Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران دانشگاه امیرکبیر با استفاده از شیشه زیست فعال روشی را برای بهبود داربست‌های پلیمری ارائه کردند و از آن که برای ترمیم استخوان‌های آسیب دیده قابل استفاده است. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،دلارام زمانی افزایش سن امید به زندگی و احتمال ابتلا به بیماری‌های مفصلی و استخوانی را یکی از چالش‌های جوامع جهانی دانست و گفت: از این رو نیاز به جایگزین‌های استخوانی به شدت رو به افزایش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی عیوب استخوانی ایجاد شده را ناشی از عواملی، چون آسیب‌های فیزیکی ناشی از تصادفات، تومورها، عفونت‌ها و مشکلات مادرزادی ذکر کرد و یادآور شد: اگر چه بافت استخوان قابلیت بالایی برای ترمیم دارد، ولی اگر عیوب ایجاد شده از حدی بزرگتر شود که و یا بدن بنا به دلایلی، چون بیماری دیابت قدرت ترمیم خود را از دست داده باشد باید راه حل دیگری برای ترمیم آسیب پیدا کرد.
زمانی پیوند استخوان و کاشت کاشتنی‌ها از روش‌های کلینیکی را از جمله راهکارهای سنتی بهبود صدمات استخوانی نام برد و یادآور شد: پیوند استخوان به علت کمبود اهداکننده، تعداد زیاد افراد متقاضی و احتمال باز پس زدن و یا انتقال بیماری از اهداکننده به دریافت شونده با محدودیت‌هایی همراه است.
به گفته مجری طرح پروتزهای مصنوعی و ابزارهای مکانیکی با وجود بهبود بخشیدن به زندگی میلیون‌ها بیمار، روشی ایده آل برای جایگزینی بافت آسیب دیده نیستند؛ چرا که این ابزار‌ها در معرض شکست مکانیکی در زمان ایمپلنت شدن طولانی مدت قرار دارند.
زمانی اضافه کرد: علاوه بر آن ابزارهای مکانیکی به ندرت با بافت میزبان یکپارچه می‌شوند و می‌توانند با تحریک پاسخ ایمنی میزبان به بافت سالم اطراف ایمپلنت آسیب برسانند از این رو مهندسی بافت رویکرد دیگری برای ترمیم و بازسازی بافت آسیب دیده بدون نیاز به پیوند و یا کاشتنی ارائه می‌دهد.
این محقق از اجرای پروژه تحقیقاتی در این زمینه خبر داد و یادآور شد: این پروژه که با عنوان " ساخت و مشخصه‌یابی داربست کامپوزیتی متشکل از آلجینات/شیشه زیست فعال حاوی روی و منیزیم جهت کاربرد د. مهندسی بافت سخت" اجرایی شد، با استفاده از داربست‌های پلیمری قابل‌جذب، رشد سلولی می‌تواند تا جایگزینی کامل محل توسط بافت میزبان هدایت شود.
وی با اشاره به جزئیات اجرای این طرح توضیح داد: برخی از فاکتورهای کلیدی برای یک داربست ایده‌آل به منظور مهندسی بافت استخوان شامل "شباهت داربست‌های استخوانی به ماتریس خارج سلولی و تقلید هرچه بیشتر ساختارطبیعی ماتریس استخوان، "میکرو و ماکروتخلخل‌ها"، "تخلخل‌های باز متصل به هم" و "استحکام مکانیکی کافی و سینتیک کنترل شده تخریب" و "توانایی ایجاد اتصال با بافت زنده توسط تشکیل لایه‌ای از هیدروکسی آپاتیت" می‌شود که در این پژوهش به تمامی این ویژگی‌ها دست یافتیم.
زمانی خاطر نشان کرد: برای تولید این داربست در ابتدا با در نظر گرفتن مواد تشکیل دهنده کامپوزیت طبیعی استخوان که از یک زمینه آلی (کلاژن نوعΙ) و نانوکریستال‌های معدنی آپاتیت تشکیل شده است، از پلیمر زیست تخریب پذیر طبیعی آلجینات به عنوان ماتریس به همراه شیشه‌های زیست فعال که توانایی اتصال شیمیایی با بافت‌های زنده را دارند، استفاده شد.
وی با بیان اینکه در ساخت شیشه از یون هایی، چون روی و منیزیم که برای تسهیل تشکیل بافت استخوان ضروری هستند، استفاده شد، ادامه داد: نتایج این تحقیقات نشان داد حضور شیشه‌های زیست فعال استحکام مکانیکی را نیز به صورت چشمگیری افزایش داده است. ضمن آنکه تخلخل برای انتقال اکسیژن و مواد غذایی به داخل داربست‌ها ضروری است از این رو تخلخل‌های کنترل شده بیش از ۷۰ درصد برای کاربردهای مهندسی بافت در این داربست ایجادشد.
به گفته این محقق داربست کامپوزیتی تهیه شده در این پژوهش ساختار متخلخل (تخلخل حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد) و دانسیته مناسب بین ۲ دهم تا ۵ دهم از خود نشان داد و نتایج به دست آمده بیانگر مناسب بودن داربست آلجینات/شیشه زیست فعال برای ترمیم بافت‌های استخوانی است.
زمانی تاکید کرد: شیشه‌های زیست فعال حاوی روی و منیزیم از روش سل-ژل سنتز و داربست کامپوزیتی آلژینات/شیشه زیست فعال با نسبت‌های مختلف توسط روش فریز درای ساخت و مشخصه یابی شدند.
این دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: از نتایج به‌دست‌آمده از این پروژه می‌توان در مطالعه و ساخت جایگزین‌های طبیعی بافت استخوان با فراهم کردن یک محیط سه بعدی برای چسبندگی، مهاجرت، تمایز سلول‌ها و در نهایت رشد و جایگزینی بافت جدید استفاده کرد.

زمانی با بیان اینکه تاکنون تحقیقات بسیار کمی در مورد داربست‌های کامپوزیتی به خصوص آلجینات با شیشه‌های زیست فعال انجام شده است، گفت: در هیچ کدام از تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده تأثیر ترکیبات این نوع شیشه بر روی داربست‌های پایه پلیمری بررسی نشده بود که در این پروژه موفق به ساخت این داربست شدیم.
مجری طرح همچنین اضافه کرد: مطالعات گسترده‌ای در جهان برای دستیابی به ترکیبی مناسب جهت ساخت داربست‌های مهندسی و بازسازی بسیاری از بافت‌ها صورت گرفته است و این در حالی است که اگرچه استفاده از پلیمر‌ها بار‌ها به‌تنهایی برای کاربردهای استخوانی گزارش‌شده است، ولی متأسفانه این مواد، از انعطاف پذیری بیش از حد و خواص مکانیکی بسیار ضعیفی برای اکثر کاربردهای تحت بارگذاری برخوردار هستند، بنابراین اخیرا مطالعات به سمت استفاده از مواد غیرآلی به عنوان جزء دوم مشابه با بخش معدنی استخوان است جهت گرفت است.
وی وجه تمایز این داربست را استفاد از شیشه زیست فعال دانست و اظهار کرد: شیشه زیست فعال خواص مکانیکی و تشکیل هیدروکسی آپاتیت بر روی سطح را بهبود می‌بخشد و علاوه بر این توانایی آزادسازی یون‌های مورد نیاز برای تشکیل استخوان مانند روی و منیزیم را دارد.
این تحقیقات از سوی دلارام زمانی و با راهنمایی دکتر فتح اله مضطرزاده، دکتر داود بی زری از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اجرایی شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۷۴۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری مسابقه رباتیک ورزشی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از علی علیزاده در نشست دبیران انجمن‌های علمی با رییس دانشگاه، با اشاره به اقدامات انجام شده گفت: ۳۶۶ عنوان برنامه در سال ۱۴۰۰ برگزار شده است که از این تعداد ۱۸۳ مورد آن کارگاه، ۳۹ مورد رویداد و همایش و ۱۰۳ مورد بازدیدهای علمی و ۶ دوره برگزاری مسابقات و ۳ مورد حمایت برای حضور در نمایشگاه می شود.

