Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@21:45:44 GMT

تولید انار در شهرستان سربیشه ۴۰ درصد کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۰۳۳۰۲

تولید انار در شهرستان سربیشه ۴۰ درصد کاهش یافت

بیرجند- مدیرجهاد کشاورزی سربیشه از کاهش ۴۰ درصدی تولید انار در این شهرستان طی سال جاری به دنبال سرمازدگی باغات خبر داد.

سیدحسن رضوی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در حال حاضر ۱۷۱ هکتار از باغات این شهرستان به کشت انار اختصاص دارد که از این میزان ۱۳۹ هکتار بارور و ۳۲ هکتار نیز غیربارور است.

وی از پیش بینی برداشت یک هزار تن انار در این شهرستان در سال جاری خبر داد و گفت: این میزان با توجه به سرمازدگی باغات انار کاهش ۴۰ درصدی محصول نسبت به سال گذشته داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خسارت ۴۵ درصدی کرم گلوگاه

مدیرجهاد کشاورزی سربیشه، مهم ترین آفت انار در شهرستان را کرم گلوگاه انار عنوان کرد و گفت: این آفت به محصول انار در دو مرحله درختی و انباری به طور متوسط تا ۴۵ درصد خسارت می زند.

رضوی اضافه کرد: خسارت عمده این آفت مربوط به تغذیه لاروهای جوان است که با ایجاد سوراخ در محوطه داخلی تاج و نفوذ به داخل میوه انار از پوست و دانه های میوه تغذیه می کند.

وی با تأکید بر اینکه وجود لارو و تخم آفت در میوه های به ظاهر سالم برداشت شده در انبار نیز سبب توسعه آفت در انبار می شود، بیان داشت: فرآیند پوسیدگی و ترشیدگی میوه و درحالت پیشرفته انبوه اسپورهای کپک سیاه و سبزآشکار می شود.

مدیرجهاد کشاورزی سربیشه ادامه داد: در این مرحله سوسک های میوه خوار نیز سبب تسریع پوسیدگی می شوند.

مبارزه شیمیایی با کرم گلوگاه غیرممکن است

رضوی با بیان اینکه آفت کرم گلوگاه انار، تخم های خود را داخل تاج میوه می گذارد و به همین دلیل مبارزه شیمیایی با آن تقریباً غیرممکن است، افزود: از طرفی سمپاشی در باغهای انار سبب از بین رفتن حشرات مفید و در نتیجه طغیان سایر آفت ها بخصوص کنه ها می شود.

وی همچنین به روش های مختلف مبارزه با این آفت اشاره کرد و گفت: بهبود و ایجاد باغات با شرایط زراعی مناسب، رهاسازی زنبور تریکوگراما که تخم های آفت را داخل تاج پارازیته می کند، جمع آوری میوه های باقیمانده روی درختان یا ریخته شده روی زمین و دفن یا سوزاندن آن ها، استفاده از تله های فرمونی به منظور تعیین زمان ظهور و اوج پرواز آفت، حذف پرچم به منظور جلوگیری از تخمگذاری پروانه ماده لابلای پرچم ها به وسیله دستگاه پرچم زدا یا گل گرفتن گلوگاه انار از جمله این روش ها است.

مدیرجهاد کشاورزی سربیشه با اشاره به اینکه توصیه می شود در زمان برداشت میوه های سالم انار، میوه های آلوده جمع آوری شوند، بیان کرد: این میوه ها پس از جمع آوری میوه های آلوده از محیط باغ خارج و منهدم شوند چراکه این کار موجب کاهش آلودگی انار در سال بعد می شود.

رضوی، برگزاری کلاس های آموزشی، بررسی پراکنش ومیزان خسارت آفت در نقاط مختلف شهرستان، توسعه مبارزه بیولوژیک در سطح شهرستان، افزایش سطح مبارزه مکانیکی با کرم گلوگاه انار و بهبود و اصلاح باغات انار شهرستان را از جمله اقدامات انجام شده برای کنترل این آفت عنوان کرد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۰۳۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین و کمترین سرقت‌ها در کدام شهرهای استان کرمان رخ می‌دهد؟

ایسنا/کرمان معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان کرمان گفت: شهرستان‌های ارزوئیه، انار، رابر، راور، زرند و کوهبنان در سال گذشته سرقت مسلحانه نداشتند و سرقت خرد در قلعه گنج، فهرج، ریگان، رفسنجان و منوجان کاهش داشته است.

سیدمهدی قویدل ظهر امروز هشتم اردیبهشت ماه در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان اظهار کرد: در سال گذشته ۱۲ جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم در سطح استان برگزار شده و شهرستان‌های زرند، رفسنجان، بم و بافت بیشترین جلسات را داشتند.

وی با بیان اینکه متاسفانه با تمام اقدامات انجام شده همچنان آمار سرقت در استان زیاد است، گفت: در سال ۱۴۰۲ اتهام اول استان کرمان سرقت بوده که چهار درصد افزایش داشته و متهمان ورودی به زندان هفت درصد افزایش پیدا کرده است.

