Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی با اشاره به امضای تفاهم‌نامه همکاری بین سازمان محیط زیست و مناطق آزاد تجاری اظهار کرد: قطعا این تفاهم‌نامه سهولت بسیاری در کار ما ایجاد می‌کند و محیط زیست با فعالیت‌های توسعه‌ای و عمرانی در مناطق آزاد عجین خواهد شد.

به گزارش صدای ایران، مرتضی بانک در مراسم امضای تفاهم‌نامه دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با سازمان حفاظت محیط زیست که امروز در محل دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد با حضور عیسی کلانتری - رئیس سازمان حفاظت محیط زیست - برگزار شد، اظهار کرد: تفاهم‌نامه‌ای که امروز امضاء می‌شود برای آغاز فعالیت‌های مشترک ما با سازمان محیط زیست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه محیط زیست بسیاری از موضوعات را تحت الشعاع قرار می‌دهد، گفت: حل و فصل مسائل ما در موضوع محیط زیست باعث تسریع کارها می‌شود. از گذشته هماهنگی‌هایی بین شورای عالی مناطق آزاد و سازمان محیط زیست وجود داشته که در نهایت این همکاری‌ها منجر به یک تفاهم‌نامه شد. قطعا این تفاهم‌نامه سهولت بسیاری را در کار ما ایجاد خواهد کرد.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی تاکیدکرد: تفاهم‌نامه بین محیط زیست و شورای عالی مناطق آزاد باعث می‌شود که محیط زیست با فعالیت‌های توسعه‌ای و عمرانی ما عجین شود تا کمترین مشکل در اجرای سیاست‌های محیط زیست ایجاد شود.

بانک در ادامه با اشاره به اینکه مناطق آزاد تجاری در جنبه‌های مختلف اقتصادی، توسعه‌ای، عمرانی، اشتغالزایی و مشارکت با بخش‌های خصوصی داخلی و خارجی در چهارچوب قانون فعالیت می‌کند، گفت: مناطق آزاد برنامه‌های مختلفی را پیگیری می‌کند که گردشگری یکی از مهمترین آنها است. یکی از مهمترین بحث‌های اقتصادی کشور گردشگری است که مناطق آزاد سالانه ۱۱ میلیون گردشگر داخلی و خارجی را میزبانی می‌کند.

وی افزود: خوشبختانه در همه فعالیت‌های مناطق آزاد همکاری و مشارکت با دستگاه‌ها وجود دارد و قوانین حاکم بر دستگاه‌ها در مناطق آزاد نیز رعایت می‌شود و مناطق آزاد به فراخور فعالیت‌هایشان بادستگاه‌های ذیربط ارتباط دارند.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام محمدعلی زم - معاون فرهنگی و گردشگری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی - در ادامه این مراسم اظهار کرد: امیدواریم شاهد همکاری کلان سازمان محیط زیست و شورای عالی مناطق آزاد در همه ابعاد محیط زیستی به منظور تحقق اقتصاد سبز در مناطق آزاد به عنوان یک الگوی ملی باشیم.

وی با اشاره به اینکه آموزش و فرهنگسازی یکی از مهمترین محورهای تفاهم‌نامه است، گفت: در شرایط حاضر اصلی‌ترین نیاز، اطلاع رسانی و آگاه سازی محیط زیستی است. بنابراین در جریان این تفاهم‌نامه برای یک میلیون ساکن در مناطق آزاد کار فرهنگسازی محیط زیستی انجام خواهد شد.

معاون فرهنگی و گردشگری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با بیان اینکه مناطق متداخل سازمان محیط زیست و مناطق آزاد تجاری یکی ازمحورهای تفاهم‌نامه است، گفت: ضرورت‌های مناطق آزاد خارج از محیط بانی است ومی‌توان این مناطق را توسعه داد و گونه‌های گیاهی آن را احیاء کرد. همچنین گردشگری را به عنوان یک اقتصاد سبز مورد توجه قرار داد. گردشگری که ضمن اتکاء به عناصر طبیعی مدیریت می‌شود و هیچ سازه‌ای در آن منطقه ایجاد نمی‌شود.

