Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-01@00:47:59 GMT

فیلم‌های ایرانی در جشنواره‌های خارجی

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۰۵۷۲۸

فیلم‌های ایرانی در جشنواره‌های خارجی

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ پنج جشنواره «کمرایمیج» لهستان، «کریشن» کانادا، جشنواره «فیلم‌های یک دقیقه‌ای» لندن، فستیوال «قرار ملاقات با دیوانگی» تورنتو و جشنواره «فیلم‌های جنوب آسیا» در نپال این روزها میزبان آثار ایرانی هستند.

**«اعتراض وارد نیست» در راه نپال
مستند «اعتراض وارد نیست» ساخته فرناز و محمدرضا جورابچیان در جشنواره فیلم های جنوب آسیا در نپال به نمایش درمی‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این فستیوال از سال 1997 برگزار می شود و بیش از 2 دهه به اشاعه مستندهایی با موضوعات انسانی مربوط به کشورهای بنگلادش، نپال، هند، پاکستان، افغانستان و برمه می پردازد.
این جشنواره با هدف افزایش سطح آگاهی بین المللی، فرهنگ سازی و معطوف شدن مسوولیت اجتماعی مردم جهان و مشارکت و همدلی با مردمان این سرزمین ها برگزار می شود.
یازدهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم های جنوب آسیا از 11 تا 15 آبان در شهر کاتماندو پایتخت نپال برگزار خواهد شد و فیلم «اعتراض وارد نیست» در این جشنواره به نمایش در خواهد آمد.
فیلم «اعتراض وارد نیست» در ماه جاری در مرکز فرهنگی گلدن پیکسل در شهر وین اتریش در فستیوال فیلم «آن روزها» که از 13 تا 15 مهرماه برگزار شد نیز به نمایش درآمد.
«اعتراض وارد نیست» داستان پنج توپ جمع کن و تنیس باز افغانستانی مهاجر را در ایران به تصویر می کشد. این فیلم در نهمین جشن مستقل سینمای مستند نامزد بهترین کارگردانی و بهترین فیلم مستند نیمه بلند و همچنین در نوزدهمین جشن خانه سینما نامزد بهترین کارگردانی فیلم مستند شده است.

**«انزوا» به لهستان رفت
«انزوا» اولین فیلم بلند سینمایی مرتضی‌علی عباس‌میرزایی به عنوان تنها نماینده ایران در بخش رقابتی فیلم های اول و دوم جشنواره کمرایمیج به نمایش گذاشته خواهد شد.
این جشنواره معتبرترین جشنواره تخصصی فیلمبرداری در دنیا محسوب می‌شود و جوایز قورباغه طلایی، نقره‌ای و برنزی خود را به بهترین فیلمبرداری اهدا می‌کند. بدین ترتیب مهدی ایل‌بیگی به عنوان مدیر فیلمبرداری «انزوا» نامزد دریافت جایزه بهترین فیلمبرداری در بخش فیلم‌های اول و دوم‌ است که با آثاری از کشورهای آمریکا، اوکراین، انگلستان، لهستان، دانمارک و تولید مشترک فنلاند- آلمان- سوئد به رقابت می‌پردازد.
در خلاصه فیلم آمده است که پرویز پس از 6 سال با ضمانت رییس زندان هفتاد و دو ساعت مرخصی می گیرد تا همسرش را که به تازگی فوت کرده است دفن کند و در مراسمش شرکت کند اما پرویز دغدغه دیگری دارد.
«انزوا» به تهیه کنندگی پیمان جعفری در بخش مسابقه سی و پنجمین جشنواره فجر به نمایش درآمد و جزو پنج فیلم برتر آرای مردمی به شمار می‌آمد. همچنین نامزد دریافت جایزه خلاقیت و استعداد درخشان در جشن انجمن منتقدان سینما معرفی شد.
جشنواره کمرایمیج شامل بخش اصلی، بخش فیلم های اول و دوم، بخش فیلم‌های دانشجویی و همچنین کارگاه‌های تخصصی‌ است که از تاریخ 20 تا 27 آبان (11تا 18 نوامبر) برگزار می شود.

**«درخت زیتونِ سعد» نماینده ایران در کانادا
«درخت زیتون سعد» فیلم کوتاهی که احمد زایری کارگردان و مهدی مطهر تهیه کننده آن است، به عنوان نماینده ایران در جشنواره جهانی فیلم کریشن کانادا در روز ٣٠ نوامبر ٢٠١٧ به نمایش در می‌آید.
فیلم «درخت زیتون سعد» داستان کودک سوری فوتبالیستی را روایت می‌کند که فرود خمپاره چشمان او و همبازی‌هایش را از بین می‌برد.
این فیلم نخستین بار به عنوان فیلم افتتاحیه جشنواره جهانی فیلم فجر با حضور دبیر جشنواره و جمعی از مهمانان خارجی و دبیران جشنواره‌های بین‌المللی و رنا شمیس از سوریه که نقش مادر را در این فیلم ایفا کرده، به نمایش درآمد. رنا شمیس بازیگر نام آشنای سینما و سریال‌های عربی است.
اولین نمایش بین‌المللی این فیلم در جشنواره صلح پاکستان بود و در بخش بهترین فیلمنامه این جشنواره نامزد دریافت جایزه شد.
جشنواره بین‌المللی فیلم کریشن از ١٦ تا ٣٠ نوامبر در شهر اتاوا کانادا برگزار می‌شود.
این فیلم قرار است در بخش ملی سی وچهارمین جشنواره فیلم کوتاه تهران، روز پنجشنبه ٢٧ مهر ماه در ساعت ٢١ و در سالن چهار پردیس سینمایی ملت به نمایش درآید.

**«آزادی یواشکی» در جشنواره فیلم‌های یک دقیقه‌ای لندن
مریم مدرس کارگردان فیلم کوتاه «آزادی یواشکی» درباره حضور این فلیم کوتاه در جشنواره لندن، گفت: این فیلم درباره روابط افراد در گذشته است و توانسته در میان آثار نهایی جشنواره فیلم‌های یک دقیقه‌ای لندن قرار گیرد.
وی درباره حضور در دوازدهمین جشنواره‌ بین المللی فیلم‌های یک دقیقه‌ای لندن بیان کرد: این اثر اولین فیلم من بعد از دوران تحصیل دانشجویی بود که خوشبختانه در میان 25 اثر نهایی جشنواره بین‌المللی لندن قرار گرفته است.
مدرس توضیح داد: در این جشنواره بین المللی که به صورت آنلاین و با حضور فیلمسازان مختلف دنیا برگزار می‌شود، مجموعه‌ای از بهترین فیلم‌های کوتاه حضور دارند به همین دلیل و با توجه به علاقه‌ای که داشتم از بین آثار کوتاهم «آزادی یواشکی» را که اثری یک دقیقه‌ای است برای این جشنواره فرستادم.
وی تصریح کرد: فکر نمی‌کردم با توجه به موضوع فیلم که بیشتر مساله‌ای داخلی و ملی است در این جشنواره بین المللی پذیرفته شوم اما با استقبال مسئولان فیلم در میان 25 اثر نهایی قرار گرفته است.
این فیلمساز با بیان اینکه فیلم‌های کوتاه، فیلم‌های ایده هستند و حتی برخی از این آثار ارزش چند بار دیدن دارند، تاکید کرد: انتخاب آثار برتر این جشنواره بر اساس آرای مردمی و همچنین نظر هیات داوران صورت می‌گیرد و نتایج آن 28 اکتبر مصادف با 6 آبان اعلام می‌شود.
مدرس در پایان درباره فیلم عنوان کرد: در شبکه‌های اجتماعی، متنی درباره روابط افراد در گذشته و خوب بودن تفکر آنها خوانده بودم تا اینکه این مطلب را در قالب فیلمنامه آوردم و با هزینه بسیار پایین و کمک انجمن سینمای جوان اصفهان، توانستم فیلم کوتاه «آزادی یواشکی» را بسازم.

**نمایش 2 اثر از ایران در جشنواره فیلم «قرار ملاقات با دیوانگی»
فیلم مستند «رویاهای دم صبح» به کارگردانی مهرداد اسکویی و «اینجا کسی نمی میرد» به کارگردانی حسین کندری در جشنواره فیلم تورنتو کانادا با عنوان «قرار ملاقات با دیوانگی» به نمایش در می آید.
این فستیوال بزرگترین جشنواره درباره سلامت روانی در جهان است و امسال بیست و پنجمین دوره خود را برگزار می‌کند.
جشنواره فیلم «قرار ملاقات با دیوانگی» از هنر برای ارایه انواع بیماری‌های روانی بهره می‌گیرد و آثاری از فیلمسازان کانادا و جهان را ارایه می‌کند.
این جشنواره 9 روزه امسال 16 فیلم بلند و 34 فیلم کوتاه را از سراسر جهان به نمایش می‌گذارد.
«رویاهای دم صبح» ساخته مهرداد اسکویی در مدت زمان 76 دقیقه در تاریخ 5 نوامبر و «اینجا کسی نمی‌میرد» ساخته حسین کندری در مدت زمان 78 دقیقه 7 نوامبر در این جشنواره اکران می‌شود.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۰۵۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف سریال «حشاشین» از تمام سکوهای ایرانی 

