Web Analytics Made Easy - Statcounter

آبادان- ایرنا- وزیر جهاد کشاورزی گفت:آماده سازی 270 هزار هکتار از طرح 550 هزار هکتاری کشاورزی خوزستان موسوم به طرح مقام معظم رهبری اجرا و اکنون در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا محمود حجتی روز پنجشنبه در جریان بازدید از چند طرح کشاورزی شهرستان آبادان در جمع خبرنگاران افزود:در فاز نخست این طرح برای 318 هزار هکتار تامین آب انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: مردم رنجدیده شهرهای آبادان و خرمشهر در جنگ تحمیلی بیشترین آسیب را چه به لحاظ مالی و چه جانی متحمل شدند و ما نسبت به مردم این دو شهر دین بزرگی به گردن داریم.
وی گفت: در هنگام آغاز به کار طرح یاد شده مشکلات خاص و عدیده ای وجود داشت اما اقداماتی را در قالب اجرا و بهره برداری و نوسازی و بازسازی نخیلات به انجام رساندیم.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: آنچه که تاکنون در چارچوب طرح 550 هزار هکتاری تعریف و اجرا شده با مشارکت و همراهی خود کشاورزان بوده است.
بگفته وی بسیاری از کشاورزان در شهرهای آبادان و خرمشهر سالها به دلیل وجود مشکلات نخیلاتشان را رها کرده بودند و زمین ها حالت خشکیده و یا باتلاقی پیدا کرده بود و نیزارها نیز رشد زیادی کرده بودند.
بگفته وی با مشارکت کشاورزان بخشی از عملیات بازسازی به صورت دریافت تسهیلات به میزان 40 میلیون ریال برای هر هکتار به انجام می رسد و تمامی مراحل به ترتیب توسط خود کشاورزان و با نظارت مهندسان و ناظران انجام و در نهایت عملیات تسطیح و زهکشی و آبیاری در باغات انجام می گیرد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه کار احیاء نخیلات و اراضی کشاورزی این منطقه در قالب بلوک های مختلفی از سال گذشته آغاز شده است افزود:به طور مثال تمامی مراحل آماده سازی حدود دو هزار و 200 هکتار از اراضی کشاورزی در روستای شلهه حاج حسین آبادان تا یک ماه دیگر به اتمام می رسد و تحویل کشاورزان می شود.
حجتی اظهار کرد: در روستای حیر آبادان نیز از یک هزار و 200 هکتاری که عملیات آن آغاز شده طبق برنامه ریزیهای انجام شده کار تا پایان سال جاری به اتمام و تحویل کشاورزان می شود.
وی گفت: برای جلوگیری از ورود آب شور به مزارع این شهرستان ابتدا باید عملیات زهکشی انجام شود تا ارتباط مزارع با جزر و مد قطع شود و آب از طریق پمپاژ آب از رودخانه مارد و به وسیله کانال ایزوله شده از طریق لوله در بخشی دیگر به مزارع وارد شود.
وزیر جهاد کشاورزی در مورد فاز دوم طرح 550 هزار هکتاری گفت: برای اجرای آن از روز نخست به دنبال تخصیص آب بودیم و رئیس جمهور نیز قولش را به مردم داده بود و نوبخت نیز آن را صورت جلسه کرد و این موضوع همچنان از طریق وزارت نیرو در حال پیگیری است و مراحل نهایی آن در حال طی شدن است اما هنوز هیچ ابلاغی در این باره صادر نشده است.
وی گفت: اگر در همان سال اول در مورد فاز دوم نیز تخصیص آب انجام و ابلاغیه اعلام می شد شاید تاکنون بخشی از فاز دو را نیز کار کرده بودم اما در زمان حاضر در این باره عقب هستیم و منتظر ابلاغیه مانده ایم.
وزیر جهاد کشاورزی روز پنجشنبه به استان خوزستان سفر کرد تا ضمن پیگیری طرحهای مقابله با ریزگردهای این استان از روند طرح 550 هزار هکتاری کشاورزی مقام معظم رهبری بازدید کند.
٧١٠٤/6064
خبرنگار مسعود گادار** انتشار دهنده: محسن بهاروند

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۲۰۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران

وفائی نژاد مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران در جلسه کارگروه خرید تضمینی محصولات کشاورزی، گفت: ۳۲ مرکز خرید در استان تجهیز و آماده آغاز عملیات خرید تضمینی گندم هستند و در صورت نیاز به افزایش تعداد مراکز خرید و تصویب کارگروه، اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان آمادگی لازم را برای افزایش تعداد مراکز خواهد داشت.

او افزود: در سال جاری سیاست‌های دولت در حمایت از کشاورزان و در راستای تحقق شعار سال بر این است که از ظرفیت‌های مردمی و بخش خصوصی در خرید دانه روغنی استفاده نماید که در استان مازندران نیز یک شرکت بخش خصوصی به عنوان خریدار دانه روغنی کلزا معرفی شده و همزمان با آغاز برداشت کلزا در استان فعالیت این شرکت نیز با همکاری و نظارت سازمان جهاد کشاورزی آغاز خواهد شد.

مدیرکل غله مازندران گفت: در سال ۱۴۰۲ با خرید ۱۱۸ هزار تن گندم افزایش ۴۲ درصدی و جهش تولید را تجربه کردیم و امیدواریم در سال جاری نیز با شرایط آب و هوایی حاکم، وضعیت مطلوب تری را از لحاظ تامین نیاز کشور در پیش داشته باشیم.

وفائی نژاد افزود: در سال گذشته ۹۶۰۰ تن کلزا در استان مازندران خریداری کردیم و دولت به منظور حمایت از کشاورزان قیمت خرید را از ۲۳ هزار تومان به ۳۰ هزار تومان افزایش داد.

حسن خیریانپور معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران نیز در ادامه این جلسه، با اشاره به اهمیت و ضرورت جلسات کارگروه خرید محصولات کشاورزی استان بر ساماندهی مراکز خرید، نظارت بر فرآیند خرید و تسهیل در امور کشاورزان در چارچوب دستورالعمل‌های ابلاغی تاکید کرد.

او با اعلام رضایتمندی از خرید تضمینی گندم و کلزا در سال گذشته و قدردانی از تمام دستگاه‌های مرتبط با این امر، افزود: در سال گذشته بیش از ۱۱۸ هزارتن گندم و بیش از ۹ هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شد و در سال زارعی جاری نیز امیدواریم این ارقام افزایش پیدا کند.

خیریانپور با تاکید بر اینکه در استان مازندران سالانه حدود ۴۸۰ هزارتن گندم برای مصرف انسانی مورد نیاز می‌باشد گفت: ما با استفاده از تمام ظرفیت‌ها می‌بایست بخش زیادی از این گندم را در مزارع داخل استان تامین نماییم.

او با تاکید بر نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم، افزود: استان مازندران در تولید ۱۴ محصول کشاورزی رتبه اول را دارد و این امکان وجود دارد که با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان تولید کالا‌های اساسی مورد نیاز استان را هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی افزایش داد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران با توجه به اینکه زمان آغاز برداشت گندم در استان نیمه دوم خرداد می‌باشد، گفت: کشاورزان از برداشت زودهنگام گندم خودداری نمایند، برنامه ریزی‌ها به گونه‌ای خواهد بود که از نیمه دوم خرداد ۳۲ مرکز خرید بنا به اعلام جهاد کشاورزی هر شهرستان آمادگی لازم را برای آغاز عملیات خرید تضمینی گندم خواهند داشت.

او از فرمانداران شهرستان‌هایی که به نوعی درگیر خرید هستند خواست، با تشکیل جلسات مستمر و منظم و با همکاری لازم با اداره کل غله و خدمات بازرگانی به روند مطلوب عملیات خرید کمک کنند.

خیریانپور با تاکید بر ضرورت ثبت مشخصات مزارع کشاورزان در سامانه پهنه بندی جهاد کشاورزی ضمن درخواست از کشاورزان برای ثبت مشخصات مزارع خود قبل از برداشت محصول، از سازمان جهاد کشاورزی خواست هرچه زودتر اقدامات لازم را جهت نهایی کردن اطلاعات این سامانه انجام دهد تا کشاورزان در روند تحویل محصول دچار مشکلی نشوند.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • پرداخت غرامت به کشاورزان بیمه شده خوزستانی
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • انتفاد از کاهش سهمیه سوخت کشاورزان
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود
  • آب سد سفیدرود رها سازی شد
  • گندم‌های ذخیره شده در مراکز روباز خوزستان خسارت ندیدند
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند
  • خسارت بارش شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان
  • خسارت بارش‌های شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان