Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر یکی از علت‌های عود یا رفتن مجدد به سمت مواد را نحوه انتخاب شیوه درمانی بیان و اظهار کرد: اشکالی که در بحث درمان وجود دارد این است که ما سیستم ارجاع در درمان نداریم.

 به گزارش صدای ایران، دکتر محمد عباسی در یک برنامه رادیویی درباره "چرایی نبود الگوی درمانی مناسب برای معتادان" یکی از علت های رفتن مجدد به سمت مواد را نحوه انتخاب شیوه درمانی مطرح کرد و گفت: سیستم های درمانی باید مجهز به روش تشخیص درمان در هر فرد باشد، تا راه های بازگشت مصرف کننده را به حداقل برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه برای درمان معتادان دو الگوی متفاوت پرهیز مدار و دارویی را داریم، گفت: کمپ های ترک اعتیاد از الگوی پرهیز مدار استفاده می کنند. یعنی از زمانی که بیمار به آنها مراجعه می کند و می خواهند از پروتکل درمانی استفاده کنند بدون دارو سم زدایی می کنند.

وی تاکید کرد: این روش درمانی تا حدودی خیلی موفق بوده است. در حال حاضر بیش از 1160 مرکز کمپ اقامتی داریم و در این مراکز سالیانه بیش از صدهزار نفر مراجعه می کنند و تحت درمان قرار می گیرند و خود این کمپ ها توسط گروه های بهبود یافته هایی که از طریق همین کمپ ها ترک کرده اند، اداره می شود.

مدیر کل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر با اظهار به اینکه اعتیاد یک بیماری تک بعدی نیست و ابعاد مختلف اجتماعی، روانی، جسمانی و ژنتیکی دارد، در خصوص روش درمان متذکر شد: لذا الگوی مناسب درمانی برای هر فرد باید مشخص شود و اینگونه نیست که هرکسی که به ماده ای سوء مصرف پیدا کرده به مراکز کمپ مراجعه کند. با توجه به اینکه دلایل مختلفی وجود دارد برای اینکه فرد به مصرف مواد آلوده شود آن دلایل باعث می شود تا انتخاب روش درمانی هم متفاوت باشد.

وی در خصوص اینکه آیا کمپ‌های مجاز ظرفیت درمان معتادان را دارند یا خیر، گفت: باید کمپ ها وجود داشته باشند، چراکه کمپ ها به درمان اعتیاد کمک می کنند  بخصوص اینکه خود بهبود یافته ها این کار را انجام می دهند و دارند تجربه هایی که خودشان در ترک و در درمان داشتند، به دیگران انتقال می دهند.

عباسی در رابطه با سایر روش های درمانی عنوان کرد: کلینیک های سرپایی نیز برای درمان وجود دارد، همچنین مراکز کاهش آسیب را داریم تا افرادی که الان در وضعیت حاضر تمایل به درمان ندارند و نمی خواهند ترک کنند به مراکز کاهش آسیب مراجعه کنند و آنجا خدماتی ارائه می شود و سرویس هایی می گیرند که حداقل باعث می شود معتادی که از مواد پرخطر استفاده می کند به سمت مواد کم خطر هدایت می شود.

وی با بیان اینکه متدهای درمانی که در داخل کشور است مطابق آخرین متدهای درمانی در کل دنیا است، خاطر نشان شد: هر زمانی هر متد جدیدی که بیاید و موفق باشد ما به دنبال آن هستیم تا از آن استفاده کنیم اخیرا هم از پتانسیل کنگره شصت تصمیم گرفتیم که حداقل در مراکز خودمان شروع کنیم و از آن استفاده کنیم.

مدیر کل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر با اظهار به اینکه برای درمان نباید صرفا مراکز را در نظر بگیریم، گفت: درمان چند وجه دارد یک وجه آن دارو درمانی یا سم زدایی است که با دارو یا بدون دارو انجام می شود. قسمت دوم رفتاردرمانی و روان درمانی است و بخش بعدی هدایت اجتماعی است.

