الکترونیک را نیز از جمله دیگر اهداف مدنظر کابینه محمد شیاع السودانی دانست و گفت: در روند طرح های عمرانی و بازسازی ها نیز پیشرفت چشمگیری را شاهد هستیم که این  مسئله مورد توجه دولت قرار گرفته و بغداد را به عنوان پایتخت، به کانون اصلی پروژه های احداث پل ها و تونل ها، آسفالت خیابان ها و ساخت جاده های جدید و توسعه زیرساخت های حمل و نقل عمومی تبدیل کرده است.

السودانی در نهایت اظهار داشت حجم انبوه پروژه های عمرانی و خدمت رسانی به مردم عراق در داخل که با توفیقات زیادی نیز همراه بوده، سبب شده تا  از تمرکز کابینه وی بر مسائل مرتبط با سیاست خارجی کاسته شود. فلذا در مقایسه با مسائل داخلی، در بخش سیاست خارجی تلاش کمتری صورت گرفته است.

علی الدفاعی در پاسخ به سوالی پیرامون چالش های پیش روی دولت السودانی در سطح منطقه ای و بین المللی نیز اظهار داشت: در حوزه سیاست خارجی، به ویژه در دو سطح منطقه ای و بین المللی، منطقه درگیر دو جنگ ماهوی است: نخست، جنگ اوکراین که نفوذ غرب و آمریکا را تحت تأثیر قرار داد؛ و دیگری نبرد غزه است که در آستانه شعله ور کردن کل منطقه و ورود به یک جنگ گسترده است. این جنگ به دلیل تجاوزات وحشیانه صهیونیست ها که منجر به نسل کشی مردم فلسطین به ویژه کودکان شده، یک بحران انسانی واقعی ایجاد کرده و قربانیان آن در مدت شش ماه از 33 هزار شهید فراتر رفته است.

وی افزود: در همین راستا تاکید بر همکاری مشترک با کشورهای منطقه با هدف پایان دادن به بحران غزه از اهمیت بالایی برای دولت السودانی برخوردار است. تحکیم روابط با کشورهای همسایه به ویژه جمهوری اسلامی ایران، ترکیه و پادشاهی عربستان سعودی با تأکید بر منافع مشترک، نقطه مثبتی در مواضع دولت آقای سودانی است و در مقابل هرگونه اقدامی که بر اصل روابط تاریخی و برادرانه این کشورها با یکدیگر تأثیر منفی بگذارد، از سوی دولت عراق نیز مردود است.

الدفاعی سپس اضافه کرد: موضع عراق همواره بر این اصل استوار بوده است که هرگونه تجاوز به کشورهای همسایه و امنیت آنها را رد کند.

السودانی: موشک‌های ایرانی از خاک عراق شلیک نشده است

 

عضو دفتر سیاسی و سخنگوی مجلس اعلای عراق در تشریح مواضع این جریان در قبال رایزنی های دولت السودانی با مقامات آمریکایی و ترک اظهار داشت: سفر سودانی به آمریکا، سفر مهمی بود و عراق به وضوح بر مواضع خود در مناسبات با آمریکا تاکید کرد که هیچ توجیهی برای ادامه حضور نیروهای نظامی ائتلاف بین المللی در عراق وجود ندارد چراکه نیروهای قهرمان عراقی اکنون قادر به حفظ امنیت، کنترل مرزها و حفاظت از ثبات در سرتاسر کشور و منطقه هستند.

الدفاعی با اشاره به چشم انداز پیش روی عراق پس از تحمل سالها جنگ، اشغال و مبارزه با تروریسم گفت: ما شاهد گذار به مرحله جدیدی در زمینه بازسازی زیرساخت های عمرانی، نفت و توسعه اقتصادی هستیم. کمیته های فنی مشترک برای تعیین سازوکارها و چارچوب های زمانی خروج نیروهای خارجی و بستن این پرونده شروع به کار کرده اند. آقای السودانی نیز در دیدار با بایدن، رئیس جمهور آمریکا، موضع عراق را با شجاعت بیان و در مقام یک دولتمرد کشوری که احترام به حاکمیت کشورش اجتناب ناپذیر است، رفتار کرد.

 

کارنامه سفر نخست‌وزیر عراق به آمریکا؛ موفق یا ناکام؟نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق

 

الدفاعی در تشریح دیدگاه مجلس اعلا در قبال سفر اخیر اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به کشورش نیز گفت:  مسائل بین دو کشور در زمینه‌های امنیتی، اقتصادی، آب و ... بسیار مهم است. ابتکار عمل در پیشبرد طرح «جاده توسعه»  دلیل مهمی برای حل و فصل بسیاری از اختلافات، نزدیک کردن دیدگاه ها، همکاری برای حفظ ثبات است که می تواند زمینه ساز پایان بخشیدن به پرونده تجاوز نظامی (ترکیه به خاک عراق) که ناقض حاکمیت است و امضای چندین معاهدات به نفع دو کشور باشد.

ما انتظار داریم که با عزمی راسخ و قوی، رو به جلو حرکت کنیم و در این بین ضروری است که ترکیه بداند به عراق نیاز دارد و این مستلزم آن است که همه مقدمات را برای تداوم توافقات فراهم کند.

سخنگوی مجلس اعلای عراق در بخش پایانی این گفتگو در تشریح مواضع خود پیرامون پاسخ قاطعانه ایران به تجاوزات مکرر رژیم صهیونیستی در خلال عملیات وعده صادق نیز گفت: واکنش ایران، پاسخی قوی، شجاعانه و خردمندانه بود. جمهوری اسلامی گام‌هایی رو به جلو برداشت و توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل، قدرت دفاعی و گنبد آهنین را از بین برد و حتی ضعف متحدان رژیم صهیونیستی را به جهانیان نشان داد که ایران همواره مقتدر، در زمان اتخاذِ تصمیماتِ سرنوشت ساز، شجاعانه عمل می کند، حتی اگر تنها باشد. تا زمانی که حق با او باشد، با یاری رساندن به مستضعفین، پیروز می شود و از حاکمیت خودش محافظت می کند.

الدفاعی تاکید کرد معتقدیم، پس از پاسخ ایران، معادلات حاکم بر جهان تغییر کرده است. انتظار می رود قدرت تاثیرگذاری جمهوری اسلامی و همه کشورهای عضو محور مقاومت قوی‌تر خواهد شد. ایران ثابت کرده است که مخالف هرگونه سلطه گری، مداخله و تهاجم خارجی است. است.

 

انتهای پیام/

 

 

دیگر خبرها

  • رئیس اپوزیسیون رژیم اسرائیل به امارات می‌رود
  • گوترش حماس و اسرائیل را به آتش‌بس فراخواند
  • ژنرال صهیونیست: حزب‌الله منطقه امنیتی حائل در داخل اسرائیل ایجاد کرده است
  • پشت پرده استعفای فرمانده منطقه مرکزی ارتش رژیم صهیونیستی
  • السنوار درخشان‌ترین استراتژیست منطقه است
  • اظهارات جدید وزیر خارجه انگلیس علیه ایران | این راهکار بزرگ‌ترین ضربه به ایران و حماس خواهد بود
  • سخنگوی سپاه : در عملیات «وعده صادق» ۱۰ کشور به اسرائیل کمک پدافندی کردند / هیچ کشوری نمی‌خواست ما در این اتفاق موفق شویم
  • دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس خواهان آتش‌بس فوری و پایدار در غزه شد
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل