Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-08@18:34:04 GMT

رسانه‌های داعش و روزهای سخت شکست

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۷۲۵۲۸

رسانه‌های داعش و روزهای سخت شکست

یکی از باروهای اصلی گروه تروریستی داعش برای دستیابی به پیروزی و گسترش نفوذ خود در مناطق مختلف رسانه های این گروه تروریستی بوده است که اکنون این بازوی عظیم داعش نیز با مشکلات فراوانی روبرو شده است. به گزارش جهان نيوزبه نقل از دیدبان، یکی از مسائلی که در طول سه هفته گذشته با دقت بررسی شده است، واکنش بخش رسانه‌ای داعش به تحولات اخیر در عراق و سوریه، شکست‌های متوالی و از دست دادن گسترده زمین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شکست‌ها به خوبی در حوزه رسانه‌ای داعش خودش را نشان داده و مشخص است که این گروهک تروریستی در عمل دچار نوعی ناامیدی در همه ارکان خود شده است. همه دوستان در کانال می‌دانند که بخش رسانه‌ای داعش، به اندازه بخش نظامی آن اهمیت داشت و به ازای هر ۴۰ نفر نیروی رزمی،یک نفر در حوزه رسانه‌ای مشغول به کار بود.
با این حال، پس از شکست‌های پیوسته در سوریه و عراق، بخش رسانه‌ای آن هم دیگر خوراک خاصی برای ارائه به مخاطب ندارد، با این حال از کیفیت کار رسانه‌ای آن کاسته نشده است. سازمانی که داعش در بخش رسانه‌ای خود تدارک دید، به باور نگارنده پس از حذف کلی این گروهک در عرصه جغرافیایی همچنان می‌تواند عاملی قوی در تقویت، اشاعه و تبلیغ آن باشد. کما اینکه این گروهک هزاران ساعت فیلم مستند و ویژه در طول سال‌های گذشته جمع‌آوری کرده که خوراک سال‌ها تبلیغ برای این گروهک است.

در حال حاضر داعش در خبرگزاری اعماق خود بسیار کم کار شده است. به جز در روزهای منتهی به عیدقربان و پس از آن که رسانه‌ این گروهک اقدام به انتشار فیلم‌ها و تصاویری از قربانی کردن و ولیمه دادن در سوریه، عراق و کشورهای مختلف دیگر کرد، عملا کارویژه شاخصی نداشته است که در این زمینه علاقمندان بهتر می‌توانند کار کنند. هیچ‌وقتیادم نمی‌رود چند هفته پس از اشغال موصل (تحویل دودستی شهر به داعش توسط عناصر بعثی) این گروهک یک گزارش تصویری کار کرد که عنوانش این بود: «شکوفایی شهر موصل در زیر سایه خلافت!!»

میراث خلافت برای شهرهای عراق و سوریه جز ویرانی نبود، حالا تنها چند شهر کوچک و صدها روستا در عراق و سوریه برای مزدوران البغدادی مانده که از آن گزارش تصویری محدودی تهیه و منتشر می‌کنند. نه خبری از ساخت و ساز، نه خبری از مستندهای ویژه و نه گزارش‌های نبرد. در طول روزهای گذشته داعش دو سه مستند را منتشر کرد، که بلندترین آن فقط ۱۲دقیقه مدت‌زمان داشت و متخصصان این حوزه می‌دانند که دلیل چنین مساله‌ای نداشتن زمینه لازم برای ساخت مستندهای بلند است.

در بعد دیگر، داعش در حوزه رسانه‌های مکتوب هم دچار بحران شده است. این گروهک که چندین نشریه را به شکل هفته‌نامه، ماهنامه و گاهنامه منتشر می‌کرد، اکنون دوهفته‌ای هست که خبری از این نشریه‌ها نیست. بخش رسانه‌ای داعش در طول نبردهاییک سال گذشته، ۸۰درصد نیروی خود را از دست داده است، بسیاری از رسانه‌ای‌های این گروهک که در خطوط مقدم نبرد برای تصویربرداری حضور داشتند، از بین رفتند و خیلی‌ها هم در محاصره رقه، موصل، بخش‌های شرقی حمص و حماه، تلعفر و... گیرافتاده و اگر هم زنده ماندند، دیگر خروجی خاصی نخواهند داشت.

