Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحقیقات یک گروه پژوهشی در روسیه نشان می‌دهد که بازار فروش فناوری‌های آنلاین آموزشی در این کشور تا سال ۲۰۲۱ به ۵۳ میلیارد روبل افزایش خواهد یافت.

به گزارش خبرنگار مهر، رایزنی فرهنگی ایران در روسیه در گزارشی که از وضعیت آموزش‌های مجازی در روسیه تهیه کرده و آن را برای انتشار در اختیار مهر قرار داده، آورده است: طبق پژوهش‌های اخیر میزان درآمد بازار آموزش روسیه در سال ۲۰۱۶، ۸/۱ تریلیون روبل بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر پایه این گزارش، گروه نتولوژی با مشارکت مدرسه عالی اقتصاد، بنیاد گسترش ابتکار اینترنتی، کام اسکور و دیجیتال نیوز دریافتند که فناوری‌های آنلاین آموزشی سهمی معادل ۱/۱ درصد (۷/۲۰ میلیارد روبل) از این نرخ را به خود اختصاص می‌دهند و پیش‌بینی می‌شود طی ۵ سال آینده این میزان تا ۶/۲ درصد، معادل ۳/۵۳ میلیارد روبل افزایش یابد.

طبق تحقیقات انجام شده، بیشترین بخش پول ساز بازار امروز را در روسیه، تحصیلات تخصصی (۷ میلیارد روبل در سال ۲۰۱۶) و تحصیلات عالی (۸/۶ میلیارد روبل در سال ۲۰۱۶) تشکیل می‌دهند. شرکت‌های خصوصی و دانشگاه‌های بزرگ هزاران دوره آموزشی آنلاین در حوزه‌های مختلف ارائه می‌کنند؛ ۱۰ درصد شهروندان روس از آموزش آنلاین و کلاس‌های اسکایپ استفاده می‌کنند. سرانه متوسط آموزش در این بخش ۱۵ هزار روبل در سال است. دانشجویان برای فراگیری برنامه‌های آموزش عالی از این فن آوری استفاده می‌کنند و در این بخش درآمد تا ۶/۴۲ هزار روبل هم می‌رسد.

همچنین گستردگی خدمات بازار آموزشی مدارس خصوصی بدین شرح است: بر اساس داده‌ها، طی ۵ سال این نرخ تا ۴۱ میلیارد روبل در سال افزایش می‌یابد. ۵۹ درصد والدین این اجازه را خواهند داد تا فرزندان آنها تحت آموزش آنلاین قرار گیرند. بیش از هر چیز، دانش آموزان روسیه برای آماده شدن امتحانات نهایی سراسری از آموزش آنلاین استفاده می‌کنند. در سال ۲۰۱۶ در این بخش ۶/۳ میلیارد روبل دریافت شده است.

روس‌ها علاقه بسیاری به آموزش زبان دارند. مخاطب اصلی بازار آموزش زبان در گروه سنی ۲۵ تا ۶۴ سال، ۲ درصد از تمام جمعیت کشور یا بیش از یک میلیون نفر را به خود اختصاص می‌دهد. ۸۹ درصد از آنها زبان انگلیسی را فرا می‌گیرند. پیش‌بینی می‌شود که در سال ۲۰۲۱ درآمد بازار آموزش زبان تا ۶/۲۴ میلیارد روبل افزایش یابد و سهم اینترنتی آن که امروز ۷ درصد معادل ۲/۲ میلیارد روبل است، تا ۷/۱۰ درصد افزایش خواهد داشت. در سال ۲۰۱۶ هزینه‌های شهروندان روسیه برای معلمان و دوره‌های اینترنتی ۳۶۰۰ روبل در ماه ثبت شده است.

بر پایه نتایج این پژوهش، از سال ۲۰۱۴ سرمایه‌گذاری در طرح‌های مشترک آموزشی اینترنتی دست کم ۸/۳۶ میلیون دلار را به خود اختصاص داده است.

