Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-04-29@13:06:27 GMT

فاینانس ضد تولید داخلی است

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۷۹۶۳۵

فاینانس ضد تولید داخلی است

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی با انتقاد از دریافت فاینانس خارجی گفت: فاینانس ضد تولید داخلی است. وقتی از کشور خارجی فاینانس می‌گیرید جایی برای تولید داخل باقی نمی گذارید. امروز حداکثر ۲۳ درصد اجازه می‌دهد تولید داخل استفاده شود.

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی با انتقاد از دریافت فاینانس خارجی گفت: فاینانس ضد تولید داخلی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی از کشور خارجی فاینانس می‌گیرید جایی برای تولید داخل باقی نمی گذارید. امروز حداکثر ۲۳ درصد اجازه می‌دهد تولید داخل استفاده شود. 

به گزارش خبرنگار «انرژی امروز» اصغر فخریه کاشان در جلسه کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران که صبح امروز برگزار شد گفت: پیش از پرداختن به جزء باید تصویری از کل اقتصاد داشته باشیم. سال‌های سال است که به جای کل مساله به جزئیات می‌پردازیم و این امر تنها به منزله دادن آسپرین به بیمار سرطانی است. 

او در ادامه افزود: امسال شاید دولت حداکثر ۱۰ درصد درآمدهایش را صرف طرح‌های عمرانی کند. مابقی صرف هزینه‌های جاری، یارانه، بازپرداخت اوراق مشارکت و ... می‌شود.  با اضافه کردن حقوق کارمندان، صندوق‌های بازنشستگی و هزینه‌های فساد را بیفزایید چیزی باقی نمی‌ماند. 

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: اکنون هم اخذ فاینانس به معنای این است که مسائل را از پایین حل می‌کنیم. فاینانس ضد تولید داخلی است. متاسفانه خودم به دنبال فاینانس می‌روم. وقتی از کشور خارجی فاینانس می‌گیرید جایی برای تولید داخل باقی نمی گذارید، امروز حداکثر ۲۳ درصد اجازه می‌دهد تولید داخل استفاده شود. 

او تصریح کرد: ما برای کارهای عمرانی فاینانس می‌کنیم. این کار را در کشور می‌توانیم انجام دهیم اما به دلیل نیاز به تأمین منابع مالی کار را به خارجی می‌سپاریم.  خارجی تجهیرات غیر ایرانی و فساد مالی می‌آورد.

فخریه کاشان با انتقاد از فقدان مدیریت منابع در کشور گفت: در قالب بودجه امسال ۵۰ میلیارد دلار فاینانس و ۵ میلیارد دلار فاینانس دولت به دولت دیده شده است و یک ریال برای فاینانس در قانون بودجه وجود ندارد. 

او ادامه داد: ولادیمیر پوتین ۱۱ آبان به تهران می‌آید تا فاینانس پروژه‌ای که ۱۰۰ درصد آن غیر از ناوگان در کشور قابل ساخت است؛ ۴ ماه است که به دنبال تأمین پیش پرداخت هستیم و درصددیم رفاقتی سهم تولید داخل کشور را از ۳۰ درصد به ۳۵ درصد برسانیم. 

فخریه کاشان با تاکید بر اینکه «اقلیم ایران در حال تغییر است» افزود: در سال ۲۰۵۰ در منطقه زاگرس به خشکسالی مطلق خواهیم رسید و این درحالی است که نرخ آلودگی هوا را در همین حد نگاه داریم و بیشتر نشود. در زاگرس ۳۰ - ۴۰ سال آینده خشکسالی است حال کارخانه فولاد و سیمان دایر کنید. اینگونه منابع را هدر می‌دهیم، در حوض آلوده شنا می‌کنید. 

او با تاکید بر اینکه «واقعیت این است که ما هیچ فکری برای آب نداریم» اظهار کرد: آب‌های ایران مدیریت نمی‌شود و نتیجه آن مشکلات کنونی است. در همدان به دلیل خالی شدن سفره‌های زیرزمینی ۵۰ متر ریزش زمین داریم. 

او با اشاره به فرار نیروی انسانی از ایران گفت: فساد نیز وجه دیگری از وضعیت کلی ایران است.  مدیریت منابع زیرمجموعه توسعه است و توسعه زیرمجموعه پاسخگویی به سؤالات آینده است.

فخریه کاشان با اشاره به ادغام آلمان غربی و آلمان شرقی گفت: تورم آلمان در آن سال‌ها به دو درصد هم نرسید.  ما چقدر در توسعه و فساد پاسخ می‌دهیم. هر چقدر ساختار نظام و دولت سخت باشد، رخنه پذیر است. ۲۵ سال پیش کسی تصور نمی‌کرد که بخش خصوصی پتروشیمی و هواپیما داشته باشد. 

