Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه > شهری - فاطمه حسینی نماینده تهران می‌گوید: یکی از مسائلی که در این رابطه اهمیت دارد و می‌تواند از مسائل مخرب روحی و روانی کودکان پیشگیری کند، همین قانون است.

مهدیه بهارمست: فاطمه حسینی نماینده تهران در نشست سه شنبه 16 مهرکمیسیون قضایی و حقوقی مجلس از وزیر دادگستری درباره علت تشکیل نشدن پلیس اطفال سوالی را مطرح کرد، در قانون ایین دادرسی کیفری تشکیل پلیس اطفال مصوب شده اما تاکنون اجرایی نشده است؛ وزیر درپاسخ به این سوال تاکید کرد قوه قضاییه باید درخصوص پلیس اطفال لایحه تنظیم کند که این موضوع در دستور کار قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه خبرآنلاین گفت‌و گویی با فاطمه حسینی نماینده تهران را ترتیب داده است، که در ادامه می‌خوانید:

در کمیسیون تذکری داشتید به وزیر دادگستری درباره بحث پلیس اطفال ریشه این تذکر شما چه بود؟

در واقع سوال بود نه تذکر، که از وزیر دادگستری درباره اجرای شدن پلیس اطفال به همراه خانم زرآبادي طرح شده بود؛ با توجه به ماده 31 آیین دادرسی کیفری مصوب سال 92 به منظور حسن اجرای وظایف درباره اطفال و نوجوانان مکلف کرده که پلیس اطفال و نوجوانان تشکیل شود و لایحه آن توسط قوه قضاییه تهیه و تنظیم شود، چرا با گذشت بیش از 4سال از تصویب این قانون و 2 سال از لازم‌الاجرا شدن این قانون هنوز اقدام موثری صورت نگرفته است.

با این وجود شاهد هستیم که همچنان در روند دادرسی کیفری درخصوص اطفال و نوجوانان اقدام موثری صورت نگرفته است، یکی از این موارد تشکیل پلیس اطفال بود، که دلائل توجیهی قانونگذار برای تصویب این موضوع حساسیت و آسیب پذیری اجتماعی و روانی کودکان و نوجوانان است، در واقع این قانون تلاش می‌کند، آنها را از عواقب زیان‌بار مداخله نظام کیفری تا حدي مصون نگه دارد.

این قانون با معرفی ساختار جدید تلاش دارد تا تغییرات قابل توجهی را درباره کودکان و نوجوانان در روند رسیدگی دادگاها ایجاد کند، منتها طی گزارشی که بدست ما آمده هنوز لایحه مربوطه تنظیم نشده است، با توجه به اینکه اجرایی شدن قانون پلیس اطفال منوط شده است به تنظيم لایحه قوه قضاییه همین امر موجب شده است تا فرآیند تشکیل پلیس اطفال طولانی شود.

اجراي این قانون پیشگیری از جرائم بلند مدت آینده و منافعی برای جامعه و خود کودک و نوجوان معارض قانون دارد. اقدامات پلیس و تمام فرایند دادرسی باید طبق قانون همانطور که پیش بینی شده باید مخصوص اطفال باشد، پلیسی که در واقع با روحیات و احساسات این گروه سنی آشنایی و شناختی خوبی داشته باشد، اهمييت پلیس اطفال از آنجاست که اولین برخورد از این فرایند نظام کیفری با کودک و نوجوان را دارد، اگر این برخورد توهین آمیز،تحقیر کننده و همراه با خشونت باشد، آسیب روحی و روانی که برکودک برجای می‌گذارد در آینده هم برای کودک و هم براي جامعه آثار مخرب دارد، در همین رابطه تجارب نشان داده که نظر قانونگذار هم این بوده است، که پلیس مجزایی با ویژگی‌های خاص برای گروه سنی کودک و نوجوان در نظر گرفته شود تا برخورد اولیه که با اینها صورت می‌گیرد برخورد مناسب با گروه سنی این کودکان باشد.