یکی از موسسان یکی از گروههای آموزش اینترنتی، تاکید کرد: «بخش‌های فناوری‌های آموزشی در روسیه تا دو، سه برابر در سال افزایش می‌یابد. ما در دوره‌گذار هستیم: توده کاربران به تبعیت از طرفداران اولیه، فناوری‌های آموزش مجازی را پذیرفته و شروع به استفاده از آنها می‌کنند. کمپانی گروه نتولوژی، در جذب سرمایه‌گذاران پیشرو بوده و امروز یکی از سرآمدان بخش فناوری آنلاین است».

«مارگاریتا زوبنینا» مدیر بخش طرح‌های اکوسیستم در این‌باره می‌گوید: «منابع و ابزار آموزش درحال تغییر به ابزارهایی در حوزه آنلاین است، قالب‌های ترکیبی که از دو رویکرد آنلاین و آفلاین استفاده می‌کنند، نیز رو به گسترش هستند. با برنامه لایف لاینگ لرنینگ، بازار آموزش آنلاین رو به رشد خواهد بود. در دو سال اخیر ما طر ح‌های بسیاری را در این زمینه شاهد هستیم، البته بسیار از آنها کپی برداری از یکدیگر هستند».

مطابق همین گزارش، چندی پیش تعدادی شرکت نوپای روسی در حوزه فناوری‌های آموزشی، در بخش مخاطبان چند میلیونی خود در بازار جهانی موقعیتی مشابه کسب کرده بودند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۷۱۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به داوطلبان کنکور؛ شیادان در فضای مجازی در کمین هستند

«خرید تضمینی سؤالات کنکور»، «خرید سؤالات کنکور؛ تمامی رشته‌ها کاملا واقعی»، «کانال تلگرام فروش سؤالات کنکور»، «فروش سؤالات کنکور رو به اتمام است، زمان عضوگیری امشب پایان می‌یابد»! احتمالا تاکنون از این دست تبلیغات در سایت‌ها و فضای مجازی به چشم‌تان خورده است! اینها فقط بخشی از تیترهایی است که سودجویان و کلاهبرداران مجازی مدعی فروش سؤالات کنکور برای جلب توجه داوطلبان کنکور و دریافت هزینه‌های گزاف و میلیونی از آنها منتشر می‌کنند. جالب است بدانید که به گفته هامون سبطی، دبیر کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت، در ازای تن‌دادن به این تبلیغات، مبالغی بالای 50 میلیارد تومان برای در اختیار قرار دادن سؤالات به مفسدان آموزشی پرداخت می‌شود، آن هم در قالب رمزارز یا واریز به حساب‌های تسخیری!‌ همچنان که مبالغی بین 200 تا 800 میلیون برای فروش سؤالات به افراد فریب‌خورده از آنها دریافت می‌شود.

کنکور و استرس ناشی از آن سبب شده عده‌ای سودجو با ایجاد کانال‌های فروش سؤالات کنکور در شبکه‌های مجازی، احساسات داوطلبان را به بازی گرفته و پول‌های کلانی را به جیب بزنند و احساساتی‌شدن داوطلبان کنکور در روزهای پایانی مانده به کنکور نیز راه‌های فریب آنها را هموارتر می‌کند؛ به‌طوری که کانال‌های فروش سؤالات کنکور در برخی از این شبکه‌های مجازی با تبلیغ تمام‌شدن ظرفیت فروش، داوطلبان را به عجله برای خرید سؤالات هم دعوت می‌کند و به قول معروف از آب گل‌آلود ماهی می‌گیرند تا با ادعای در اختیار قرار دادن سؤالات و پاسخ‌های کنکور، مبالغ هنگفتی را به جیب بزنند.

شناسایی بیش از ۳۰۰ نشانگاه مجرمانه در حوزه کنکور

این معضل چند سالی است که گریبانگیر آموزش‌وپرورش و سازمان سنجش است. تله و دامی که با وجود هشدارهای متعدد پلیس و مسئولان مربوطه در خصوص کذب‌بودن آن، هنوز عده زیادی از داوطلبان و خانواده‌های آنها را در خود می‌بلعد. داوطلبانی که به امید خرید سؤالات و نشستن بر صندلی‌های دانشگاه‌های برتر ایران، بار مالی گزافی را بر شانه خانواده‌ها تحمیل می‌کنند اما غافل از این‌که این بار کج به منزل نمی‌رسد!

