Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، فرید صادقی‌زاده صبح یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: چندین هزار کلنی زنبور عسل ریز در مناطق مختلف استان بوشهر در حال فعالیت و تولید عسل و گرده افشانی هستند که با برداشت‌های غیر اصولی در معرض آسیب جدی و خطر کاهش جمعیت هستند.

وی گفت: این‌گونه زنبور عسل ریز که که مختص مناطق گرمسیری است، غیر پرورشی بوده و قابل نگهداری در کندو نیستند و به صورت آزاد (وحشی) در هوای آزاد و در لابلای درختان و مابین بوته‌ها و در منازل مسکونی درون چاه‌ها، غار‌ها و شکاف کوه‌ها و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. زندگی می‌کنند.

صادقی زاده افزود: زنبور عسل به عنوان یکی از با ارزش‌ترین مخلوقات خداوندی که بنا به وحی او در خدمت ما قرار گرفته و می‌توان گفت: یکی از معجزات و معما‌های خلقت است که ارزش اقتصادی گرده افشانی و نقش عظیم آن در حفظ فلور گیاهی جنگل‌ها و مراتع و محیط زیست و همچنین افزایش محصولات کشاورزی بیش از ۱۴۰ برابر مقدار عسل تولیدی آن است.

وی بیان داشت: تحقیقات نشان داده که بین ۳۰ تا ۵۰ درصد کل رژیم غذایی مورد استفاده انسان وابسته به گرده افشانی زنبور عسل است و هر کلنی زنبور عسل ریز حدودا یک کیلو عسل تولید می‌کند که منصفانه نیست به خاطر برداشت مقدار ناچیزی عسل که ذخیره زمستانی آن‌ها است از بین بروند.

مسئول پرورش زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر عنوان کرد: با توجه به اینکه زمان برداشت عسل اینگونه زنبور‌ها در اوایل پاییز است متاسفانه در چند سال اخیر بعضی افراد با برداشت‌های غیر اصولی در حال آسیب رساندن جدی به جمعیت این زنبور‌ها هستند.

صادقی زاده گفت: اشتباهات جبران ناپذیری که بعضی افراد انجام می‌دهند از بین بردن لانه آنان٬ برداشت در زمستان، بهار و اوائل تابستان که هنوز عسلی تولید نشده است. همچنین استفاده از آتش و روش‌های غیر معمول هنگام برداشت عسل است که غالبا با از بین رفتن ملکه کلنی و در نهایت کل کلنی همراه می‌شود.

صادقی زاده افزود: برای محافظت از این مخلوق خداوندی پیشنهاد می‌شود نظر به اهمیت این حشره در محیط زیست و زندگی انسان و با توجه به مقدارکم عسل تولیدی حتی الامکان از برداشت آن صرف نظر شود.

وی توصیه کرد: از برداشت عسل در زمستان و بهارخودداری شود، چون فقط زمان استراحت یا تکثیر جمعیت است و زمان تولید از تابستان شروع و در پاییز برداشت می‌شود.

مسئول پرورش زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر ادامه داد: محل ذخیره عسل و گرده فقط قسمت بالایشان است و پایین آن محل جمعیت و تخم ریزی است و لذا باید اطمینان حاصل شود که کلنی دارای عسل به قدر برداشت باشد.

انتهای پیام /پ

گونه زنبور عسل ریز استان بوشهر در خطر کاهش جمعیت است

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۶۰۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات بسیار خوبی به عشایر تنگستان ارائه شد

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی رستمی بعد از ظهر جمعه در نشست شورای عشایری تنگستان اظهار داشت: امور عشایری نمی‌تواند به تنهایی جواب گوی همه مشکلات جامعه امور عشایری در استان باشد.

مدیرکل عشایری استان بوشهر تصریح کرد: بر اساس مصوبه دولت همه دستگاه‌های اجرایی کشور موظف هستند که در طرح‌ها و برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بودجه‌های سنواتی خود با اختصاص اعتبارات مناسب با جمعیت عشایر وظایف خود را در قبال جامعه عشایری انجام دهند.

وی بیان کرد: یکی از برنامه‌هایی که دولت مردمی سیزدهم به عشایر توجه دارد بحث آئین ساماندهی است که موجب ۱۰ برابری افزایش اعتبارات عشایری شده است.

مدیرکل عشایری استان بوشهر یاد آور شد: در تنگستان در طی ۲ سال گذشته خدمات بسیار خوبی با اعتبارات بیش از سه میلیارد تومان به عشایر شهرستان ارائه شده است.

وی افزود: اگر می‌خواهیم شعار سال مقام معظم رهبری در شهرستان در خصوص جهش تولید و مشارکت مردمی محقق شود منوط به همکاری بیشتر دستگاه‌های اجرایی در کنار عشایر است.

رستمی بیان کرد: جمعیت عشایر تنگستان یک درصد جمعیت این شهرستان است که نیازاست در اعتبارات شهرستان معادل یک درصد جمعیت اعتبار برای امور عشایری شهرستان در نظر گرفته شود.

مدیرکل عشایری استان بوشهر خاطر نشان کرد: ۲.۵ درصد جمعیت استان بوشهر را عشایر تشکیل می‌دهند ولی اعتبارات که برای امور عشایری استان در نظر گرفته می‌شود زیر نیم درصد است.

وی ادامه داد: در تسهیلات تبصره ۱۸ مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان باز پرداخت هفت ساله برای اشتغال عشایر شهرستان مبلغ ۳ میلیارد تومان به ۲۵ نفر تسهیلات داده شد.

نصب پنل‌های خورشیدی

رستمی افزود: انتظار داریم در سال جاری با نصب پنل‌های خورشیدی اتفاقات خوبی در شهرستان ایجاد شود که دیگر شاهد چادر عشایر بدون برق نداشته باشیم و برای این منظور امور عشایری استان ۵۰ درصد اعتبارات این طرح از محل اعتبارات اداره کل و۵۰ درصد نیز از محل اعتبارات شهرستان اختصاص داده شود.

مدیرکل عشایری استان بوشهر خواستار برگزاری جلسات امور عشایری تنگستان به صورت مداوم و در هر فصل حضور عشایر برگزار شود.

وی اضافه کرد: در تنگستان ۱۶ آب گرم کن خورشیدی در اختیار عشایری قرار گرفته که نیاز است مشخص شود که به کدام یک از عشایر داده شده است.

کد خبر 6089328

دیگر خبرها

  • ۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان در مناطق کوهستانی مراغه
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه
  • خدمات بسیار خوبی به عشایر تنگستان ارائه شد