Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-08@13:45:14 GMT

آمادگی ۶۶ نفر برای اهدای جسد

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۰۱۰۹۸

آمادگی ۶۶ نفر برای اهدای جسد

زندگی > سلامت - معصومه حیدری پارسا:
اوایل مهرماه بود که سازمان پزشکی قانونی با اعلام شماره تلفن‌هایی از مردم درخواست کرد تا اجساد خود را پس از مرگ اهدا کنند و حالا از اعلام آمادگی ۶۶نفر تا به امروز برای اهدای اجساد خود به دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر می‌دهد.

امين رادمنش به همشهري مي‌گويد:« ازبين 66نفري كه اعلام آمادگي كرده‌اند يك سوم آنها را خانم‌ها تشكيل مي‌دهند و دو سوم هم آقايان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوع كمبود جسد در دانشگاه‌هاي علوم پزشكي سال‌هاست مورد بحث و اعتراض مدرسان آناتومي و دانشجويان پزشكي است. اين در حالي است كه بايد قبول كنيم دانشجوي پزشكي كه مي‌خواهد جراح شود، بايد با بافت طبيعي بدن آموزش ببيند و به همين منظور درهمه جاي دنيا افرادي هستند كه جسد خودشان را به دانشگاه‌هاي پزشكي اهدا مي‌كنند و در اغلب دانشگاه‌هاي دنيا اين كار از طريق اهدا صورت مي‌گيرد. در اين‌باره همچنين رئيس انجمن آناتومي ايران مي‌گويد: ما سالانه به 300جسد نيازمنديم؛ توجه داشته باشيد كه در كشور سالانه حدود 2000دانشجوي پزشكي و حدود 500دستيار پزشكي آموزش مي‌بينند كه به تشريح نياز دارند و براي آموزش آنها به اين موضوع بايد توجه كرد.» او همچنين درباره مسائل شرعي اهداي اجساد مي‌گويد: «براي اهداي اجساد اجازه و فتواهاي لازم را از طريق مركز تحقيقات فقهي سازمان پزشكي قانوني دريافت كرده‌‌ايم؛ افرادي كه وصيت مي‌كنند اجسادشان اهدا شود پس از مرگ اجسادشان به دانشگاه‌هاي بزرگ مانند علوم پزشكي تهران، دانشگاه علوم پزشكي ايران و دانشگاه شهيد بهشتي اهدا مي‌شود. همچنين تعداد محدودي از اجساد ناشناسي كه بعد از 6‌ماه كسي به سراغشان نيامده باشد با كسب اجازه قانوني از مقام قضايي، به مراكز دانشگاهي و تحقيقاتي دانشگاه‌هاي علوم پزشكي تحويل داده مي‌شوند.»

دانشجوهاي پزشكي دور ميز تشريح جمع مي‌شوند تا استاد با تشريح و توضيح بافت‌ها و قسمت‌هاي مختلف جسد، آنها را براي پزشك‌شدن آماده كند. اين قسمت از درس مهم‌ترين ابزار آموزشي واقعي استاد براي تدريس درس كالبدشناسي و آشنايي با ساختمان بدن انسان است و مي‌تواند زمينه‌هاي آموزشي فراواني را فراهم آورد و اين در حالي است كه در سال‌هاي گذشته همواره كمبود جسد يكي از اساسي‌ترين مشكلات دانشكده‌هاي پزشكي بوده است، موضوعي كه به‌رغم بالا بودن كيفيت آموزش‌هاي تئوري، آموزش عملي مباحث آناتومي را همواره با مشكل مواجه مي‌كند. حالا اما قرار است اهداي اجساد از طريق پزشكي قانوني با وصيت رسمي و قانوني افراد، دراختيار گروه تشريح دانشگاه‌هاي علوم پزشكي قرار بگيرد و اين فرهنگ همانند فرهنگ اهداي عضو درجامعه‌مان نهادينه شود. در واقع مسئله كمبود جسد و مشكلات تشريح و آموزش در دانشكده‌هاي پزشكي كه به دلايل مختلف ازجمله مسائل شرعي سال‌ها لاينحل مانده بود درمسيري قرار گرفته است كه در خدمت علم و كمك به همنوع باشد.

حرمت اجساد حفظ مي‌شود

جغتايي، رئيس انجمن آناتومي ايران همچنين مي‌گويد: از بدو ورود دانشجويان به سالن تشريح از آنان در خواست مي‌شود، احترام ويژه‌اي براي اجساد قائل شوند، فاتحه‌اي بخوانند چرا كه در فرهنگ ديني ما احترام به جسد مسلمان تأكيد شده و دفن جسد واجب كفايي است؛ بر همين اساس دانشگاه به خانواده‌اي كه جسد اهدا كرده، تعهد مي‌دهد پس از تشريح در كلاس‌ها جسد با احترام در قطعه مشخصي دفن شود؛ ضمن آنكه هنگام تشريح تأكيد مي‌شود عضوي از بدن جدا نشود.»

اهداي جسد شرعاً و قانوناً مشكل ندارد

امين رادمنش، مدير واحد فراهم‌آوري بافت و نسج‌پيوندي سازمان پزشكي قانوني مي‌گويد: واقعيت اين است كه ما در اين زمينه رسالتي نداشتيم اما با توجه به مشكلاتي كه در اين زمينه وجود داشت فراخوان رسمي داديم تا مردم براي اهداي اجسادشان به ما مراجعه كنند.اين موضوع همانطور كه از اسم آن‌هم مشخص است، اهدا است و شرعاً و قانوناً هم مشكلي ندارد و در آن پولي ردوبدل نمي‌شود؛ چرا كه از نظر فقهي و شرعي رد و بدل شدن پول به اين منظور حرام است و جداي از آن از نظر اخلاقي هم اين كار درست نيست و در هيچ جاي دنيا مرسوم نيست كه در قبال اهداي جسد مبلغي دريافت شود. همچنين در تلاش هستيم در موضوع بحث‌هاي فقهي مشكلاتي كه در اين زمينه وجود دارد را با كسب نظر علما رفع كنيم. اما در گذشته تهيه جسد براي تشريح چگونه بود؟ رادمنش مي‌گويد: پيش از انقلاب در مقاطعي اجساد از خارج از كشور وارد مي‌شد كه هم‌اكنون ما ورود اجساد از خارج از كشور را هم پيگيري مي‌كنيم و اعلام كرديم كه حاضريم با برخي از شركت‌ها در اين خصوص همكاري كنيم و در مقابل آن برخي از شركت‌ها هم براي همكاري اعلام آمادگي كرده‌اند. البته آن موضوع هم پروسه طولاني دارد و موضوع قوانين بين‌المللي به ميان مي‌آيد. تمام پروسه‌هاي مربوط به اين موضوع بايد طي شوند. ترجيح ما اين است كه از اجساد غيرمسلمان استفاده شود اما به اين دليل كه اين موضوع يك پروسه طولاني دارد، مي‌خواهيم دريافت جسد در داخل را هم پيگيري كنيم. درنهايت ما تمامي راه‌هايي را كه بتواند به علم پزشكي كمك كند انجام خواهيم داد و اگر اين اتفاق رخ ندهد لطمه آن به‌خود جامعه بازمي‌گردد ولي اولويت صد درصد با جسد غيرمسلمان و بحث واردات است كه اگر آن موضوع راه بيفتد ممكن است ديگر نيازي به استفاده از جسد مسلمان نباشد.»

چگونگي اهداي جسد

افرادي كه علاقه‌مند هستند تا جسدشان را اهدا كنند براي آگاهي از چگونگي انجام اين كار مي‌توانند با شماره‌هاي ۵۵۴۴۲۶۴۴ و ۵۵۴۴۲۸۴۴ تماس بگيرند. پس از ارتباط و ارائه اطلاعات افراد به نزديك‌ترين دفتر اسناد رسمي معرفي مي‌شوند تا به‌طور رايگان رضايتمندي خود را براي اهداي اجساد اعلام كنند.همچنين يك نسخه از اين رضايتنامه در اختيار فرد اهدا‌كننده قرار خواهد گرفت. اهداي جسد شرايط سني خاصي ندارد و تنها نكته‌اي كه بسيار مهم است، سالم بودن جسد است؛ يعني اگر فرد مثلا تصادف كرده باشد امكان اهداي آن وجود ندارد.

در همین زمینه: درمان، پیشگیری و آموزش با استفاده از ظرفیت خیرین حوزه سلامت

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۰۱۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اکبر نصراللهی رئیس دانشکدگان هنر و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی در نخستین همایش کشوری معماری و شهرسازی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود اظهار کرد: شاهد تهاجم فرهنگی از نوع مرکز و پیرامون در معماری ایران هستیم.

نصراللهی گفت: معتقدم، معماری، رسانه است؛ چون هم پیام است و هم ابزار انتقال پیام و هم اینکه مخاطبان انبوه دارد.

این استاد دانشگاه افزود: آنچیزی که رسانه، معماری را از سایر رسانه‌ها متمایز می‌کند، استفاده از هنر هم در ابزار یعنی نوع معماری و هم در طراحی و انتشار پیام است.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه در تشریح تحولات معماری و اثرگذاری و اثرپذیری آن از رشته‌های دیگر، گفت: استفاده از تکنولوژی‌های ارتباطی در معمــاری تــا جایی پیش رفته است کــه مفهــوم جدیدی به نام «مدیاتکچر» را موجب شـده اســت به گونه‌ای که در برج‌ها و ساختمان‌ها اخبــار و اطلاعات بــرای مــردم بــه نمایش گذاشته می‌شود.

وی در اهمیت معماری ابراز کرد: معماری تبلور فرهنگ و تمدن و هنر، روانشناسی و... در هر جامعه است و در طراحی فضای شهری و برنامه‌ریزی نباید از جایگاه مهم آن غلفت شود، اما متاسفانه الان وضع خوبی ندارد و خود ابزار تهاجم فرهنگی شده است.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه هشدار داد: تهاجم فرهنگی از نوع مرکز پیرامون در معماری به صورت ترویج الگوی معماری از غرب به ایران و تهران به شهرستان‌ها، معماری اسلامی و ایرانی را تهدید می‌کند.

نصراللهی ادامه داد: تقلید کورکورانه و ناشیانه و افراطی از معماری غربی، اختلال در توازان ارتباطاتی و بصری و شبیخون به محیط زیست، حریم‌ها، آرامش، امنیت، زیبایی، توازن، تعادل و معنویت بنا‌ها و غلبه بی‌نظمی، ناهماهنگی، فشار روانی، سیطره مادیت و کمیت به زندگی انسان راموجب است.

وی اضافه کرد: ساختمان‌های نازیبا و مغایر با فرهنگ مردم، ناهماهنگی بین ابعاد و ارتفاع ساختمان‌ها، الگو‌های طراحی، رنگ‌ها، مصالح و فرم‌های متفاوت و ناهمگون در عناصر دخیل در سیمای شهر، حقوق اجتماعی مردم را نقض کرده است.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه در بخش دیگری از سخنان خود با تشریح نقش‌های دوگانه رسانه در معماری اظهار کرد: سواد معماری حلقه مفقوده، معماری و شهرسازی است؛ این سواد به مردم محدود نیست، معماران، گرو‌های دانشی، استادان و متخصصان این رشته بیش از مردم و مسئولان به آن نیاز دارند و باید این مهارت و توانایی ساخت و عرضه متناسب با زیست‌بوم، فرهنگ و اعتقادات مردم در عین زیبایی و صرفه اقتصادی را داشته باشند.

نصراللهی ادامه داد: رسانه‌ها می‌تواند مروج معماری غرب و عامل اصلی مصرف گرایی و مدگرایی در معماری و در عین حال راهنما و وسیله برون‌رفت از این وضعیت باشند. آن‌ها می‌توانند مردم را برای انتخاب و خرید بنا‌های متاثر از فرهنگ غرب ترغیب کنند و یا مطالبه کننده بنا‌هایی منطبق با فرهنگ ایران و اسلامی و یا ناظر قدرتمند برای مقابله با آشفتگی و آزادی بی حد و حصر در این زمینه باشد.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه از استادان خواست از رسانه‌های کلاسیک، شبکه‌های اجتماعی و همچنین رسانه معماری برای تصویر‌سازی صحیح از رشته‌های معماری و شهرسازی و بالا بردن سواد معماری مردم و تحقق راهبرد‌های بازسازی و بازآرایی، توسعه، تمایز، اقبال اجتماعی و سودمندی آن استفاده کنند.

وی گفت: گروه کشوری معماری و رسانه آماده است با تشکیل موسسه دانش‌بنیان متشکل از استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی، طراحی ساخت ۵۰ هزار مسکن دانشگاه را عهده دار شود. 

همایش دوروزه کارگروه کشوری معماری بعد از دو روز بحث کارگروه‌های مختلف در دامغان، امروز در شاهرود با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و معاون علوم انسانی و هنر این دانشگاه به کار خود پایان داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اهدای عضو در مشهد جان ۳ بیمار را نجات داد
  • آمادگی دانشگاه تربیت مدرس برای پذیرش دانشگاهیان آمریکایی
  • افشای جنایتی دیگر از صهیونیست ها ؛ تصاویر خارج کردن اجساد از گور دسته جمعی در غزه + ویدئو
  • آمادگی دانشگاه تربیت مدرس برای پذیرش اساتید و دانشجویان اخراجی آمریکایی
  • اعلام آمادگی دانشگاه تربیت مدرس برای پذیرش اساتید و دانشجویان اخراجی آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین
  • ایران آمادگی بورس تحصیلی دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا را دارد
  • آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن
  • ذوب شدن اجساد شهدای غزه با سلاح‌های ممنوعه ارتش صهیونیستی
  • آمادگی دانشگاه شیراز برای جذب دانشجویان خارجی
  • آمادگی دانشگاه شیراز برای جذب دانشجویان اخراجی خارجی