Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان‌ها > چهارمحال و بختیاری - رئیس شورای شهر شهرکرد گفت :تمام دست‌اندرکاران حوزه مدیریت عالی کشور و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی باید در راستای رسیدن به حقوق مدنی استان و آنچه در حق مردم استان کوتاهی شده کمک کنند و امید است با اقدامات قانونی هر چه سریع‌تر این مشکل بحرانی حل شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرانلاین ، علیرضا توکلی در نشست خبری اعضای شورای شهر با اصحاب رسانه و مطبوعات استان که با موضوع ششمین همایش بام ایران در حسرت آب برگزار شد، اظهار کرد: توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی استان حول محور آب می چرخد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: مسئله مهم و اساسی و وظیفه ذاتی تمام مردم استان و مسئولان دفاع از حق خود در برابر آب است.
توکلی با اشاره به لزوم توجه مردم استان به بحران آب، تصریح کرد: استان در آینده‌ای نه چندان دور با مشکلات بسیاری از جمله مهاجرت به دیگر استان‌ها روبه‌رو خواهد شد که با کمک تمام مردم و مسئولان باید چاره‌ای برای بی‌آبی انجام شود.
رئیس شورای شهر شهرکرد گفت: باید برای رسیدن به توسعه اقتصادی و اجتماعی استان در چهار چوب قانون با همکاری مردم و مسئولان به سمت و سوئی حرکت کرده و با پیگیری‌های قانونی دولت را متوجه انجام این بحران به‌وجود آمده توسط استان اصفهان کرد.
وی افزود: تمام دست‌اندرکاران حوزه مدیریت عالی کشور و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی باید در راستای رسیدن به حقوق مدنی استان و آنچه در حق مردم استان کوتاهی شده کمک کنند و امید است با اقدامات قانونی هر چه سریع‌تر این مشکل بحرانی حل شود.
در ادامه یکی از اعضای شورای شهر اظهار کرد: چندین سال است که چهارمحال و بختیاری با مشکل کمبود آب مواجه است که متاسفانه استان اصفهان همواره قصد خروج از مجرای قانونی برای انتقال آب را دارد.
حیدر علیپور با اشاره به اینکه بحث آب بحثی سیاسی نبوده است، افزود: چهارمحال و بختیاری قصد تنش ندارد و به دنبال علت این است که چرا دولت به مشکل استان توجه نمی‌کند و با کسانی که مشکل ایجاد می‌کنند برخورد نمی‌کند.
وی عدم ابلاغ به موقع مصوبات هیئت دولت را از عوامل تسلط بر منابع چهارمحال و بختیاری عنوان و تصریح کرد: طرح انتقال آب بن به بروجن یکی از طرح های قانونی و مصوب دولت بوده که در این میان استان اصفهان ضمن غیر قانونی دانستن، این طرح را متوقف کردند که امید است با همراهی مردم استان، هر چه سریع‌تر دولتمردان جواب سوالات مبهم مردم استان را بدهند.
در ادامه مصطفی حیدری دیگر عضو شورای شهر شهرکرد، گفت: آنچه امروزه شاهد آن هستیم انتقال آب جاری استان به اصفهان است در حالیکه تأمین آب خود استان از طریق آب‌های زیرزمینی انجام می‌شود.
