Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@18:35:35 GMT

وجود سازمان بازرسی موجب کاهش تخلفات اداری می‌شود

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۷۵۴۰۷

وجود سازمان بازرسی موجب کاهش تخلفات اداری می‌شود

یک وکیل دادگستری ضمن تشریح جایگاه سازمان بازرسی کل کشور تاکید کرد که وجود چنین سازمانی موجب کاهش تخلفات و سوء جریان‌های اداری می‌شود.

هوشنگ پوربابایی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به جایگاه و وظایف سازمان بازرسی کل کشور، گفت: قانون اجازه داده تا سازمان بازرسی کل کشور به عنوان نهادی بازرس بر امور اجرایی نهادهای دولتی نظارت و بازرسی انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وظیفه ذاتی این سازمان بر اساس اصل 174 قانون اساسی و قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور نظارت بر اجرای صحیح قوانین است.

وی افزود: یکی از وظایف سازمان بازرسی کل کشور بازرسی و نظارت مستمر بر کلیه وزارتخانه‌ها، ادارات، امور اداری و مالی دادگستری‌ها، سازمان‌های تابعه قوه قضاییه، نیروهای انتظامی، نظامی، شرکت‌های دولتی، شهرداری‌ها و سازمان‌های عام‌المنفعه است. وظیفه دیگر این سازمان انجام بازرسی‌های فوق‌العاده است. این بازرسی فوق‌العاده به دو شکل انجام می‌شود. یا کمیسیون اصل 90 درخواست کند یا رئیس قوه قضاییه از سازمان بازرسی کل کشور بخواهد که در فلان دستگاه اداری و اجرایی بازرسی فوق‌العاده انجام دهد.

این وکیل دادگستری ادامه داد: در صورتی که سازمان بازرسی در بازرسی‌های خود به تخلف یا سوء جریانی در مسائل مالی و اداری برخورد کند به دلیل اینکه زیرمجموعه قوه قضاییه است باید موارد را به رئیس قوه قضاییه اعلام کند و در صورتی هم که درخواست بازرسی از سوی کمیسیون اصل 90 باشد باید مراتب را به کمیسیون اصل 90 اعلام کند.

پوربابایی افزود: اما زمانی که تخلف مطرح نیست و موضوع جرم مطرح است، یعنی سازمان بازرسی کل کشور در بررسی‌های خود متوجه رفتاری می‌شود که متضمن وقوع جرم است، اگر این جرم دارای حیثیت عمومی باشد، رئیس سازمان بازرسی کل کشور نسخه‌ای از گزارش بررسی‌ها را به منظور تعقیب و مجازات مرتکب به مرجع قضایی ارجاع می‌دهد و اگر موضوع تخلف اداری باشد این نسخه به کمیته تخلفات اداری آن سازمان ارجاع می‌شود. بر اساس قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور این اجازه داده شده که نماینده‌ای از سازمان بازرسی کل کشور تا حصول نتیجه موضوع را در مراجع قضایی پیگیری کند.

این وکیل دادگستری وجود چنین نهادی را به عنوان ناظر و بازرس موجب کاهش تخلفات اداری دانست و گفت: در خیلی‌ از مواقع گزارش‌های سازمان بازرسی کل کشور حتی در زمان‌هایی که گزارش مربوط به جرم است به صدور احکام تعزیری منتهی می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۷۵۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۲.۹ درصدی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری

به گزارش خبرگزاری مهر، عملکرد دیوان عدالت اداری در سال ۱۴۰۲ در حوزه‌های مختلف همراه با اهتمام در راستای تحقق اهداف پیشگیرانه بوده است که معاونت حقوقی، پیشگیری و پژوهش در جهت کاهش شکل‌گیری دعاوی و در نتیجه کاهش اطاله دادرسی، سلامت اداری در دستگاه‌های اجرایی کشور و اصلاح فرآیندهای اداری که در نهایت منجر به تسهیل و برقراری سلامت اداری می‌شود اقداماتی را برنامه‌ریزی و اجرا کرده است.

برگزاری ۶۵ جلسه در ۲۱ کارگروه تخصصی با دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌های پر شکایت، تبیین و معرفی تبصره ۴ ماده ۱۶ قانون دیوان، رصد پرونده‌های کثیرالشاکی، پربسامد و پرتکرار، انتقال دانش قضائی دیوان به دستگاه‌های اجرایی، برگزاری نشست‌های تحلیل و آسیب‌شناسی با مراجع علمی و دانشگاهی برخی از اقدامات این معاونت است.

طبق داده‌های آماری در سال ۱۴۰۰ در مجموع ۱۷۵ هزار و ۱۱۲ پرونده در دیوان طرح شده بود که در سال ۱۴۰۱ این عدد به ۱۷۰ هزار و ۷۷۶ پرونده رسیده و با ادامه تلاش مدیران و کارکنان خدوم دیوان این عدد در سال ۱۴۰۲ به ۱۶۵ هزار و ۷۷۴ پرونده رسیده است که نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۱ کاهش ۲.۴۸ درصدی و در سال ۱۴۰۲ شاهد کاهش ۲.۹۳ درصدی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری بوده‌ایم.

کد خبر 6089223

دیگر خبرها

  • تمام مدیران باید سایه سازمان بازرسی را بالای سر خود احساس کنند
  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود
  • تخلیه بخشی از فرودگاه «ونوکوو» مسکو در پی تهدید به بمب‌گذاری
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • ◄ تعیین حق توقف کامیون ها وظیفه سازمان راهداری است/ محکومیت شورای عالی هماهنگی ترابری
  • ثبت ۲۹ هزار سوت زنی فرار مالیاتی فقط برای پزشکان
  • تصویب ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران
  • کاهش ۲.۹۳ درصدی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری
  • کاهش ۲.۹ درصدی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری
  • چهار راهبرد سند تحول برای کاهش پرونده‌های ورودی به قوه قضاییه