Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - شهردار تهران گفت:مشکل ما در ارزيابي سياست‌هاي شهري اين است که به آن جنبه‌هاي شخصي داده مي‌شود. متأسفانه فضاي سياسي کشور هم اين گرايش را تشديد مي‌کند که نقد سياست‌هاي شهري را به نقد مديران گذشته تقليل دهد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، محمدعلي نجفي در اولين نشست خبري گفت:شهر ما در کنار همه زيبايي‌ها و ظرفيت‌‌هاي بي‌مانندش، معرفي تهديدهايي قرار دارد که ايجاب مي‌کند وضعيت «زيست‌پذيري» و «پايداري» و «آسايش» و «آرامش روحي و اجتماعي» آن را به صورت مستمر مورد ارزيابي قرار دهيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سياست‌هاي شهري در چند دهه اخير، از يک سو به افزايش داشته‌ها و امکانات شهري منجر شده و از سوي ديگر زيست‌پذيري و پايداري آن را کاهش داده است.
در ارتقاء زيست‌پذيري و پايداري شهري موفقيت نداشته‌ايم
وي افزود: با آنکه دستاوردهايي داشته‌ايم براي نمونه در زمينه حمل و نقل عمومي يا وضعيت معابر و راه‌هاي شهري، ولي کيفيت محيط اجتماعي و محيط زيست شهري با منبع تأمين منابع مالي مورد نياز شهر در وضعيت مطلوبي نيست. سياست‌هاي شهري طي دهه‌هاي متمادي عمدتاً معطوف به زه اداره روزمره شهر بوده و به آينده شهر کمتر اعتنا داشته است و در نتيجه، در ارتقاء زيست‌پذيري و پايداري شهري موفقيت چنداني نداشته است. امروز در وضعيتي قرار داريم که ادامه سياست‌هاي قبلي ممکن نيست.
نجفي گفت: دارايي‌ها و منابع شهر تا حداکثر ممکن مورد بهره‌برداري قرار گرفته است. فضاهاي شهري فروخته شده‌اند. منابع آب شهر براي رشد آتي شهر کفايت ندارند. در کنار آن نابرابري فضايي و اجتماعي در حال گسترش است. شهر در برابر حوادث طبيعي آسيب‌پذير است، آسيب‌هاي اجتماعي رو به گسترش است و ... تنش‌هاي حاصل از اين پديده‌ها در سطح فردي و روابط بين شهروندان و به صورت روزمره خود را آشکار مي‌کند.
سياست‌هاي شهري کنوني قادر به حل اين مشکلات نيست
شهردار تهران افزود: سياست‌هاي شهري کنوني قادر به حل اين مشکلات نيست. زمان بازنگري در اين سياست‌ها فرا رسيده است. شکل دادن به آينده شهر بدون ارزيابي سياست‌ها ميسر نيست. ما به ايده‌هايي براي شهر آينده نياز داريم و اين جز از طريق گفت‌وگوي عمومي و فراگير به دست نمي‌آيد. ايده در بازه شهر نزد اين يا آن فرد يا گروه نيست. ايده در جريان گفت‌وگوي عمومي بين گروه‌هاي مختلف مردم، کارشناسان و مديران شکل مي‌گيرد.