 تفاهم‌نامه دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با سازمان محیط زیست به منظور تسهیل اجرایی کردن سیاست‌ها، قوانین و مقررات مربوط به این مناطق منعقد شد. اجرای اصل ۵۰ قانون اساسی، سیاست‌های کلی محیط زیست ابلاغی مقام معظم رهبری، احکام قانونی سازمان محیط زیست، ماده ۳۸ قانون برنامه ششم توسعه، احکام قانونی چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری، ماده ۱۱۲ قانون برنامه پنجم توسعه و آئین‌نامه ارزیابی اثرات زیست محیطی طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ تولیدی، خدماتی و عمرانی مصوبه ۱۳۹۰ محور این تفاهم‌نامه است.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۶۵۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: با شرایط برگزاری تورهای طبیعت‌گردی و گزارش‌هایی که از سراسر کشور اعلام می‌شود، در خوشبینانه‌ترین حالت اگر همین روال ادامه پیدا کند، شاید ما تا چند سال آینده شاهد از بین رفتن بستر گردشگری طبیعی در کشور باشیم. 

محمدمهدی توکلی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص آسیب تورهای طبیعت‌گردی به محیط زیست اظهار کرد: این گردشگری جزو گردشگری انبوه و صرفا با هدف تفرج و لذت از طبیعت است که باعث آسیب به طبیعت می‌شود.

وی افزود: مقاصد گردشگری به ویژه مناطق طبیعی و بکر ظرفیتی دارند که اگر بیشتر استفاده و بهره‌برداری شوند، به مرور زمان باعث از بین رفتن بستر گردشگری می‌شود. معمولا در ۶ ماه اول سال به دلیل مساعد بودن شرایط آب‌وهوایی حجم زیادی از گردشگران در یک زمان مشخص وارد مناطق طبیعی می‌شوند، از جمله دره ارغوان طرقبه که در اوایل اردیبهشت‌ماه امسال و روزهای آخر هفته شاهد ورود سیل عظیمی از گرشگردان با خودرو، دوچرخه و برگزاری تورهای دسته‌جمعی بودیم که این بیشتر از حد ظرفیت منطقه گردشگری شهرستان طرقبه بوده است. 

این مدرس اکوتوریسم و توریسم پایدار بیان کرد: تورهای طبیعت‌گردی معمولا در مناطق روستایی، حاشیه جنگل‌ها یا مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست و دور از دسترس انسان‌ها انجام می‌شود، بنابراین باید تابع قوانین گردشگری پایدار و مسئولانه باشیم و کدهای اخلاقی که برای این موضوع تعریف شده را رعایت کنیم. این مناطق زیستگاه گونه‌های ارزشمند حیات وحش هستند، بنابراین باید به گونه‌ای رفتار کنیم که آسیب و صدمه‌ای وارد نشود.

توکلی ادامه داد: یکی از چالش‌هایی که اخیرا در بحث گردشگری داریم و نگرانی‌های زیادی را نیز به دنبال داشته، افزایش تورهای غیر مجاز و ورود افراد بی‌مسئولیت به حیطه گردشگری طبیعی است که بدون آموزش وارد طبیعت می‌شوند و هدفشان کسب سود و مباحث اقتصادی است. 

رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: طی سال‌های گذشته به دلیل نبود فرهنگ درست استفاده از فضای مجازی و معرفی اماکن گردشگری و اماکن بکر، موجب شده دیگر مانند گذشته مناطق بکر نداشته باشیم.

