Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مجلس شورای اسلامی درباره سخنان رئیس جمهور آمریکا درباره برجام گفت: هیچ اضطرابی در مسئولان ایرانی در این باره وجود ندارد.

به گزارش صدای ایران از مهر، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، عصر امروز در محل فرودگاه مهرآباد و پیش از سفر به روسیه به منظور شرکت در اجلاس اتحادیه بین المجالس جهانی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا در مورد برجام گفت: فکر نمی‌کنم در صحنه بین المللی مواضع آمریکا را جدی گرفته باشند و شاید رسانه های داخلی ما خیلی به آن پرداخته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: به نظر یک ناپختگی در این اظهار نظرها وجود دارد و من اطلاع دارم که مواضع کشورهای اروپایی، چین و روسیه در حفظ برجام شبیه ایران است و رفتارهای نادقیق در این زمینه هم برای خودشان و هم برای کشورهای دیگر مشکل ساز است.

لاریجانی در ادامه گفت: در اجلاسی هم که ۱+۵ در نیویورک با ایران درباره برجام داشت، از هیج یک از اعضا نشنیدم که حمایتی از موضع امریکا کرده باشند و همه این مواضع را گاه با واژه های نسبتا تند تقبیح کردند و استدلالشان این بود که برجام تفاهمی بین المللی است که مستند به قطعنامه ای شده که شورای امنیت تصویب کرده و در واقع برجام جزیی از قطعنامه شده و خارج از ید کشورهاست.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: جالب بود که یکی از استدلال‌های تیلرسون این بود که وقتی این تفاهم صورت می‌گرفت باید به موضوع تغییر دولت‌ها توجه می‌کردند، از این رو اگر در هر معاهده‌ای بخواهند این گونه فکر کنند که هیچ کشوری حاضر نیست با دولت آمریکا معاهده و توافقی داشته باشد؛ این تلقی خیلی کودکانه است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که وزن گذاشتن روی مواضع مسئولان امریکایی جایی ندارد، گفت: در این زمینه در هیات نظارت بر برجام بحث های طولانی صورت گرفت و روی اقدامات متناسب فکر شد.

لاریجانی اظهار داشت :طبق قانون مصوب مجلس هم روشن است که در اقدام متقابل ایران چگونه عمل کند، چه در مسایل هسته‌ای و مسائل حاشیه‌ای دیگر که امریکایی مطرح می‌کنند، به ویژه درباره نیروهای مسلح مشخص شده است که اقدام متقابل ما چگونه باشد، از این رو راه ما روشن است.

وی در ادامه گفت:در هیات نظارت بر برجام هم در این باره صحبت شده و تصور نمی‌کنم که ملت ایران هیچ‌گونه نگرانی در این باره داشته باشند، چون حداقل قضیه این است که کشورهای دنیا متوجه موضوع شده‌اند و همراه ایران هستند.
رئیس مجلس با تجلیل از موضع دقیق روسیه در اجلاس 5+1 گفت: سایر کشورهای اروپایی هم بر همین موضع حفظ برجام تاکید داشتند و در واقع یک وفاق در صحنه بین‌المللی وجود دارد اما یک کشور تک روی می‌کند و این تک‌روی به ضرر آنها تمام خواهد شد.

رییس مجلس عنوان داشت:برایمان روشن است که ایران ضرر نمی‌کند، چرا که در مساله هسته ای پیشرفت‌هایمان خوب بوده و روند تحقیق و توسعه خوبی داشتیم.
بنا بر این با سرعت بیشتری کار می کنیم چون وفاق بین المللی روی موضع ایران است.

لاریجانی تصریح کرد که همکاری اقتصادی می‌تواند میان ایران و کشورها ادامه یابد از این رو دلیلی ندارد که رفتار نابهنگام امریکایی‌ها را جدی بگیریم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود هدف از سفر به روسیه را شرکت در دو کنفرانس خواند و بیان داشت کنفرانس اول مربوط به مسائل امنیتی در کشورهای شمالی که روسای مجالس این کشورها در آن حاضرند و بنده نیز از طرف رئیس مجلس به روسیه به عنوان میهمان ویژه دعوت شده‌ام.

