Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان امور عشایری کشور از اختصاص 1.5 میلیارد دلار برای اشتغال و توانمندسازی عشایر و روستاها خبرداد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، قندالی در گردهمایی معاونین توسعه و امور زیربنایی ادارات کل امور عشایر کشور که در بیرجند برگزار شد، اظهار داشت: با هم‌افزایی و همکاری می‌توانیم از فرصت‌های اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه به بهترین نحو استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه به دنبال این هستیم که تمام ارکان برنامه ششم توسعه را در طول یک سال اجرا کنیم گفت: در حال حاضر نیز ظرفیت خوبی ایجاد شده و پیگیری‌های زیادی نیز در خصوص برنامه ششم توسعه انجام داده‌ایم به طوریکه 17 مرتبه در برنامه ششم توسعه به همراه اسم روستا آمده است یعنی هرجا اسم روستا آمده اسم عشایر هم مطرح شده است که عشایر کشور هم می‌توانند از اعتبارات خوبی استفاده کنند.

قندالی با توجه به اینکه طی دو سال گذشته 250 میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت به جامعه عشایر کشور اختصاص داده شده، گفت: جامعه عشایری کشور ظرفیت بسیار عظیمی در زمینه‌های گردشگری، صنایع دستی، گیاهان دارویی و معادن و ... دارد.

وی افزود: یک ونیم میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال و توانمندسازی عشایر و روستا اختصاص یافته که سهم عشایر کشور حدود 1000 میلیارد تومان خواهد بود که رقم بسیار خوبی است.

مدیرکل امور عشایر استان خراسان جنوبی نیز از اختصاص شش میلیارد تومان تسهیلات بین عشایر و تشکل‌های استان خراسان جنوبی خبر داد و اظهار داشت: با توجه به وجود اعتبارات از محل برنامه ششم توسعه و تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی اقدامات قابل توجهی در سطح مناطق عشایری استان می‌توان انجام داد.

غلامرضا قوسی گفت: 45 درصد مراتع خراسان جنوبی در اختیار عشایر است و 60 درصد از جامعه عشایری استان تحت پوشش کانون‌های حمایتی قرار دارند.

وی به توانمندی‌های جامعه عشایری استان اشاره کرد و گفت: بحث مرزبانی عشایر یکی از توانمندی‌های مهم علاوه بر بسته‌های تولیدی است و 80 درصد عشایر استان در نواحی مرزی زندگی می‌کنند و عشایر استان تولید 25 درصد صنایع دستی را بر عهده دارند.

مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی با اشاره به انرژی‌های نو، بیان کرد: در استان از انرژی‌های نو برای تلمبه‌های بادی، پکیج تامین برق برای مناطق فاقد برق و توزیع فانوس خورشیدی استفاده می‌کنیم.

قوسی با بیان اینکه سه حلقه چاه سال گذشته برای تامین آب شرب در استان حفر شد، افزود: این چاه‌ها برای تسریع در امر آبرسانی سیار بسیار موثر است و سالانه به طور متوسط 135 هزار مترمکعب آبرسانی سیار داریم و اعتبارات آبرسانی به جامعه عشایری بسیار اندک است.

وی به صندوق اعتبارات خرد زنان عشایر استان اشاره کرد و گفت: سال گذشته 40 صندوق اعتبارات خرد زنان عشایر در استان تشکیل شد و امسال مقرر شده است که 25 میلیون تومان تسهیلات بلندمدت در اختیار این صندوق ها قرار بگیرد.

مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی با بیان اینکه جامعه عشایری استان با مشکلات بسیاری رو به رو هستند، ادامه داد: یکی از مشکلات خشکسالی 18 ساله است که فقر مراتع و ریزگردها را به دنبال دارد و عشایر اولین قشری هستند که از این موضوع ضربه می‌خورند.

قوسی با توجه به اینکه امسال 6 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح زنجیره گوشت قرمز به استان اختصاص یافته است، اظهار داشت: سالیانه حدود 5 هزار تن گوشت قرمز و 12 هزار تن شیر در استان تولید می‌شود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: سال گذشته کل اعتبارات تملک استان بیش از یک میلیارد و 40 میلیون تومان بوده که امسال به 8 میلیارد و 900 میلیون تومان رسیده است.

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه ۲۵ درصد صادرات فرش کشور مربوط به خراسان جنوبی است،گفت: برای حیات جامعه عشایری استان باید طرح‌های ویژه و اورژانسی را اجرایی کنیم.

نظر افضلی امروز (25 مهر) در گردهمایی معاونین توسعه و امور زیر بنایی ادارات کل امور عشایر اظهار داشت: عشایر در 80 درصد سکونتگاه‌های مرزی استان مستقر هستند و در طول تاریخ حضور پررنگی تحت عنوان مرزبان داشته‌اند.

وی به خشکسالی 18 ساله اشاره کرد و گفت: خشکسالی سال‌های است بر جنوب کشور به خصوص جنوب خراسان حاکم شده است و در راستای این موضوع تولید شیر، کرک و گوشت کاهش یافته است.

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با توجه به اینکه جامعه عشایری بیشترین ضربه را از خشکسالی دیده‌اند، افزود: برای حیات این جامعه باید طرح‌های ویژه و اورژانسی را اجرایی کنیم.

افضلی با بیان اینکه در راستای برنامه ششم توسعه سال گذشته اقدامات و مصوبات خوبی داشتیم، ادامه داد: در راستای برش استانی برنامه ششم باید 20 درصد از راه‌های روستایی و عشایری در هر سال بهسازی شود.

وی با تاکید بر اینکه گوشت خراسان جنوبی بهترین گوشت دنیا محسوب می‌شود، گفت: کرک یکی از تولیدات مهم در زنجیره عشایر استان است که متاسفانه تولید آن کاهش یافته است.

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی بهترین پشم در صنعت قالی بافی را دارد، افزود: 25 درصد صادرات فرش کشور مربوط به خراسان جنوبی است.

افضلی در پایان خاطرنشان کرد: نیروهای عشایری خوبی در مجلس شورای اسلامی وجود دارد و جامعه عشایری باید توانمندسازی شوند چرا که به تعبیر امام خمینی(ره) عشایر ذخایر انقلاب اسلامی هستند.

لازم به ذکر است: محسن مهرور رئیس اداره عشایری طبس نیز در این گردهمایی حضور داشت.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۱۱۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، گفت: زنان توانمند و غیور عشایری ایل شاهسون در تولید بیش از ۳۰ نوع صنایع دستی و رشته‌های متنوع هنر صنعت بی‌بدیل نمایان و آشکار است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، حسن محمدی‌ادیب عصر امروز در جریان بازدید از بافته‌های زنان عشایر مغان در جعفرآباد، اظهار داشت: عشایر استان اردبیل با نام ایل شاهسون معروف است و دارای 13 هزار خانوار بوده و 5.6 دهم جمعیت عشایری کشور را به خود اختصاص داده است.

وی تصریح کرد: در کشورمان بیش از 300 رشته صنایع دستی رایج و مرسوم است که از این تعداد 30 رشته صنایع دستی ویژه مناطق عشایری ایل شاهسون است که سالانه با تولید محصولات متنوع و عرضه آن به بازار سعی می‌کنند برای خود و خانواده تأمین معاش کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: تنوع تولید محصولات صنایع دستی و اصالت آنها به حدی است که در قالب نمایشگاه‌های مختلف امکان عرضه و به نمایش گذاشتن این آثار در غرفه‌های متعدد وجود دارد.

محمدی‌ادیب افزود: ما به آموزش مؤثر و گسترده صنایع دستی در بین علاقه‌مندان جامعه عشایری راغب هستیم و در این زمینه آمادگی همکاری را با بخش‌ها و گروه‌های مختلف داریم تا زمینه و بستر انتقال مفاهیم آموزشی در این ارتباط فراهم آید.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: با پرداخت تسهیلات کم‌بهره از هنرمندان و صنعتگران این حوزه حمایت می‌شود تا تولیدات خود را با کیفیتی مناسب تولید و به بازار عرضه کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل اضافه کرد: توانمندی زنان عشایر شاهسون در این بخش بی‌بدیل و بی‌نظیر است و در تولید فرش، گلیم، جاجیم، عروسک‌بافی، کیف و کفش و سایر صنایع دستی مهارت این هنرمندان توانمند عشایری را شاهد هستیم.

محمدی‌ادیب بیان کرد: در کنار نمایش آثار ارزشمند صنایع دستی عشایر، بافته‌های گران‌قیمت آنها نیز در معرض دید مخاطبان قرار گرفته تا همگان به انگشتان هنرمندانه این زنان غیور و توانمند پی برده و بستر معرفی آنها در عرصه‌های ملی و بین‌المللی نیز به شایستگی فراهم آید.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، یادآور شد: در جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر که به میزبانی جعفرآباد برگزار شد در کنار عرضه این محصولات ارزشمند هنرمندان و صنعتگران عشایری، تلاش شد تا بازاریابی نیز در سطح بین‌المللی اتفاق بیفتد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یک درصد مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری‌ها اختصاص یافت
  • منطقه گردشگری کولیدر بروجرد مهیای توسعه و سرمایه گذاری
  • زیر ساخت‌ بازار فروش عشایر چهارمحال‌ و بختیاری فراهم می‌شود
  • وزارت کار بخشی از سهم اشتغال کشور را به فارغ‌التحصیلان اختصاص داده است
  • کوچ بهاره عشایر در خراسان شمالی آغاز شد
  • جامعه عشایری سومین جامعه استان کرمانشاه
  • مناطق ییلاقی و قشلاقی مستعد لرستان شناسایی شده است
  • کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است
  • رفع مشکلات عشایر ضروری است
  • هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی