Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@01:54:18 GMT

اشتغال 18 هزاری نفری در موزستانهای سواحل مَکُّران

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۷۸۹۶۲

اشتغال 18 هزاری نفری در موزستانهای سواحل مَکُّران

چابهار- ایرنا- سواحل مَکُّران (محدوده شهرستانهای چابهار وکنارک) علاوه بر ظرفیت دریا، تجارت و ترانزیت کالا در بخش کشاورزی نیز توانمندی زیادی دارد که به عنوان نمونه تنها در بیش از سه هزار و 800 هکتار موزستان این منطقه افزون بر 18 هزار نفر بصورت مستقیم و غیر مستقیم مشغول بکار هستند.

به گزارش ایرنا، کشت موز از سالهای دور با آب و هوای مساعد شهرستان های چابهار و کنارک سازگار بوده و کشاورزان زیادی در حوزه بخش زرآباد، دهستان کهیر، باهوکلات چابهار، شیرگواز و عورکی اراضی خود را به کشت موز اختصاص داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هر هکتار موزستان بطور متوسط برای سه نفر بصورت مستقیم و دو نفر بصورت غیر مستقیم در مراحل مختلف کاشت، داشت، برداشت و فروش ایجاد اشتغال می کند.
در هر هکتار باغات موز بطور متوسط 35 تا 40 تن موز برداشت و علاوه بر مصرف در حوزه سواحل مَکُّران (شهرهای مختلف استان سیستان وبلوچستان) به استان های همجوار هرمزگان، یزد، خراسان شمالی، جنوبی و رضوی ارسال می شود.
در مجموع باید ادعا کرد کشاورزی یکی از ظرفیت های مهم سواحل مَکُّران برای ایجاد اشتغال و تولید محصولات موردنیاز داخل و خارج است که ایجاد اشتغال آن کمتر از فعالیت حوزه صید وصیادی دریای عمان نیست.
شیرین سازی آب های بیکران دریای عمان می تواند علاوه بر تامین آب آشامیدنی، آب کشاورزی زمین های سواحل زیبای مَکُّران را تامین کند و بیش از 100 هزار هکتار اراضی حاصلخیز کشاورزی را به زیر کشت انواع محصولات گرمسیری، نیمه گرمسیری، سبزی و صیفی و زراعی قرار داد.
رونق بخش کشاورزی منجر به افزایش تولید و توسعه منطقه محروم همجوار تنها بنادر اقیانوسی ایران «چابهار و کنارک» می شود و هزاران شغل جدید نیز ایجاد خواهد شد.
ورود بخش خصوصی و صدور مجوزهای لازم از سوی دولت و همکاری بیشتر وزارت نیرو می تواند اشتغال را در سواحل مَکُّران متحول کند و علاوه بر رونق کشاورزی بخش تولید گوشت قرمز و پرورش دام سبک و سنگین نیز تکان جدی خواهد خورد.

