Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی قرار داد عجولانه ای که سازمان حفاظت محیط زیست کشور برای مدیریت و بهبود کاربری پارک پردیسان با شهرداری تهران منعقد کرد، 80 کارگر فضای سبز این مجموعه شغل خود را از دست دادند و برای انجام امور تسویه حساب به حسابداری سازمان محیط زیست معرفی شدند؛ کارگرانی که قربانیان اصلی این قرار داد لقب گرفتند و قانون کار کشور نیز ابزار حمایتی مناسبی را در اختیار آنها قرار نمی دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش «تابناک»، آنچنان که هفته گذشته و در قرارداد جدید سازمان محیط زیست با شهرداری تهران مورد توافق قرار گرفت، سازمان محیط زیست با واگذاری مدیریت پارک پردیسان به شهرداری تلاش کرد تا وضعیت فضای سبز و روشنایی این پارک را برای بهتر شدن شرایط استفاده عمومی فراهم کند؛ قراردادی که به دلیل سرعت بالای نگارش متن در آن حقوق کارگرانی که بیش از 20 سال است در این مجموعه فعالیت می کنند، نادیده گرفته شد.
اتفاقی که افتاد، باعث شد تا صبح امروز جمعی از این نیروها در مقابل ساختمان سازمان حفاظت محیط زیست در پارک پردیسان تحصن کنند و بلاتکلیفی خود و خانواده هایشان را که تحت تأثیر قرار داد جدید پیش آمده به گوش مدیران ارشد سازمان برسانند؛ نیروهایی که با بی‌توجهی مسئولان سازمان و اضافه نکردن بند و تبصره‌ای به قرار داد در مورد وضعیت شغلی آنها تا چند روز دیگر خانه‌نشین خواهند شد.
بر اساس قرار داد کاری این کارگران متحصن که تعدادشان 80 نفر است، آنها تا 20 آبان ماه می توانند در مجموعه پردیسان فعالیت کنند و پس از آن سازمان محیط زیست هیچ تعهد کاری و حقوقی نسبت به آنها ندارد.
یکی از کارگران معترض در این باره به رسانه ها گفت: ما 80 کارگری هستیم که برخی از ما بیش از 22 سال است در این مکان فعالیت می کنیم اما با توجه به گفته پیمانکار جدید ما تا بیست آبانماه فرصت داریم که از پارک پردیسان برویم و جایمان را به کارگران شهرداری تهران بدهیم؛ کارگرانی که اغلب آنها تابعیت ایرانی نیز ندارند.
وی در رابطه با مشکلاتی که پیش روی آنهاست، ادامه داد: بیکاری ما یعنی فلج کردن خرج و مخارج خانواده ما و باری اضافی بر دوش جامعه. لذا از مسئولان خواهش می کنیم که بجای کارگران افاغنه از کارگران ایرانی که سابقه ای طولانی دارند استفاده کنند و پیمانکار جدید نیروی ایرانی را نسبت به اتباع بیگانه ترجیح دهند.
شرایط عجیبی که برای کارگران فضای سبز پارک پردیسان رخ داد و مسئولان این سازمان نیز نسبت به عواقب آن بی توجه هستند، در قانون کارگر جمهوری اسلامی ایران نیز به صورت صریح مورد اشاره قرار نگرفته است و از این رو چون تا 20 آبان قرار داد کاری آنها خاتمه می یابد، سازمان هیچ تعهدی نسبت به آینده شغلی آنها ندارد.
اگرچه در ماده 24 قانون مذکور به این مسئله اشاره شده است که در صورت خاتمه قرارداد کار ، کار معین یا مدت موقت ، کارفرما مکلف است به کارگری که مطابق قرارداد ، یک سال یا بیشتر ، به کار اشتغال داشته است برای هر سال سابقه ، اعم از متوالی یا متناوب بر اساس آخرین حقوق مبلغی معادل یک ماه حقوق به عنوان مزایای پایان کار به وی پرداخت نماید، اما این مسئله بیشتر جنبه پاداش دارد و تحت هیچ شرایطی نمی تواند جایگزین خسارت سنگینی شود که این کارگران به دلیل یک اتفاق غیرقابل پیش بینی و متأثر از سلیقه رئیس جدید متحمل خواهند شد.


در قانون کار کشور و در رابطه با شرایط پایان کار کارگر، کارفرما تنها در صورتی می تواند نسبت به جبران خسارت به کارگر اقدام کند که نسبت به تعلیق قرار داد اقدام کرده باشد و یا در جریان فعالیت کاری، کارگر خساراتی که منجر به از کارافتادگی شود را متحمل شود.
بنابراین و تحت تأثیر بی توجهی مسئولان ارشد سازمان محیط زیست به وضعیت کارگرانی که در جریان قرارداد با شهرداری بیکار می شوند، حداقل 80 خانواده با مشکلات اساسی رو به رو خواهند شد و قانون نیز ابزار حمایتی ویژه ای را در اختیار آنها قرار نمی دهد؛ اتفاقی که اگر قانون و یا قانون گذار حداقل یک بار در حمایت از کارگران اقدام شایسته ای را پیش برده بود، شاهد چنین رویه های تلخی نبودیم و مجموعه کارگرانی که از جمله مستضعف ترین گروه های اجتماعی هستند، فراموش نمی شدند. پسندیدم 0

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۱۲۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود

مسعود زارعی در حاشیه یکصد و شصتمین جلسه کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز از پیگیری فنی و کارشناسی موضوع استفاده از آب‌های نامتعارف در کشت محصولات کشاورزی خبر داد و گفت: در شهری مثل شیراز و در سالی که شیراز به عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا معرفی شده است، آبیاری ۱۳۸۰ هکتار کشت با آب‌های نامتعارف خبر خوشایندی نیست.

او افزود: در سال گذشته با اقدامات کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا، هم‌افزایی دستگاه‌هایی، چون محیط زیست، بهداشت، جهاد کشاورزی و همکاری شهرداری‌های منطقه ۶ و ۷، استانداری و فرمانداری و احکامی که توسط مقام قضایی صادر شد، حدود یک هزار هکتار از کشت‌هایی که با آب‌های نامتعارف انجام گرفته بود، امحا شد.

زارعی یادآور شد: به طور قطع صرف گزارش دادن‌ها یا بازدید کردن‌ها مشکلات را رفع نکرده و مانع ورود فاضلاب به کانال‌های کشاورزی یا مانع استفاده از فاضلاب در تولید محصولات کشاورزی نمی‌شود و باید اقدامات را به ویژه وقتی پای سلامت مردم در میان است به فوریت انجام داد تا تولید چنین محصولی به بازار نرسیده متوقف شود.

او ضمن اشاره به این موضوع که این‌گونه فعالیت‌ها برخورد با معلول است، بیان کرد: اصولا مدیران و مسئولان مرتبط باید موضوع را کنترل کنند و اجازه این کشت‌های نامتعارف داده نشود.

زارعی ادامه داد: متاسفانه در یکسال اخیر برخورد‌ها با کشاورزان متخلف بازدارنده نبوده است، لذا سلامت شهروندان خط قرمز ما است و با توجه به برخی مواد غذایی تولید شده با جدیت این مسئله را دنبال خواهیم کرد.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز از امحاء مجدد کشت‌های نامتعارف خبر داد و گفت: به جهت اهمیت سلامت مردم و با توجه به اینکه کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری دو عنوان سلامت و حفظ محیط زیست را به عهده دارد، در این جلسه کمیسیون با دعوت از همه مسئولان مرتبط با حوزه سلامت عمومی و زیست محیطی این موضوع ویژه به بحث و تبادل نظر گذاشته شد و با تمرکز کل جلسه بر این موضوع تصمیماتی خوبی اتخاذ شد.

او با اشاره به هم‌افزایی دستگاه‌های مربوطه در حل این معضل بیان کرد: شرکت آبفا باید مسئولیت آب‌های آلوده رها شده در سطح شهر را برعهده بگیرد و دنبال کند چرا که راه حل اصلی بر این است که آب‌های آلوده نداشته باشیم.

زارعی از انتقال فاضلاب شهری به جنوب شرق شیراز خبر داد و گفت: متاسفانه در این مکان تصفیه‌خانه‌هایی که ظرفیت لازم شبکه‌های ایجاد شده را داشته باشند، وجود ندارد.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز افزود: از این تصفیه‌خانه‌ها بخشی پساب و بخشی فاضلاب خام بیرون می‌آید که نهایتا یکی شده و بخشی از آن در مسیر کانال‌های کشاورزی و بخش دیگر به دریاچه نمک وارد می‌شود.

زارعی بیان کرد: شرکت آبفا باید در این خصوص ورود جدی کرده و با احداث تصفیه‌خانه‌های لازم پساب موجود را تصفیه و قابل استفاده کند.

او یادآور شد: با فرض احداث تصفیه‌خانه پساب‌های تصفیه شده دارای گرید A تا C هستند و این مساله باید توسط جهاد کشاورزی مشخص شود که کدام فاضلاب قابل استفاده برای کشاورزی است.

زارعی در پایان با ابراز تاسف از اینکه کشت محصولات با فاضلاب انسانی وارد زنجیره غذایی مردم می‌شود که این خود تهدید و خطر بزرگی برای سلامتی شهروندان محسوب می‌شود، افزود: در این جلسه مقرر شد، علاوه بر امحاء محصولات کشت شده، با تشکیل کارگروه ویژه و ارائه راهکار‌های کوتاه و بلند مدت، مسیر دسترسی به فاضلاب به صورت دائم قطع شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی/یک تجربه موفق
  • انتقال مجموعه آرادکوه نیازمند عزم جدی متولیان امور است
  • برگزاری جشن کارگری شهرداری سمنان با نام «سپاس کارگر»
  • مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود
  • تجلیل از ۱۰۰۰ پاکبان کرمانشاه در جشن «خداقوت کارگر»
  • خانه‌دار شدن کارگران واجد شرایط استان یزد با تسهیلات ارزان قیمت
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • فعالیت پایلوت ۸ خانه محیط زیستی در گلستان
  • کار کارگران باید پیوست ایمنی داشته باشد