با این حال، داعش هنوز هم می‌خواهد خودی نشان دهد. به گزارش کانال اخبار سوریه سایت اعماق اگر شش ماه پیش روزانه بیش از ۳۵ خبر و گزارش داشت، اکنون به کمتر از ۵ خبر و گزارش رسیده است، با این وجود رادیوی این گروهک هنوز هم فعال است و پادکست‌های مختلفی را به زبان‌های عربی، اردو، روسی، ترکی، فرانسوی، کردی و انگلیسی منتشر می‌کند که در واقع رویدادهای بیشتر نظامی است. با این حال داعش هیچ علاقه‌ای به انتشار خبر شکست و عقب‌نشینی ندارد. خبر را به این صورت منتشر می‌کند که یک انتحاری به محل تجمع نیروهای دولتی سوریه در الشولا ارسال شد و آن وقت است که شما متوجه خواهی شد که این گروهک اعتراف به شکست کرده است.

ضرورت مطالعه دربخش‌های مختلف عملکردی داعش ضروری است. تاکنون هیچ گزارش و تحقیقی در حوزه رسانه‌ای، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی داعش به زبان فارسی منتشر نشده است. هر آنچه هم دوستان کار کرده‌اند، در حوزه عقیدتی بوده است. داعش در توئیتر، فیس‌بوک و تلگرام به شدت فعال بود، اما این فعالیت این روزها چنان کمرنگ شده که باید گفت، اصلا حضور ندارد. به دوستان علاقمند در حوزه مطالعات منطقه‌ای، علوم اجتماعی، سیاسی، تاریخ و ارتباطات توصیه جدی دارم که پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و یا دکتری خود را در این زمینه‌ها بنویسند، ما برای شناخت بیشتر دشمن نیازمند تولید محتوا در این زمینه هستیم. البته نهادهای مرتبط هم از نویسندگان و علاقمندان این حوزه حمایت کنند.
 

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۷۲۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدای چپ امریکایی را  در تهران می‌شنوید؟

در روزهایی که دانشجویان در دانشگاه‌های امریکایی همراه با سایر گروه‌های دانشجویی در تلاش هستند صدای مردم فلسطین باشند، در تهران چپ امریکایی با بلند کردن پرچم جعلی صهیونیست‌ها سیگنال‌های خاص می‌فرستد!

به گزارش مشرق، مرتضی سیمیاری طی یادداشتی در روزنامه جوان نوشت: اسفند سال ۱۳۸۶ دستگیری یک باند اغفال دختران در تهران به یک بمب خبری تبدیل شد. در جریان این ماجرا مشخص شد تعدادی از دختران که بیشتر آن‌ها دانشجو بودند، پس از آشنایی با سر شبکه‌های این باند در کافه‌ها به خانه‌های تیمی رفته و دیگر از آنجا خارج نشده‌اند.

این خبر وقتی بیشتر مورد توجه قرار گرفت که مشخص شد برخی از افراد اغفال‌شده خود را منتسب به یک گروهک چپ مارکسیستی دانسته و به‌اصطلاح خودشان در حال جذب و یارگیری بوده‌اند، اما شکایت‌های متعدد از آزار، آدم‌ربایی و تجاوز جنسی از سوی افراد اغفال‌شده و خانواده‌های آن‌ها باعث شد خانه‌های شیطانی این گروهک مورد تفتیش دادستانی و یکی از نهادهای اطلاعاتی قرار بگیرد و در جریان ضربه به این مراکز، شواهد متعدد در پرونده ثبت شود.

مدتی بعد یکی از لیدرهای اصلی این گروهک در اعترافات خود نوشت عادی‌سازی مسائل جنسی میان اعضا و انقلاب فکری در تشکیلات یکی از مهم‌ترین موارد آموزشی در گروهک بوده و تا زمانی که این دست مسائل میان مردان و زنان در رده‌های درونی سازمانی حل نشود، یک روشنفکر هرگز چریک نخواهد شد! از نگاه رهبران این گروهک عبور از مسئله جنسیت باعث می‌شد کافه گردی به سنگربندی در خیابان تبدیل شود. این نسخه خاص پیش از این در سال ۱۳۶۳ در انقلاب ایدئولوژیک منافقین نیز امتحان شده بود.

این گروهک پس از دستگیری به «چپ‌های امریکایی» در روزنامه‌ها معروف شد. چپ امریکایی اصطلاحی بود که در دهه شصت و در کوران ترورهای خونین گروهکی باب شده بود؛ آن روزها درحالی‌که کشور زیر ضرب تجاوز رژیم بعثی عراق با همکاری امریکایی‌ها بود، گروهک‌های شورشی و برانداز که اغلب مرام مارکسیستی داشتند در تهران و برخی شهرهای مرزی دست به سلاح برده بودند تا پشتیبان دشمن در خانه باشند.

حالا نزدیک به دو دهه پس‌ازآن ماجراها بار دیگر چپ‌های امریکایی به صحنه آمده بودند، یکی از روزنامه‌های وقت در تشریح این گروهک نو متولدشده نوشته بود که این گروه مانند مارکسیست‌ها فکر کرده، اما شبیه غربی‌ها عمل می‌کند و از تجربه کار چریکی تنها امریکایی بودن در خانه‌های تیمی را یاد گرفته است!

یک سال پس از دستگیری عناصر این گروهک که شاکیان فراوانی هم داشت، برگزاری یک تجمع در دانشگاه تهران بار دیگر نام این گروهک را بر سر زبان انداخت. ۱۶ آذر سال ۱۳۸۷ بالا رفتن پلاکاردهایی قرمزرنگ روبه‌روی ساختمان دانشکده حقوق توجه برخی از دانشجویان را به خود جلب کرد، در آن روز طیف افراطی دفتر تحکیم وحدت با برگزاری یک تجمع غیرقانونی چند ده نفره در حیاط دانشگاه تریبون را در اختیار سمپات‌های گروه‌های تجزیه‌طلب قرار داده و یک دانشجو نیز به نمایندگی از همان چپ‌های امریکایی یک بیانیه خاص می‌خواند.

اما بخش جالب این نمایش زمانی بود که یکی از رهبران گروهک امریکایی ملی- مذهبی نیز پشت تریبون رفته و طرح براندازی نرم را تشریح می‌کند. او خطاب به دانشجویان گفته بود که باید از خانه به خیابان آمد و آنجا را سبز کرد، این سیگنال یک سال قبل از فتنه سال ۸۸ که با پلاکاردهای سبزرنگ شروع شد جالب‌توجه بود! اما نکته مهم‌تر آن بود که برای اولین بار گروهک‌های مارکسیستی و شبه دانشجویی با پلاکارد امریکایی با یکدیگر هماهنگ می‌شدند.

رادیو زمانه ارگان فکری چپ‌های امریکایی در وصف این وحدت عمل نوشت در دورانی که تحرک سیاسی در جامعه پایین است باید موتورهای کوچک رادیکال روشن‌شده تا نوبت به اقدامات راهگشا برسد، دستورالعمل ایجاد هماهنگی میان چپ‌های امریکایی در زمستان همان سال به نقطه عطف خود رسیده و این گروه تندرو در دی‌ماه همان سال طی یک بیانیه به دفاع از جنایات صهیونیست‌ها در غزه می‌پردازد، از تناقضات آن روزگار همین بس که گروهی خودشان را ضد امپریالیستی تعریف و در سطح بلندگوی فارسی امریکایی‌ها عمل می‌کردند.

چپ‌های امریکایی پس از مدت‌ها رخوت و گوشه‌گیری سانتی‌مانتالیستی در جریان اغتشاشات دی‌ماه سال ۹۶ نیز تا حدی فعال‌شده، اما نقطه اوج تحرک این گروهک در طول آشوب‌های ترکیبی در پاییز سال ۱۴۰۱ رخ داد. بررسی تحلیلی از بازداشت تعدادی از لیدرهای نزدیک چپ‌های امریکایی در اغتشاشات نشان می‌دهد که این افراد نقش لیدری داشته و سعی داشته‌اند با رسوخ میان لایه‌های مختلف از آشوب یک ساختار شبکه‌ای، آنارشیستی (عملیات کریستال‌های برفی) با رویکرد سلبی، روحیه خوداکثریت‌پنداری ایجاد کنند. نکته قابل‌توجه آن است که چپ‌های امریکایی به‌دست دو جاسوس خبره فرانسوی یعنی سیسیل کوهلر وهمسرش ژاک پاری در تهران آموزش‌دیده بودند، کوهلر به حاضران در این میتینگ گفته بود که هسته سلولی شورش را باید در مراکز اجتماعی مانند مدارس، کافه‌ها و مراکز بازی‌های رایانه‌ای مستقر کرد.

پس از مدیریت ابرپروژه اغتشاشات، در تحولات پسا وعده صادق بار دیگر چپ‌های امریکایی قابل‌تحلیل هستند. در روزهایی که دانشجویان در دانشگاه‌های امریکایی همراه با سایر گروه‌های دانشجویی در تلاش هستند صدای مردم فلسطین باشند، در تهران چپ امریکایی با بلند کردن پرچم جعلی صهیونیست‌ها سیگنال‌های خاص می‌فرستد! البته این پیام‌ها بدون مخاطب است، درحالی‌که امریکایی‌ها تا قبل از ماه اکتبر در تدارک و تجهیز هسته‌های خشونت شهری در داخل ایران با اتکا به اقدامات تروریستی از بیرون و عملیات‌های اجتماعی چپ امریکایی از درون بودند، حالا باید خود را آماده یک نزاع ماتریسی کنند.

در حال حاضر یکی از مهم‌ترین بحران‌های پیش روی رژیم صهیونیستی جمعیت آوارگانی است که بعد از عملیات طوفان الاقصی از شهرک‌های اشغالی به سمت مناطق مرکزی سرازیر شده و حالا باعث بحران امنیتی عمیق شده‌اند، تخمین زده می‌شود که این جمعیت نزدیک به ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار نفر هستند که به دلیل بیکاری به سمت بزهکاری، تجاوز و دزدی گرایش یافته‌اند.

حتی هتل‌های تل‌آویو و حیفا نیز دیگر حاضر به پذیرش این افراد نیستند و این جمعیت در خیابان آواره هستند، این کلونی‌های سرگردان به‌زودی مستعد جنگ شهری در داخل مناطق اشغالی خواهند شد.

دیگر خبرها

  • پشت پرده حمایت رسانه‌ای از جنایات صهیونیست‌ها
  • تولد فرزند شهید حادثه تروریستی کرمان + عکس
  • طالبان: داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود
  • دادگاه رسیدگی به اتهامات گروهک تروریستی منافقین
  • قاضی دهقانی: میزبانی از اعضای گروهک منافقین جرم محسوب می‌شود
  • شمار شهدای رسانه در غزه به ۱۴۲ نفر رسید
  • همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» برگزار می‌شود
  • صدای چپ امریکایی را  در تهران می‌شنوید؟
  • رسانه عبری: مذاکرات آتش بس در آستانه شکست قرار دارد
  • شکست جاسوسی آمریکا و رژیم صهیونیستی در یمن