Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- بامداد فلاحتی شنبه ۲۹مهر ماه در بیست و سومین شب آواز ایرانی به اجرای برنامه خواهد پرداخت و مرتضی صنایعی ( نوازنده نی)، سیاوش اسماعیلی (نوازنده عود) و مهدی نظام‌دوست (نوازنده دف) او را در اجرای این مراسم همراهی خواهند کرد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری میزان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، بیست و سومین شب آواز ایرانی، شنبه 29 مهر ماه با حضور استادان و هنرمندان عرصه آواز و موسیقی ایرانی، ساعت ۱۸ در تالار سوره حوزه هنری برگزار می شود که در بخش پایانی این برنامه، بامداد فلاحتی خواننده آواز ایرانی به همراه نی مرتضی صنایعی، عود سیاوش اسماعیلی و دف مهدی نظام‌دوست به عنوان میهمان ویژه این برنامه در ایام عزاداری سالار شهیدان به اجرای قطعاتی متناسب با این ایام خواهد پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بامداد فلاحتی متولد هفتم تیرماه ۱۳۶۱ (یزد) کارشناس موسیقی و فارغ التحصیل رشته آهنگسازی از جهاد دانشگاهی دانشگاه هنر در سال ۱۳۹۰، آواز و نوحه خوانی را از دوران کودکی با پدر ،استاد سید حسین فلاحتی آغاز کرده که به گفته خود تا به امروز هنوز ادامه دارد. وی دوره مقدماتی ساز تنبک را با استاد مهدی مثنوی شروع و دوره عالی را با استاد محمد اسماعیلی به پایان رسانده است. فلاحتی ساز سه تار را با استاد اصغر حسینی در یزد شروع کرد و با زنده یاد استاد جلال ذوالفنون ادامه داد تا اینکه به مدت ۷ سال، در کنار زنده یاد استاد جلال ذوالفنون، کنسرت هایی در فستیوالها،جشنواره‌ها و تورهای زیادی را در داخل و خارج از کشور اجرا کرد. بامداد دوره سلفژ را با زنده یاد استاد پرویز مشکاتیان و دوره مقدماتی و صداسازی را با استاد حمیدرضا نوربخش شروع کرد. ردیف‌های آوازی و دستگاهی را با روایت‌های چند استاد از جمله( عبدالله دوامی، محمود کریمی، طاهرزاده) با زنده یاد احمد ابراهیمی، محسن کرامتی، مهدی فلاح، صدیف و هم‌چنین آواز مکتب اصفهان به شیوه استادان (تاج اصفهانی، ادیب خوانساری، سید رحیم) هم در محضر زنده یاد استاد دکتر حسین عمومی درک کرده است. در این میان از آشنایی با استاد فریدون شهبازیان استفاده کرده ودوره‌های مقدماتی آهنگ‌سازی ارکسترال را فرا گرفته که تا به امروز شاگردی ایشان هنوز ادامه دارد. وی با هنرمندان بسیاری که اکثرا از آهنگسازان بنام هم‌روزگار هستند کنسرت‌هایی را در داخل و خارج ازکشور از جمله قونیه، آنکارا و استانبول، هندوستان، تاجیکستان، ارمنستان، ایسلند، چک، قزاقستان، روسیه، آلمان، فرانسه، ایتالیا اجرا کرده است.

آثاری که از بامداد فلاحتی تا به حال منتشر شده است نزدیک به ۴۰ اثر تک ترک(تک آهنگ) با آهنگ‌سازان مختلف است و هم‌چنین آلبوم‌هایی که از او تا به امروز در بازار موسیقی منتشر شده عبارتند از سیم آخر، باز‌باران، بی من مرو، آبروی آب، بی صدف دردانه باش، زیر باران شقایق، در این خانه بگردیم، هفت شهر عشق، گوهر افشان و آخرین کار راز آفرینش.

