Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-28@19:43:05 GMT

۲۷۰ هزار میلیارد تسهیلات بانکی کجا رفت؟

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۶۳۴۲۶

در نیمه ابتدایی امسال بیش از ۲۷۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی در بیش از چهار میلیون فقره به بخش‌های مختلف اقتصادی پرداخت شده است.
 
به گزارش ایسنا، آخرین گزارش از توزیع تسهیلات بین بخش‌های اقتصادی از این حکایت دارد که حدود ۳۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به میزان پرداختی‌ها در شش ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزوده شده که نشانگر رشد بیش از ۱۶ درصدی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
از ۲۷۰ هزار میلیارد تومان تسهیلاتی که پرداخت شده، ۱۷۲ هزار میلیارد تومان به تامین سرمایه در گردش بخش‌های اقتصادی، اختصاص دارد که در واقع ۶۳ درصد از کل منابع پرداختی را تشکیل می‌دهد. با توجه به اهمیت تامین سرمایه در گردش بنگاه‌های اقتصادی طی سال‌های اخیر عمدتا منابع در این بخش متمرکز شده‌اند و همزمان با رشد پرداختی‌ها روند اختصاص تسهیلات به سمت سرمایه در گردش نیز رو به رشد بوده به طوری که در دوره مورد بررسی نیز تا ۱۲.۹ درصد افزایش دارد.
 
در بین بخش‌های تولیدی اقتصادی این "صنعت و معدن" است که به مانند اغلب موارد بالاترین سطح تسهیلات را دریافت می‌کند. این در حالی است که در شش ماهه اول امسال حدود ۱۳۲ هزار و ۳۳۸ فقره تسهیلات با مبلغی بیش از ۸۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به این سمت روانه شده که نزدیک به ۶۹ هزار میلیارد تومان آن معادل ۸۳ درصد کل تسهیلات این بخش به سرمایه در گردش اختصاص داشته است. از مجموع ۱۷۲ هزار میلیاردی که برای تامین نقدینگی به واحدهای اقتصادی پرداخت شده، حدود ۴۱ درصد آن مربوط به سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن بوده است.
 
بخش "کشاورزی" حدود ۲۱ هزار میلیارد تومان از کل تسهیلات را دریافت کرده که در قالب ۷۱۰ هزار و ۳۱۶ فقره بوده است. از تسهیلات پرداختی به بخش کشاورزی حدود ۶۷ درصد به تامین سرمایه در گردش اختصاص پیدا کرد.
 
"مسکن و ساختمان" دیگر بخش اقتصادی است که حدود ۱۹ هزار و ۹۴۸ هزار میلیارد تومان از کل تسهیلات ۲۷۰ هزار میلیاردی را در قالب بیش از ۴۳۲ هزار و ۳۰۰ فقره دریافت کرده که در مجموع ۱۲.۸ درصد کل تسهیلات خواهد بود. از این مبلغ ۲۱.۴ درصد برای تامین سرمایه در گردش پرداخت شده و تا ۴۴.۷ درصد آن در خرید مسکن بوده است.
 
حوزه "بازرگانی" از کل تسهیلات پرداختی نزدیک به ۳۷ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان را دریافت کرده و تا ۲۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان معادل ۷۷ درصد آن را در تامین سرمایه در گردش صرف کرده است.
 
اما "خدمات" همچنان بالاترین سطح تسهیلات بانکی را دریافت می‌کند به طوری که در مجموع ۱۰۸ هزار میلیارد تومان از کل مبلغ ۲۷۰ هزار میلیاردی را دریافت کرده و از این رقم  حدود ۵۱ درصد آن به تامین سرمایه در گردش اختصاص دارد. بخش خدمات دو میلیون و ۳۶۱ هزار فقره تسهیلات دریافت کرده است.
 
در حالی در نیمه اول امسال تا ۲۷۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده که طبق پیش‌بینی رئیس کل بانک مرکزی بانک‌ها در سال جاری حدود ۶۷۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت خواهند کرد. باید یادآور شد که از مجموع ارقام پرداختی تمام تسهیلات جدید نبوده و حدود نیمی از آن مربوط به تمدید تسهیلات قبلی است.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۶۳۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۷ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در بخش اصناف قم انجام شد

اکبر ابدالی گفت: پروانه‌های صادر شده در بخش تولیدی و خدمات فنی به تعداد یک هزار و ۸۵۷ فقره با سرمایه گذاری پنج هزار و ۵۷۱ میلیارد ریال و ظرفیت ایجاد اشتغال برای بالغ بر چهار هزار و ۶۰۰ نفر و همچنین در بخش توزیعی و خدماتی به تعداد سه‌هزار و ۷۸۴ مورد با سرمایه‌گذاری ۱۱ هزار و ۳۵۲ میلیارد ریال و ظرفیت اشتغالزایی برای ۹ هزار و ۴۶۰ نفر بوده‌است.

 مدیرکل صنعت، معدن و تجارت قم  با اشاره به سایر فعالیت‌های انجام شده در حوزه اصناف استان طی سال گذشته نیز افزود: در سال ۱۴۰۲، ۱۹ انتخابات صنفی در استان قم برگزار و مسئولان اتحادیه‌ها تعیین شدند، همچنین در این مدت با تشکیل جلسات کارشناسی در خصوص قیمت گذاری ۲۲ قلم کالا اقدام لازم صورت گرفت.

او در ادامه گفت: سال گذشته ۵۷۹ متقاضی دریافت تسهیلات در بخش اصناف استان به مبلغ یک‌هزار و ۴۶۲ میلیارد ریال در قالب تسهیلات رونق تولید، تبصره ۱۸، مشاغل خانگی و سایر موارد به بانک‌های عامل معرفی شدند.

گفتنی است مسئولان اداره کل صنعت، معدن و تجارت قم از عموم مردم استان درخواست کردند که هرگونه تخلف اقتصادی اعم از گرانفروشی، عدم درج قیمت، عدم صدور فاکتور، احتکار، عرضه خارج از شبکه و دیگر تخلفات صنفی را به تلفن ۱۲۴ و یا سامانه www.۱۲۴.ir اعلام نمایند.

همچنین از مردم خواسته شده‌است به فراخوان ثبت نام ناظران افتخاری به آدرس http://B ۲ n.ir/Nazerqom مراجعه و ثبت نام نمایند.

براساس آخرین پایش صورت گرفته، ۴۰ هزار پروانه کسب در قم موجود می‌باشد که ۱۶ هزار مورد آن در بخش تولیدی و خدمات فنی و ۲۴ هزار مورد آن در بخش توزیعی و خدماتی است.

اصناف در قم به دلیل موقعیت خاص زائرپذیری این استان و اهمیت بخش خدمات در آن، جایگاه ویژه‌ای دارند و در همین راستا اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت قم همکاری گسترده‌ای با فعالان بخش اصناف استان دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • بدهی ابر بدهکاران بانکی؛ بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور
  • ۱۷ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در بخش اصناف قم انجام شد
  • برنامه‌ریزی برای تامین تسهیلات بانکی ۱۲هزار واحد مسکن در ایلام
  • ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانکها واگذار شد
  • فعالیت ۱۶ هزار صنعتگر در حوزه صنایع دستی زنجان
  • راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟
  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵۱ درصد رسید + جدول
  • تسهیلات بانکی به سمت رونق تولید هدایت شود
  • کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت​
  • نرخ بهره بین بانکی تغییر کرد + جزییات