Web Analytics Made Easy - Statcounter

سران ۸ کشور مسلمان روز جمعه (۲۸ مهر/۲۰ اکتبر) در نشست کشورهای گروه هشت در آنکارا شرکت کردند. از ایران اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری در این نشست شرکت کرد. رهبران پاکستان، اندونزی، مصر و نیجریه هم در این نشست حضور داشتند.

به گزارش العالم، هدف اصلی این نشست "گسترش همکاری‌ها برای افزایش فرصت‌ها" اعلام شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری ایران طی سخنانی در نشست گروه ۸ کشورهای اسلامی اعلام کرد: «بايد برای مقابله با داعش و داعشی‌گری، خشونت و افراطی‌گری، تفرقه و جنگ هم‌نظر و همراه شويم.»

جمع کشورهای اسلامی رو به رشد با نام اختصاری گروه دی ۸ (8D) گروهی شامل ۸ کشور مسلمان است که در آن ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه عضو هستند. این گروه در ۱۵ ژوئن ۱۹۹۷ (۲۵ خرداد ۱۳۷۶) تاسیس یافت و در سال‌های اخیر فعالیت چندانی نداشته است.

استفاده از پول ملی به جای دلار

نشست کشورهای گروه ۸ با سخنرانی رجب طیب اردوغان آغاز شد. رئیس جمهوری ترکیه گفت اعضای گروه ۸ از سه قاره مختلف هستند و قراردادهای تجاری و گمرکی و همچنین صدور روادید در اولویت اهداف این کشورها قرار دارد.

اردوغان تاکید کرد که در ایران دانشگاه گروه کشورهای دی۸ تاسیس خواهد شد. در بیانیه پایانی نشست هم به ابتکار ایران در تاسیس "دانشگاه دی هشت" اشاره شد و کشورهای عضو این پیمان از ابتکار ایران در تاسیس دانشگاه حمایت کردند.

سران هشت کشور مسلمان در نشست دی ۸ حضور داشتند

رئیس جمهوری ترکیه انتقاد کرد که حجم تجاری ۱۰۰ میلیارد دلاری برای جمعیت یک و نیم میلیارد نفری گروه هشت برازنده نیست. او در این راستا تاکید کرد که استفاده از واحد پول ملی کشورهای عضو در اولویت قرار گرفته و در این رابطه اتاق مبادلات مشترک وابسته به بانک‌های مرکزی این کشورها تشکیل خواهد شد تا اعضای گروه با واحد پول خود بتوانند به آسانی تجارت انجام دهند.

رئیس جمهوری ترکیه همچنین خبر داد که گروه ۸ به کشورهای گروه ۲۰ تبدیل خواهد شد و در این رابطه تصمیم‌گیری‌ها بر اساس اتفاق آرا لغو و با سیستم اکثریت نسبی یا اکثریت آرا جایگزین خواهد شد.

اجرای برنامه‌های پیش‌روی اقتصادی گروه ۸ کشور اسلامی رو به رشد می‌تواند برای نخسیتن بار تحرکی در فعالیت‌های ۲۰ ساله این گروه ایجاد کند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۴۹۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده تبادل توانمندی‌های ایران با کشورهای آفریقایی هستیم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، در حاشیه دومین همایش بین‌المللی ایران و آفریقا «کیلم دو تامبلا» نخست وزیر بورکینافاسو با حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی دیدار و گفتگو کرد.

رئیس جمهور در این دیدار، توسعه روابط با قاره آفریقا را از اولویت‌های جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و با بیان اینکه ایران اسلامی در تعامل با کشورهای آفریقایی منافع متقابل ملت ایران و ملت‌های آفریقایی را دنبال می‌کند، بر ضرورت تسریع در ایجاد سازوکارهای تقویت روابط ایران و بورکینافاسو از جمله فعال‌سازی کمیسیون مشترک دو کشور تاکید کرد.

رئیسی در ادامه به ظرفیت‌های بسیار خوب و پیشرفت‌های چشمگیر جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های مختلف صنعت و معدن، کشاورزی، نفت و انرژی و علم و فناوری اشاره و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با توجه به ظرفیت‌های عظیم موجود در قاره آفریقا برای توسعه و پیشرفت، آماده همکاری، تعامل و تبادل این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها با کشورهای آفریقایی از جمله بورکینافاسو است و اطمینان داریم توسعه این روابط به نفع ملت‌های دو کشور خواهد بود.

نخست وزیر بورکینافاسو نیز در این دیدار ضمن تبریک برگزاری موفق اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا به رئیسی و همچنین محکومیت اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق، ایران و مردمانش را صاحب تمدنی بزرگ توصیف و بر علاقمندی کشورش برای توسعه هر چه بیشتر روابط با ملت ایران به عنوان پدیدآورندگان این تمدن بزرگ تاکید کرد.

کیلم دو تامبلا با اشاره به تلاش رسانه‌های غربی برای ارائه تصویری نادرست و مخدوش از جمهوری اسلامی ایران افزود: بر خلاف تبلیغات غربی‌ها ایران کشوری مستقل، در حال توسعه و پیشرفته است که بر جذابیت‌های این کشور برای توسعه و تقویت روابط در همه زمینه‌ها با آن افزوده است.

نخست وزیر بورکینافاسو همچنین بر علاقمندی کشورش برای گسترش همکاری‌ها و تعامل با جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های زیرساختی، ارتباطاتی، معادن، کشاورزی، دامپروری، حمل و نقل، علمی و فرهنگی، دانش‌بنیان و انرژی تاکید کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»
  • رئیسی روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • اردوغان: رادار ناتو در ترکیه موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل را رهگیری نکرد
  • رادار ناتو در ترکیه موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل را رهگیری نکرد
  • آماده تبادل توانمندی‌های ایران با کشورهای آفریقایی هستیم
  • رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی
  • رئیس‌جمهور: تفاوت معناداری در نگاه ایران و کشورهای غربی به قاره آفریقا وجود دارد / لزوم توسعه روابط ایران و آفریقا
  • رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • رئیسی: غربی‌ها، آفریقا را برای خودشان می‌خواهند اما ما آفریقا را برای آفریقا می‌خواهیم
  • رئیس‌جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است