Web Analytics Made Easy - Statcounter

سنندج - ایرنا - نخستین جشنواره غذاهای سنتی و محلی به با هدف آشنایی و مصرف غذاهای سنتی و محلی در شهر بوئین بانه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا عصر روز پنجشنبه نخستین جشنواره غذاهای سنتی و محلی در شهر بوئین بانه با همکاری مرکز بهداشت بانه و همت بانوان این شهر و با هدف آشنایی بیشتر و حفظ فرهنگ مصرف غذاهای بومی و محلی در سالن ورزشی شهر بوئین بانه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این جشنواره انواع غذاهای محلی مانند کلانه، دوو کلیو، بواردو، دلمه، شلکینه، کوفته محلی، انواع حلوای، و انواع میوه ها و سبزیجات خشک شده، انواع مربا با میوه های محلی و دوشاب در معرض دید عموم قرار گرفت.
بخشی از این جشنواره به بازی های محلی مانند گوروی بازی و صنایع دستی نجاری، سبد بافی، قالی باقی و منجوق دوزی اختصاص یافته بود که زنان و مردان هنرمندان کارهای هنری خود را به نمایش گذاشته بودند.
در بخش دیگر این جشنواره از همه افرادی که در اجرای این جشنواره همکاری کرده بودند با اهدای جوایزی تجلیل شد.
ذائقه کودکان باید به سمت غذاهای بومی و محلی سوق دهیم
در حاشیه این جشنواره رئیس مرکز بهداشت بانه رئیس مرکز بهداشت بانه گفت: غذاهای محلی و سنتی به لحاظ مزه و بو دارای تنوع زیادی است و نسبت به غذاهای که امروز در بازار عرضه می شود سالم تر و ارزش غذایی بیشتری دارند.
علی شالباف افزود: با توجه به اینکه مراحل تهیه و پخت غذاهای سنتی به صورت سنتی و طی مراحل مختلف انجام می شود مصرف این غذاها برای همه سنین توصیه می شود.
وی اظهار کرد:یکی از مشکلات مهم امروز جامعه بیمارهای غیر واگیر است که عامل این نوع بیماریها کم تحریکی و تغذیه نامناسب است که توصیه می شود غذاهای بومی و محلی که نقش مهمی در سلامت افراد دارند، مصرف شود.
شالباف افزود: با توجه به اینکه جمعیت سالمندی کشور در حال رشد است تغذیه مردم اهمیت پیدا می کند که استفاده از غذاهای بومی و محلی سلامت جامعه را تضمین می کند.
بانه با 158 هزار نفر جمعیت در 270 کیلومتری غرب سنندج واقع شده است.
خبرنگار:زینب طلایی/ **انتشار دهنده: عبدالله رحمانی
7469/ 3020

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۲۵۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم آیینی سنتی کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، منصور مهرزاد اظهار کرد: ثبت‌جهانی منظر فرهنگی هورامان و وجود ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی و طبیعی در این منطقه موجب شده تا هورامان به یکی از قطب‌های مهم گردشگری کشور تبدیل شود و همواره مورد توجه تعداد بی‌شماری از گردشگران قرار گیرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان افزود: کومسای از جمله برنامه‌هایی است که هرساله در نیمه اردیبهشت‌ماه در این منطقه جهانی به‎ صورت ویژه و باشکوه هرچه تمام‌تر برگزار می‌شود. او عنوان کرد: این مراسم آیینی روز جمعه ١٤ اردیبهشت‌ماه سال‌جاری با حضور گردشگران داخلی و خارجی در محوطه‌ای مجاور زیارتگاه سیدمصطفی مشهور به پیرشالیار از نوادگان و سادات حضرت امام جعفرصادق (ع) برگزار می‌شود.

