Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیطنت‌هایی از جانب مخالفان دولت روحانی در این سال‌ها مشاهده شد؛ اقداماتی که گاهی مشکلات زیادی را نیز برای دولت ایجاد می‌کردو این روند سبب اعتراض‌های فراوانی از طرف دوستداران اعتدال و اصلاحات شده‌بود. برخی معتقد بودند که باید به مخالفان، فضا داد تا بتوانند اعتراض‌های خود را در جامعه اعلام کنند و عده‌ای می‌گفتند با توجه به روحیات این جریان، نباید چندان رخصت فعالیت‌ به آن‌ها داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی مسیح مهاجری اذعان دارد که مخالفتِ مخالفان لازم است و بد نیست، ‌البته با این شرط که مخالفت­‌ها در راستای منافع عمومی باشد و نه اینکه قدرت طلبی به میان بیاید. او همچنین معتقداست که دولت و دیگر دستگاه‌­ها نباید با مخالفان برخوردی مستقیم داشته باشند، چون این مردم هستند که در بزنگاه­‌ها واکنش لازم را به تحرکات افراطی و غیرمنطقی نشان می­‌دهند. مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی، گفت‌وگویی در این رابطه با «قانون» داشته است که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

هم‌صدایی گروهی تندرو در داخل با ترامپ و مخالفان بین‌المللی برجام را چگونه تحلیل می‌کنید؟

می‌دانید که من حامی برجام هستم، با این حال در جواب این سوال شما می‌گویم که هیچ اشکالی ندارد، در داخل کشور عده‌ای مخالف آن باشند و حرف‌شان را بزنند. آن‌ها اگر حرف‌­شان را منصفانه و محترمانه مطرح کنند، حق‌­شان است و اگر غیرمنصفانه و غیرمحترمانه بگویند، مردم درباره آن‌ها قضاوت خواهند کرد، همچنان که در انتخابات‌ها این کار را کرده‌اند.

تندروها با چه هدفی این نوع تحرکات را پی می‌گیرند؟

با اینکه می­دانیم کار آن‌ها نوعی کارشکنی علیه دولت است، اما لزومی ندارد نیت خوانی کنیم. کشور به مخالف خوان نیاز دارد. تضارب آرا برای اتقان تصمیم گیری‌ها در جمهوری اسلامی مفید است.

این نوع رفتارها به طور مشخص به منافع ملی تا چه حد و چطور آسیب می‌رسانند؟

اصل وجود مخالف، به نفع منافع ملی است. اگر مخالفت­‌شان را غیراصولی مطرح و دنبال کنند،‌ معلوم است که خودشان لطمه می‌بینند.

تکلیف دولت با چنین رفتارهایی چیست و چه نوع واکنشی باید به آن‌ها نشان داده شود؟

دولت باید از مخالفت‌ها استقبال کند و به مخالفان پاسخ منطقی بدهد. این مردم هستند که باید قضاوت نهایی را بکنند.

وظیفه کدام نهاد است که با این تندروی‌ها مقابله کند؟

هیچ نهادی چنین وظیفه‌ای ندارد، چون مخالفت حق کسانی است که سیاستی را نمی‌پسندند. آنچه در این زمینه لازم به نظر می‌رسد، نقش هدایتی رهبر انقلاب است که با نصایح خود، همه جناح‌ها و رقبا را به رعایت انصاف در نقد دعوت کنند و مانع افراط و تفریط شوند.

می‌توان گفت که با ضعف قانون در این رابطه مواجه هستیم؟

قانون اساسی به آحاد مردم، آزادی بیان و قلم داده است و همه باید برای اِعمال این آزادی‌های مشروع تلاش کنیم و اگر قانون عادی لازم بود باید در جهت تامین آزادی بیان و قلم باشد. اینکه برای بریدن زبان‌ها و شکستن قلم‌­ها قانون تصویب شود، درست نیست.

اینکه بعد از گذشت 40 سال از پیروزی انقلاب، تا این حد دو دستگی وجود دارد، اشکال بزرگی است یا چهار دهه برای رسیدن به شرایط آرمانی زود است؟

بی‌شک ما در رسیدن به شرایط آرمانی دچار تاخیر هستیم، اما این تاخیر مربوط به نواقص اخلاق سیاسی است. واقعیت این است که ما در زمینه برخورد اخلاقی با رقبا‌، به اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی و به دستورات اسلامی پایبندی نشان نمی‌دهیم. بزرگان ما باید برای رفع این نقص، تلاش کنند البته نه با زور و تحکم بلکه با تلاش برای تهذیب نفس، همان کاری که امام خمینی(س) می‌کردند.

برخی نهادهای رسمی و حکومتی به طور آشکار به اختلاف برمی‌خورند و اختلاف‌شان را به سطح عمومی می‌رسانند،این مساله چه دلیلی دارد و چه ضررهایی می‌رساند؟

نقصی که در جواب سوال قبلی­‌تان به آن اشاره کردم، عامل اصلی است. متاسفانه این نقص در وجود بعضی از مسئولان و نهادهای حکومتی وجود دارد. آن‌ها باید بیش از دیگران برای تهذیب نفس و فاصله گرفتن از هواهای نفسانی تلاش کنند. روش آن‌ها برای مردم الگو می‌شود و این خطرناک است. از قدیم گفته­‌اند«النّاس علی دین ملوکهم».

