Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-30@20:58:40 GMT

۲۷۰ هزار میلیارد تسهیلات بانکی کجا رفت؟

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۶۰۸۴۲

۲۷۰ هزار میلیارد تسهیلات بانکی کجا رفت؟

ایران اکونومیست - آخرین گزارش از توزیع تسهیلات بین بخش‌های اقتصادی از این حکایت دارد که حدود ۳۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به میزان پرداختی‌ها در شش ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزوده شده که نشانگر رشد بیش از ۱۶ درصدی است.

از ۲۷۰ هزار میلیارد تومان تسهیلاتی که پرداخت شده، ۱۷۲ هزار میلیارد تومان به تامین سرمایه در گردش بخش‌های اقتصادی، اختصاص دارد که در واقع ۶۳ درصد از کل منابع پرداختی را تشکیل می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اهمیت تامین سرمایه در گردش بنگاه‌های اقتصادی طی سال‌های اخیر عمدتا منابع در این بخش متمرکز شده‌اند و همزمان با رشد پرداختی‌ها روند اختصاص تسهیلات به سمت سرمایه در گردش نیز رو به رشد بوده به طوری که در دوره مورد بررسی نیز تا ۱۲.۹ درصد افزایش دارد.

در بین بخش‌های تولیدی اقتصادی این "صنعت و معدن" است که به مانند اغلب موارد بالاترین سطح تسهیلات را دریافت می‌کند. این در حالی است که در شش ماهه اول امسال حدود ۱۳۲ هزار و ۳۳۸ فقره تسهیلات با مبلغی بیش از ۸۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به این سمت روانه شده که نزدیک به ۶۹ هزار میلیارد تومان آن معادل ۸۳ درصد کل تسهیلات این بخش به سرمایه در گردش اختصاص داشته است. از مجموع ۱۷۲ هزار میلیاردی که برای تامین نقدینگی به واحدهای اقتصادی پرداخت شده، حدود ۴۱ درصد آن مربوط به سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن بوده است.

بخش "کشاورزی" حدود ۲۱ هزار میلیارد تومان از کل تسهیلات را دریافت کرده که در قالب ۷۱۰ هزار و ۳۱۶ فقره بوده است. از تسهیلات پرداختی به بخش کشاورزی حدود ۶۷ درصد به تامین سرمایه در گردش اختصاص پیدا کرد.

"مسکن و ساختمان" دیگر بخش اقتصادی است که حدود ۱۹ هزار و ۹۴۸ هزار میلیارد تومان از کل تسهیلات ۲۷۰ هزار میلیاردی را در قالب بیش از ۴۳۲ هزار و ۳۰۰ فقره دریافت کرده که در مجموع ۱۲.۸ درصد کل تسهیلات خواهد بود. از این مبلغ ۲۱.۴ درصد برای تامین سرمایه در گردش پرداخت شده و تا ۴۴.۷ درصد آن در خرید مسکن بوده است.

حوزه "بازرگانی" از کل تسهیلات پرداختی نزدیک به ۳۷ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان را دریافت کرده و تا ۲۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان معادل ۷۷ درصد آن را در تامین سرمایه در گردش صرف کرده است.

اما "خدمات" همچنان بالاترین سطح تسهیلات بانکی را دریافت می‌کند به طوری که در مجموع ۱۰۸ هزار میلیارد تومان از کل مبلغ ۲۷۰ هزار میلیاردی را دریافت کرده و از این رقم  حدود ۵۱ درصد آن به تامین سرمایه در گردش اختصاص دارد. بخش خدمات دو میلیون و ۳۶۱ هزار فقره تسهیلات دریافت کرده است.

در حالی در نیمه اول امسال تا ۲۷۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده که طبق پیش‌بینی رئیس کل بانک مرکزی بانک‌ها در سال جاری حدود ۶۷۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت خواهند کرد. باید یادآور شد که از مجموع ارقام پرداختی تمام تسهیلات جدید نبوده و حدود نیمی از آن مربوط به تمدید تسهیلات قبلی است.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۶۰۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه

رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه متاسفانه حدود ۸۰ درصد نماد‌ها سرخ پوش شدند. کاهش ارزش معاملات سهام و حق تقدم به زیر ۳ همت و بی رمقی و کم تحرکی در تابلوی معاملات مشهود است. 

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید:سهامداران بازار این بار اسیر بی تصمیمی دولت و مجلس در مورد نرخ نیما و مالیات شرکت‌های تولیدی هستند ارزش معاملات بازار بورس در پایان امروز به حدود ۳ هزار و ۵۴۶ میلیارد تومان رسید. حقوقی‌ها ۳۰۸ میلیارد تومان از حقیقی‌ها خرید کردند.

او افزود: امروز تعداد نماد‌های مثبت ۱۶۰ نماد و تعداد نماد‌های منفی ۶۵۲ نماد بوده است"فولاد" با ۱۸۷۵ واحد، "فملی" با ۶۷۷ واحد و "شپنا" با ۶۴۴ واحد بیش‌ترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشته‌اند در نهایت شاخص کل با کاهش ۱۲ هزار و ۲۲۶ واحدی به ارتفاع ۲,۲۶۸,۸۴۵ واحد رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • چرا عمده مردم از دریافت وام بانکی محروم اند؟/سو استفاده بانک ها
  • بهشتی از ۱۶۱ هزار یار مهربان/ اینجا ملک رفاقت و اعتماد است
  • حدود ۱۰۰ درصد مطالبات کارگران در مهاباد بروز است
  • موفقیت بانک ملی ایران در جذب سرمایه اجتماعی با پرداخت تسهیلات خرد
  • چگونه سود 33 درصدی بانکی دریافت کنیم؟
  • کاهش سرقت در اردبیل
  • بدهی ابر بدهکاران بانکی؛ بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور
  • ۱۷ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در بخش اصناف قم انجام شد
  • برنامه‌ریزی برای تامین تسهیلات بانکی ۱۲هزار واحد مسکن در ایلام