رییس مجلس ادامه داد: از آنجا که مسائل امنیتی منطقه اهمیت زیادی دارد، جزء دغدغه‌های مهم برای کشورها است که ایران نیز در این میان، یکی از کشورهای تاثیرگذار در منطقه بوده و از برگزاری این نشست‌ها با هدف ایجاد صلح و آرامش استقبال می‌کند.

لاریجانی کنفرانس دوم را اجلاس بین‌المجالس جهانی عنوان کرد و با اشاره به اینکه روسای مجالس کشورها در آن شرکت می‌کنند، گفت: موضوع مهم در نشست اتحادیه بین‌المجالس ایجاد صلح با نظر به تنوع قومی و فرهنگی در سطح جهان است که نشان می‌دهد جهانیان در وجود فضای صلح‌آمیز میان کشورها تمرکز کرده‌اند.

وی افزود: البته درباره موضوع صلح در صحنه بین‌المللی شاهد تفاوت‌هایی نسبت به گذشته هستیم چرا که به واسطه تصمیمات و اقدامات ناپخته‌ای که بعضا انجام می‌گیرد و می‌تواند در امنیت جهانی تاثیرگذار باشد، نشست‌هایی چون اتحادیه بین‌المجالس جهانی و دولت‌ها روی موضوع صلح و امنیت تاکید دارند.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دغدغه‌ کشورها در این زمینه بیانگر آن است که فضای غبارآلودی در عرصه بین‌المللی بوجود آمده و با توجه به تمرکز سازمان ملل روی موضوع صلح و امنیت حضور در این اجلاس اهمیت داشته تا دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران در این باره مطرح شود.

رئیس دستگاه قانونگذاری کشور خاطرنشان کرد: در حاشیه اجلاس مذکور فرصتی خواهد بود تا با همتایان در دیگر کشورها درباره مسائل اقتصادی گفت‌وگو کرده و جهت ارائه راهکار برای ایجاد صلح و امنیت در منطقه و جهان رایزنی داشته باشیم.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۲۰۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با۵۰-۶۰ رای وارد مجلس می شوند /برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است

به گزارش خبرآنلاین، روزنامه فرهیختگان نوشت:

اگر نگاهی به اخبار برجسته روز در رسانه‌ها هم بیندازیم، در پرداخت اخبار رسانه‌ها کمتر خبری درباره انتخابات و رقابت‌های انتخاباتی پیدا می‌کنیم که میان دیگر اتفاقات و تحولات اساسا گم می‌شوند.

اگرچه بخشی از این سردی فضای انتخاباتی، به خاطر دور دوم انتخاباتی مجلس طبیعی است اما این تنها علت کمرنگ شدن فضای انتخاباتی در دور دوم انتخابات مجلس نیست، کمااینکه این دور تقریبا سردترین انتخابات در طول دوره‌های انتخابات‌های مجلس را شاهد هستیم.

یکی از عواملی که در افزایش شور و شوق انتخاباتی موثر است که ردپای آن در دیگر انتخابات‌های مجلس هم مشاهده می‌شود، رقابت میان گروه‌ها و جناح‌هاست.

در انتخابات مجلس دوازدهم، اساسا رقابت جدی حول گروه‌ها و جناح‌ها شکل نمی‌گیرد. این رقابت اگرچه درون جبهه اصولگرایی جریان داشت و دارد و بیشتر خود را در قالب عقده‌گشایی‌های سیاسی و افشاگری‌ها نشان داد اما ردی از جدیت این رقابت یا بسط این رقابت در میان گروه‌های مردم دیده نمی‌شود.

در این دوره جدای از اینکه اصلاح‌طلبان حضور جدی نداشتند، نتوانستند رقابت جدی با اصولگرایان شکل بدهند و کفه سنگین رقابت در میان لیست‌های درون‌اصولگرایی استوار بود. اما اگر از اقشار مردم می‌پرسیدید کدام یک از این لیست‌ها به دیگری ارجحیت دارد، تقریبا نمی‌توانستند تمایزی میان آنها قائل شوند. درواقع رقابت میان اصولگرایان، در همان حد و درون اصولگرایان آن هم تنها بر سر تصاحب قدرت محدود ماند.

