Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-01@00:58:36 GMT

آدرس غلط ذوب‌آهن در‌ تولید ریل ملی

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۶۷۹۰۵

تولید ریل U33 در حالی از سوی ذوب‌آهن به عنوان «ریل ملی» آغاز شد که سابقه تولید انبوه آن به یک دهه پیش می‌رسد و این ریل برای سرعت کمتر از ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت است، در حالی که نیاز کشور ریل UIC60 است که برای سرعت‌‌ ۲۵۰ کیلومتر و بیشتر اختصاص می‌یابد.

خبرگزاری فارس: حمل و نقل ریلی در بین شیوه‌های مختلف جا به جایی به سبب مزایای متعددی مانند مصرف سوخت به میزان یک‌هفتم حمل و نقل جاده‌ای، ایمنی ۵۰ برابری، ظرفیت جابه‌جایی بالاترِ بار و مسافر و آلودگی کمتر محیط زیست، در صدر اولویت‌های حمل و نقلی کشور قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در کنار این مزایای عمومی، قرارگیریِ ایران در مسیر چهارراه جهانی و عبور کریدور‌های مهمی مانند کریدور شمال-جنوب و فرصت بهره‌مندی از منافع بزرگ این مسیر‌های ترانزیتی، اهمیت توسعه حمل و نقل ریلی در کشور ما را دو چندان کرده است.

طبق محاسبات، برای احداث محور‌های مهمی مانند مسیر اصفهان-اهواز و چابهار-سرخس، نیاز به توسعه شبکه ریلی به ۲۵ هزار کیلومتر است، در حالی که شبکه فعلی حدود ۱۱ هزار کیلومتر خط ریلی دارد.

در زمان کنونی که راه‌آهن ایران حدود ۹۰ ساله شده است، توان داخلی پاسخگوی همه مراحل توسعه زیرساخت ریلی مانند خط ریلی، پل و تونل است و تنها حلقه مفقوده خودکفایی کامل در این زمینه، تولید ریل داخلی است.

هر چند سابقه تلاش برای داخلی کردن این محصول ارزشمند به اوایل دهه هفتاد باز می‌گردد، اما تا شروع دهه نود به دلیل نبود عزم جدی در تلاش مسئولان، این اقدام به سرانجام مورد نظر نرسید؛ سال ۹۳ و زمانی که به دلایل مختلف، تامین ریل از خارج با مشکل جدی مواجه شده بود، در یک تفاهم دو طرفه بین ذوب‌آهن و وزارت راه و شهرسازی، شرکت ذوب‌آهن با صرف هزینه ۲۰۰ میلیارد تومانی، اقدام به خرید و پیاده‌سازی یک خط تولید پیشرفته آلمانی کرد.

روز‌های پایانی تابستان امسال بود که شرکت ذوب‌آهن اصفهان اعلام کرد تولید انبوه ۴۰ هزار تن ریل u۳۳ را آغاز کرده است؛ همزمان با بازدید فعالان بازار سرمایه از کارخانه ذوب‌آهن اصفهان، این خط تولید بعد از مدتی تاخیر و پس از موفقیت در تولید آزمایشی و محدودِ ریل U۳۳ و UIC۶۰، در نهایت ۲۱ شهریورماه، تولید محموله ۴۰ هزار تنی ریل U۳۳ را در فاز اول، کلید زد.

طبق قرارداد منعقد شده بین ذوب‌آهن و شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، مقرر شده بود که در فاز اول، ذوب‌آهن ۴۰ هزار تن ریل U۳۳ به این شرکت تحویل دهد و در مرحله بعد قرارداد خرید ریل UIC۶۰ منعقد شود.

ریل U۳۳ مناسب برای خطوط فرعی و سرعت‌های کمتر از ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت است؛ این ریل سال‌هاست که برای ریل‌گذاری خطوط راه‌آهن به دلیل از رده خارج شدن مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، نیاز اصلی راه آهن برای توسعه خطوط اصلی و دستیابی به سرعت ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت، ریل UIC۶۰ است که استاندارد پذیرفته شده در سراسر دنیا محسوب می‌شود.

نکته مهم آن است که تولید انبوه ریل U۳۳، اصولا اتفاق جدیدی محسوب نمی‌شود، زیرا پیش‌تر در سال ۸۷ نیز تولید انبوه این نوع ریل با موفقیت به انجام رسیده بود و آنچه نیاز کشور به تولید ریل ملی عنوان می‌شود، در حقیقت تامین نیاز بزرگ کشور به ریل UIC۶۰ است.

‌با این حال و با حدود یازده ماه تاخیر، تولید ریل قدیمی در حالی آغاز می‌شود که این مجموعه همچنان مهیای تولید انبوه ریل UIC۶۰ نشده و همتی برای حل مشکلات اندک باقی‌مانده را از خود نشان نمی‌دهد.

پیش‌تر در ادعایی پیش‌دستانه، شرکت ذوب آهن اعلام کرده بود، در صورت عدم توافق با راه‌آهن، با مشتریان داخلی دیگر مانند پیمانکاران و حتی مشتریان خارجی وارد مذاکره خواهد شد؛ اتفاقی که آن هم به قرارداد منجر نشد.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۶۷۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقا فرودگاه جده با استفاده از تکنولوژی های جدید در حمل و نقل ریلی

تین نیوز

شرکت آلستوم با استفاده از حمل و نقل ریلی خودکار در فرودگاه جده، به دنبال ارتقا خدمات رسانی به مسافران این فرودگاه است.

به گزارش تین نیوز به نقل از سایت ژلیزنی داروگامیرا، مقامات سعودی پیشبینی می کنند که تا سال ۲۰۳۰ ترافیک مسافری به فرودگاه بین المللی ملک عبدالعزیز در جده عربستان ، به ۱۱۴ میلیون مسافر برسد و به همین منظور به دنبال اقداماتی برای پاسخ به این رشد مورد انتظار هستند.

بر این اساس عربستان سعودی قراردادی را با شرکت آلستوم امضا کرد که بر اساس آن سیستم حمل و نقل خودکار مسافر در این فرودگاه نوسازی شده و این امر افزایش ۹۰ درصدی ظرفیت حمل مسافر در این فرودگاه را به دنبال دارد.

در این راستا شرکت آلستوم مسئولیت طراحی، آزمایش و راه اندازی سیستم حمل و نقل ارتقا یافته Innovia 300 (APM) را بر عهده خواهد گرفت که این سیستم ۴ واگنه به به ترمینال ۱ فرودگاه ملک عبدالعزیز جده خدمت می کند.

در این زمینه قرار است علاوه بر ده واگنی که در حال حاضر مشغول به کار هستند، چهار واگن مدرن Innovia APM نیز اضافه شود.
این قرارداد همچنین شامل ارتقا سیستم های سیگنالینگ و ارتباطات، نصب درهای پلت فرم، ارتقا سیستم امنیت سایبری و افتتاح یک مرکز جدید کنترل ترافیک است.

همچنین ناوگان عملیاتی قطارهای بدون سرنشین به جدیدترین سیستم های فیلمبرداری مجهز خواهند شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • اعلام زمان حراج جدید سکه
  • زمان حراج جدید سکه اعلام شد
  • کاربرد قفل کرکره برقی هوشمند
  • کریدور شلمچه بصره با اهمال مدیریت راه آهن زمین خورد
  • پرسپولیس - سپاهان؛ آدرس دقیق انگیزه
  • اعلام آمادگی مجدد راه آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • ارتقا فرودگاه جده با استفاده از تکنولوژی های جدید در حمل و نقل ریلی
  • ◄ سهم 8 درصدی راه آهن در جابجایی بار
  • حمل ریلی محصولات مجتمع فولاد مبارکه تا ۱۰ میلیون تن در سال
  • راه‌اندازی سامانه مدیریت هوشمند پارک حاشیه‌ای خودرو در اردبیل