مرتضی صنایعی ( نوازنده نی) متولد آبان ماه 1354 (شهرضا) موسیقی را با ساز نی از سال 1363 آغاز و از مکتب هنرمندان ارجمندی چون ناصر پور حسین، خلیل ملکی بهره مند گردید. تكنیک صدادهی نی و ردیف عالی دستگاهی را در محضر استاد بزرگ محمد علی کیانی نژاد گذراند. در زمینه آواز نیز از محضر اساتید بزرگ ، علی رستمیان و زنده‌یاد استاد رضوی سروستانی بهره جست. وی در زمینه ساخت نی از زنده‌یاد هوشنگ پورازاد(مبتکر) الهام گرفته که در همین زمان افتخار چندین جلسه آشنایی از مکتب خداوندگار نی استاد حسن کسایی را داشته است. وی انتشار آلبوم‌های سر سماع، هفت بند، دیلمان، شهد وشکر(موسیقی توصیفی براساس ملودی های مقامی بختیاری وقشقایی)، نغمه و نگاه ، و نوازندگی در بیش از 60 اثر هنری (مقامی و کلاسیک ) و نوازندگی در فیلم‌های بیداری رویاها ، تنهایی، پس از سالها، بیدارباش، چرخ و فلک، کیفر، دیوار را در پرونده هنری خود دارد.

سیاوش اسماعیلی (نوازنده عود) فارغ التحصیل موسیقی آهنگساز و نوازنده سازهای عود، سه تار، سنتور است. از جمله فعالیت های هنری وی می توان به اجراهای متعدد به همراه اساتیدی چون استاد فریدون شهبازیان و هادی منتظری ، زنده‌یاد ایرج بسطامی، مسعود حبیبی، بامداد فلاحتی در ایران و کشورهایی چون ایرلند ، روسیه، عمان ، ترکیه ،عراق اشاره کرد.از جمله آثار منتشر شده وی می توان به آلبوم «سرمه سا» بعنوان آهنگساز و تنظیم کننده آلبوم زیرباران شقایق استاد جلال ذالفنون و بامداد فلاحتی اشاره کرد. هم‌چنین ساخت تیتراژ و تصانیف مختلف در برنامه های صداوسیما و آثار تالیفی وی در قالب پنج جلد کتاب برای عودنوازی و سه تار با نام خنیاگر 1 و 2 از مهم‌ترین فعالیت‌های هنری اسماعیلی نام برد.وی در زمینه آموزش موسیقی سابقه بیست سال تدریس در آموزشگاه های مختلف و همچنین در دانشگاه علمی کاربردی را نیز داراست.

 

مهدی نظام‌دوست نوازنده دف از محضر اساتیدی چون بیژن كامكار و احمد خاك‌طینت بهره برده است. وی همكاری با اساتیدی چون جلال ذوالفنون ، هادی منتظری ، شهرام ناظری و گروه‌های بامداد ، قاصدك ،آوا و... را در کارنامه هنری خود دارد و كنسرت‌هایی را در شهرهای مختلف ایران و خارج از كشور برگزار کرده است.

در این نشست ماهانه كه با هدف تجلیل از جایگاه هنر آوازخوانی، كشف و معرفی چهره‌های جدید شكل گرفته است؛ هنرمندان دیگری نیز اجرا خواهند داشت. علاقه مندان برای اطلاع از سایر بخش‌های برنامه می‌توانند‌ به اخبار تكمیلی در وب‌سایت مركز موسیقی حوزه هنری به نشانی musicenter.ir مراجعه كنند.

گفتنی است علاقه‌مندان برای تماشای برخط بیست و سومین شب آواز ایرانی می‌توانند‌ به وب‌سایت موسسه حام به نشانی www.e-haam.ir مراجعه كنند.

بیست و سومین شب آواز ایرانی به همت مركز موسیقی و مركز محافل و جشنواره‌های حوزه هنری، شنبه 29 مهر ماه ساعت 18 در تالار «سوره» حوزه هنری واقع در خیابان سمیه نرسیده به حافظ برگزار می‌شود. ورود برای عموم علاقه‌مندان آزاد است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۵۹۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید/ بدرقه حاجیان با نوای «چاوشی‌خوانی»

مسلمانان همه ساله برای به جا آوردن یکی از مهمترین آداب اسلامی راهی عربستان می‌شوند تا وظیفه واجب دینی خود را به جا بیاوردند؛ حال هر کدام از این زائران با آداب و رسوم متفاوتی بسته به جغرافیای محل زندگی خود به این سفر بدرقه می‌شوند که در ایران «چاوشی‌خوانی» یکی از راه‌های قدیمی بدرقه زائران خانه خدا است.