وی با اشاره به مشکل بحرانی استان، تصریح کرد: در خصوص چنین مشکل بحرانی نباید کوتاه بیاییم زیرا آیندگان در خصوص سهمی که دارند کوتاهی‌های افراد را عامل بی‌آبی می‌دانند.
حیدری با اشاره به اینکه برخی افراد مشکل کمبود آب را به حساب استان می‌گذارند، تصریح کرد: در حال حاضر دشت‌های استان خشک شده و در حال نشست کردن هستند که با این وجود لازم است به صورت عملیاتی وارد میدان شویم و از حق خود به صورت قانونی دفاع کنیم.
در ادامه فرهاد رئیسی دیگر عضو شورا با اشاره به اینکه بحث آب به زندگی مردم وابسته است، گفت: لازم است گفتمان مشترکی با چهار مولفه مردم، نهادهای حاکمیتی استان و نهادهای حاکمیتی ملی و نهادهای مردم نهاد و NGOها تشکیل دهیم تا مشکلات این حوزه تا حدودی برطرف شوند.
وی با اشاره به اینکه 94 درصد کشور دچار خشکسالی شده است، تصریح کرد: چهارمحال و بختیاری و چندین استان دیگر در بدترین شرایط بحران آب قرار دارند و تمام افراد در سطح کلان کشور به منظور حفاظت از آب باید کمک کنند تا این معضل برطرف شود.
رئیسی ادامه داد: در حال حاضر و با شرایط موجود بارش برف به باران تبدیل شده و در شهرکرد بیشتر قناتها رو به خشک شدن رفته است.
در ادامه طیبه شریفی دیگر عضو شورا با اشاره به اینکه علت کم آبی تنها تحت تاثیر بارش ها نیست، افزود: تمام کشور با مشکل خشکسالی رو به رو است که چهارمحال و بختیاری وضعیت حادتری دارد و در این میان مظلوم واقع شده است.
وی با اشاره به اینکه ذخایر آبی استان و بارندگی ها کاهش یافته است، تصریح کرد: وظیفه تمام افراد فرهنگ‌‌سازی مردم استان در راستای صرفه‌جویی است.
شریفی گفت: مسئولان، دست‌اندرکاران و دولت آگاه باشد که استان ما با مشکل کمبود آب مواجه است و 9 شهرستان استان در معرض خشکسالی هستند که حاد شدن این مشکلات مردم استان را به مهاجرت از روستا به شهر و تعطیل شدن کشاورزی و زراعت تهدید می‌کند.
در پایان حمید فتح‌اللهی گفت: موضوع آب صرفاً به طرح‌های انتقال آب ختم نمی‌شود.
وی ادامه داد: سد کارون چهار با اعتبار یک هزار میلیارد تومان احداث شد که بخش عمده‌ای از منابع طبیعی و جاده‌های اطراف سد را از بین برد و امروزه استان حق برداشت آب را ندارد و مجوز پرورش ماهی در قفس به سختی گرفته شد که در حال حاضر متوقف شده است.
فتح‌اللهی گفت: در حال حاضر بیش از 50 درصد آب استان از منابع زیرزمینی تامین می‌شود که بی تدبیری مسئولان استانی موجب بحرانی شدن دشت شهرکرد شده است.
وی خاطرنشان کرد: امروزه نیازمند عزم همه جانبه هستیم و در صورتی که ندانیم چه خطر بزرگی در کمین است مجبور به مهاجرت خواهیم شد.
فتح‌اللهی خاطرنشان کرد: هر لحظه ممکن است دشت شهرکرد فرو نشست داشته باشد که امید است این جلسه نقطه عطفی به منظور جلب توجه و چاره اندیشی شود.

