Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استاد خوشنویسی گفت: هنر خوشنویسی، در انحصار جریان فکری خاصی قرار گرفته است و این باعث شده که دیگر جریان‌های خوشنویسی رشد پیدا نکنند.

محمد شهروز در گفت‌وگو با ایسنا پیرامون وضعیت خوشنویسی، چگونگی تدریس این هنر و شیوه‌های خوشنویسی اظهار کرد: وقتی کسی وارد حوزه خوشنویسی می‌شود بعد از مدتی فعالیت به حالت تکرار و یک‌نواختی می‌رسد که برایش خوشایند نیست؛ چون این تکرار جاذبه خوشنویسی را از بین می‌برد و خوشنویس خودش را در یک دایره بسته می‌بیند که قدرت فرار از آن دایره محدود را ندارد که علت آن هم ارائه نشدن شیوه نوین و جدیدی از خوشنویسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به آسیب زدن تکنولوژی‌های جدید به هنر خوشنویسی ادامه داد: وجود نرم‌افزارهای جدید در این زمینه باعث شده که مردم کمتر از هنر خوشنویسی دستی استفاده کنند؛ ولی این نرم‌افزارها اغلب ضعیف هستند و بیشتر کلیتی از خوشنویسی را به نمایش می‌گذارند و به‌عبارتی تبلیغاتی عمل می‌کنند و خیلی جاذبه ندارند.

این استاد خوشنویسی تصریح کرد: از آنجا که ما خوشنویسی را هنر می‌دانیم، پس هنر باید از قاعده هنر پیروی کند؛ مگر این‌که ما خوشنویسی را هنر ندانیم. از قاعده هنر پیروی کردن یعنی خوشنویسی در فضای تاریخی هنر قرار بگیرد و ما با مطالعه تاریخ هنر دنیا متوجه می‌شویم که هنر ارائه شده و هیچ وقت، هیچ هنری تحمیل نشده است ولی خوشنویسی امروز ما فقط در یک شیوه آمده و این شیوه هم متاسفانه به خوشنویسی تحمیل شده است؛ درحالی که باید ارائه شود تا هنرجویان و طرفداران خوشنویسی شیوه‌ها را ببینند و در صورت مقبول واقع‌شدن با آن دست‌وپنجه نرم کنند.

شهروز افزود: عادلانه‌ترین حالت هنر، این است که بتوان آن را ارائه داد؛ درحالی که تمام هنرجویان ما مجبور به استفاده از یک نوع شیوه خوشنویسی هستند.

وی اضافه کرد: ارائه هنر خوشنویسی در مملکت ما، تحمیل شدن یک شیوه است و این تحمیل شدن در سراسر نهادها و انجمن‌های هنری ریشه دارد و نه تنها با روح هنر مغایرت دارد بلکه به خوشنویسی هم آسیب می‌زند.

این استاد خوشنویسی با تاکید بر این‌که ما فضای باز هنری در ایران نداریم، عنوان کرد: ما نگاه آزادی به خوشنویسی نداریم و این مقداری از اصالت، روحانی بودن و عرفانی بودن هنر را کم کرده و خوشنویسان را دچار یک جنگ شیوه‌ای، تعصبی و... کرده است.

شهروز تاکید کرد: همه شیوه‌ها باید به موازات هم و با رعایت حق تقدم و منصفانه ارائه شوند و نه این‌که با تبلیغات شیوه‌ای به ناحق غالب شوند که هنرجو راهی به جز انتخاب یک شیوه خاص را نداشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه ما در این حوزه یکپارچگی نمی‌بینیم و خیلی پراکنده عمل شده است، علاوه بر آن روش‌های آموزشی نیز به‌روز نیست؛ البته اساتیدی هستند که سعی می‌کنند شیوه‌های نوینی را در بحث آموزش بیاورند اما باز هم در یک مسیر مشخص کار شده و سعی نشده که شیوه‌های مختلف به‌کار گرفته شود.

شهروز گفت: طیف گسترده خوشنویسان از اقتصاد هنر محروم هستند در حالی که ما می‌توانیم پتانسیل فوق‌العاده‌ای هم در داخل و هم در خارج از کشور داشته باشیم.

وی ادامه داد: کسانی که وارد انجمن خوشنویسان می‌شوند، بعد از کلی فعالیت، هیچ حمایتی از آن‌ها نمی‌شود و انجمن خوشنویسی هم هیچ سیاست اقتصادی ندارد و نهایت کاری که انجام می‌دهد، آموزش خوشنویسی است.

این استاد خوشنویسی با بیان این‌که قشر خوشنویس، آسیب‌پذیر هستند، افزود: ما خوشنویس حرفه‌ای کم داریم و از آنجا که خوشنویسی جزو کاربردی‌ترین و پرکارترین هنرهاست، باید بستری آماده شود تا اقتصاد خوشنویس بهبود یابد چون خود خوشنویس به‌تنهایی نمی‌تواند کاری انجام دهد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۵۵۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری به کرمان آمد

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان استان کرمان گفت: تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از ۷ تا ۱۳ اردیبهشت با بیش از ۳۰ اجرا در استان کرمان حضور دارد.

اکبر خدادادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در کرمان اظهار کرد: تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از ۷ تا ۱۳ اردیبهشت در استان کرمان حضور دارد و بیش از ۳۰ اجرا در مناطق مختلف استان خواهد داشت.

وی افزود: تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با نمایش عروسکی «استخوان ماهی جادویی» یکی از نمایش‌های پرمخاطب کانون در سال جاری، امروز جمعه هفتم اردیبهشت مهمان مردم رفسنجان است.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان استان کرمان با قدردانی از همکاری شهرداری و روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در اجرای این نمایش تصریح کرد: این نمایش امروز ساعت ۱۷:۳۰ در پارک مادر واقع در بلوار آیت‌الله طالقانی برای مردم شهر رفسنجان اجرا خواهد داشت.

وی ادامه داد: در خلاصه این نمایش عروسکی، سارا فرزند بزرگ پادشاه و ملکه است و ۱۸ خواهر و برادر دارد؛ حقوق پادشاه کفاف مخارج زندگی را نمی‌دهد و ملکه نیز بیمار است‌. فرشته از سارا می‌خواهد تا با استخوان ماهی‌ای که در اختیارش هست آرزویی کند تا برآورده شود. اما ترجیح سارا چیز دیگری است.

کد خبر 748043

دیگر خبرها

  • تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری به کرمان آمد
  • شیوه‌ای مناسب برای کاهش وزن
  • نمایشگاه «در ستایش سعدی» به موزه خوشنویسی ایران می‌آید
  • تکنیک‌های طلایی برای سلامت مغز
  • تعداد خوشنویسان بعد از انقلاب ۲۰ برابر افزایش یافت
  • شیوه حضور پوتین در فیلم زندگی خودش | تصویر
  • نمایش شکست آمریکا در طبس در بیلبورد‌های پایتخت
  • طرز تهیه مربای توت فرنگی خوش‌رنگ و لذیذ به شیوه خاله‌ها!
  • شیوه ناپسند برخی از آزمایشگاه‌ها برای فرار از ورشکستگی!
  • پرداخت وام فرزندآوری؛ شیوه جدید کلاهبرداران سایبری