البته در طول این سال‌ها پلیس و نهادهای امنیتی بارها برای شناسایی و دستگیری کلاهبرداران این حوزه تلاش کرده‌اند، به‌طوری که اخیرا نیز سردار وحید مجید، رئیس پلیس فتا فراجا با اعلام شناسایی بالغ بر ۳۰۰ نشانگاه مجرمانه در حوزه کنکور گفت: از این تعداد ۸۰ مورد تحت اقدام عملیاتی بوده و تعداد ۲۰ نفر از گردانندگان اصلی آنها که مدعی فروش سؤالات کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ با قبولی تضمینی در کنکور و آزمون یا واگذاری ادوات تقلب‌افزار بودند، دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.

البته ناگفته نماند که در حال حاضر گسترش فناوری و وجود شبکه‌های مجازی گوناگون، پیگیری و روند شناسایی کلاهبرداران مجازی را بیش از پیش حساس، سخت و بررسی آن را چندمنظوره کرده و همکاری چندجانبه وزارت آموزش‌وپرورش و سازمان سنجش با پلیس و نهادهای امنیتی را می‌طلبد.

اما حال سؤال این است که سهم آموزش‌وپرورش در مقابله با موضوع چیست؟ این وزارتخانه و مسئولان آن چقدر در جهت پیشگیری و مقابله با این آسیب آموزشی، اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی با نهادهای امنیتی در ارتباط است؟

هامون سبطی، دبیر کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت در گفت‌وگو با جام‌جم در این‌باره می‌گوید: مسأله فروش سؤالات کنکور از حدود شش سال پیش جزو موضوعات مهم کارگروه کمیسیون آموزش دیده‌بان عدالت و شفافیت بوده و جلساتی با حضور مسئولان وزارت آموزش‌وپرورش ترتیب داده شد، اما متاسفانه در آن ابتدا انتظارات مسئولان این وزارتخانه از پلیس فتا بسیار زیاد بود، در حالی که تلگرام یک سیسیتم امنیتی پیشرفته دارد و امکان شناسایی گردانندگان این کانال‌ها به‌راحتی امکان‌پذیر نیست. دیده‌بان از نقاط مختلف گزارش‌های مختلف را دریافت می‌کرد و آنها را در اختیار حراست سازمان سنجش و پلیس فتا قرار می‌دادیم و از مسئولان وزارت آموزش‌وپرورش نیز برای همکاری در این زمینه دعوت می‌کردیم که متاسفانه در ابتدا همکاری لازم صورت نگرفت اما اخیرا این همکاری هرچند دیرهنگام ولی صورت گرفته است. زیرا همان‌طور که گفته شد، با توجه به شرایط امنیتی تلگرام، برای شناسایی زودتر این افراد لازم است از درون آموزش‌و‌پرورش اطلاعات و سرنخ‌هایی به پلیس ارائه شود.

آنچه بیش از هر چیز قابل تامل و تعجب است، مبالغ چندصد میلیونی و بعضا میلیاردی این کانال‌ها برای فروش سؤالات و پرداخت به روش‌های مختلف از سوی داوطلبان است. سبطی در این خصوص بیان می‌کند: موارد نادری که ادعا می‌کنند به سؤالات کنکور یا مشابه آن دسترسی دارند، مبالغ بسیار هنگفتی را دریافت می‌کنند. طبق آنچه به ما گزارش شده است، مبالغی بالای 50 میلیارد تومان برای در اختیار قرار دادن سؤالات به مفسدان آموزشی جهت فروش به داوطلبان دریافت می‌شود. کلاهبرداران برای عدم فاش‌شدن هویت خود، این مبالغ را از روش‌های مختلف مثل رمزارزها یا واریز به حساب افراد تسخیری نظیر کارتن‌خواب‌ها دریافت می‌کنند.

 دریافت 200 تا 800 میلیون تومان برای فروش سوالات کنکور!

بدیهی است برای هر فردی واریز چنین مبالغ سنگینی در وهله اول راحت و بدون فکر نیست اما این کلاهبرداران و شیادان آموزشی در مواردی، آن‌قدر حرفه‌ای عمل می‌کنند که همه‌چیز را در ابتدا برای فرد عادی و طبیعی جلوه می‌دهند. 

