Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزعصای سپید شاید بهانه ای باشد تا در سال حتی برای یکبار هم شده به یادآوریم افرادی در جامعه هستند که به دلیل ندیدن آنچه ما می توانیم ببینیم دشواری های زیادی را متحمل می شوند و تلنگری باشد برای مسئولان تا برای آسایش آنها مانند دیگر شهروندان تدبیر کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از «تیتریک»،کوچکترین تغییری در ساختار خانه و یا مسیر شهر برای نابینایان بسیار سخت تر از آن است که بتوان تصور کرد چرا که در این صورت نقشه ذهنی که نابینایان از محیط زندگی خود در ذهنشان کشیده اند به کلی به هم می خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها باید خیلی حواسشان باشد که بتوانند در جامعه آن گونه زندگی کنند که به مشکل برنخورند. در کنار این مسائل عدم خودکفایی و بیکاری معلولان می تواند منجر به اختلالات روحی و روانی و پیامدهای آن برای جامعه باشد پس پرداختن و مهیا کردن شرایط مناسب زندگی برای نابینایان طبق قانون ضرورت دارد.

سمانه ولیزاده که 31 سال از عمرش را با روشندلی در کرج گذرانده و اکنون، توانسته مدرک کارشناسی ارشد زبان انگلیسی و دیپلم فرانسه را با زحمت فراوان کسب کند را به عنوان یک بانوی موفق می توان نام برد که در جامعه ای که برای معلولان و نابینایان امکانات مناسبی وجود ندارد به این موفقیت ها دست یافته.وی به طور مادرزادی نابینا است و در یکی از بیمارستان های کرج بعنوان اپراتور مشغول به کار است.

ولیزاده با بیان اینکه مسائل و مشکلات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی برای افراد عادی هم وجود دارد تصریح می کند:اما اینها برای معلولان پررنگ تر است .چرا که اکثر بچه های معلول در خانواده هایی به دنیا آمده و رشد می کنند که از نظر مالی و اقتصادی قشر ضعیف هستندو این مسائل دست به دست هم داده تا شرایط را سخت تر کند.

این بانوی روشندل می گوید: وقتی شخصی کار و فعالیت می کند زندگی وی چارچوب درست و صحیحی تری پیدا می کند اما به دلیل اینکه اکثر معلولان کار و فعالیت ندارند دچار خلاء می شوند و از نظر مالی و معنوی در تنگنا هستند.

سمانه ولیزاده مشکل مشترک معلولان را ازدواج وتاهل بیان می کند و می گوید: آقایان به دلیل نبود شغل ودرآمد نمی توانند ازدواج کنند و خانم ها نیز اگر نتوانند کار و فعالیت و درآمدی برای خود داشته باشند، نبود ازدواجمشکلاتی رابرایشان فراهم می کند که منجر به افسردگی و مشکلات روحی و روانی می شود.در این میان حتی کسانی که متاهل شدند به دلیل مشکلات بیکاری و اقتصادی از یکدیگر جدا می شوند و فرزندی را با مشکلات فراوان و آینده ای پر از مشکل به جامی گذارند. البته همه اقشار جامعه با این مسائل روبرو می شوند اما در معلولان به دلیل مشکلات جسمی و شرایط آنها حادتر است.

وی اظهار می کند: قشر معلول درست است که معلول است اما توانمندی هایی دارد که نمی تواند از توانمندی های خود استفاده کندو متاسفانه شرایطی ایجاد می شود که برخی از آنها به فروش فال و .. مجبور می شود در قالب تکدی گری فعالیت کند و در بین آنها گاهی کسانی هستند که حتی تحصیلات بالا در حد ارشد دارند اما از ناچاری به این کارها روی می آورند.

این دختر نابینا با اشاره به اینکه معابر شهری حتی برای افراد سالم نیز مناسب نیست می گوید: در بعضی معابر تایل کشیده شدهتا نابینایان از روی تایل حرکت کنند اما این مسیر به جاهای نامناسبی مانند جوی آب، درخت و تیربرق و ...می رسد. من در حصارک زندگی می کنم مدتی است پیاده رو را کنده اند، از طرفی دریچه فاضلاب را دزدیده اند و روی آن هنوز پوشانده نشده و اگر کسی داخل آن سقوط کند معلوم نیست چه آسیبی خواهد دید با وجود این وضعیت رفت وآمد برای من و امثال من بسیار دشوار است.