وي گفت: نقد و ارزيابي سياست‌هاي شهري را بايد از ارزيابي مديران شهري جدا کرد. مشکل ما در ارزيابي سياست‌هاي شهري اين است که به آن جنبه‌هاي شخصي داده مي‌شود. متأسفانه فضاي سياسي کشور هم اين گرايش را تشديد مي‌کند که نقد سياست‌هاي شهري را به نقد مديران گذشته تقليل دهد.
نجفي گفت:نقد مديريت شهري، هويتي شده است و اين امکان نقد و تغيير سياست‌ها را دشوار ساخته است. تصور اين که اگر اين فرد يا آن فرد بيايد، با اين جناح يا آن جناح بيايد، شهر دچار مشکل مي‌شود يا مشکلات به تمامي حل مي‌شود، تصور واقع‌بينانه‌اي نيست.
وي ادامه داد: ما به علت هويتي شدن سياست از جمله در حوزه نقد وضعيت شهر نتوانسته‌ايم به مفهوم «مصلحت شهر» نزديک شويم. «مصلحت شهر» را مفهومي معادل «منافع ملي» در سطح کشور است.
وي افزود: شهر محل زندگي همه ماست و همه ما جدا از گرايش‌هاي سياسي و اجتماعي‌مان به شهري زيست‌پذيري و پايدار نيازمنديم.
وجود شکاف بين مشکلات عاجل و فوري و راه‌هاي ميان‌مدت
نجفي گفت: در حالي که مشکلات که با آن مواجهيم، مشکلاتي است که هم‌اکنون پيش روي ماست ولي راه‌هاي کوتاه‌مدت به آن پاسخ نمي‌دهد. شکاف بين مشکلات عاجل و فوري و راه‌هاي ميان‌مدت يکي از مسائلي است که در سياست‌گذاري شهري با آن مواجهيم. تغيير سياست‌ها و روش‌ها نيازمند زمان است.
وي افزود: مديران شهري جديد با توقعات و انتظاراتي مواجهند که نمي‌توانند در کوتاه‌مدت به آن پاسخ دهند. براي حل مشکلات و جلوگيري از سرخوردگي مردم تنها راه مشارکت گسترده مردم است.
نجفي گفت: در کنار آن، تغيير سياست‌ها پيامدهايي دارد که بار آن براي همه گروه‌ها و اقشار اجتماعي يکسان نيست. برخي گروه‌هاي اجتماعي توان تحمل تغييراتي که نيازمند هزينه است، ندارند. برخي گروه‌ها هم از سياست‌هايي که در شهر در پيش گرفته شده، بهره‌مندي بيشتري داشته‌اند.
کساني که برخوردارترند، بايد هزينه‌ بيشتري دهند
وي تصريح کرد: بايد کساني که از رشد شهري در دهه‌هاي اخير بهره مندي بيشتري داشته‌اند، سهم بيشتري در اين تغيير برعهده گيرند، کساني که ساختمان‌هاي بلندمرتبه‌شان بار ترافيکي براي شهر ايجاد مي‌کند، کساني که با اتومبيل‌هاي لوکس خود نوعي تجمل را بر زندگي شهري تحميل مي‌کنند، بايد در تأمين اين هزينه‌ها مشارکت بيشتري داشته باشند.
شهردار تهران افزود: نتايج نظرسنجي‌هاي اخير نشان مي‌دهد که اين باور در بخش مهمي از جمعيت شهري عموميت يافته است که کساني که برخوردارترند، بايد در تأمين هزينه‌هاي شهري سهم بيشتري برعهده گيرند.
وي در پاسخ به سوال فارس در مورد ميزان بدهي 10 هزار ميلياردي دولت به شهرداري و انکار اين رقم از سوي شهردار گفت:نگفته ام که دولت به شهرداري بدهي ندارد.

انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۷۳۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف استاندار روحانی به موفقیت دولت رئیسی

استاندار گلستان در دولت روحانی، به روزنامه هم‌میهن گفت: «سال آینده دست‌کم ۳۷۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه خواهیم داشت. رئیسی به چاهی افتاد که مجلس قبل، برای روحانی کَند».

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، هادی حق‌شناس می‌افزاید: «مجلس قبل، بودجه ۱۳۹۹ را با ۴۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش منابع درآمدی پیش‌بینی کرد تا دولت روحانی را در مضیقه قرار دهد و دیدیم که به کسری بودجه منجر شد؛ اما نکته اینجاست که این کار سبب شد در دولت رئیسی هم این کسری‌ها تکرار شود. به عبارت دیگر چاهی که برای دولت روحانی کندند، خودشان را گرفتار کرده و دولت رئیسی را به چاه انداخته است».

این سخنان از ابعاد مختلف قابل تامل است. نخست این که اکثریت مجلس دهم، حامی دولت روحانی بودند. مجلس دهم، سه فراکسیون داشت که دو فراکسیون آن، متعلق به آقایان عارف و لاریجانی بودند و در کنار هم، متحد دولت روحانی محسوب می‌شدند.

ثانیا، موضوع کسری بودجه هنگفت در دولت روحانی، فراتر از نقش مجلس بود و بیش از هر چیز، به آرزواندیشی برجامی دولت برمی‌گشت. دولت با توقف اصلاحات اقتصادی درونزا و شرطی کردن اقتصاد به برجام، و سپس انفعال مطلق در مقابل عهدشکنی برجام، با سقوط سنگین در آمد نفت مواجه شد و حال آن که به افزایش بی‌رویه هزینه‌ها دامن زده، خزانه ارزی را حراج/ جارو کرده، و تورم ۶۰ درصدی را به ارمغان آورده بود.

ثالثا سخنان استاندار سابق گلستان، اذعان تلویحی به موفقیت نسبی دولت رئیسی است. حق‌شناس می‌گوید «سال آینده ۳۷۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه خواهیم داشت». این در حالی است که دولت روحانی در سال ۱۴۰۰، کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیارد تومانی را به ارث گذاشت.

به این ارثیه باید بیش از هفت برابر شدن حجم نقدینگی، بدهی ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومانی، و سررسید سود و اصل اوراق به میزان ۵۰۰ هزار میلیارد تومان را هم علاوه کرد؛ که در کنار معدل رشد تقریبا صفر درصدی ۸ سال دولت روحانی، به تورم ۶۰ درصدی ختم شد.

وقتی موتور تورم در این سطح انفجاری روشن شد و به مدت چند سال بالای ۴۰ درصد برقرار ماند، نتیجه طبیعی آن باید این می‌شد که رقم کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیاردی سال ۱۴۰۰ (شروع دولت رئیسی) سالانه
۴۰ تا ۶۰ درصد افزایش یابد.

به بیان دیگر، این رقم به اعتبار انباشت بدهی‌ها و هزینه‌ها و نرخ تورم، باید در سال بعدی به دست‌کم ۷۲۰ هزار میلیارد تومان، و دو سال بعد (۱۴۰۲) به بیش از ۱۰۰۰ هزار میلیارد تومان می‌رسید؛ اما دولت موفق شده، رقم کسری محتمل را طبق برآورد استاندار دولت روحانی، در سقف ۳۷۰ هزار میلیارد تومان نگه دارد.

این در حالی است که در دو سال گذشته، هزینه‌های زیر هم انجام شده است:
- تسویه ۴۶۴ هزار میلیارد تومان از بدهی‌ها و تعهدات.
- تسویه حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی اصل و سود اوراق.
- تسویه ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی به صندوق‌های بازنشستگی.
- اختصاص ۴۰ هزار میلیارد برای رتبه بندی معلمان.
- تسویه ۵۴ هزار میلیارد بدهی به بانک مرکزی.

دولت در همین دوره موفق شد صادرات نفت را که به زیر ۳۰۰ هزار بشکه رسیده بود، به حدود ۱/۵ میلیون بشکه افزایش دهد و ضمنا رشد اقتصادی را به بیش از ۴.۵ درصد در سال گذشته برساند.

منبع: کیهان

دیگر خبرها

  • پزشکیان: دولت به شرکت‌های دارویی ۶۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد
  • بخشی از بدهی‌های بانکی شهرداری تهران با مولدسازی تسویه شد
  • بیمه و مسکن از مهمترین دغدغه‌های کارگران است و باید دولت نسبت به آن اقدام جدی کند
  • اعتراف استاندار روحانی به موفقیت دولت رئیسی
  • گردهم آمدن تمام نهادهای مرتبط با ترافیک در کرمانشاه
  • پایان عملیات بازپیرایی بوستان شهری کوچه بیوک در یزد
  • ضرورت اهتمام شهرداری ارومیه برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر سالگرد ارتحال شیخ غلامرضا حسنی
  • دهقان کیا: دولت و مجلس به دنبال حال خوب برای بازنشستگان تأمین اجتماعی نیستند/ حال خوب با پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی
  • دولت به فروشندگان کالابرگ چقدر بدهی دارد؟ | اعلام زمان تسویه نهایی با فروشندگان
  • ماسک: تا زمانی که مشکل بدهی آمریکا حل نشود، دلار ارزشی ندارد