Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - معاون اول رئيس جمهوري با تاکيد بر اينکه جمهوري اسلامي ايران مصمم است روابط خود را در همه عرصه ها با ترکيه گسترش دهد،گفت: تحقق هدف گذاري 30 ميليارد دلاري مبادلات تجاري سالانه دو کشور، با اجراي برنامه ريزي هاي گسترده تهران – آنکارا، بزودي محقق مي شود.
ـ اقتصادي
به گزارش پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، اسحاق جهانگيري که براي شرکت در نهمين اجلاس سران سازمان همکاري اقتصادي دي-8 به ترکيه سفر کرده بود، عصر جمعه در ديدار رجب طيب اردوغان رئيس جمهوري ترکيه افزود: ايران و ترکيه به عنوان دو کشور بزرگ منطقه داراي توانمندي ها و ظرفيت هاي گسترده اي هستند که بايد از آنها در مسير توسعه و تحکيم روابط مشترک، استفاده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بکارگيري پول ملي به جاي دلار در مبادلات ايران و ترکيه
معاون اول رئيس جمهوري تسريع در بکارگيري پول ملي ايران و ترکيه در مبادلات تجاري مشترک، 24 ساعته کردن فعاليت پايانه هاي مرزي، فعال تر کردن بخشهاي خصوصي ايران و ترکيه و تسهيل همکاري هاي بانکي و گمرکي را بخشي از تلاش ها براي بهره گيري مناسب تر از ظرفيت هاي موجود و رساندن رقم تجاري دو کشور به مرز ساليانه 30 ميليارد دلار برشمرد.
وي همچنين هموارتر کردن راه ها براي سرمايه گذاري بخش هاي خصوصي ايران و ترکيه و تشويق آنان براي توسعه همکاري ها و اجراي پروژه هاي مشترک را ضروري خواند و گفت: ايران و ترکيه بايد از همه ظرفيت ها براي توسعه روابط استفاده کنند و در همين راستا بزودي کميسيون مشترک اقتصادي دو کشور تشکيل مي شود.
آمادگي ايران براي تامين انرژي ترکيه
جهانگيري با بيان اينکه ايران آماده تامين انرژي ترکيه است، به سياست هاي کشورمان در حوزه استخراج و فروش نفت و گاز اشاره کرد و گفت: ما آماده ايم صادرات نفت و گاز خود را به ترکيه افزايش داده و نياز اين کشور به انرژي را تامين کنيم.
همکاري ايران و ترکيه در مبارزه با تروريسم
معاون اول رئيس جمهوري به مواضع مشترک ايران و ترکيه در مسايل منطقه اي و همکاري دو کشور در مبارزه با تروريسم و افراط گرايي اشاره کرد و افزود: عدم تغيير مرزهاي جغرافيايي و حفظ تماميت ارضي کشورها، تقويت ثبات و امنيت منطقه و مبارزه با تروريسم ، از اهداف مشترک ايران و ترکيه است و همکاريهاي دو کشور در اين حوزه ها به نفع صلح و ثبات منطقه است.
نشست سران دي 8
وي همچنين در ابتداي اين ديدار با قدرداني از برگزاري موفقيت آميز نشست سران گروه دي هشت اظهار داشت: کشورهاي اسلامي با توجه به جمعيت و قدرت اقتصادي گسترده اي که در اختيار دارند، بايد دامنه همکاري ها ميان خود را با هدف ايجاد رفاه و توسعه بيشتر در کشورهايشان تقويت کنند.
مبادلات تجاري ايران و ترکيه
رجب طيب اردوغان رئيس جمهوري ترکيه نيز در اين ديدار با تاکيد بر اينکه آنکارا براي توسعه روابط در همه عرصه ها با ايران عزم راسخ دارد ، اظهارداشت: با برنامه ريزي هاي گسترده اي که در حال انجام است ، بزودي به رقم 30 ميليارد دلار در مبادلات تجاري دو کشور دست خواهيم يافت.
رئيس جمهوري ترکيه با بيان اينکه کشورش علاقه مند است ميزان نفت بيشتري از ايران خريداري کند، تاکيد کرد: بايد با رفع موانع، از امکانات، تجربيات و ظرفيت هاي يکديگر براي توسعه همکاريهاي مشترک استفاده کنيم .
اردوغان همچنين بهره گيري از تجربيات در حوزه صنعت گردشگري و شناساندن جاذبه هاي گردشگري و افزايش رفت و آمد گردشگران دو کشور را ضروري برشمرد.
مقامات اقليم کردستان عراق بايد اشتباهات همه پرسي را جبران کنند
رئيس جمهوري ترکيه به مسائل منطقه‌اي و تاکيد بر اشتراک نظر ايران و ترکيه در عمده مسايل منطقه اي و جهاني اشاره کرد و گفت: همه پرسي غيرقانوني در اقليم کردستان عراق حرکت اشتباهي بود که مقامهاي اقليم بايد اين حرکت اشتباه را جبران کنند.
اردوغان با انتقاد از برخوردهاي دوگانه غربي ها با گروه هاي تروريستي، وحدت و هماهنگي همه کشورها را در مبارزه با تروريسم به عنوان يک معضل جهاني ضروري خواند و گفت: ايران و ترکيه با در کنار هم قرار گرفتن در مبارزه با تروريسم قطعا موافق خواهند شد و همکاريها در اين عرصه بايد گسترش يابد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۵۱۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رادار ناتو در ترکیه موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل را رهگیری نکرد

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، استفاده از پایگاه راداری ناتو در کشورش برای رهگیری پهپاد‌ها و موشک‌های شلیک‌شده ایران به سوی اسرائیل را تکذیب کرد.

به گزارش انتخاب، اردوغان که در یک گردهمایی ابراز همبستگی با فلسطینیان از طریق ویدیو سخن می‌گفت، افزود: «مرکز راداری در کورجیک [استان ملطیه]هیچ ربط، ارتباط، و پیوندی با هیچ کشوری بجز امنیت کشورمان و متحدانمان ندارد و نمی‌تواند داشته باشد.»

رئیس جمهوری ترکیه در بخش دیگری از سخنانش مدعی شد کشورش روابط دیپلماتیک و تجاری با اسرائیل را کاهش داده و محدودیت‌های تجاری بیشتری علیه اسرائیل وضع خواهد کرد.

به گفته او، از منظر تجاری، ترکیه تنها کشوری است که در ۵۴ گروه کالایی محدودیت علیه اسرائیل وضع کرده است.

رئیس جمهوری ترکیه شنبه این هفته با یک هیئت حماس به سرپرستی اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، در استانبول دیدار کرد.

به گفته عباس ولی، استاد علوم سیاسی، ترکیه تحت رهبری اردوغان حماس را بر تشکیلات خودگردان فلسطینی ارجح می‌داند.

آلومینیوم، فولاد، محصولات ساختمانی، سوخت جت، و کود‌های شیمیایی از جمله محصولاتی هستند که ترکیه صادرات آن‌ها به اسرائیل را محدود کرده است.

اسرائیل نیز در واکنش به این اقدام ترکیه، برخی محصولات این کشور را ممنوع کرده است.

دیگر خبرها

  • بررسی توسعه همکاری‌ها و مبادلات تجاری مرز پلدشت و نخجوان
  • معاون استاندار قم بر افزایش مبادلات تجاری با روسیه تاکید کرد
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • ظرفیت تبادل برق با کشور‌های همجوار به ۵ هزار مگاوات افزایش می‌یابد
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • اردوغان: رادار ناتو در ترکیه موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل را رهگیری نکرد
  • رادار ناتو در ترکیه موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل را رهگیری نکرد