وی حمایت از ۱۶ مورد ارائه طرح‌های نوآورانه و ۸ مورد حمایت از نشریات را از دیگر اقدامات اداره انجمن‌های علمی عنوان کرد و یادآور شد: بیشترین تعداد برنامه های برگزار شده مربوط به دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر بوده است. پس از آن دانشکده‌های مهندسی شیمی و مهندسی عمران قرار دارد.

ریس اداره انجمن‌های علمی به انتخابات دوره هجدهم انجمن‌های این دانشگاه اشاره کرد و گفت: ۲۱۳ کاندید در این دوره ثبت نام کردند و میانگین معدل آنها ۱۶.۶۴ بوده است. تعداد مشارکت‌ها در انتخابات انجمن‌ها نیز ۳۰۱۵ نفر بوده است.

علیزاده با بیان اینکه هسته علمی نانو و رباتیک به صورت بین رشته ای تشکیل شد، خاطرنشان کرد: هسته‌های علمی شامل دو بخش شورای سیاستگذاری که متشکل از اعضای هیات علمی دانشکده‌ها و تیم اجرایی که متشکل از دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر می باشند، که اعضای تیم‌های اجرایی طی فرایندی توسط شورای سیاستگذاری انتخاب می شوند.

وی اضافه کرد: از مهمترین رویدادهای برگزار شده AUT TALK است که در آن از کارآفرینان برتر کشور دعوت می گردد تا علاوه بر معرفی مجموعه خود، تجربیات کاری خود را با دانشگاهیان به اشتراک بگذارند که آخرین رویداد آن، AUT TALK کویر تایر بوده‌ است که در اسفند ماه سال گذشته برگزار شد.

علیزاده ادامه داد: تاکنون ۱۶ دوره AUT TALK برگزار شده است و در سال جاری برنامه داریم که در هر ماه یکی از این رویدادها را در یکی از دانشکده‌ها با مشارکت کارآفرینان برگزار کنیم تا تجارب این حوزه به اشتراک گذاشته شد.

رییس اداره انجمن‌های علمی راه اندازی مرکز نوآوری در دانشکده شیمی را حاصل برگزاری رویداد AUT TALK عنوان کرد و یادآور شد که برگزاری این رویداد ها می تواند علاوه بر انتقال تجربه کارآفرینان به دانشجویان و جامع دانشگاهی دستاوردهای مادی و معنوی دیگر نیز برای دانشگاه به ارمغان بیاورد.

یکی دیگر از برنامه‌های ما حمایت از طرح‌های نوآورانه است که سال گذشته برگزار و طی آن ۱۶ طرح به مرحله نهایی رسید. فاز اول پرداختی ها به این ۱۶ تیم صورت گرفته است.
وی ابراز امیدواری کرد که تا پایان اردیبهشت جاری فاز اول این طرح‌ها به پایان می رسد و دموی اولیه این طرح‌ها ارائه خواهد شد.

علیزاده خاطر نشان کرد: در صورتی که در این فاز، طرح‌های منتخب تایید شوند وارد فاز بعدی می شوند. ما در تلاش هستیم که مرحله دوم این رویداد را شروع کنیم و در این راستا با شرکتهای مختلفی همچون دانا انرژی مذاکراتی داشتیم تا متولی برگزاری دور بعدی این رویداد باشند.

به گفته وی، قرار است این شرکت ها محورهای مورد نیاز خود را اعلام کنند و بعد از ارائه آنها در دانشگاه و جمع آوری طرح های مطرح شده سرمایه گذاری جهت به نتیجه رسیدن طرح‌های منتخب از سوی این شرکت ها تامین گردد.

رییس اداره انجمن‌های علمی گردهمایی معرفی انجمن های علمی را از دیگر برنامه هایی این اداره نام برد که در سال گذشته جهت معرفی فعالیت های انجمن های علمی به دانشجویان ورودی جدید برگزار گردید.

وی گفت‌: یکی دیگر از ماموریت هایی که این اداره در حال پیگیری است، حوزه دانش آموزی می باشد که ما دو حوزه بازدیدهای دانش آموزی و آموزش دانش آموزی را مد نظر قرار دادیم. در این راستا مدرسه رباتیک اداره انجمن های علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شد که بیش از ۹۹ دوره آموزشی در حوزه رباتیک در سال گذشته برگزار کند و بیش از ۷۰۰ دانش آموز را آموزش دادیم که هم از نظر مسوولیت اجتماعی دانشگاه قابل توجه بود و هم از جنبه آموزشی و ترویج اهمیت داشته است.

علیزاده با بیان اینکه در سال‌ گذشته بیش از ۵۹۸ دانش آموز از سراسر کشور برای بازدید به دانشگاه آمدند و انجمن های علمی در این زمینه بسیار فعال بودند، اظهار کرد: برنامه آتی ما شامل حمایت از برنامه های انجمن‌های علمی و برگزاری رویدادهای AUT TALK ها است.

یکی دیگر از برنامه‌های ما حمایت از طرح‌های نوآورانه است که سال گذشته برگزار و طی آن ۱۶ طرح به مرحله نهایی رسید. فاز اول پرداختی ها به این ۱۶ تیم صورت گرفته است.
وی ابراز امیدواری کرد که تا پایان اردیبهشت جاری فاز اول این طرح‌ها به پایان می رسد و دموی اولیه این طرح‌ها ارائه خواهد شد.

علیزاده خاطر نشان کرد: در صورتی که در این فاز، طرح‌های منتخب تایید شوند وارد فاز بعدی می شوند. ما در تلاش هستیم که مرحله دوم این رویداد را شروع کنیم و در این راستا با شرکتهای مختلفی همچون دانا انرژی مذاکراتی داشتیم تا متولی برگزاری دور بعدی این رویداد باشند.

به گفته وی، قرار است این شرکت ها محورهای مورد نیاز خود را اعلام کنند و بعد از ارائه آنها در دانشگاه و جمع آوری طرح های مطرح شده سرمایه گذاری جهت به نتیجه رسیدن طرح‌های منتخب از سوی این شرکت ها تامین گردد.

رئیس اداره انجمن‌های علمی گردهمایی معرفی انجمن های علمی را از دیگر برنامه هایی این اداره نام برد که در سال گذشته جهت معرفی فعالیت های انجمن های علمی به دانشجویان ورودی جدید برگزار گردید.

وی گفت‌: یکی دیگر از ماموریت هایی که این اداره در حال پیگیری است، حوزه دانش آموزی می باشد که ما دو حوزه بازدیدهای دانش آموزی و آموزش دانش آموزی را مد نظر قرار دادیم. در این راستا مدرسه رباتیک اداره انجمن های علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شد که بیش از ۹۹ دوره آموزشی در حوزه رباتیک در سال گذشته برگزار کند و بیش از ۷۰۰ دانش آموز را آموزش دادیم که هم از نظر مسوولیت اجتماعی دانشگاه قابل توجه بود و هم از جنبه آموزشی و ترویج اهمیت داشته است.

علیزاده با بیان اینکه در سال‌ گذشته بیش از ۵۹۸ دانش آموز از سراسر کشور برای بازدید به دانشگاه آمدند و انجمن های علمی در این زمینه بسیار فعال بودند، اظهار کرد: برنامه آتی ما شامل حمایت از برنامه های انجمن‌های علمی و برگزاری رویدادهای AUT TALK ها است.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از برنامه‌هایی که در حال پیگیری آن هستیم برگزاری رویداد شب علم است که با همکاری معاونت علمی برگزار خواهد شد. اولین دوره این رویداد در دانشگاه تربیت مدرس برگزار گردیده است و در صدد آن هستیم که میزبانی دومین دوره آن در دانشگاه صنعتی امیرکبیر باشیم.