به نظر شما، با تصویب لایحه پلیس اطفال آیا بهبودی در مسایل قضایی اطفال رخ می‌دهد؟

در واقع ما پیگیر بهبود مسیر رسیدگی قضایی و کیفری کودکان و نوجوانان هستیم، ضمن اینکه در همین جلسه هم در کمیسيون قضایی شرکت کردیم و وزیر دادگستری برای پاسخ‌گویی حاضر شدند، بنده باز تاکید کردم و از کمیسیون قضایی هم درخواست کردیم تا در تصویب لایحه حقوق کودک و نوجوان تسریع بعمل آورد، در همان لایحه تکالیفی برعهده پلیس اطفال می‌گذارد اما تشكيل آن مربوط است به قانون آیین دادرسی کیفری که هنوز لايحه مزبور تهيه نشده است، قطعا باعث می‌شود خیلی مواد همان قانون هم لنگ بماند، این یکی از نهادهایي است که تاسيس آن در قانون آيين دادرسي كيفري دیده شده است؛ در همان قانون ما شاهد هستیم که علاوه بر این‌ نهاد، دادگاه و دادسرا اختصاصی برای اطفال هم در کنار پلیس اطفال بايد تشکیل شود تا الزامی باشد برای ارجاع پرونده‌ها به این داسراها تا کودک و نوجوان از ابتدا تا انتها رسیدگی قضایی در کمال آرامش و نسبت به سن کودک و نوجوان به پرونده او رسیدکی شود، در حال حاضر این امر هم در حال بررسی است.

چرا با گذشت 2 سال هنوز اقدامی انجام نشده است؟

سوال ما هم دقیقا همین بود، که وزیر دادگستری اعلام کرد، در حال حاضر این لایحه در مرحله نهایی هست، ما هم از وزیر خواستیم تا 2 ماه آینده پیگیری مصمم کند تا این لایحه به مجلس ارايه شود.

تکلیف قانون براي سوی قوه قضاییه است ولی اگر پيگيري و نظارت موثرتری در راستای اجرایی شدن قوانین صورت بگیرد، می‌شود ابراز امیدواری کرد نسبت به اجرایی شدن قوانین.

هدف اصلی از تشکیل پلیس اطفال چیست؟

بطور مشخص موردی که قانون برای آن پیش بینی کرده است، حسن اجرای وظایف در حوزه اطفال و نوجوان در قانون آیین دادرسی کیفری است.

47235

کلید واژه‌ها : کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس - کمیسیون اجتماعی مجلس - وزارت دادگستری -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۲۶۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست اجرایی شدن قانون کاهش ۳۰ روزه حق عائله‌مندی

به گزارش سرویس شهروند خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حق اولاد یا کمک عائله‌مندی یکی از مواردی است که در قسمت حقوق و مزایای فیش حقوقی دیده می‌شود. در وضعیت کنونی معیشتی بر اساس مواد ۸۶/۸۷ قانون تامین اجتماعی، کارگران برای بهره‌مندی از حق عائله‌مندی و حق اولاد باید سابقه ۷۲۰ روز کار را داشته باشند. سال گذشته وزارت تعاون در راستای توجه به سیاست‌های جوانی جمعیت و فرزند آوری لایحه اصلاح ماده ۸۶ قانون تامین اجتماعی را تقدیم دولت کرد تا کارگرانی که دارای فرزند هستند و برای کارگران مزبور حداقل ۳۰ روز حق بیمه پرداخت شده، می‌توانند از حق اولاد بهره‌مند شوند.

این لایحه به تصویب هیئت وزیران رسیده و به مجلس تقدیم شده است. در صورت تصویب تعداد زیادی از کارگران ازمزایای کمک عائله مندی بهره‌مند خواهند شد. اما شهروند خبرنگار ما درخواست پیگیری اجرای شدن این قانون را دارد.

متن شهروندخبرنگارما:

سلام. لطفا درباره لایحه تصویب حق اولاد بعد از گذشت ۳۰ روز از بیمه تامین اجتماعی و تغییر برای تعلق گرفتن حق اولاد پس از گذشت از ۷۲۰ روز به ۳۰ روز گزارش و اطلاع رسانی تهیه کنید
چندماه از تصویب این لایجه گذشته ولی به مرحله اجرا نرسیده ممنون میشم پیگیر این برنامه باشید. باتشکر

دیگر خبرها

  • فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • تمرکز بر افزایش جذابیت تولید با کاهش مالیات در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم
  • موسی غضنفرآبادی: ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب را برطرف کردیم
  • درخواست اجرایی شدن قانون کاهش ۳۰ روزه حق عائله‌مندی
  • ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب برطرف شد
  • رئیس‌جمهور آمریکا لایحه فروش یا ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد
  • بایدن لایحهٔ ممنوعیت تیک‌تاک را امضا کرد
  • بایدن لایحه ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد
  • سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