رقابت شکل‌گرفته بیش از آنکه بین اقشار مردم برقرار باشد، گویی بین خود کاندیداهاست تا این بار چه کسی در صدر مجلس شورای اسلامی به عنوان رئیس بنشیند وگرنه اتفاق تازه‌ای قرار نیست رخ دهد.

حالا در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم بخش اصلی دغدغه اصولگرایان روی این موضوع متمرکز است که قرار است چه کسی ریاست مجلس را به عهده بگیرد، در حالی که اگر نگاهی به دغدغه مردم درمورد انتخابات یا ساختار مجلس بیندازیم، اینکه قرار است چه کسی روی صندلی ریاست مجلس بنشیند برای مردم اهمیتی ندارد. این عملا شکاف میان دغدغه مردم و رقبای انتخاباتی را نشان می‌دهد.

در میانه این دعوا خبری از ارائه ایده برای بهتر شدن عملکرد مجلس یا مطرح شدن لزوم تنظیم قوانین در مجلس دیده نمی‌شود. تنها تمرکز احزاب روی این موضوع استوار است که قالیباف، رئیس مجلس بماند یا فرد دیگری رئیس مجلس شود. طبعا این خلأ ایده در دور دوم انتخابات هم تغییری نداشته و در همچنان برهمان پاشنه بی‌ایده بودن و ادامه دعوا برای تصاحب قدرت می‌چرخد.
کاسبان کاهش مشارکت
خروجی چنین فضایی نهایتا همین تصویری می‌شود که در انتخابات دوازدهم شاهد آن بودیم، در این فضا تنها یک طیف محدود در انتخابات مشارکت می‌کنند، بدنه اجتماعی که در هرشرایطی رای مشخصی دارند در انتخابات مشارکت می‌کنند و دیگر اقشار عملا توجهی به انتخابات نمی‌کنند و نهایتا آنچه در تهران در دور اول رخ داد دیده می‌شود و رای نفرات اول راه‌یافته به مجلس کاهش محسوس و قابل‌توجهی به نسبت‌ دوره‌های دیگر مجلس در انتخابات‌ها داشت.

به نظر نمی‌رسد در دور دوم هم اتفاق ویژه و متمایزی رخ دهد، کمااینکه این احتمال وجود دارد که حضور آن بدنه اجتماعی خاص در این دوره هم کمتر از دوره‌های قبل شود و حالا نماینده‌هایی با ۵۰ یا ۶۰ هزار رای وارد بهارستان شوند. در این میان البته بارها نیز به این موضوع اشاره شده که بخشی از این گروه‌های سیاسی اساسا حیات خود را در کاهش مشارکت و عدم حضور دیگر طیف‌های جامعه پای صندوق‌های رای می‌بینند و اتفاقا تعمدا دیگر گروه‌های جامعه را در اظهارات و صحبت‌ها و حتی وعده‌های انتخاباتی خود حذف می‌کنند و روی صحبت خود را تنها قشر و طیف خاصی قرار می‌دهند. حالا این روزها این جریان حضور پررنگ‌تری در رقابت‌های انتخاباتی دارند و تلاش می‌کنند همچنان روند مطلوب خود را حفظ کنند.

۲۳۳۰۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904137

دیگر خبرها

  • تعویق زمان برگزاری دادگاه دونالد ترامپ
  • برنی سندرز بار دیگر نامزد سنا می‌شود
  • از مذاکره در تهران تا احیای برجام در واشنگتن؟!
  • روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با۵۰-۶۰ رای وارد مجلس می شوند /برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است
  • زندگی لاکچری قالیباف زیر ذره بین /رضاخان حزب اللهی‌ها، تکنوکرات می‌شود؟ /۵ پرده از زندگی سیاسی رئیس مجلس
  • ترامپ: حاضرم به زندان بروم
  • سعید لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف، عمدی بود
  • اسلامی: ایران از برجام خارج نشده است/ سند راهبردی بیست ساله هسته‌ای را در دستورکار قراردادیم/ گروسی: باید شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است