شب گذشته دو روز بعد از ابلاغ نظر شورای صدور مجوز ساترا در خصوص ممنوعیت پخش «حشاشین» از سکوهای نمایش خانگی ایران، فیلیمو هم این سریال ضد ایرانی را از روی خروجی خود حذف کرد.

به گزارش مشرق، سامان مراد حسینی سخنگوی مجمع رصتا درباره ممنوعیت نمایش سریال «حشاشین» در ایران توضیح داد: اعلام ممنوعیت نمایش سریال «حشاشین» در ایران توسط ساترا صرفاً از این باب نبود که بخواهیم از مشاهده این اثر توسط مخاطبان ایرانی جلوگیری کنیم بلکه از این جهت هم موضوعیت داشت که در مقابل تولید و انتشار اثری که چهره نادرستی از ایرانی ها نمایش میدهد موضع گیری رسمی کنیم و نشان دهیم که درهای شبکه نمایش خانگی ایران به روی اثر ضد ایرانی باز نیست.

مرادحسینی درباره این موضوع افزود: اگر ساترا راجع به این اثر موضع گیری رسمی نمی‌کرد قطعا سایر بخش‌های حاکمیت نمی‌توانستند اقدامات بعدی را در حوزه دیپلماسی فرهنگی مرتبط با این سریال طراحی و پیگیری کنند.

وی افزود: نکته دیگر در خصوص ممنوعیت انتشار سریال «حشاشین» در ایران این است که در این موضوع خاص شاهد همگرایی نخبگان کشور و دستگاه حاکمیتی ساترا بودیم و این موضوع بیانگر اتحاد ایران در مقابل تولید و انتشار یک سریال خصمانه و ضد ایرانی است.

به گزارش ایسنا، سریال «حشاشین» اخیرا به دلیل آنچه «تحریف تاریخ اسلام» و «ساخت مغرضانه سیاسی» خوانده شده، در پلتفرم‌های کشورمان مجوز انتشار ندارد.

سریال «حشاشین» روایتی درباره حیات و حوادث مرتبط با حسن صباح، بنیان‌گذار دولت اسماعیلیه است.

این سریال توسط عبدالرحیم کمال نوشته شده و توسط پیتر میمی کارگردانی شده است. فیلمبرداری آن دو سال به طول انجامید. قرار بود در ماه رمضان سال گذشته پخش شود و به دلیل فیلمبرداری صحنه‌هایی از سریال در مالتا و قزاقستان، نمایش آن تا امسال به تعویق افتاد.

بر همین اساس در پی منتشر نشدن این سریال از پلتفرم‌های داخلی، مهدی سیفی، مدیرکل نظارت و تطبیق ساترا تاکید کرد که سریال «حشاشین» محصول کشور مصر است و روایت آن از تاریخ اسلام متضمن تحریف‌های فراوانی است که به نظر می‌رسد با رویکرد سیاسی مغرضانه تولید شده است و بنابراین طبق نظر شورای صدور مجوز ساترا انتشار سریال «حشاشین» (The Assassins)، در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران مورد تایید نیست.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • حذف سریال «حشاشین» از تمام سکو‌های ایرانی
  • حذف سریال «حشاشین» از تمام سکوهای ایرانی 
  • اکسپو ۲۰۲۴، «نمایش امنیت» ایران
  • اضافه‌شدن ۶ نمایش به جشنواره تئاتر رضوی برای اجرا در دهه کرامت
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند
  • ضرورت برگزاری جشنواره فیلم اقوام ایرانی با قدرت و کیفیت
  • همایش نمایش اسب‌های اصیل ایرانی در دستگرد برخوار
  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • برگزیدگان جشنواره عروسک خونه معرفی شدند
  • چرا پخش سریال حشاشین پس از انتشار ممنوع شد؟/ ممیزی سریال‌های خارجی پسینی است