اینکه مردم، دستگاه‌های رسمی را به دو قسمت این‌طرفی‌ها و آن‌طرفی‌ها تقسیم می‌کنند، نشان دهنده کدام اشکال در حکومت‌داری است و چه آسیب‌هایی را می‌تواند در پی داشته باشد؟

واقعیت این است که مسئولان کشور، این‌طرف و آن طرف نیستند. بیشتر دنبال کسب قدرت هستند. ما از آرمان‌های انقلابی فاصله گرفته‌ایم. نوع تلاش برای رسیدن به قدرت تفاوت دارد، وگرنه وجه مشترک همه، رسیدن به قدرت است. البته کسانی نیز هستند که اهل خدمت و اخلاصند. ولی شرایط به گونه‌ای شده که صدای‌شان به جایی نمی‌رسد و دست‌شان به جایی بند نیست. اگر همین‌گونه ادامه بدهیم، باید منتظر تغییر هویت نظام از درون باشیم. در آن صورت، دیگر خبر و اثر و نشانه‌ای از انقلاب و نظام اسلامی نخواهد بود. تبدیل می‌شویم به یک حکومت غیردینی و غیرانقلابی که در آن از آرمان‌ها خبری نخواهد بود که البته خدا آن روز را نیاورد.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۷۷۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم حمایت بیشتر مسئولان از کارگران در شرایط جنگ اقتصادی

امام جمعه قم با اشاره به جایگاه مهم شوراها گفت: شوراها باید مسئولیت‌پذیری بیشتری داشته و به محلی برای سوء استفاده از قدرت تبدیل نشوند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری ظهر امروز _ جمعه هفتم اردیبهشت _ در خطبه‌های نماز جمعه قم با اشاره به اهمیت جایگاه شوراها در قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: ۲۰ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی اصل مهم شوراها در قانون اساسی به مرحله اجرا درآمد و تا امروز هم نقش‌آفرین است.

وی افزود: مسئولیت‌پذیری از مهم‌ترین لوازم عضویت در شوراهای شهر و روستا بوده و انتظار خدمت گسترده از این شوراها برای مردم فراوان است.

امام جمعه قم گفت: شوراها باید از افراد دلسوز و متخصص انتخاب شوند چرا که دلسوزی برای مردم یکی از اصول مهم موفقیت شوراها است.

آیت‌الله حسینی بوشهری با اشاره به اینکه گاهی دیده می‌شود اعضای شوراها دچار تخلفات و جرم‌هایی می‌شوند، اظهار کرد: الزام به قوانین و سو استفاده نکردن از قدرت از مهم‌ترین اصولی است که شوراها باید به آن پایبند باشند.

وی با تاکید بر اینکه شوراها باید توانمندی بسیار خوبی داشته باشند، گفت: افراد ناتوان صحنه شوراها را برای افراد توانمند باز کنند تا این شوراها با همکاری دولت بتوانند به مردم بهتر خدمت کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به فرارسیدن روز معلم تاکید کرد: هر ساعتی که برای تعلیم و تربیت نسل جوان صرف شود، عبادت است.

آیت‌الله حسینی بوشهری با تاکید بر اجرای سند تحول آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش ما از نظر بودجه باید تأمین بوده و نیروهای متوکل، صبور و متدین در آن به مردم خدمت کنند.

وی جایگاه کارگران در دین اسلام را جایگاهی بسیار رفیع دانست و از مسئولان خواست در شرایط جنگ اقتصادی حمایت بیشتری از قشر کارگر و تولید داشته باشند.

امام جمعه قم با اشاره به دستاوردهای عملیات وعده صادق افزود: نیروهای مسلح ما دل مردم را شاد کرده و ثابت کردند که با توکل به خداوند متعال می‌توان بر تمام قدرت‌های مادی چیره شد؛ همانطور که موشک‌های کشورمان از مرز پدافندهای هوایی کشورهای قدرتمند جهان عبور کرد و باید توجه داشت این عملیات موجب از دست رفتن حیثیت رژیم صهیونیستی دانست که جبران آن ممکن نیست.

وی با اشاره به اینکه مؤمنان تا پای جان برای حراست از حجاب ایستاده‌اند گفت: حجاب یک واجب شرعی است و نباید از آن کوتاه آمد؛ در مسئله حجاب نگاه‌های متفاوت فقهی نباید موجب سو استفاده دشمن شود و در این راستا طرح نور باید استمرار یافته و تمام اقشار مؤمن به آن کمک کنند.

کد خبر 748104

دیگر خبرها

  • علم الهدی: در بحث حجاب، اگر مردم بخواهند تماشاچی باشند و بگویند آقای نیروی انتظامی، شما بیا این ناهنجاری را درست کن، اینطور نمی‌شود! مردم و به خصوص جوانان متدین ما باید خودشان میدان داری کنند/ مایه تأسف است که شاهد تکرار و تحریف منطق رهبری در سطح مسئولان
  • لزوم حمایت بیشتر مسئولان از کارگران در شرایط جنگ اقتصادی
  • میدان‌داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • (عکس) اولین حضور مهدی فضائلی در یک مراسم بعد از حملات تندروها به او بخاطر توئیتش
  • میدان داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • میدان داری مردم و دولت پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • سفر دشوار سایپا برای بازی جام حذفی
  • در نشر و انتقال آرمان‌های انقلاب دچار ضعف هستیم
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی حساب‌کشی کنید
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی و دولت حساب‌کشی کنید