Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبر گزاری بسیج از سیستان و بلوچستان؛ حکومت‌ها به دنبال استقرار عدالت در توزیع زمین‌های کشاورزی و جلوگیری از بهره کشی نیرو‌های وابسته به زمین بوده اند، به همین دلیل، اقداماتی با عنوان «اصلاحات ارضی» را سامان داده اند.

در کشور‌های دیگر، «کلخوز و سووخوز»، «بریگاد»، «کیبوتس» و «لاتی فوندیا و مینی فوندیا»‌ها و در ایران، کشت و صنعت ها، تعاونی‌های دولتی کشاورزی، شرکت‌های سهامی زراعی، مشاع‌ها و بازتوزیع زمین در اصلاحات ارضی اول (دوره‌ی پهلوی اول)، اصلاحات ارضی دوم (دوره‌ی پهلوی دوم)، اصلاحات ارضی سوم (هیئت‌های هفت نفره‌ی واگذاری زمین در جمهوری اسلامی ایران)، حاصل این دغدغه‌ی حکومت‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، «بند ج» واگذاری زمین‌های کشاورزی، زمین‌های بزرگ را برای افراد تا سه برابر زمینی که عرف‌محل برای تأمین زندگی یک

کشاورز یا خانواده‌ی او لازم می‌دانست، محدود کرد و بر این اساس به حکم دادگاه‌های انقلاب، زمین‌های کشاورزی از عمده مالکان اخذ و بین دهقان‌ها تقسیم شد.

امروزه به اثبات رسیده است که تئوری ایجاد مزارع بزرگ و مکانیزه، شکست خورده است و تجربه در دنیا نشان داده است که قطعات کوچک زمین (تا حد اقتصادی زمین)، توسط کشاورزان خرد، اقتصادی‌تر بهره برداری می‌شود، جمعیت قابل توجهی از روستاییان را پوشش می‌دهد و از مهاجرت آنان جلوگیری می‌کند.

اما پدیده‌ی جدیدی در کشور در حال شکل گیری است که با فروکش کردن تب مغضوب بودن زمینداری بزرگ در کشور، در حال رشدی بی رویه و ناموزون است.

در این حرکت جدید، افرادی با برنامه و متناسب با شرایط زمانی، ابتدا با پاشش پول به عنوان «فرد خیّر» و سپس با احداث چند کارخانه، به عنوان «کارآفرین» خود را بین مسئولین منطقه جا انداخته و سپس شروع به خرید زمین از کشاورزان خرده پا می‌کنند.

این افراد که در ابتدای پیروزی انقلاب، قطعه زمینی کوچک داشته اند، آرام آرام بر مساحت زمین‌های خود می‌افزایند و به عنوان نمونه، زمین‌های تحت مالکیت یکی از این افراد به حدود پنج هزار هکتار رسیده است.

در نگاه ما اگر صاحبان زمین‌های خرد در قالب یک تعاونی تولید، تجمیع می‌شدند و به نسبت مالکیت خود، از منافع حاصله از زمین بهره مند می‌شدند، ایرادی نداشت، اما نکته‌ی اساسی این است که این افراد، زمین تعداد کثیری از کشاورزان را خریداری و یا با برنامه هایی، آن‌ها را وادار به فروش زمین خود کرده اند، مساحت زمین‌های تحت مالکیت خود را افزایش و اغلب این کشاورزان را راهی مهاجرت به سمنان و تهران و شهرک‌های اقماری آن نموده اند و تعدادی نیز که امکان هجرت برای شان فراهم نبوده است، هم اینک باید با ارقامی اندک، مزدبگیر آنان باشند و با حسرت در همان زمینی کار کنند که روزگاری کل منافع آن متعلق به خود بود.

در بازدیدی که اخیراً نگارنده از روستایی در شهرستان رامیان استان گلستان داشتم، مهاجرت انبوهیِ کشاورزان و اضمحلال روستا را شاهد بودم که این روستا و تعدادی دیگر، در نتیجه‌ی این رخداد خزنده، به آن مبتلا شده بودند.

مدیریت انقلابی اسلامی کشور، چنین پدیده‌ای را مذموم می‌داند و آن را نقض غرض در رسیدن به اهداف انقلاب اسلامی می‌شمارد و به مسئولین کشور هشدار می‌دهد که تا دیر نشده، برای جلوگیری از گسترش این پدیده، اندیشه‌ای کنند، در غیر این صورت، حرکت‌های دهقانی در راه است.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۷۱۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله زمینی به رفح منجر به مرگ صدها هزار نفر می‌شود

معاون دبیرکل سازمان ملل درباره هرگونه حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به شهر «رفح» در جنوب نوار غزه هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، همزمان با حملات هوایی و توپخانه‌ای ارتش رژیم صهیونیستی به شهر «رفح» در جنوبی‌ترین نقطه نوار غزه، یک مقام ارشد سازمان ملل درباره حمله زمینی به این شهر هشدار داد.

«مارتین گریفیتس» معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه بامداد چهارشنبه گفت: «جهان از اسرائیل می‌خواهد از حمله زمینی به رفح اجتناب کند».

گریفیتس اظهار داشت: «تهاجم زمینی به رفح منجر به مرگ بیشتر صدها هزار نفری خواهد شد که از قحطی و گورهای دسته جمعی فرار می‌کنند».

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی همچنین افزود: «ما در مسابقه‌ای برای جلوگیری از گرسنگی و مرگ هستیم و اگر گروگان‌های باقیمانده آزاد نشوند، بازنده خواهیم شد».

بامداد چهارشنبه همچنین رسانه‌های فلسطینی بامداد چهارشنبه از حملات مکرر جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به شهر رفح در جنوب نوار غزه خبر دادند.

کد خبر 749575

دیگر خبرها

  • حمله زمینی به رفح منجر به مرگ صدها هزار نفر می‌شود
  • آیت‌الله مرتضوی: «حفظ نظام» به معنای نظام عام اجتماعی است؛ نه نظام سیاسی
  • بیش از یک میلیون نفر روستایی و کشاورز در این دولت بیمه شدند
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • (ویدئو) گوسفند غول‌پیکری که در تاجیکستان مثل طلا باارزش است
  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد
  • نیروهای مسلح ایران دشمنان را به فرسودگی کشاندند
  • خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است
  • دلیل پاشینیان برای «واگذاری روستاها به آذربایجان»
  • بیانیه شورایعالی انقلاب فرهنگی در حمایت از دانشجویان آمریکا