مهرزاد یادآور شد: برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و سوغات منطقه، دف‌نوازی، اجرای شمشال هورامی و شعرخوانی از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده این مراسم آئینی است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان بیان کرد: امید است همواره بتوانیم با همکاری شایسته مردم، بخش خصوصی و دستگاه‌های مربوطه با ارائه خدمات مناسب و کسب رضایتمندی گردشگران در سفر به کردستان، انگیزه حضور دوباره و زمینه انتخاب استان به عنوان مقصد گردشگری را فراهم آوریم.

کومسای در هورامی از دو کلمه «کو» به معنی جمع شدن و مجمع و «مسای» به معنی یادگیری تشکیل شده است. روایت می‌شود با توجه به وضعیت خاص منطقه و فرهنگ تعاون و همزیستی نشأت گرفته از طبیعت سخت هورامان و فرهنگ کوچ‌نشینی و هوارنشینی، هرساله اواسط فصل بهار مردم، روستا را ترک و به هوارهای دور و نزدیک در منطقه کوچ می‌کردند و مدتی بیش از شش ماه از سال را از همدیگر دور بودند و قبل از کوچ لازم می‌دیدند که در جلسه و مراسمی مقرراتی را سامان‌دهی کرده و امورات ضروری اجتماعی را میان خود تقسیم و به افراد واجد شرایط واگذار کنند و برای کوچ آماده می‌شدند.

در ورای این ماجرا یک افسانه روایت می‌شود که پیرشالیار مردی بزرگوار بوده و کرامات خاصی داشته است که به‌عنوان مثال گفته می‌شود او توانسته شاه‌بهارخاتون را که دختری کر و لال بود شفا بدهد.

همچنین روایاتی وجود دارد که روزی یکی از مریدان پیرشالیار به نام درویش گومار نزد پیرشالیار رفته و از کمبود شیر دام‌های خود گله و شکایت می‌کند، پیرشالیار به او می‌گوید در نزدیکی مزار درویشی که دامپزشک بوده سنگی هست، قطعه‌ای از آن را بِبُر و به مشک دام‌های خود ببند تا شیرشان افزون شود؛ به‌همین دلیل هنوز هم در پایان مراسم کومسای تکه سنگ سفیدی را که در جوار مزار پیرشالیار وجود دارد می‌شکنند و برای تبرک با خود می‌برند که بنا بر اعتقاد اهالی هورامان، خاصیت برکت‌بخشی دارد.

گفتنی است؛ مراسم جشن عروسی پیر شالیار هم یکی از جشن‌های رایج در منطقه جهانی هورامان است که هر ساله در اواسط بهمن‌ماه و هم‌زمان با جشن سده برگزار می‌شود؛ این مراسم در واقع سالگرد ازدواج پیر افسانه‌ای به نام شالیار است که ریشه در اسطوره‌ها و اعتقادات و آیین قدیم مردم این سرزمین دارد.

منطقه هورامان تخت در ۶۰ کیلومتری جنوب شهر مریوان و غرب شهرستان سروآباد با جمعیتی بیش از ۳۵۰۰ نفر در میان کوه‌های سر به فلک کشیده تخت‌ثانی، پیررستم، مله‌اسب و کوسالان محصور است و نماد و قلب تپنده منطقه جهانی هورامان به‌عنوان منظری تاریخی و فرهنگی محسوب می‌شود.

کد خبر 6093015

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره بازی‌های بومی محلی در میبد
  • روش تهیه ترشی سیر به روش سنتی آذربایجانی
  • غذاهای محلی ریشه در آداب‌و رسوم جامعه دارد
  • جشنواره دست سازه ها در بجنورد
  • دانشگاه‌ها برای احیای سنت‌های محلی گام بردارند
  • مراسم آیینی سنتی کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود
  • برگزاری جشنواره بازی‌های محلی و بومی در روستای گورزانگ به مناسبت روز ملی خلیج فارس + تصاویر
  • رویداد بزرگ دشت غذا در تهران برگزار شد
  • برگزاری کنگره روز ملی خلیج فارس در بوئین میاندشت + فیلم
  • جشنواره بومی محلی در روستای شورجستان آباده