Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@03:57:51 GMT

توسعه کردستان نیازمند تخصیص بودجه های جهشی است

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۰۰۳۲۱

توسعه کردستان نیازمند تخصیص بودجه های جهشی است

سنندج - ایرنا - نماینده مریوان و سروآباد یکی از مشکلات مهم استان کردستان را در زمینه زیرساخت ها دانست و گفت: پیشرفت و توسعه کردستان نیازمند تخصیص بودجه های ملی و جهشی است.

منصور مرادی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به نشست کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با محمد باقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: باتوجه به اینکه در بودجه های آینده مبنای بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد خواهد بود، این امر یکی از موضوعات مهم این جلسه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بحث دریافت ها و پرداخت های 6 ماهه نخست امسال خزانه را از دیگر موضوعات مهم جلسه اعضای کمیسیون برنامه و بودجه با نوبخت عنوان کرد و گفت: باتوجه به اینکه در بحث بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد، بحث درآمد و هزینه مطرح است، اگر بخواهیم درآمد و هزینه به نقطه سربه سر برسد، باید این 2 شاخص معادل هم باشند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: باتوجه به اینکه هر سال افزایش هزینه ها به ویژه هزینه های جاری نظیر پرداخت حقوق و دستمزد را داریم، برای جلوگیری از کسری بودجه باید افزایش درآمد را نیز داشته باشیم.
وی با بیان اینکه 90 درصد اعتبارات مربوط به هزینه های جاری است، افزود: یکی از مشکلات عمده در بحث افزایش اعتبارات و عدم تحقق بودجه های عمرانی افزایش هزینه های جاری در هر سال است.
وی به تخصیص نیافتن اعتبارات ماده 180 در طی 2 سال اخیر اشاره کرد و گفت: متاسفانه اعتبارات توازن منطقه ای ( ماده 180) در طول سال های اخیر تخصیصی نداشته و باتوجه به اینکه این اعتبارات در اعتبارات استانی و شهرستانی لحاظ می شود، عدم تخصیص آن موجب نگرانی مسئولین دستگاه های اجرایی و مردم شده است.
مرادی با بیان اینکه طبق اظهارات مسئولین سازمان برنامه و بودجه درصد جزئی از اعتبارات ماده 180 در سال جاری تخصیص داده شده است، ادامه داد: تخصیص نیافتن اعتبارات ماده 180 باعث به تاخیر افتادن بسیاری از پروژه هایی می شود که از محل این اعتبارات تعریف شده اند.
وی به شرایط خاص استان کردستان اشاره کرد و افزود: باتوجه به شرایط آب و هوایی در برخی از استان های کشور به ویژه استان کردستان اجرای پروژه های عمرانی تنها در تعداد ماه های اندکی از سال قابل انجام است که گاها به دلیل تخصیص نیافتن به موقع اعتبارات به این استان ها اجرای این پروژه ها با تاخیر انجام می شود و گاها به دلیل انجام نشدن پروژه ها اعتبارات تخصیص یافته برگشت داده می شود.
وی با بیان اینکه بودجه تخصیص داده شده به استان ها براساس درآمد وصول شده از منابع نفت و گاز، مالیات و گمرگ انجام می شود، تاکید کرد: اعتبارات اختصاص یافته به استان های محروم به ویژه کردستان باید 100 درصدی و یا حداکثری باشد.
نماینده مریوان و سروآباد به طلب پیمانکاران اشاره کرد و گفت: باتوجه به اینکه اعتبارات پرداختی به پیمانکاران به صورت اسناد خزانه است، این امر باعث ایجاد مشکلات در پرداخت طلب آنها شده و نارضایتی آنها را به دنبال دارد.
به گفته وی، پیمانکاران نه تنها مبلغ پیمان را به صورت نقد دریافت نمی کنند، بلکه باید از جیب خود مبلغ پیمان را پرداخت کرده و پس از تایید صورت وضعیت پیمان توسط ذیحسابی آن سازمان که باعث ایجاد بدهی برای آن سازمان نیز می شود، اسناد خزانه بعد از چند ماه در اختیار پیمانکار قرار داده می شود که این امر موجب نگرانی آنها شده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: باتوجه به اینکه یک درصد از درآمد نفت در اختیار استان های نفت خیز و 2 درصد نیز در اختیار استان های محروم قرار داده می شود، مسئولین می توانند با در اختیار گذاشتن این 2 درصد به صورت نقد به پیمانکاران باعث تسریع در انجام پروژه ها و ایجاد انگیزه در آنها شوند.
مرادی به اعتبارات تملک دارایی ها اشاره کرد و افزود: 30 درصد از اعتبارات تملک دارایی ها در اختیار کمیته برنامه ریزی استان ها قرار داده می شود که این مهم یکی از موارد مصوب برنامه ششم توسعه بوده که سهم بسزایی در راستای توسعه استان ها ایفا می کند.
به گزارش ایرنا، شهرستان های مریوان و سروآباد با جمعیت افزون بر 250 هزار نفر در غرب استان کردستان واقع شده اند و یک نماینده در مجلس شورای اسلامی دارند.
خبرنگار: فرزاد آداک ** انتشار دهنده: امید بهمنی
7354/6108

