Web Analytics Made Easy - Statcounter

سنندج- بخشدارشهر اورامان تخت یکی از دغدغه های مردم و مدیران این منطقه را ثبت جهانی شهر اورامان خواند و گفت: ما همواره پیگیر این مسئله مهم بوده و هستیم.

به گزارش خبرنگارمهر، صباح محمدی امروز شنبه در نشستی با تعدادی از خبرنگاران استان کردستان که در شهر اورامان تخت برگزارشد، به معرفی، بیان پتانسیل ها، پروژه های اجرا شده و در حال اجرای این شهر پرداخت و گفت:براساس آخرین سرشماری انجام شده این شهر دارای 10 هزار نفر جمعیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه وجود جاذبه های طبیعی منطقه همواره از موارد مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی است، عنوان کرد: پیوند انسان با طبیعت را در اورامان می توان به اقتصاد مقاومتی تعریف کرد و به واقع نمود تحقق شعار رهبری در این منطقه بارزتر است.

وی ادامه داد: 6 ماه از سال مردم اورامان بدون اینکه وسیله ای را همراه خود ببرند به هه وار(ییلاق) می روند و علاوه براینکه تمام مایحتاج خود را در این مدت تامین می کنند مایحتاج 6 ماه دیگر سال را هم تولید و با خود به شهر و روستاهای محل سکونت خود می آورند.

بخشدار اورامان با اشاره به اینکه بخشی از پتانسیل های گردشگری اورامان مختص این منطقه است، بیان کرد: برگزاری مراسم های عروسی پیرشالیار در 15 بهمن ماه و کومسای در اواسط اردیبهشت ماه از جمله برنامه های مختص این منطقه است که همه ساله گردشگران داخلی و خارجی زیادی در آن شرکت می کنند.

وی با بیان اینکه اورامان مهد عرفان و تصوف است، اظهارداشت: براساس برآوردهای انجام شده در مراسم کومسای امسال 10 هزار نفر شرکت کرده بودند و این نشان از معرفی این مراسم و استقبال مردم برای شرکت در آن است.

محمدی از تولید 70 نوع از محصولات صنایع دستی در اورامان خبرداد و اظهارداشت: تولید این تعداد نوع از تولیدات صنایع دستی نماد بارزی از وجود ظرفیت در این شهر برای ثبت جهانی است.

وی در پاسخ سوال خبرنگار مهر مبنی براینکه مسئولان میراث فرهنگی استان از خروج شهر اورامان از فهرست معرفی شدگان برای ثبت جهانی خبردادند، پاسخ مدیران اورامان نسبت به این اقدام چه بوده است، گفت: ثبت جهانی شهر اورامان همواره یکی از دغدغه های ما بوده و هست و در این راستا هم اقدامات زیادی انجام داده ایم.

وی ادامه داد: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان طی نامه ای به ما اعلام کرد شاید در صورت حضور بازرسان یونسکو به دلیل ساخت و ساز های غیرسنتی در اورامان این شهر تایید نشود به همین دلیل اورامان را از لیست معرفی شدگان برای ثبت جهانی خارج کردند.

بخشدار اورامان اضافه کرد: مسئولان استان تنها برروی معماری این منطقه تمرکز کردند در حالیکه یک قسمت از ثبت این شهر در فهرست میراث جهانی یونسکو مربوط به معماری است و کمتر به سایر مقوله های این مهم هم چون مردم شناسی و طبیعت بکر و غیره در آن توجه می کنند.

محمدی بیان کرد: مسئولان کشوری و استانی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بازدید از اورامان وعده برگزاری کارگاه های آموزش صنایع دستی به منظور احیای صنایع دستی را دادند که تاکنون این وعده تحقق پیدا نکرده است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۳۶۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهر یزد به اعتبارات ملی نیاز دارد/ پروژه‌های نیمه‌تمام دفع آب‌های سطحی تکمیل می‌شود

شهردار یزد با بیان اینکه شهرداری وظیفه دارد خدمتگزار مردم باشد گفت: هرکجا که مشکلی ایجاد شود، مجموعه شهرداری یزد در صف اول خدمت به مردم است و مطالبات و درخواست‌های آن‌ها را دنبال خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی شهرداری یزد، ابوالقاسم محی‌الدینی با تاکید بر اینکه شهر یزد با ثبت در میراث جهانی صرفاً یک شهر معمولی نیست، اظهار کرد: بافت تاریخی شهر یزد در فهرست میراث جهانی ثبت شده و بسیاری از آثار و ابنیه این شهر نیز ثبت ملی است و نگاهی ملی و جهانی به بافت تاریخی آن وجود دارد و از مقامات کشور، دولت جمهوری اسلامی و استاندار محترم تقاضا داریم در مبحث قنات‌ها، فرونشست‌ها، فاضلاب شهری و ساماندهی مسیل شهر اعتبارات ملی تخصیص داده شد.

وی افزود: احیای مسیل به ویژه قسمت‌های ابتدا و انتهای آن برای جمع آوری روان آب‌ها، افزایش ایمنی و تاب آوری شهر در مقابل سیلاب‌ها امری ضروری است؛ ولی باید در نظر گرفت که تحقق این امر با اعتبارات شهرداری حتی اعتبارات چند سال شهرداری پاسخگو نیست.

شهردار یزد خاطرنشان کرد: درخواست داریم هرچه زودتر نگاه ویژه‌ای به شهر میراث جهانی یزد شود و اگر این اتفاق نیفتد، با توجه به تغییرات اقلیمی که رخ داده است، هر سال شاهد این فرونشست‌ها در شهر یزد خواهیم بود و شاید این امر شدیدتر هم بشود.

محی‌الدینی گفت: اجرای شبکه‌های دفع آب‌های سطحی، حفر چاه‌های جذبی و احداث سیل بندها، گوشه‌ای از تلاش‌های شهرداری یزد در این مدت بوده است، به نحوی که با احداث سیل‌بندها دیگر دغدغه‌ای برای بارندگی‌های اخیر و ورود آب از بیرون یزد به داخل شهر نداشتیم.

وی ابراز امیدواری کرد: سعی می‌کنیم تا پایان سال پروژه‌های باقیمانده در خصوص دفع آب‌های سطحی را تکمیل کنیم و مردم بدانند که دغدغه ما در شهرداری یزد این است که آن‌ها دغدغه‌ای نداشته باشند.

کد خبر 748766

دیگر خبرها

  • استان فارس برند جهانی در عرصه صنایع دستی محسوب می‌شود
  • حمایت گسترده از صنایع‌دستی برای تحقق شعار سال الزامی است
  • تبادل فرهنگ گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان با کشورهای همسایه تقویت شود
  • شهر یزد به اعتبارات ملی نیاز دارد/ پروژه‌های نیمه‌تمام دفع آب‌های سطحی تکمیل می‌شود
  • علی عسکری: استقلال باید در ابعاد ملی، منطقه‌ای و جهانی جزو برترین‌ها باشد
  • در جشنواره شکوفه‌های بادام ‌شهر زیبای دژکرد چه گذشت؟
  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در شهر زیبای دژکرد
  • لزوم بازنگری مدیران استان قزوین در رفتار و عملکرد خود
  • اجرای طرح عفاف و حجاب دغدغه پلیس و مطالبه بر حق مردم است
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد