Web Analytics Made Easy - Statcounter

سنندج - ایرنا - مدیرکل دفتر اتباع خارجی کردستان گفت: در سال تحصیلی جاری حدود 60 دانش آموز تبعه خارجی در مقاطع مختلف تحصیلی در مدارس این استان ثبت نام کرده و مشغول به تحصیل هستند.

مسلم کاظمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه هیچ فردی در جمهوری اسلامی ایران نباید منع از تحصیل شود لذا تمام دانش آموزان تبعه خارجی که به ما مراجعه کردند در مدارس استان ثبت نام شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: بسیاری از این دانش آموزان فاقد مدارک هویتی و کارت اقامتی بودند اما هیچ فردی بخاطر نداشتن مدرک و کارت اقامتی از تحصیل در مدارس استان باز نمانده است.
به گفته وی، این دانش آموزان از هر نوع مزایایی که یک دانش آموز ایرانی در مدارس برخوردار است، بهره مند می شوند و هیچ تفاوتی با دانش آموزان دیگر ندارند.
مدیرکل دفتر اتباع خارجی کردستان ادامه داد: سال گذشته 42 دانش آموز غیر ایرانی در مدارس استان ثبت نام شد که امسال این آمار به حدود 60 نفر افزایش پیدا کرده است و به صورت پراکنده در مدارس استان مشغول به تحصیل هستند.
کاظمی تاکید کرد: بیشترین تعداد دانش آموزان تبعه خارجی در مدارس شهرستان های سنندج، بانه، مریوان و کامیاران تحصیل می کنند و حدود 52 نفر از این تعداد عراقی و مابقی تبعه کشور افغانستان هستند.
وی یادآور شد: ازدواج های زنان ایرانی با افراد تبعه خارجی انجام می شود که بدون اطلاع ما است و بر همین اساس پس از مدتی این زنان با فرزند رها می شوند و هیچ مدرک شناسایی و هویتی نیز نمی توانند برای فرزندان خود بگیرند.
وی از خانواده ها خواست در صورت ازدواج فرزندان شان با افراد تبعه خارجی حداقل به اداره کل اتباع خارجی مراجعه کنند تا در آینده با مشکلات این چنینی روبرو نشوند.
مدیرکل دفتر اتباع خارجی کردستان در ادامه همچنین به آمار دانشجویان غیر ایرانی در دانشگاه های استان نیز اشاره کرد و گفت: در سال تحصیلی جاری 104 دانشجوی تبعه خارجی در دانشگاه های استان پذیرش شده و مشغول تحصیل هستند.
وی اضافه کرد: دانشجویان خارجی که در دانشگاه های استان مشغول تحصیل هستند دارای هویت خارجی بوده و برای اقامت خود روادید گرفته و توسط دانشگاه پذیرش شده اند که اکثر این دانشجویان تبعه عراق و تعداد خیلی محدودی از چند کشور دیگر هستند.
کاظمی همچنین با بیان اینکه هم اکنون 2 هزار پناهجو در استان کردستان زندگی می کنند که بیشتر دارای تبعه عراق هستند، افزود: تمام پناهجویانی که کارت پناهندگی دارند همانند یک ایرانی تحت پوشش بیمه سلامت هستند.
به گفته وی، از میان این افراد کسانی که خواهان کار و یا حتی ازدواج باشند می توانند از ما پروانه اشتغال و یا ازدواج دریافت کنند.
وی یادآور شد: پناهندگانی که مادر آنان دارای تابعیت ایرانی است از اولین روز 18 سالگی تا آخرین روز 18 سالگی می توانند تابعیت دائمی جمهوری اسلامی را از سوی دولت دریافت کنند البته درخواست تابعیت ایرانی باید از سوی خود فرد اعلام شود.
به گزارش ایرنا، هم اکنون حدود 2 هزار افراد با تبعه خارجی در استان کردستان زندگی می کنند که تعدادی از این افراد در داخل شهرها و تعدادی نیز در اردوگاه های پناهدگی در شهرستان های مختلف ساکن هستند.
هزینه های اسکان و درمان این پناهندگان از سوی کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان و دولت جمهوری اسلامی تامین می شود.
خبرنگار: افسانه گلباغی ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
7348/9102

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۷۹۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۴۰ هزار دانش‌آموز در آزمون مدارس سمپادونمونه دولتی رقابت می‌کنند

به گزارش خبرنگار مهر، رسولی پیش از ظهر شنبه در جمع خبرنگاران رسانه‌های کردستان اظهار کرد: در حال حاضر سه هزار مدرسه شبانه روزی در حوزه متوسطه اول و دوم در کشور فعالیت دارند که مدارس شبانه روزی متوسطه دوم در حوزه نظری، کار دانش و فنی حرفه‌ای فعالیت دارد که میزان دانش آموزان مشغول به تحصیل در کل این مدارس ۳۵۰ هزار نفر است.

وی خاطرنشان کرد: هزار و ۱۴۶ مدرسه نظری در کشور فعال است که ۱۶۷ هزار دانش‌آموز در این مدارس فعالیت دارند.

وی با بیان اینکه یک میلیون و ۸۰۰ هزار دانش‌آموز در دوره دوم متوسطه نظری در کشور مشغول به تحصیل هستند، گفت: ۹ درصد دانش‌آموزان متوسطه نظری در مدارس شبانه روزی کشور مشغول به تحصیل هستند و نشان می‌دهد باید توجه ویژه‌ای به این حوزه شود و مدارس شبانه روزی تقویت شوند.

کارشناس مسؤول برنامه‌ریزی آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: مدارس شبانه‌روزی به منظور دسترسی به توسعه عدالت آموزشی در مناطق محروم و روستایی ایجاد شده و نیاز به تقویت دارند تا شاهد کاهش ترک تحصیل و افزایش پوشش تحصیلی باشیم.

رسولی اذعان کرد: رویکرد جدیدی امسال با عنوان تجمیع آزمون‌های ورودی مدارس خاص که شامل مدارس استعدادهای درخشان و مدارس نمونه دولتی است، در کشور عملیاتی شده است.

وی اضافه کرد: ثبت نام در این آزمون تا چهارشنبه گذشته به مدت ۲۰ روز انجام شد و ۳۴۰ هزار دانش‌آموز برای شرکت در این آزمون ثبت نام کردند.

وی زمان برگزاری آزمون سمپاد و نمونه دولتی را یکم تیر عنوان کرد و افزود: دانش‌آموزان در این آزمون به رقابت می‌پردازند.

کارشناس مسؤول برنامه‌ریزی آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش اذعان کرد: ۱۰۶ مدرسه شبانه روزی در سه دوره تحصیلی در کردستان فعالیت دارند که از این تعداد ۳۶ مدرسه مربوط به دانش آموزان متوسطه نظری است.

کد خبر 6089842

دیگر خبرها

  • عدالت آموزشی در مناطق شهری و روستایی گلستان مستقر شده است
  • اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان
  • گرگان ۹۰ هزار دانش آموز دارد /هزینه پروانه ساخت و ساز مانع مولدسازی
  • شرکت ۲۷ هزار دانش‌آموز خراسان شمالی در امتحانات نهایی
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • برگزاری مسابقات ورزشی مدارس سمپاد همدان با حضور ۱۵۰ دانش آموز
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • ۳۴۰ هزار دانش‌آموز در آزمون مدارس سمپادونمونه دولتی رقابت می‌کنند
  • تحصیل اجباری ۹ هزار دانش‌آموز‌ شهر صدرا در شیراز