۴۶ کلید واژه‌ها : استان چهارمحال و بختیاری -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۲۷۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط مشکل مسکن با کمبود پرستار در شهر‌ها/ تعرفه ترجیحی پاسخگوی نیاز پرستاران نیست

یوسف رحیمی معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری کشور در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، در رابطه با تعرفه ترجیحی پرستاران در مناطق محروم اظهار کرد: تعرفه ترجیحی با هدف نگه داشت پرستار در مناطق محروم ایجاد شده است. در این طرح تعرفه پرستاران با توجه به میزان محرومیت منطقه‌ای که در آن حضور دارند افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: مناطق محروم تعرفه خاص خودشان را دارند و همه به یک شکل نیستند. تعرفه‌های پزشکی براساس محرومیت شهرها و میزان برخورداری آن ها با یک دیگر متفاوت است.

معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری کشور افزود: بخشی از نیرو‌های مناطق محروم را نیرو‌های بومی تشکیل می‌دهند، اما قالب ارائه دهندگان خدمت سلامت در این مناطق بومی نبوده و به صورت اجباری، برای گذراندن طرح یا به صورت اختیاری در آن مناطق حضور دارند. بنابراین وزارت بهداشت برای نگه داشت پرستاران درمناطق محروم باید جذابیت‌های لازم را ایجاد کند که طرح تعرفه ترجیحی مناطق محروم، یکی از همین جذابیت‌ها است.

رحیمی با بیان اینکه بیمارستان‌های مناطق محروم ضریب اشغال کمی دارند افزود: منظور از ضریب اشغال تعداد بیمارانی است که در یک ماه بستری می‌شوند؛ باتوجه به این موضوع اگر به پرستاران این مناطق تعرفه ترجحی هم اضافه شود باز هم نمی‌تواند پاسخگوی نیاز آنها باشد.

وی تصریح کرد: در مناطق کمبرخوردار تجهیزات پزشکی به اندازه لازم وجود ندارد بنابراین مردم به شهر‌های بزرگ‌تر رفته تا خدمات درمانی دریافت می‌کنند در نتیجه تعداد بیماران بیمارستان‌های مناطق محروم کم و سپس تعرفه نیز کاهش می‌یابد اکنون اگر تصور کنیم که تعرفه‌های ترجیحی در همه جا ۱۰۰ درصد افزایش داشته باشد بازهم پاسخگوی هزینه‌زندگی پرستاران نیست. ضریب اشغال در بیمارستان‌های تهران بیشتر از ۷۰ یا ۸۰ درصد است درحالی که همین آمار در مناطق محروم به ۳۰ یا ۴۰ درصد می‌رسد.

معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری کشور گفت: طرح تعرفه ترجیحی مناطق محروم یک طرح خوب و روبه جلو است؛ اما به عقیده بنده تاثیر مثبتی در جهت حفظ و نگه داشت پرستار در مناطق محروم نخواهد داشت. البته که الان برای قضاوت قطعی بسیار زود است و باید صبر کرد تا نتیجه خروجی سامانه‌های پرداخت مشخص شود.

رحیمی با اشاره به اسکان پرستاران در مناطق محروم یادآور شد: طبق قانون باید اسکان نیروی طرحی با محل کار باشد؛ اما قالباً این قانون اجرا نشده و پرستار مجبور است خانه‌ای اجاره کرده و هزینه اسکان را پرداخت کند. یکی از اقداماتی که می‌تواند ماندگاری پرستار را در مناطق محروم بیشتر کند اسکان است.

وی در پایان به معضل اسکان در شهر تهران اشاره کرد و گفت: حتی در مناطق برخوردار مانند تهران، معضل اسکان وجود دارد. اکنون تعداد پرستاران تهران هم پاسخگوی نیاز این کلانشهر نیست. اگر بخواهیم از شهر‌های دیگر پرستار جذب کنیم، حتما باید به فکر اسکان آنها باشیم. یکی از دلایل کمبود پرستار همین موضوع اسکان است، زیرا تامین مسکن در شهر‌های بزرگ بسیار سخت است، زیرا نسبت به شهر‌های کوچک‌تر اجاره خانه بیشتری را باید پرداخت کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اختصاص اعتبار برای تکمیل خط ریلی چهارمحال‌وبختیاری ضروری است
  • رایزنی چهارمحال وبختیاری با تجار خارجی در رویداد بین المللی اکسپو ۲۰۲۴
  • ارتباط مشکل مسکن با کمبود پرستار در شهر‌ها/ تعرفه ترجیحی پاسخگوی نیاز پرستاران نیست
  • تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است
  • چهارمحال و بختیاری از سه‌شنبه تحث تاثیر سامانه بارشی است
  • معرفی چهار زنجیره تولید چهارمحال‌وبختیاری در نمایشگاه اکسپو
  • اجرای طرح جهش تولید گندم در دیم‌زارهای چهارمحال‌وبختیاری
  • با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود
  • کمبود سرانه فضای آموزشی چهارمحال و بختیاری
  • کشف محموله چای قاچاق در چهارمحال وبختیاری