Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون اقتصاد رئیس جمهور با بیان اینکه برخلاف تهدیدات صورت گرفته اظهارات ترامپ اثرات تاثیربرانگیزی بر بازارهای ایران نداشت گفت: علی‌رغم همه مشکلات ایران سال گذشته بالاترین رشد اقتصادی جهان را داشت.

محمد نهاوندیان در همایش همکاری تجاری ایران و عراق با بیان اینکه بعد از ناکامی تروریزم تکفیری و داعش در عراق امروز زمان سخن گفتن از توسعه و همکاریهای اقتصادی فرا رسیده گفت: حاصل مجاهدتها در دفاع از عراق باید در شکوفایی و توسعه اقتصادی این کشور مشاهده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم،وی افزود: ایران به عنوان یکی از همسایگان عراق بر اهمیت یکپارچگی این کشور تاکید می‌کند و لازمه توسعه عراق را وحدت ملی و رعایت یکپارچی ارضی این کشور می‌داند.

نهاوندیان ادامه داد: 14 سال از دوره آغاز حکومت جدید در عراق می‌گذرد و در این مدت همایشهای مختلفی بین دو کشور برگزار شده در این بین باید بررسی شود که در کدام نقاط صاحب توفیق بوده و در چه زمینه‌هایی دچار خلل و نقصان شده‌ایم.

معاون اقتصادی رئیس جمهور با بیان اینکه امروز عراق متحدتر و ایران تواناتر از قبل عزم همکاریهای اقتصادی قویتر از گذشته را دارند گفت: در دو روز گذشته شاهد بودیم که علیرغم همه تهدیدهای انجام شده هیچ التهاب خاصی در بازار ایران مشاهده نشد و این موضوع قدرت اقتصاید ایران را نشان می‌دهد.

وی تاکید کرد: در حالی که در روزهای اخیر شاهد هجمه مختلف رسانه‌های غربی در خصوص سخنران تهدیدآمیز ترامپ بودیم اما دیدیم که این سخنان نتوانست هیچ تاثیری در بازارهای مختلف کشور ما داشته باشد. در این بین نه تنها فعالان سیاسی بلکه سخنرانان و فعالان اقتصادی کشور نیز به لفاظی‌ها و هتاکی‌های ترامپ پاسخ دادند.

وی ادامه داد: این موج هماهنگ نشان داد که این جمهوری اسلامی است که در توافق برجام پیروز شده است. و توانسته بین آمریکا و اروپا فاصله عمیقی ایجاد کند. ما دیدیم که اروپا در همان روز سخنرانی ترامپ سریعا علیه اظهارات او موضع می‌گیرد و حمایت خود از ایران را اعلام می‌کند. همه این موضوعات نشان دهنده توفیق ایران در مذاکرات برجام بوده است.

نهاوندیان گفت: یکی از علل توفیق کشور ما در مذاکرات برجام پیام مشخص اقتصادی در دو سال اخیر بوده است کاهش تورم و قرار گرفتن در مسیر رشد اقتصادی قوت اقتصاد کلان کشور را نشان داد و این موضوع کمک حال مذاکره‌کنندگان سیاسی ایران شد.

وی افزود: امروز موسسات مطالعات بین‌المللی که خصوصی و چه دولتی ایران را یک فرصت اقتصادی هزار میلیارد دلاری معرفی می‌کند. نباید از این نکته هم غفلت شود که رشد اقتصادی ایران در سال گذشته رتبه اول را در جهان داشته است.

معاون اقتصاد رئیس جمهور با بیان اینکه در روابط ایران و عراق می‌توان رویکرد تجاری و توسعه‌ای را در پیش گرفت گفت: رویکرد تجاری همانطور که به سرعت انجام می‌شود می‌تواند به سرعت نیز قطع شود اما رویکرد توسعه‌ای ماندگاری بیشتری دارد در این بین باید بین دو کشور ایران و عراق رویکرد توسعه‌ای مشترک لحاظ شود.

نهاوندیان ادامه داد: اگر دو کشور ذخایر مشترک داشته باشند باید سرمایه‌گذاری مشترک انجام شود از سوی دیگر ایران و عراق در زمینه فرهنگی نیز مولفه‌های مشترک فراوانی دارند به عنوان نمونه راهپیمایی اربعین پرشکوه‌ترین زمینه بروز این اشتراکات فرهنگی میان دو کشور است. به این ترتیب می‌توان نتیجه گرفت که فرهنگ مشترک در بین کشور باید به توسعه مشترک ایران و عراق بینجامد.