قویدل با اشاره به اینکه ۱۱ شهرستان استان کرمان روند افزایشی سرقت را دارند، افزود: ۱۲ شهرستان روند کاهشی سرقت داشتند؛ ضمن اینکه در راور، جیرفت، بافت، زرند، کهنوج، کوهبنان و منوجان شاهد کاهش سرقت به عنف بوده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه ۵۶ درصد از مجموع سرقت‌های استان سرقت خرد است، بیان کرد: شهرستان‌های ارزوئیه، انار، رابر، راور، زرند و کوهبنان در سال گذشته سرقت مسلحانه نداشتند و سرقت خرد در قلعه گنج، فهرج، ریگان، رفسنجان و منوجان کاهش داشته است.

معاون دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه ۶۶ درصد سرقت‌های مهم استان در کرمان، رفسنجان، بم، جیرفت و سیرجان رخ داده، گفت: کرمان، رفسنجان، سیرجان و بم چهار شهرستان اول استان از نظر تعداد فراوانی سرقت هستند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود ۳۰ درصد از آمار زندانیان استان مربوط به اتهام سرقت است، افزود: سه موضوع مهم برای کاهش سرقت در دستور کار است که شامل ساماندهی کارگاه‌های ضایعاتی، افزایش پوشش پایش تصویری، ساماندهی معتادان متجاهر و اتباع بیگانه غیرمجاز می‌شود.

قویدل با ابراز گلایه از عدم اجرای برخی مصوبات شورای پیشگیری از وقوع جرم اظهار کرد: قرار بود دو نقطه برای تجمیع و ساماندهی کارگاه‌های ضایعاتی خارج از شهر اقدام شود که تاکنون اتفاق خاصی نیفتاده است.

وی تاکید کرد: در حوزه هوشمندسازی برای کاهش جرائم، وقوع تصادفات، سرقت و ... با چالش مواجه هستیم و قرار است ترک فعل‌ها در این موارد را به دادستان اعلام کنیم.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه اقدامات خوبی در زمینه جمع آوری سلاح انجام شده، گفت: طی ۱۲ سال گذشته ۲۱ هزار و ۷۱۶ سلاح جنگی و شکاری در استان کشف شده که ۱۰ هزار و ۸۹۴ مورد از آنها جنگی بوده است.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته بیشترین کشفیات سلام را در جیرفت، بم و رودبار جنوب داشتیم، افزود: این آمار روند افزایشی کشف سلاح و ورود سلاح و مهمات به استان را نشان می‌دهد.

قویدل تصریح کرد: تشکیل بانک اطلاعاتی، تقویت ایست و بازرسی‌ها، رسیدگی جدی و سریع به پرونده‌های سلاح و مهمات، برخورد قاطع و بازدارنده با قاچاقچیان سلاح و مهمات و اقدامات رزمایشی از جمله پیشنهادات ما برای برخورد با این حوزه است.

به گزارش ایسنا، در این جلسه همچنین سرهنگ حمیدرضا میرحبیبی رئیس پلیس آگاهی استان کرمان اظهار کرد: در سال جاری بیش از ۱۵ درصد کاهش سرقت را شاهد بودیم و کشف سرقت نسبت به سال قبل ۱۰ درصد افزایش دارد.

وی با اشاره به رشد ۶۵ درصدی کشف سرقت‌های مسلحانه در استان کرمان در سال جدید بیان کرد: چند باند فرا استانی سرقت منزل در کرمان دستگیر و اخیرا یک باند سرقت پنج نفره در بندرعباس دستگیر شده و باند فعال که سرقت سریالی انجام بدهد، در حال حاضر نداریم.

میرحبیبی با اشاره به اینکه پایش تصویری در شهر کرمان و جاده‌ها مشکل دارد، گفت: در صورت بهبود این وضعیت، مشکلات کمتر خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز | چیزهایی که درباره این میوه پرخاصیت نمی‌دانید
  • استخراج سالیانه ۳۰ هزار تن ماده معدنی منیزیت در شهرستان سربیشه
  • بیشترین و کمترین سرقت‌ها در کدام شهرهای استان کرمان رخ می‌دهد؟
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • جهش تولید با ورود شرکت‌های دانش‌بنیان ‌محقق می‌شود
  • نرخ تورم در آمریکا همچنان بازهم افزایشی شد
  • زنگ خطر کاهش رشد جمعیت در خوشاب
  • لایحه جدید مالیاتی دولت به نفع تولید و در جهت جذب سرمایه در بخش مولد است؟
  • پرآبی مسیل‌ها در محور انار- رفسنجان
  • آماده‌باش و پشتیبانی ۶ شعبه هلال‌احمر خراسان‌جنوبی به دنبال هشدار سیلاب در بیرجند و خوسف