ولیزاده می افزاید: البته مشکلات فرهنگی فقط مشکل ازدواج و اشتغال نیست گاهی راننده ها با اینکه می بینند عابر نابینایی در حال عبور است اما نه تنها توقف نمی کند بلکه با سرعت بیشتری می رانند. تا کنون 6 عصای من به دلیل بی اهمیتی راننده ها شکسته است.

وی در ادامه می گوید: خانواده برای همیشه نمی تواند ما را همراهی کند، پدر و مادر به دلیل کهولت سن و خواهر و برادر نیز پس از ازدواج سر خانه و زندگی خود می روندو ما باید گاهی تنها تردد کنیم و با وجود این ناملایمات در جامعه با معضلات زیادی روبرو هستیم.

این بانوی کرجی بیان می کند: ما حتی برای افتتاح حساب که به بانک مراجعه می کنیم برای ما ارزش قائل نیستند و قبول نمی کنند برایمان حساب باز کنند و می گویند باید شخصی را به همراه آورید و حسابی مشترک باز کنید. چرا افراد در بانک ها آنقدر به خود اعتماد ندارند که کار درست انجام شود تا ما مجبور نباشیم برای این کار شخصی را به همراه خود ببریم این مرا اذیت می کند که برای هر کاری به کسی متکی باشم و منتظر باشم که همراه من بیاید که اگر روزی نباشد من نتوانم کاری انجام دهم همه این مسائل دست به دست هم می دهد تا زندگی سخت را سخت تر کند.

وی می افزاید: هیچوقت نمی توانم انتظار داشته باشم و تصور کنم شرایطی را که معلولان در کشورهای پیشرفته تجربه می کنند ما نیز تجربه کنیم اما کاش لااقل یک سوم حقوق معلولان را تخصیص داده و ادا می کردند اگر نمی توانند به آنها کار بدهند لااقل هزینه ای را که بعنوان مستمری به آنها می دهند تا حدی باشد که اگر می خواهد از منزل خارج شود برای کرایه خود نماند و محتاج کسی نباشد.

کارشناس مسئول مناسب سازی بهزیستی استان البرزبا بیان اینکه بیش از 1200نابینای مطلق و نیمه بینا در استان وجود دارد تصریح می کند: بیش از 15 درصد جامعه ما نیازمند استاندارد سازی محیط زندگی هستند.

رضا ارجمند نیامی گوید: اکنون در شرایطی که بیش از 360هزارنفر در سازمان تامین اجتماعی، 10هزار و 400نفر جانباز بنیاد شهید در استان داریم وبا وجود 27هزار نفر معلول که در بهزیستی استان البرز تشکیل پرونده داده اند اهمیت بحث مناسب و استانداردسازی محیط زندگی را نمایان می سازد.

ارجمندنیا می افزاید: در قانون مناسب و استاندارد سازی کودکان زیر7 سال زنان باردارو یا زنانی که بچه هارا با کالسکه جابجا می کنند نیز گنجانده می شوند.

وی با اشاره به اینکه برای 1200معلول نابینا در استان تنها یک کتابخانه کوچک با امکانات بسیار کم در شهر کرج وجود دارد می گوید: حتی با افزایش تعدادآنها هم فرق چندانی نمی کندچرا که بستر وشرایط شهر ما اصلا برای تردد معلولان مناسب نیست.

کارشناس مسئول مناسب سازی بهزیستی البرزمی گوید : مترو، اتوبوس ها و ایستگاه های ما فاقد خدمات دهی به معلولان و جانبازاناستو علیرغم بهسازی های مکرری که شهرداری انجام می دهد چون بدون کارشناسی تخصصی و استاندارد انجام می شودبسیاری از مردم را با مشکل مواجه کرده است.

ارجمندنیا اظهار می کند: در خیابان های جدیدالاحداث مانند بلوار شهدای گمنام، بلوارفیروزبخت، بلوار ماهان ، میدان جمهوری ، بلوار جمهوری و بلوار سه باندی که تازه افتتاح شده اند هیچ کدام مناسب سازی نشده اند و هیچ تمهیداتی براینابینایان انجام نشده و حتی در چهارراه طالقانی که معبر اصلی شهراست هیچ امکاناتی برای استفادهو تردد راحت آنهاوجود ندارد.

وی می گوید: در مدرسه نابینایان کرج که جنب پل شهدای پلیس قرار دارد اقدام به آموزش رایگان مسیریابی بر طبق استانداردهای موجود کردیم اما متاسفانه همه مسیرهای نابینایان یا به سطل زباله ، درخت ، جوی آب و یا تیربرق ختم می شود و مسیر مشخص و نابینایی که بتوانیم به بچه های نابینا آموزش دهیم وجود ندارد.

این مسئول در ادامه می افزاید: پل های عابر پیاده ،سرویس های بهداشتی برای معلولان و نابینایان درست طراحی نشده و هیچ علامت و المانی وجود ندارد که معلولان را به امکانات در پارک راهنمایی کند. همچنین در فروشگاه های زنجیره ای هیچ المانی برای معلولان درنظر گرفته نشده و به عبارتی معلول باید در خانه بنشیند و مشکلات و عوارض خانه نشینی را متحمل شود.

ارجمندنیا می گوید: طبق اصل 20 قانون اساسی دولت باید برای همه آحاد مردم با رعایت موازین شرعیخدمات یکسان آماده کند اما در شرایط جامعه ما معلولان نه از اتوبوس، تاکسی و حتی حداقل پیاده روها نمی توانند استفاده کنند.

خدیجه ستارزاده

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۵۶۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعطای تسهیلات 4 میلیاردی به کارفرمایان در ازای به کارگیری معلولان + جزییات

به گزارش صدای ایران از ایرنا،روح اله خدابنده لو روز جمعه افزود: کارفرمایان با جذب مددجویان بهزیستی و ایجاد اشتغال برای این گروه علاوه بر اجر اخروی می‌توانند از مشوق‌های بیمه‌ای بهزیستی و تسهیلات کم بهره استفاده کنند.

به گفته این مسوول، تسهیلات اشتغال برای افراد دارای معلولیت از سن ۱۸ تا ۵۰ سالگی قابل پرداخت است.

وی اظهار داشت: همه مددجویان بهزیستی در حوزه‌های تخصصی توانبخشی، پیشگیری و اجتماعی منوط به اینکه پرونده فعال داشته و فاقد شغل باشند، می‌توانند از تسهیلات اشتغال بهزیستی بهره‌مند شوند.

مدیر کل بهزیستی زنجان با بیان اینکه مددجویان بعد از گذراندن دوره آماده‌سازی شغلی از سوی مددکار حوزه شغلی بهزیستی احراز صلاحیت می‌شوند، خاطرنشان کرد: مددجویان شاغل و حقوق‌بگیر بخش‌های دولتی و غیردولتی مشمول دریافت تسهیلات اشتغال بهزیستی نمی‌شوند.

دیگر خبرها

  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • بررسی آخرین وضعیت بودجه واعتبارات وطرح‌های نیمه تمام گیلان
  • تردد معلولان در اروپا آسان‌تر می‌شود
  • بلیت هواپیما و دیگر سامانه های حمل و نقل برای معلولان نیمه بها شد
  • امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی و هوایی برای معلولان شدید
  • آمار هولناک از وضعیت فقر مطلق /پرداختی‌ها چقدر از هزینه پایین‌ترین‌دهک‌ها را پوشش می‌دهد؟
  • اعطای تسهیلات 4 میلیاردی به کارفرمایان در ازای به کارگیری معلولان + جزییات
  • فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان
  • (ویدئو) قرنطینه مطلق برای طراحان سوالات کنکور
  • فیلم/ قرنطینۀ مطلق برای طراحان سؤالات کنکور