وی در این باره توضیح داد: در این رویداد به مدت ۳ روز درب های دانشگاه به روی عموم مردم باز خواهد بود تا با فعالیت ها و دست آوردهای دانشگاه آشنا شوند و به عبارتی ارائه دستاوردهای دانشگاهی به عموم مردم، توسط جامعه دانشگاهی به زبان ساده و جذاب خواهد بود به نحوی که برای عموم مردم قابل درک باشد و به گسترش تفکر و طرز فکر علمی و علاقه‌مند کردن مردم به علم و فعالیت‌های علمی منجر شود.

علیزاده از برگزاری مسابقات رباتیک خبر داد و گفت: همانطور که میدانیم سالیان طولانی است که این دانشگاه در حوزه رباتیک فعال است و مسابقات علمی گسترده ای در این زمینه توسط اداره انجمن های علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شده است و طبق پیگیری‌هایی که ما با وزارت علوم انجام دادیم، مقرر شد میزبانی برگزاری مسابقات رباتیک در بخش ورزشی به این دانشگاه محول گردد.
رییس اداره انجمن‌های علمی برگزاری جشن تقدیر را از دیگر برنامه های این بخش دانست و در این باره توضیح داد: ما سالانه انجمن های برتر را معرفی می کنیم و بنا داریم هفته آخر اردیبهشت مراسم تقدیر از انجمن ها علمی دوره هفدهم را برگزار کنیم.

وی افزود: ما انجمن ها از نظر کمی و کیفی توسط کارشناسان مورد ارزیابی قرار می دهیم و جشنی برگزار می‌شود و از برترین ها در هر حوزه تقدیر به می آید و در نهایت انجمن علمی برگزیده مشخص شده و تندیس افتخار برترین انجمن به آن دانشکده داده خواهد شد.

وی برگزاری ۱۰ بازدید هدفمند را از دیگر برنامه ها عنوان کرد که به صورت بین رشته ای خواهد بود و افزود: یکی از حوزه‌هایی که به دنبال آن هستیم، راه اندازی جامعه فارغ التحصیلان انجمن های علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر است که در این راستا سابقه ۱۴ دوره از فعالیت انجمن های علمی را استخراج کرده ایم و گروهی را تشکیل دادیم تا با آنها در قالب دعوت به عضویت در این جامعه ارتباط برقرار نمایند تا از این ظرفیت بتوانیم در امور مختلف انجمن های علمی حداکثر استفاده را داشته باشیم.

در پایان امیدوار هستم با فعالیت های انجمن های علمی دوره هجدهم در سال جاری همچون گذشته دست آوردهای ارزنده ای برای دانشگاه و کشور به ارمغان بیاوریم.

کد خبر 6097200

دیگر خبرها

  • تأیید انتخاب رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر و رئیس دانشگاه گرمسار
  • ۱۱۰هزار مدرسۀ آسیب‌دیده در کشور سال ۱۴۰۳ نوسازی می‌شود
  • معدن، دومین منبع تولید ثروت بعد از نفت
  • برنامه دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای ایجاد یک دانشگاه هوشمند
  • توزیع اقلام امدادی میان عشایر آسیب‌دیده از بارش باران در چهارمحال و بختیاری
  • المپیاد ورزشی فناورانه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار می شود
  • بازدید معاونان بنیاد مسکن از منطقه آسیب دیده امامزاده ابراهیم(ع)
  • برگزاری مسابقه رباتیک ورزشی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • ۸ استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تقدیر شدند
  • خسارت سیل و تگرگ به مزارع کازرون