دبیر کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت درباره روش این کلاهبرداران می‌گوید: این افراد با استفاده از ترفندهای خاصی که از تلگرام و اینستاگرام یاد گرفته‌اند، افراد را فریب می‌دهند. به این صورت که بعد از کنکور افراد را به کانال‌های خصوصی ارجاع می‌دهند که در این کانال مخاطب با فایلی روبه‌رو می‌شود که تاریخ آن چندساعت قبل از برگزاری کنکور است و سؤالات کنکور نیز در آن هست؛ بنابراین فرد باور می‌کند که در سال گذشته سؤالات کنکور در اختیار داوطلبان قرار داده شده است، در حالی که واقعیت این است که این افراد سودجو در واقع از قبل در کانال خود فیلمی را بارگذاری می‌کنند و زمانی که می‌خواهند مخاطب را در کانال خصوصی اضافه کنند و اعتماد آن را جلب کنند، فایل سؤالات را جایگزین آن فیلم می‌کنند و از آنجایی که ویرایش فیلم در تلگرام مشخص نمی‌شود، داوطلبان فریب فایل ارائه‌شده و تاریخ انتشار آن را می‌خورند و به آن اعتماد می‌کنند. برای دسترسی به این فایل‌ها نیز مبلغی بین 200 تا 800 میلیون تومان از افراد دریافت می‌کنند که دسترسی به آن نیز بسیار کوتاه‌مدت است و پس از چند دقیقه حذف می‌شوند و پس از آن ما با مالباختگانی مواجه می‌شویم که حالا دیگر نمی‌دانند چه کاری باید انجام دهند.

ردپای برخی موسسات آموزشی در کلاهبرداری از داوطلبان کنکور

استفاده از ترفندهای مختلف برای دریافت پول و به دام انداختن بسیاری از افراد با وعده فروش سؤالات کنکور، این ذهنیت را ایجاد می‌کند که گردانندگان این کانال‌ها حتما افرادی حرفه‌ای و با سابقه کلاهبرداری بسیار هستند. سبطی در این خصوص مطرح می‌کند: طبق بررسی‌ها و گزارش‌های دریافتی، بسیاری از گردانندگان این کانال‌ها در دست افراد بسیار معدودی است که بین سنین 20 تا 30 سال و دانشجویان دانشگاه‌های نه‌چندان معروف هستند و این افراد با موسساتی که «شومن»‌های آموزشی تربیت می‌کنند و آموزش را در فضای مجازی به سیرک تبدیل کرده‌اند، ارتباط دارند و در صورتی که وزارت آموزش‌وپرورش و سازمان سنجش رویکرد انکار را در پیش نگیرند، این افراد به‌راحتی قابل شناسایی و پیگیری هستند.

آنچه در این گزارش مطرح شد، با وجود دستگیری شبکه‌های متخلف و برخوردهای قانونی همچنان در کانال‌ها در حال انجام است و جا دارد با هوشمندی و همکاری افراد در اعلام موارد مشکوک به پلیس و همچنین در اختیار قرار دادن سرنخ‌هایی از سوی آموزش‌وپرورش، برخورد شدیدتری با این شبکه‌ها صورت گیرد تا هیچ داوطلبی نتواند با تخلف و تقلب به دانشگاه وارد شود؛ چراکه دانشجویان متخلف امروز، دکتر و مهندس‌های بی‌دانش و بی‌قانون فردا هستند که برای جان و مال مردم مشکل‌ساز خواهند شد.

دیگر خبرها

  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین
  • دوره توانمندسازی کنشگران فضای مجازی در قزوین برگزار شد 
  • از دلنوشته غم‌انگیز آقای پژوهشگر تا قصه یک پل موسیقایی در روسیه!
  • ارز روسیه پیشتاز شد
  • هشدار به داوطلبان کنکور؛ شیادان در فضای مجازی در کمین هستند
  • شیوه حضور پوتین در فیلم زندگی خودش | تصویر
  • واکنش شهردار تهران به واگذاری فروشگاه شهروند به بخش خصوصی
  • واکنش زاکانی به واگذاری فروشگاه شهروند به بخش خصوصی
  • بانک قرض‌الحسنه مهر ایران بیشترین رشد منابع را رقم زد
  • دیجی کالا ؛ بزرگ ترین بازار آنلاین موبایل ایران