Web Analytics Made Easy - Statcounter

جعفر کوشا در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی ایلنا، درباره موضع‌گیری برخی نمایندگان مجلس در رابطه با قوه قضاییه و پاسخ‌های مسئولان قوه قضاییه، گفت: در این موارد دو نکته را باید از هم تفکیک کرد. هر نماینده‌ای حق تحقیق و تفحص و اظهارنظر ازهر قضیه‌ای را دارد و این حق به واسطه تصریح قانون اساسی شمرده می‌شود.

عضو هیات مدیره کانون وکلای مرکز خاطرنشان کرد: اگر پرونه‌ای تشکیل شده باشد، با توجه به استقلال قاضی و دستگاه قضایی، باید اجازه بدهیم دستگاه قضایی با استقلال و بدون وجود فشار و جوسازی، مسائل را پیگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حقوقدان افزود: باید در موقع اعمال دو موضوعی که به آنها اشاره کردم، ظرافت به خرج داد و آن این است که اگر انتقاد دلسوزانه و علمی وجود داشته باشد و جهت‌گیری خاصی را برای دستگاه قضایی ایجاد نکند ولی در عین حال بتواند رهنمود خوبی داشته باشد، اشکالی بوجود نمی‌آورد.

این وکیل دادگستری تشریح کرد: در حقیقت باید بین نقد علمی و نقد مبتنی بر تخریب فرق قائل شویم. اگر نماینده‌ای هدفش نقد علمی باشد و مبتنی بر اصول علمی بحث کند و مطالب را مطرح کند، حتی در رسانه‌ها اشکالی بوجود نمی‌آید و حتی دستگاه قضایی باید از آن استقبال کند.

کوشا تاکید کرد: اگر نقد غیر علمی، تبلیغاتی و سیاسی باشد و قصد اعمال فشار به دستگاه قضایی باشد نه تنها اشکال دارد حتی می‌تواند عنوان مجرمانه داشته باشد. زیرا در موارد استقلال قضات حفظ نمی‌شود که این موضوع می‌تواند به ضرر متهم یا شاکی باشد.

وی یادآور شد: پیشنهاد می‌کنم بین نقد علمی و غیرعلمی تفکیک بوجود آید. ممکن است در مواردی دادستان اعتقاد داشته باشد نقدی که وارد شده غیرعلمی است و شخص نقاد معتقد باشد که نقدی علمی را گفته است. برای تشخیص نقد علمی از غیرعلمی باید مشخصات و ملاک‌هایی تعیین شود. نقد علمی، کارشناسی شده است و بحث، اصولی و بر اساس مستندات و اصول قانونی است این یک شاخص است همچنین نقد علمی باید مبتنی بر رسالت‌های دستگاهی که موردنقد قرار می‌گیرد، باشد.

کوشا با بیان اینکه رسالت‌های قوه قضاییه حفظ آزادی‌های مردم و حقوق مشروع عامه مردم است، ادامه داد: اگر این نقد‌ها در این جهات باشد، نقد علمی است. در نقادی نیت و قصد هم بسیار مهم است. باید دید آیا ناقد براساس انگیزه‌‌های شخصی سیاسی نقد می‌کند یا برای توجه به حقوق عامه نقد می‌کند.

عضو هیات مدیره کانون وکلای مرکز گفت: باید یک نشست مشورتی تخصصی برگزار شود از سه قوه در آن حضور داشته باشند و در ارتباط با نقد علمی صحبت شود.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۱۶۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سازمان زندانهای کشور عازم بشاگرد شد

ایسنا/هرمزگان نماینده رئیس دستگاه قضا در سفر به استان هرمزگان عازم شهرستان بشاگرد شد.

به گزارش خبرنگار ایسنا در هرمزگان؛ در آستانه سفر رئیس قوه قضاییه به استان هرمزگان، غلامعلی محمدی رئیس سازمان زندانهای کشور به عنوان نماینده رئیس دستگاه قضا عازم شهرستان بشاگرد شد.

رئیس سازمان زندانهای کشور در این سفر با حضور در گلزار شهدا با مسئولان این شهرستان دیدار و گفتگو خواهد کرد.

اژه‌ای رئیس قوه قضاییه نیز قرار است تا امشب در رأس یک هیأت عالی قضایی به هرمزگان سفر کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دیدار معلمان و فرهنگیان نمونه با نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی
  • ادامه حمایت دولت رئیسی از طرح نور؛ مورد استقبال قرار گرفته
  • (ویدیو) وزیر کشور: طرح «نور» مورد استقبال مردم قرار گرفته؛ این طرح بر اساس تکالیف قانونی است
  • وحیدی: «طرح نور» مورد استقبال مردم قرار گرفته است/ باید از ناهنجاری‌های تحمیلی جلوگیری شود
  • رئیس سازمان زندانهای کشور عازم بشاگرد شد
  • جزئیات سفر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان
  • رئیس قوه قضائیه به هرمزگان سفر می‌کند
  • ‌سفر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان
  • رئیس قوه قضاییه به هرمزگان سفر می‌کند
  • رییس قوه قضاییه به هرمزگان سفر می‌کند