وی متذکر شد: درمان اعتیاد سخت و مزمن و طولانی است خوردن قرص مرحله اول است و تازه درمان شروع می شود و برای همین مراکز اقامتی بلند مدت ایجاد شده تا هم رفتار این افراد را درست کنیم و هم خانواده و جامعه را برای پذیرش اینها آماده کنیم، اما متاسفانه هنوز به این سمت نرفته ایم.

عباسی یکی از علت های عود یا رفتن مجدد به سمت مواد را نحوه انتخاب شیوه درمانی مطرح کرد و اظهار داشت: اشکالی که در بحث درمان وجود دارد این است که ما سیستم ارجاع در درمان نداریم و باید برای فردی که نیاز به درمان دارد سیستمی باشد تا تشخیص دهد به کدام روش درمانی باید مراجعه کند و درمان بپذیرد.

وی در رابطه با تامین هزینه های معتادان از طریق بیمه خبر داد: علت اینکه معتاد متجاهر به خیابان رفته و نمی تواند برود درمان کند، این است که نه توانایی جسمی دارد و نه مالی دارد و نه حمایت اجتماعی دارد و نه حمایت خانواده. در تبصره دو قانونی که این مراکز ایجاد شده اند، وزارت رفاه را موظف کرده که هم بیمه و هم درمان بی بضاعت ها رایگان فراهم باشد. بعد از چند سال آیین نامه اش در حال تدوین است.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۲۷۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شلیک به یک پزشک در کرخه خوزستان

به گزارش تابناک به نقل از  ایلنا، در ادامه درگیری های سریالی با کادر درمان در مناطق مختلف خوزستان، سرنشینان یک خودروی بدون پلاک، با سلاح گرم و سرد به ماشین یک پزشک طرحی در کرخه حمله کردند.

گزارش های دریافتی از شهرستان کرخه در خوزستان از تیراندازی به یک پزشک طرحی در یازدهم اردیبهشت ماه 1403 خبر می‌دهد. 

برخی از منابع مطلع می گویند: یکی از پزشکان شاغل در یک مرکز درمانی در کرخه در حین خروج از درمانگاه توسط سرنشینان یک خودروی بدون پلاک که سر و صورت خود را پوشیده بودند، مورد حمله دسته جمعی قرار گرفت. 

آنها افزودند: در ابتدا با چوب و چماق به خودروی پزشک حمله کرده و سپس اقدام به تیراندازی و رعب و وحشت عمومی کردند. 

این افراد با ابراز خرسندی در خصوص عدم صدمه دیدگی پزشک گفتند: شرایط در مراکز درمانی خوزستان به گونه ای شده است که اگر فکری عاجل نشود، هیچ پزشکی جرات آمدن و طبابت در مناطق خوزستان را نخواهد داشت. 

در همین خصوص علی رضا نجفی با تایید این خبر به ایلنا گفت: برای برخی پزشکان و کادر مراکز درمانی چند مورد ایجاد مزاحمت گزارش شده است که از طریق  فرمانداری کرخه در حال پیگیری موضوع هستیم. 

در آخرین گزارش های دریافتی که به دست ایلنا رسیده است، موارد متعددی از درگیری میان همراهان بیمار با کادر درمان و اورژانس در مناطقی مانند اهواز، لالی و در آخرین مورد آن در بیمارستان حاجیه نرگس ماهشهر در اواسط فروردین ماه نیز گزارش شده است.

دیگر خبرها

  • وضعیت تومورهای مغزی در کودکان/ رویکرد درمان چند تخصصی
  • شلیک به یک پزشک در کرخه خوزستان
  • یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد پلمب شد
  • درمان رایگان هدیه به کودکان
  • ویدیو/ درمان رایگان زیر ۷ ساله‌ها روی پیشخوان بیمارستان‌ها
  • پلمب یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد
  • آیا زالو واقعا می‌تواند درمان کننده باشد؟
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • زالو درمان می‌کند؟
  • آغاز درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در خراسان شمالی