Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهنگ > میراث و تمدن - ارزیابان اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) صبح دیروز با هدف بررسی سایت‌های طبیعی منطقه حفاظت شده ارسباران وارد تبریز شدند تا آنطور که معاون میراث فرهنگی کشور اعلام کرده است، همزمان با بازدید از منطقه حفاظت شده ارسباران با مسئولان محلی و جوامع بومی نیز دیدار و گفت‌وگو کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازديد ارزيابان يونسكو و اتحاديه جهاني حفاظت از طبيعت از جنگل‌هاي ارسباران به اين دليل انجام شده است كه ثبت جهاني منطقه ارسباران به‌عنوان دومين پرونده ميراث طبيعي ايران براي ثبت در فهرست جهاني به يونسكو رفته و قرار است تيرماه سال آينده در چهل و دومين اجلاس يونسكو مطرح شود. تدوين پرونده ثبت جهاني ارسباران 3سال به طول انجاميد و در اين مدت سازمان جنگل‌ها، سازمان حفاظت محيط‌زيست و جامعه محلي همكاري خوبي براي نهايي شدن اين پرونده با سازمان ميراث فرهنگي داشتند.

به گزارش همشهري، محمدحسن طالبيان، معاون ميراث فرهنگي كشور كه هيأت بازديد‌كننده اتحاديه جهاني حفاظت از طبيعت را در اين بازديد همراهي مي‌كند اعلام كرد كه پس از برگزاري يك نشست تخصصي با حضور ارزيابان پرونده و مسئولان استاني و سازمان‌هاي مرتبط، قرار شد هيأت بازديد‌كننده با حركت به سمت منطقه كليبر بازديد از سايت‌هاي مختلف ارسباران را آغاز كنند. به گفته طالبيان، وضع موجود منطقه حفاظت شده ارسباران و برنامه مديريتي جنگل‌هاي ارسباران اهميت بسيار دارد. معاون ميراث فرهنگي كشور افزود: پس از آنكه ارزيابان از نزديك ويژگي‌هاي منطقه ارسباران و گونه‌هاي منحصر به فرد را مشاهده كردند، سؤالات مختلفي دارند كه در اين ميان موضوع ارزش‌هاي منطقه حفاظت شده ارسباران و مديريت پرونده نيز بسيار حائز اهميت است.

وي افزود: ارزيابان اتحاديه جهاني حفاظت از طبيعت به‌عنوان نمايندگان يونسكو در سفر به منطقه ارسباران نه‌تنها عرصه پيشنهادي به يونسكو و خطوط عرصه و حريم مرزها را مورد بررسي قرار مي‌دهند كه به‌طور مستقيم با جامعه محلي نيز صحبت مي‌كنند. طالبيان گفت: ورود ارزيابان (IUCN) بخشي از فرايند پرونده است كه پس از اتمام بازديدها، گزارش آنها به اتحاديه بين‌المللي حفاظت از طبيعت (IUCN) ارسال مي‌شود و پس از آن نيز، پنل‌ها و پرسش‌هاي مختلفي طرح مي‌شود كه بايد متخصصان و كارشناسان پرونده از آن دفاع كنند. او گفت: نتيجه گزارش‌ها فروردين و ارديبهشت سال 97به يونسكو ارائه مي‌شود تا در چهل و دومين اجلاس تيرماه سال آينده، اين پرونده به‌عنوان دومين ميراث طبيعي ايران پس از تأييد اعضاي يونسكو به ثبت جهاني برسد.

در همین زمینه: نوبت به بازرسی یونسکو از ارسباران رسید ۲پرونده جهانی ایران به یونسکو و اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت رسید ارسباران همین‌ماه به یونسکو می‌رود

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۵۲۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد

به‌گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین؛ علی بویری در گفت‌وگویی رسانه‌ای اظهار کرد: با توجه به وضعیت ویترین‌ها و آثار شاخص و منحصر به‌فرد موجود در آن‌ها که بعضاً سال‌ها بود در وضعیت نامطلوبی قرار داشت و جز پایش‌های موزه‌ای امکان حفاظتی دیگری نداشتند، پس از ارزیابی و اولویت‌سنجی براساس پایداری وضعیت و همچنین وضعیت نمایش موزه‌ای بر اساس اولویت‌های استاندارد این حوزه و ارزش‌گذاری بر حفظ آثار تاریخی و حفظ شأن و ارزشمندی آثار و نیز احترام به بیننده موزه‌ای، مرمت هفتاد اثر با نظارت معاون میراث‌ فرهنگی استان و کارشناس پایگاه میراث‌ جهانی به عنوان ناظر مقیم در دستورکار قرار گرفت.


سرپرست پایگاه میراث‌ جهانی شوش ادامه داد: در این راستا، هفتاد شیء از بخش‌های مختلف پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی از جنس سفال و شیشه، به‌منظور عملیات حفاظت و مرمت به کارگاه و آزمایشگاه مرمت پایگاه میراث‌جهانی شوش انتقال یافتند و پس از طی فرآیند حفاظت و مرمت، به تالارهای موزه و ویترین‌های نمایش برای بازدید عموم برگردانده شدند.

وی با اشاره به اینکه آثار تاریخی مرمت‌ شده در این طرح شامل اشیایی از دوره‌های تاریخی مختلف از جمله پیش از تاریخ، عیلامی، هخامنشی، اشکانی، ساسانی و اسلامی و از جنس سفال و شیشه بودند، افزود: شاخص‌ترین این آثار، لیوان‌های منقوش، ظرف‌ها وجام‌های پیش از تاریخ موزه بودند که وضعیت حفاظت و مرمتی آن‌ها نامطلوب و به علت حساسیت آن‌ها سال‌ها بود که دست‌ نخورده باقی مانده بودند که در این طرح، اشیاءِ یادشده، بازبینی و مستندنگاری دقیق شدند و پاک‌سازی آثار از رسوبات و آلاینده‌های محیطی نیز انجام شد.

همچنین حذف آثار مرمت‌های متعدد و کهنه و نیز الحاقات هم در دستورکار قرار گرفت و اتصالات جدید و مرمت بخش‌های کمبود با تکیه بر استانداردهای جهانی این حوزه و استحکام‌ بخشی ساختار نیز روی آن‌ها اجرا شد و برای مشاهده عموم دوباره در موزه قرار گرفتند.

بویری بیان کرد: موزه باستان‌ شناسی شوش در سال ۱۳۴۵، در جوار قلعه و محوطه باستانی شوش گشایش یافت و از شاخص‌ترین موزه‌های ایران به‌شمار می‌رود که آثار ارزشمندی از دوره‌های مختلف باستانی ایران را در خود جای داده است.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899653

دیگر خبرها

  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • برخورد قضایی با کشاورزانی که بقایای محصولات را می‌سوزانند
  • مذاکره بامزه محیط بان با خرس در جنگل‌ مازندران
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • نبود مسافر خانه در شهر زیبای اهر در استان آذربایجان شرقی
  • بازدید معاون مدیر منطقه ای برنامه جهانی غذا از یزد
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی زنجان
  • سکانس‌هایی از فیلم ماه در جنگل