Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-30@16:51:51 GMT

انقلاب انرژی پاک

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۰۱۴۱۰

انقلاب انرژی پاک

خبرگزاری میزان- انقلاب انرژی پاک به گونه ای است که علاوه بر حرکت نظام انرژی جهان به سمت استفاده هر چه بیشتر از منابع انرژی پاک و تجدیدپذیر، تعدادی از کشورها، تصمیم خود را برای ممنوعیت استفاده از خودروهای با موتور احتراقی اعلام کرده‌اند.

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، در دو سال گذشته، انقلاب انرژی پاک به‌طور پیوسته در حال گسترش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طوری که افزون بر حرکت نظام انرژی جهان به سمت استفاده هر چه بیشتر از منابع انرژی پاک و تجدیدپذیر، تعدادی از کشورها، تصمیم خود را برای ممنوعیت استفاده از خودروهای با موتور احتراقی اعلام کرده‌اند.

بخش حمل و نقل حدود ۱۵ درصد انتشار کربن ناشی از فعالیت‌های انسان در جهان را به خود اختصاص می‌دهد، این تصمیم یک گام قابل توجه در مقابله با پدیده‌ تغییر اقلیم و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای محسوب می‌شود. در عین حال، باید اشاره شود با توجه به سهم ۴۵ درصدی بخش حمل و نقل جاده‌ای در تقاضای جهانی نفت، حرکت جهانی به سمت استفاده از خودروهای برقی تهدیدی جدی برای قیمت نفت در میان‌مدت و بلندمدت است.

کشورهای آلمان، نروژ، هند، فرانسه و انگلیس از جمله پنج کشوری هستند که به‌طور رسمی حذف خودروهای با موتورهای درون‌سوز را از ناوگان جاده‌ای خود در دستورکار قرار داده‌اند و از این منظر، جزو کشورهای پیشگام در انقلاب انرژی پاک در سطح خودروها شناخته می‌شوند.

آلمان، نخستین کشور در دنیاست که ممنوعیت تولید و فروش خودروهای بنزینی و دیزلی را در افق ۲۰۳۰ قانونی کرده است. در اکتبر ۲۰۱۶، شورای فدرال آلمان قانونی را پیشنهاد و تصویب کرد که در آن، خواستار ممنوعیت کامل تولید موتورهای احتراقی تا سال ۲۰۳۰ شد. این تصمیم از سوی آلمان که چهارمین کشور بزرگ سازنده خودرو در جهان به شمار می‌رود، بسیار مهم و راهبردی است و نشانه‌ای از تحول عظیم در صنعت خودروسازی دنیا، طی کمتر از ۱۵ سال آینده است.

در فوریه ۲۰۱۷، دولت نروژ نیز تصمیم گرفت در زمینه‌ ممنوعیت خودروهای با موتور درون‌سوز از آلمان پیروی کند و حتی از آن عبور کند. این کشور اسکاندیناوی، طی قانونی نه تنها خودروهای با سوخت فسیلی را ممنوع کرد، بلکه هدف خود را پنج سال زودتر از آلمان قرار داد. بر اساس این قانون، در سال ۲۰۲۵، تنها خودروهای کاملاً برقی در نروژ اجازه خرید و فروش دارند و خودروهای بنزینی و دیزلی کنار گذاشته می‌شود. شانس دستیابی به اهداف این طرح جاه‌طلبانه‌ اما قابل دستیابی، از طریق اجرای نظام مالیات سبز در نروژ تقویت شده است. طبق دستورعمل اداره راه‌های عمومی نروژ، تا سال ۲۰۳۰، میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای همه کامیونت‌ها و وانت بارها، ۷۵ درصد از اتوبوس‌های مسافربری بین شهری جدید و ۵۰ درصد کامیون‌های جدید باید صفر باشد.

هند نیز سیاست مشابهی با نروژ در حوزه حمل و نقل جاده‌ای اتخاذ کرده است، به طوری گه در سال ۲۰۳۰ تنها فروش خودروهای الکتریکی در این کشور مجاز خواهد بود. وزیر راه آهن و زغالسنگ هند در این رابطه گفت «ما قصد داریم خودروهای الکتریکی را به‌طور گسترده در کشور مورد استفاده قرار دهیم و در تولید خودروهای برقی نظیر طرح تولید لامپ‌های LED یا کم‌مصرف UJALA)) خودکفا شویم». وی تأکید کرد «هدف این است که تا سال ۲۰۳۰، حتی یک خودرو بنزینی یا دیزلی نباید در داخل کشور فروخته شود.»

فرانسه به عنوان زادگاه موافقت‌نامه تاریخی تغییر اقلیمی پاریس قصد دارد تغییرات عمده‌ای را در بخش حمل و نقل خود برای دستیابی به اهداف این توافق‌نامه اجرا کند. بخشی از این تغییرات، ناظر به ممنوعیت فروش تمام خودروهای بنزینی و دیزلی در سال ۲۰۴۰ است. البته این ممنوعیت، یک فرآیند گام به گام خواهد بود. طبق اعلام وزارت محیط‌زیست، توسعه پایدار و انرژی فرانسه، این فرایند از جمله شامل «داشتن ناوگان ۲,۴ میلیون خودروی الکتریکی قابل شارژ و هیبریدی و همچنین سه درصد از خودروهای سنگین گازسوز (NGV) تا سال ۲۰۲۳» است.

باید اشاره شود که ۲ کشور هلند و چین نیز برای انجام اقداماتی در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از خودروها ابراز تمایل کرده‌اند. دولت هلند طرح ممنوعیت فروش خودروهای بنزینی و دیزلی از آوریل ۲۰۱۶ را در دستورکار قرار داده است. چین نیز در ماه جاری اعلام کرد طرح مشابهی را در حال بررسی دارد.

احسان تقوی نژاد

مدیریت امور اوپک و روابط با مجامع انرژی

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۰۱۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مافیای خودرو مانع ورود خودروهای برقی به کشور است

سخنگوی شورای شهر تهران گفت: مافیای قدرتمند خودرو مانع از ورود خودروهای باکیفیت و ارزان به کشور می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علیرضا نادعلی؛ سخنگوی شورای شهر تهران اظهار کرد: با ناکام ماندن دلالان و مافیای صنعت خودرو در پیگیری منافع نامشروع خود در معاملات خودروهای برقی، و ناامیدی آنها از قراردادهای شهرداری تهران برای خرید این نوع خودروها، این گروه ذینفع با توسل به قدرت پول و تطمیع برخی افراد و رسانه‌ها، در تلاشند تا مانع از اجرای طرح برقی‌سازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی توسط دولت سیزدهم و مدیریت شهری شوند.

وی افزود: برخی از وزرا، نمایندگان مجلس و شهردار تهران اخیراً به صراحت اعلام کرده‌اند که مافیای قدرتمند خودرو مانع از ورود خودروهای باکیفیت و ارزان به کشور می‌شود.

منبع: تسنیم

کد خبر 748541

دیگر خبرها

  • وضعیت راه‌های کشور؛ ادامه ممنوعیت تردد در جاده کرج - چالوس
  • نروژ غرب را به استاندارد‌های دوگانه در مورد غزه متهم کرد
  • جدول کفش طلای 24-2023؛ همان همیشگی!
  • تقویت دفاع نظامی و غیرنظامی در دستورکار آلمان
  • هت‌تریک رکورد شکنی سامیار | عبدلی رکورد ۵۰ آزاد را هم جابه جا کرد
  • پارلمان عراق قانون ممنوعیت همجنس‌بازی را تصویب کرد
  • تکرار رکوردشکنی عبدلی در ۱۰۰ متر آزاد
  • «مافیای خودرو» مانع ورود خودروهای برقی به کشور
  • مافیای خودرو مانع ورود خودروهای برقی به کشور است
  • سنگ اندازی مافیای خودرو برای ورود خودروهای برقی به کشور