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان چابهار در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: 12 هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی در این شهرستان وجود دارد که برای بیش از 24 هزار نفر اشتغال ایجاد شده است.
غلامحسین بامبری افزود: در بخش کشاورزی شهرستان چابهار سالیانه 80 هزار تن انواع محصولات پرارزش و متنوع باغی، 500 هزار تن محصولات زراعی، سبزی و صیفی فصلی و خارج فصل و گیاهان علوفه ای و بالغ بر چهار هزار و 936 تن انواع محصولات دامی با ارزش اقتصادی تولید می شود.
وی بیان کرد: از مجموع چهار هزار و 340 هکتار سطح زیرکشت اراضی باغی شهرستان هزار و 800 هکتار آن را موزستانها تشکیل می دهند.
وی با بیان اینکه سالانه بالغ بر 34 هزار تن موز از سطح باغات شهرستان چابهار تولید می شود، خاطرنشان کرد: اشتغال در بخش کشاورزی با دریا برابری می کند و حتی در صورت بارندگی و آب بیشتر اشتغال آن از صیدوصیادی بیشتر می شود.
وی ادامه داد: موز برداشت شده این شهرستان علاوه بر مصرف داخلی استان بازار مصرف خوبی در استان های همجوار نیز دارد.
وی گفت: ارقام موز موجود در سطح منطقه اکثرا رقم هاریچال است که در سالهای اخیر با توجه به تولید نهال موز حاصل از کشت بافت نظیر والری و دوارف کاوندیش بین کشاورزان توزیع شده تا بتوان با جایگزین کردن این ارقام پرمحصول بجای رقم محلی منطقه به افزایش عملکرد کمی و کیفی لازم دست یافت.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کنارک نیز به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: 10 هزار و 500 هکتار اراضی کشاورزی زراعی و باغی در این شهرستان وجود دارد که هزار و 600 هکتار آن به کشت موز اختصاص دارد.
سعید اولیایی افزود: حدود 20 هزار نفر در حوزه کشاورزی شهرستان کنارک اشتغال دارند و بخش زرآباد مستعد کشاورزی در منطقه بلوچستان است.
وی بیان کرد: هر کیلو موز نارس در بخش زرآباد 15 تا 20 هزار ریال به فروش می رسد و سود خوبی عاید کشاورزان منطقه شده است.
وی ادامه داد: علاوه بر فروش محصول موز، راه اندازی شرکت فرآورده های ضایعات موز توسط بخش خصوصی در زرآباد می تواند سالانه حدود 70 هزار تن ضایعات موز به کمپوست و کود تبدیل و از هدر رفت سرمایه عظیم جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه هزار و 600 هکتار از موزستانهای شهرستان کنارک بارور است و از هر هکتار 35 تا 40 تن موز برداشت می شود، خاطرنشان کرد: در هر هکتار پنج نفر بطور مستقیم و غیر مستقیم ایجاد اشتغال شده است.
شهرستانهای چابهار و کنارک در حدود 600 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان و در سواحل دریای عمان واقع شده و از ظرفیت های زیادی در بخش های مختلف اقتصادی برخوردارند.
3043**6081 خبرنگار: رستم کریمی نژاد ** انتشار دهنده: حیدر سرایانی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۷۸۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به ضرورت شناسنامه‌دار کردن باغات مازندران گفت: تاکنون ۱۵ هزار هکتار از باغات مازندران شناسنامه‌دار شده‌اند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، حسن رزاقی در همایش باغداران شهرستان قائم شهر، با اشاره به لزوم اطلاع رسانی به باغداران درباره اهمیت شناسنامه کردن باغ و دریافت پروانه کسب و کار گفت: شناسنامه دار شدن باغات در 22 شهرستان مازندران اجرا می‌شود و هم اکنون با همکاری مسئولان و کارشناسان اتاق اصناف کشاورزی مازندران در حال انجام است.

وی افزود: در طرح شناسنامه دار کردن باغات که در راستای تحقق اصل 44 قانون اساسی و با هدف واگذاری فعالیت کشاورزی و باغی به مردم انجام می‌شود، ساماندهی فعالیت باغداران مازندران و تولید محصول سالم که قابلیت صادراتی داشته باشد، اجرا می‌شود.

رزاقی گفت: تاکنون 15 هزار هکتار از باغات مازندران شناسنامه‌دار شدند.

وی تاکید کرد:  پیش بینی می‌شود قبل از برداشت مرکبات امسال در شهریور، باغات مرکبات شناسنامه دار بشوند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: 230 هزار بهره بردار مرکبات در مازندران داریم و در 160هزار هکتار باغات استان سالانه بیش از سه میلیون تن محصول مرکبات برداشت می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: میزان تولید در باغات مازندران قابل توجه است و ارتقای کیفیت محصول برای صادرات ضرورتی است که باید به آن توجه شود.

رزاقی گفت: باغداران مازندران با شناسنامه دار کردن باغات می‌توانند در تولید مرکبات نقش ایفا کنند.

وی یادآور شد: عضویت باغداران و کشاورزان در اتاق اصناف کشاورزی هم یک فرصت برای باغداران بوده که می‌توانند در تعیین قیمت عادلانه محصولات مطالبه گری کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انعقاد ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار قرارداد نقشه‌برداری اراضی کشاورزی در جیرفت
  • رفع تداخل ۵ هزار و ۲۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • آتش سوزی ۲ فروند لنج در بندر شهدای هفت تیر چابهار
  • آتش‌سوزی در لنج صیادی چابهار
  • احداث استخر ذخیره آب کشاورزی شهرستان آوج
  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است