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۰۰۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آذربایجان‌غربی نیازمند جذب اعتبارات مدرسه‌سازی است

ایسنا/آذربایجان غربی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان‌غربی گفت: سرانه فضای آموزشی در استان وضعیت مناسبی ندارد و نیازمند تخصیص اعتبار برای احداث و تکمیل مدارس استان هستیم.

یاسر رهبردین، ۸ اردیبهشت ماه در آئین تودیع و معارفه مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌غربی که در سالن اجتماعات این اداره کل برگزار شد، با بیان اینکه تکمیل مدارس نیمه تمام اولویت استان است، افزود: آذربایجان‌غربی، استانی طولی است و ۳۴ درصد مردم در روستاها ساکن هستند لذا توجه به مدارس در روستاها جزو اولویت‌های استان است. 

وی با بیان اینکه تاکنون اعتبارات خوبی جهت تکمیل مدارس و احداث مدارس جدید تخصیص یافته است، خواستار توجه ویژه به استان با تخصیص اعتبارات ملی، جهت احداث و تکمیل مدارس نیمه تمام شد. 

رهبردین با بیان اینکه در دولت سیزدهم اقدامات خوبی در بحث احداث و تکمیل مدارس نیمه تمام انجام شده است، گفت: نیاز است جهت جبران کمبود سرانه فضای آموزشی بیش از این تلاش شود. 

علی مطهری، مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی نیز در این مراسم افزود: در دولت سیزدهم، ۱۰۳۴ کلاس درس به کلاسهای درس استان اضافه شده است. 

وی با بیان اینکه ۱۷۰۰ کلاس درس استان نیمه تمام است، اضافه کرد: برای رسیدن به میانگین کشوری در سرانه فضای آموزشی، احداث ۵ هزار کلاس درس نیاز استان است. 

مطهری از افزایش نزدیک به ۴ برابری مشارکت خیرین نسبت به سنوات گذشته در امر مدرسه سازی خبرداد و افزود: آذربایجان غربی جزو ۴ استان اول نیازمند گسترش فضای فیزیکی است لذا شتاب گرفتن مدرسه سازی امری ضروری است. 

مدیرکل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه شعار محوری آموزش و پرورش، تحول است، گفت: لازمه تحول، تامین نیروی انسانی، فضا و تجهیزات آموزشی و محتواست اما از ارکان اساسی توسعه، پیشرفت و تحول در آموزش و پرورش، توسعه فضا و تجهیزات آموزشی است. 

مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز استان نیز از تعهد خیرین برای ساخت ۷۷ مدرسه با ۴۱۶ کلاس درس در جشنواره خیرین مدرسه ساز امسال خبرداد و افزود: برای ساخت این تعداد کلاس درس به هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. 

آخوندیان تصریح کرد: در جشنواره خیرین سال ۱۴۰۱، ۸۹ مدرسه با ۴۴۵ کلاس درس با اعتبار ۴۳۸ میلیارد تومان تحویل آموزش و پرورش شد. 

به گزارش ایسنا، در این مراسم از زحمات قهرمان رحمانی، مدیرکل سابق تقدیر و پیام صدقی به عنوان مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌غربی معرفی شد.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۷۰۰ میلیارد تومان به خراسان شمالی تخصیص یافت
  • ۷۰۰ میلیارد به خراسان شمالی تخصیص یافت
  • فرهنگ و هنر در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳
  • اتمام پروژه کمربندی دوم شهر، نیازمند تخصیص اعتبارات ملی است
  • ۷۸ مصوبه سفر دولت به مازندران کامل اجرا شده است
  • انتقاد مدیریت بحران استان از نبود تخصیص اعتبار بحران به استان
  • تخصیص ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای عمران و توسعه روستاهای گلستان
  • آذربایجان‌غربی نیازمند جذب اعتبارات مدرسه‌سازی است
  • توفیق در تحقق شعار سال نیازمند ایجاد فضا برای ارائه ایده و طرح از سوی مردم است
  • ۱۲۸ کلاس درس در شهرستان تنگستان ساخته می‌شود