به گزارش ایسنا، اعزام زائران ایرانی به عمره پس از ۹ سال وقفه، از بامداد دوشنبه سوم اردیبهشت‌ماه از سرگرفته شده است و از ۲۴ اردیبهشت هم حاجیان حج تمتع به مکه اعزام خواهند.

درحقیقت ایران از سال ۱۳۹۴ به دنبال وقایعی که برای برخی زائران در فرودگاه جده رخ داد، عمره را تعلیق کرد. با ازسرگیری روابط دیپلماتیک ایران و عربستان، دو کشور برای بازگشت زائران ایرانی به عمره توافق کردند. قرار بود نیمه دوم سال ۱۴۰۲ با اعزام حدود ۷۰ هزار نفر، عمره بار دیگر برای زائران ایرانی برقرار شود، که طبق اعلام سازمان هواپیمایی به دلیل صادر نشدن مجوزهای پرواز و وجود برخی مشکلات فنی، این سفر به تعویق افتاد. تا آن زمان حدود ۴۱ هزار و ۲۰۰ نفر برای سفر عمره ثبت‌نام و هزینه را واریز کرده بودند، که با تعلیق عمره، سازمان حج و زیارت با حفظ اولویت اعزام، پول این زائران را برگرداند.

کاروان‌های عمره حدودا ۸۵ نفره خواهد بود و پیش‌بینی سازمان حج و زیارت، اعزام حدود پنج‌هزار نفر در قالب ۶۰ کاروان بود، ‌که اکنون گفته می‌شود جمع کمتری اعزام می‌شوند.

برای اعزام کاروان‌های عمره یک بازه زمانی ۱۰ روزه درنظر گرفته شده است، که پروازهای آن از بامداد دوشنبه سوم اردیبهشت‌ماه با اعزام روزانه دو کاروان آغاز می‌شود و آخرین پرواز رفت عمره ۱۳ اردیبهشت‌ماه خواهد بود. نخستین پروازها از بامداد دوشنبه و از دو فرودگاه تهران و مشهد انجام می‌شود و از آنجا که اعزام کاروان‌های حج تمتع از ۲۴ اردیبهشت‌ماه آغاز خواهد شد، بازگشت عمره‌گزاران ایرانی به کشور، پیش از آن تاریخ برنامه‌ریزی ‌شده است.

حال اکنون که زائران ایرانی به سمت سرزمین وحی عازم می‌شوند، نگاهی خواهیم داشت به یکی از نسخه‌های چاوشی خوانی برای زائران سفر حج.

چاووشی یا چاوشی (در زبان محلی چوش)، آواز مذهبی شیعی به‌ویژه بدرقه یا پیشواز زائران اماکن زیارتی است. رسم چاوش‌خوانی برای زائرین کربلا یا مشهد از دوره صفویان و قاجاریان مرسوم شده و در سده اخیر مورد توجه فراوان قرار گرفته است.

چاووش‌خوانی به‌طور معمول در دستگاه «چهارگاه» از موسیقی ردیف ایرانی است و بدون همراهی ‌ساز، اجرا و به‌طور معمول توسط چند نفر خوانده می‌شود. دو یا چند خواننده اشعار چاووشی را با آوازی مشخص بین یکدیگر مبادله می‌کنند و به هم جواب می‌دهند. حتی ممکن است زنان نیز در این هم‌خوانی با مردان همراه شوند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/ تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • دوقلوهای آواز ایرانی در شهر اصفهان به روی صحنه می‌روند
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • رسالت معلمان ارتقای علمی و معنوی دانش آموزان است
  • پخش صدای علیرضا قربانی قبل از مسابقه حساس فوتبال !
  • جدیدترین شماره مجله «خیمه» منتشر شد
  • آواز علیرضا قربانی در استادیوم فوتبال؛ جدی می‌فرمایید؟
  • تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • ببینید/ بدرقه حاجیان با نوای «چاوشی‌خوانی»