Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری برنا ، «حسین فرخنده» با تاکید بر این که نمایشگاه کتاب، شرایطی را فراهم می کند تا کتاب در دسترس افراد مختلف با هر سلیقه ای قرار بگیرد، اظهارداشت: از آنجایی هم که چرخه نشر کتاب در استان هم مانند کشور ضعیف است برپایی نمایشگاه می تواند این چرخه را تکمیل تر و کمک کند تا کتاب بیشتر در دسترس افراد قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی البته در کنار این حرکت فرهنگی، به اجرای طرح های عیدانه و پاییزه کتاب هم به عنوان فعالیت های صورت گرفته در راستای انس و الفت بیشتر اشاره کرد و گفت: این اقدام موجب می شود تا تا علاقه مندان بتوانند در غیر از فصل برپایی نمایشگاه، با قیمت مناسب به کتاب های مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند.

«فرخنده»، نمایشگاه کتاب را فرصتی برای کتابخوان تر شدن افراد عنوان کرد و شکل گیری ذهنیت درباره کتاب و خرید و علاقه مندی بیشتر به کتاب و مطالعه از دیگر دستاوردهایی است که می تواند افق روشنی را پیش روی جامعه ترسیم کند.

وی توسعه فعالیت های کتابخوانی را هم در بحث زیرساختی مورد توجه قرار داد و بر توسعه چنین فضاهایی تاکید کرد و افزود: ساخت و به بهره برداری رساندن کتابخانه مرکزی بجنورد یکی از اقداماتی است که می تواند زمینه را برای ارائه فضاهای مطالعه و در دسترس قرار دادن کتاب های خوب فراهم کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی به بهره برداری رسیدن ٤ کتابخانه شهری و ٨ کتابخانه روستایی تا پایان سال جاری را نشان از توسعه زیربنایی فضای کتابخانه ای در استان دانست و افزود: با این اتفاق ها سرانه فضای مطالعه در استان از یک متر و ٤٨ سانتی متر به حدود ٣ متر به ازای هر١٠٠ نفر افزایش می یابد.

وی خرید سالانه ٨٠٠ میلیون ریال کتاب از ناشران استان، اهدای کتاب، برپایی نمایشگاه های کتاب شهرستانی و رونمایی های کتاب را از اقدامات اثرگذار در حوزه فرهنگ سازی در امر مطالعه و کتابخوانی دانست و با توجه به نقش پر رنگ کتابفروشی در این فرهنگ سازی از اجرای طرحی در قالب ارائه تسهیلات به برای تاسیس، تکمیل و تجهیز کتابفروشی خبرداد.

وی به طرح دیگری به نام پایتخت فرهنگی کتاب که در نظر دارد تا شرایط کتابخوانی را در استان فراهم کند، اشاره کرد و لازمه تحقق آن را توجه شهرداری ها به این موضوع دانست.

وی سرمایه گذاری شهرداری ها در این زمینه را نوعی سرمایه گذاری فرهنگی دانست و تصریح کرد: اگر بتوانیم طرح های خوبی را از طریق شهرداری ها به دبیرخانه پایتخت کتاب ارائه دهیم، تسهیلاتی خوبی را برای توسعه کتاب به ما ارائه خواهند کرد و این سبب می شود تا سرانه کتابخوانی رشد داشته باشد هر چند سرانه مصرف فرهنگی در استان در مقایسه با بقیه استان ها خیلی خوب است.

«فرخنده» در رابطه با نقش نمایشگاه کتاب در فرهنگ سازی اظهارداشت: صرف نمایشگاه کتاب نمی شود به این مهم دست داد بلکه باید منظومه ای ایجاد و یکسری مجموعه اقدامات هماهنگی از سوی دستگاه های فرهنگی و خانواده ها ایجاد شود تا مردم، دانشجویان و کودکان به سمت مطالعه بروند و نمایشگاه کتاب یکی از اقدامات است.

دهمین نمایشگاه کتاب خراسان شمالی سوم تا هشتم آبان ماه آینده در محل مصلای بزرگ امام خمینی(ره) بجنورد برگزار می‌شود.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۷۸۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است

محمدحسن شاهنگی، دبیر گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، نویسنده و پژوهشگر درباره آفت‌هایی که هر ساله دامن نمایشگاه کتاب تهران را می‌گیرد، گفت: اولین آسیب دولتی‌زدگی یا ارگان‌زدگی نمایشگاه کتاب است. اهتمام بیش از حد به نهاد‌ها و ناشران دولتی آفتی است که گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب می‌شود. اینکه مکان، متراژ و موقعیت جغرافیایی غرفه در کجا قرار گیرد و ارگان‌ها و انتشارات دولتی در اولویتِ بهره‌مندی از تسهیلات قرار می‌گیرند؛ در حالی باید سایر ناشرانی که در وادی گفتمان انقلاب اسلامی هستند، از تسهیلات برخوردار باشند.

شاهنگی ادامه داد: اگر قرار است تسهیلاتی به ناشران داده شود، باید تمام غرفه‌داران و ناشران از تسهیلات یکسانی بهره‌مند شوند. اگر در موارد تخلف بنا به اجرا شدن قوانین است، باید با تمام ناشران یکسان رفتار شود. اینگونه نباشد که اگر غرفه‌ای منتصب به یک نهاد ارگانی است، از مجازات و اعمال قوانین معاف شود. در مقابل ناشرانی که وابستگی دولتی ندارند، حداکثر مجازات در قبالشان اعمال شود. 

دبیر گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی عدم انتفاع قابل قبول به فعالان مردمی، جوانان، ناشر - مولفان، ناشران جوان یا نوپا و استارتاپ‌های فعال در حوزه تعویض، تبادل و امانت کتاب را دومین آسیب نمایشگاه کتاب دانست و افزود: چقدر فعالان این حوزه برای مردم شناخته شده هستند؟ نشر‌های الکترونیک آنطور که باید در جامعه ایرانی شناخته شده نیستند و نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌تواند به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی کشور عناویت ویژه‌ای را به آن حوزه داشته باشد.

وی با بیان اینکه سومین آسیب غفلت از گردشگری فرهنگی است، توضیح داد: کتاب ذیل صنایع خلاق فرهنگی می‌گنجد. بر اساس جایگاه کتاب پیرامون فعالیت‌های فرهنگسازی و گفتمان‌سازی، باید مباحثی همچون اقتصاد نشر، فرهنگ نشر، سیاست نشر و رسانه نشر را برای مخاطب باز کنیم. نمایشگاه کتاب تهران یک فرصت فرهنگی و تبلیغی ایده‌آل است، که از بُعد بین‌المللی و از منظر دیپلماسی عمومی و فرهنگی می‌توانیم فرهنگ خودمان را به ملل دیگر معرفی کنیم و از این ظرفیت مهم گردشگری فرهنگی در چارچوب برگزاری نمایشگاه کتاب حداکثر استفاده را بکنیم. 

شاهنگی چهارمین آسیب نمایشگاه کتاب تهران را عدم برنامه‌ریزی برای طیف‌های مرتبط با نشر دانست و بیان کرد: قرار نیست نمایشگاه کتاب فقط برای ناشران برگزار شود. در همه جای دنیا برای نویسندگان، ویراستاران، صفحه‌آرایان، طراحان جلد و فعالان حوزه نشر از جمله چاپخانه‌داران، کتابداران و ... جشنواره سالانه‌ای برگزار می‌شود و در نمایشگاه کتاب به آنها بها می‌دهند. از آنها دعوت می‌شود و در قالب دورهمی علاوه‌بر اینکه همدیگر را می‌شناسند، به مردم هم معرفی می‌شوند و از ظرفیت جشنواره‌ای نهایت استفاده را می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • دولتی یا خصوصی بودن ناشران ملاک واگذاری غرفه در نمایشگاه کتاب نیست + فیلم
  • نمایشگاه کتاب تهران پس از ۳۵ دوره به قوام رسیده است
  • ۱۹ اردیبهشت نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران افتتاح می‌شود
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ بن دانشجویان ۷۰۰ هزار تومان شد
  • اسوههای زندگی را با این کتاب بشناسیم
  • ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم
  • نمایشگاه کتاب کارناوال شادی است
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • مرکز مطالعات عراق با ۱۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می آید