وی اضافه کرد: برگزاری تورهای طبیعت‌گردی شاد یکی از دلایلی است که باعث تخریب طبیعت می‌شود. ورود تورهای آفرودی با عنوان بیراهه‌نوردی، کویرنوردی و غیره در مناطق جنگلی و کویری و ایجاد سروصدا با اسپیکرها در فصل بهار مخصوصا ۶ ماه اول سال که فصل زادوولد و تولید مثل حیوانات است، صدمات زیادی را به محیط زیست وارد می‌کند و باعث پراکنده شدن جمعیت حیات وحش و از بین رفتن امنیت آن‌ها می‌شود.

این مدرس اکوتوریسم و توریسم پایدار خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه ورود خودروهای آفرودی به مناطق طبیعی باعث آسیب به حیات وحش می‌شود، همچنین می‌تواند موجب از بین رفتن پوشش گیاهی، درختان، درختچه‌ها و همچنین رودخانه‌ها و منابع آبی شود و مسیر را برای خودروهای شخصی و عمومی و موتورسیکلت‌ها باز کند. ضروری است در این خصوص اقدامات قانونی توسط دستگاه‌های ذی‌ربط انجام و آموزش‌های لازم از طرف هیات اتومبیل‌رانی و موتورسواری به رانندگان داده شود.

توکلی عنوان کرد: از جمله دستگاه‌های اجرایی که می‌توانند به حفاظت از طبیعت در مقابل این نوع گردشگری کمک کنند، سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، حفاظت محیط زیست، سازمان جنگل‌ها و مراتع، قوه قضاییه، فرمانداری‌ها، بخشداری‌ها، دهیاری‌ها، پلیس نیروی انتظامی و پلیس راهنمایی و رانندگی هستند. 

رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی تصریح کرد: باید آموزش‌های لازم از طریق راهنمایان گردشگری، مسئولان آژانس‌ها و کلیه افرادی که درگیر صنعت گردشگری و میزبان گردشگران هستند، انجام شود. آموزش‌های قبل از ورود به مناطق و فرهنگ‌سازی بسیار مهم است.

وی افزود: خود جوامع محلی به عنوان میزبان گردشگران نیز باید با اهمیت موضوع حفاظت از طبیعت و محیط زیست و ارزش‌های آن آشنا شوند و در خصوص نحوه برخورد با افراد متخلف آموزش ببینند. باید از ورود افراد غیرمجاز جلوگیری شود و افرادی که خودروهای آفرودی دارند آموزش ببینند. آموزش از طریق رسانه، صداوسیما و فضای مجازی نیز می‌تواند از اینگونه تخریب‌ها جلوگیری کند.

این مدرس اکوتوریسم و توریسم پایدار بیان کرد: با این شرایط و گزارش‌هایی که از سراسر کشور در ایام بعد تعطیلات نوروز، عید فطر و تعطیلات دیگر شاهد هستیم، انباشت هزاران تن زباله در شمال و جنوب کشور و قطع درختان، در خوشبینانه‌ترین حالت اگر همین روال ادامه پیدا کند، شاید ما تا چند سال آینده شاهد از بین رفتن بستر گردشگری طبیعی در کشور باشیم. 

توکلی گفت: امسال از طرف سازمان جهانی توریسم، به عنوان سال گردشگری و سرمایه‌گذاری سبز اعلام شده و استان‌های فارس و خراسان رضوی در کشور به عنوان پایلوت در این زمینه اقداماتی انجام دادند که اولین جلسه آن اخیرا برگزار شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • استقرار ۱۸ تیم اطفای حریق در مناطق حفاظت شده کرمانشاه
  • امضای تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد تبریز با یک واحد صنعتی
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • ساز کوک دانشگاه و صنعت برای تأمین امنیت غذایی/ هزار دانشجوی طرح پویشی به هلدینگ زر می‌روند
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد کرمانشاه با شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب
  • امضای ۹ تفاهم نامه با حلقه‌های میانی و گروه‌های مردمی با هدف مردمی سازی سلامت
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه علمی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکزی با یک واحد صنعتی