وی با بیان اینکه در مذاکرات دو روزه باید این همایش به نحوه ایجاد نهادهای مشترک پرداخته شود گفت: ایده ایجاد شهرک صنعتی مشترک در نقاط مرزی کشور باید با جدیت دنبال شود.

معاون اقتصاد رئیس جمهور با اشاره به اینکه ایران در اقتصاد دانش‌بنیان قدمهای بزر گی را برداشته گفت: در حوزه دارو و مواد بهداشتی سهم ایران نسبت به مواد غذایی و صنایع ساختمانی در کشور عراق بسیار پایین است این در حالی است که قیمت کالاهای ایران در حوزه دانش بنیان رقم بسیار کمی است.

نهاوندیان با بیان اینکه امروز ایران شریک دوم تجاری عراق شده گفت: متاسفانه روابط بانکی دو کشور به تناسب روابط دو کشور نهادینه نشده است سوالی که وجود دارد چرا سرعت اقدام در سیستم بانکی عراق پایین است.

معاون اقتصاد رئیس جمهور ادامه داد:اتاقهای بازرگانی دو کشور باید به شکل ساماندهی شده فعالیت کنند چرا که فرآیندهای پراکنده در این حوزه مفید نیست.

وی در پایان گفت: حوزه حمل و نقل ترانزویت سومین چالش در حوزه مشترک دو کشور است ایران آمادگی خود را در همکاری گسترده گمرکی عراق اعلام کرده و گمرک عراق باید در کنوانسیونهای جهانی مانند تیر حضور داشته باشد و موافقتنامه‌های تجاری ترجیحی و تجارت آزاد بین دو کشور به امضا برسد.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۵۶۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد شهرک فناوری در خراسان شمالی با همکاری پارک علم و فناوری

ایسنا/خراسان شمالی رئیس پارک علم و فناوری خراسان شمالی از ارتقای ۱۳ پله‌ای این مجموعه در اقتصاد دانش بنیان کشور خبر داد و گفت: قرار است شهرک فناوری در استان ایجاد شود.

قربانی محمدرضا پنجم اردیبهشت ماه در آیین کلنگ زنی طرح انتقال آب غیر شرب به واحدهای فناور استان، از توافق با شهرک‌های صنعتی استان برای ایجاد شهرک فناوری در ضلع شمالی پارک به وسعت ۳۰ هکتار خبر داد.

وی پارک علم و فناوری خراسان شمالی را دبیر خانه کشوری صنایع خلاق و دبیرخانه ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان توصیف کرد و گفت: برای تسریع در انجام امور، بروکراسی اداری در پارک و واحد های زیرمجموعه عملا وجود ندارد و رتبه پارک در ستاد اقتصاد دانش بنیان استان که در سال گذشته ۲۶ کشوری بود، امسال با ۱۳ رتبه ارتقا به ۱۳ کشوری رسیده است.

محمدرضا حسین نژاد در آیین آغاز این پروژه، فعالیت های قبلی پارک علم و فناوری را زمینه ساز حرکت پرشتاب این پارک خواند و ادامه داد: قرار گرفتن خراسان شمالی در اقتصاد دانش بنیان در رده استان‌هایی مثل خراسان رضوی، باعث افتخار است.

استاندار، توجه به نخبگان، تقویت هیأت های اندیشه ورز، ایجاد تعاونی های دانش بنیان و جذب نقدینگی در دست مردم، تاسیس شرکت های سهامی عام و سایر تدابیر برای مشارکت مردم در پروژه های نیمه تمام را از اهم مواردی خواند که می تواند در جهش تولید موثر باشد .

وی افزود: فروش واحد های دولتی و اعطای مشوق های مالیاتی از دیگر مواردی هستند که می تواند در رونق و جهش تولید اثر گذار باشد.

استاندار به حمایت‌های گسترده دولت از شرکت های دانش بنیان اشاره و اظهار امیدواری کرد در سال ۱۴۰۳ با انتقال آب، بخشی از مشکلات واحد های فناور رفع شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اقبال بازارهای جهانی به محصولات دانش‌بنیان ایران
  • استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می دانید؟​
  • توجه جدی به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • توجه جدی معاونت اقتصادی استاندار یزد بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می‌دانید؟
  • رئیسی پس از بازگشت به تهران: این سفر پیام مهمی داشت
  • استان قزوین رتبه نخست توسعه اقتصاد دانش بنیان کشور
  • ایجاد شهرک فناوری در خراسان شمالی با همکاری پارک علم و فناوری
  • نقش‌آفرینی مراکز نوآوری در حفظ قانون جهش دانش‌بنیان