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی گفت: مسائل ایران را یا آقا امام زمان حل می‌کند یا آقا مرور الزمان.

او ادامه داد: تأمین مالی خارجی به معنای پیش خور کردن وضعیت آتی است در حالی که هیچ تصوری از شرایط آتی نداریم. یونان چگونه مشکل پیدا کرد؟ مدام استقراض کرد. ما نیز برای پروژه‌هایی وام می‌گیریم که ۹۰ درصد آن‌ها توجیه اقتصادی ندارد. 

فخریه کاشان گفت: باید به سمت فاینانس پروژه‌هایی برویم که از قبل آن درآمد ارزی یعنی صادرات داشته باشیم؛ از سوی دیگر باید به شما تأمین منابع مالی به گونه‌ای برویم که دولت را متعهد نکند. متعهد کردن دولت به معنای تیشه به ریشه خود زدن است.

او تاکید کرد: برای خرید هواپیما دولت آمادگی متعهد شدن را داشت اما تلاش برای عدم متعهد شدن بود.  ما باید به سمت تأمین روش‌های مالی دیگر برویم. دولت باید پشتیبانی نهایی کند. ما عادت کردیم به کسی تکیه دهیم عادت نکردیم روی پای خود بایستیم البته وقتی هم که بخش خصوصی خواسته روی پای خود بایستد دولت مانع هم بوده است.

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه عیب ندارد از خارجی‌ها یاد بگیریم گفت: بیایید خود را تجهیز کنیم به آنچه نداریم برای پاسخگویی به سؤالات آینده.

او با اشاره به ریسک‌های موجود در فاینانس گفت: ریسک تجاری، ریسک اجرا، ریسک بهره برداری و ریسک قوانین کشور، ریسک‌های فاینانس است.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۷۹۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود

جواد هروی، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره محور جلسه اخیر این حزب گفت: روز پنجشنبه اجلاسیه شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه و دفتر سیاسی با حضور روسای شعب استان‌های حزب اعتدال و توسعه، واعظی، جنتی و نوبخت برگزار شد. در این جلسه برنامه‌های حزب در سال جاری مطرح شد. یکی از محورها به این ترتیب بود که تاکید حزب بر این است که همه دستگاه‌های اجرایی کشور باید به سمت رفع اختلافات داخلی گام بروند، به عبارت دیگر به سمتی برویم که بتوانیم نسل جوان را بیشتر به خودمان جذب کنیم و بر وفاق ملی دامن بزنیم. استراتژی حزب اعتدال و توسعه در سال جدید استفاده از همه ساز و کارهای مدنی برای بهبود اوضاع کشور است و حزب اعتدال و توسعه هم سعی می‌کند در تحولات جاری داخل و خارج از کشور نقش‌آفرینی داشته باشد و ما همچنان تاکید می‌کنیم که با هر گونه ساختارشکنی مخصوصا در زمینه سیاسی مخالف هستیم و همچنان بر راهکارهای مدنی و غیر خیابانی و اعتراضات خیابانی تاکید داریم و زمانی که همه می‌دانیم، هیچ امیدی به خارج از کشور نیست باید به سمت وحدت آفرینی حرکت کنیم.

وی افزود: مقوله انتخابات ریاست جمهوری و شوراها برای ما اهمیت دارد، مخصوصاً اگر حاکمیت اندکی نرمش نشان دهد و با این نرمش در بحث انتخابات ریاست جمهوری شاهد توفیقات باشیم و اگر غیر از این باشد، مجدداً شاهد کاهش حضور مردم خواهیم بود و شاید این بار مردم نسبت به دفعات قبل مشارکت پایین‌تری داشته باشد. حزب اعتدال و توسعه تلاش دارد به صورت شفاف مردم را برای مشارکت در بهبود شرایط کشور دعوت کند و از هر گونه سخن رادیکال و تنش‌زا پرهیز می‌کند، در حقیقت حزب اعتدال و توسعه تلاش دارد که با عقلانیت به نقد وضع موجود در عرصه سیاست داخلی بپردازد.

هروی همچنین تصریح کرد: دومین محور که در جلسه روز پنجشنبه حزب اعتدال و توسعه برگزار شد، سیاست خارجی است. هنگامی که احساس می‌کنیم غرب و شرق همگی برای توسعه کشور مانع‌تراشی می‌کنند باید باهم به وحدت و تنش‌زدایی بپردازیم، در غیر این صورت نتیجه‌ای نخواهد داد. در سیاست خارجی اعتقاد بر این داریم که باید درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود، کما اینکه کشوری مانند عراق در همین روزهای اخیر با تولید بیش از ۴ میلیون بشکه نفت توانسته بسیاری از مشکلات اقتصادی خود را حل کند اما ما همچنان با بسته بودن و انزوای سیاسی در عرصه جهانی، دچار مشکلات اقتصادی هستیم.

برخورد خیابانی با حجاب بی‌تدبیری است

سخنگوی حزب اعتدال و توسعه ادامه داد: سومین محور و شاید اصلی‌ترین بحثی که در اجلاسیه حزب اعتدال و توسعه مطرح شد، تحلیل وضع داخلی بود. ما همه جناح‌های سیاسی باید نشان بدهیم ایران عامل ثبات منطقه خاورمیانه است اما در این میان که در حال کشمکش اسرائیل و قدرت‌ها هستیم، جریحه‌دار کردن افکار عمومی خطا است، در حالی که کشورهای منطقه در حال توسعه و پیشرفت هستند، اینکه ما به مجادلات داخلی و تحریک جوانان مبادرت کنیم، کاملاً از روی بی‌تدبیری است. تشویش اذهان، ایجاد ناامیدی و رعب و وحشت بین نسل جوان، آن هم در خیابان‌ها و با حرکت‌هایی مانند برخورد با حجاب، منجر به ایجاد نا امیدی در کشور می‌شود که این نشانه بی‌تدبیری است.

هروی اظهار کرد: اما آنچه در مورد وضعیت داخلی وجود دارد این است که دولت سیزدهم به دست اندازی در بخش خصوصی رو آورده و به جای درآمدزایی به سمت کسب درآمدهای بیشتر از مردم می‌پردازد که این امر شایسته و بایسته مردمی که همه چیز خود را برای نظام دادند، نیست. به عبارت دیگر مشکل اول کشور حجاب نیست بلکه ایجا روح همدلی و امید و رفع مشکلات معیشتی مردم است.

وی با اشاره به برخورد دولت با فساد ابراز کرد: نکته دیگر ارجحیت منافع ایدئولوژیک بر منافع ملی است. متاسفانه احساس می‌شود اقلیتی از نظام حاکمیت به دنبال این هستند که مباحث ایدئولوژیکی یا نگرش‌های افراطی مذهبی را بر منافع ملی ترجیح بدهند ، که این امر موجب شده اشکالات اساسی در نحوه برخورد با مردم مانند برخوردهای شکل بگیرد، که این رفتارها کاملاً از سر بی‌تدبیری است. نکته بعدی مربوط به ناکارآمدی مدیران دولت سیزدهم است که متاسفانه در همه اضلاع دولت مشاهده می‌شود، چنانچه شایسته‌سالاری رنگ باخته و نظام مسئولیت‌سپاری دچار خدشه شده است.

هروی همچنین افزود: نکته پایانی که همه اعضای حزب و دبیرکل بر آن تاکید داشتند، مربوط به فساد و تبعیضی است که در جامعه وجود دارد. امروز برخورد دوگانه در سطح جامعه انجام می‌شود و این برخورد منجر به دلسردی و ناامیدی مردم شده است. درحقیقت به نظر می‌رسد که با عاملان فساد مدارا می‌شود ، مماشات با مفسدان در سطوح مختلف و در مباحث اقتصادی و عقیدتی منجر به این امر شده که مردم دچار یاس دینی و ناامیدی شوند که متاسفانه این مورد برای بهبود شرایط کشور مناسب نیست.

سخنگوی حزب اعتدال و توسعه همچنین خاطرنشان کرد: علاوه بر این در حالی که با جوانان برخوردهای خیابانی تحت عنوان حجاب و برخورد با منتقدین، افرادی که در روزنامه‌ها سخن می‌گویند و شرایط سیاسی و آرای دولت را نقد می‌کنند، برخلاف آن چیزی است که باید انجام شود. لذا از این برخورد دوگانه که با عاملان فساد مماشات می‌شود اما با جوانانی که نقادی می‌کنند برخورد می‌شود، را حزب اعتدال و توسعه محکوم می‌کند و خواهان تدبیر نظام حاکمیت در قبال این قضیه است.

هروی در رابطه با برنامه حزب اعتدال و توسعه برای مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم، یادآور شد: در این مورد در کل کشور تلاشی آغاز کردیم و امیدوارم بتوانیم در بین نامزدهایی که به مرحله دوم رسیدند افرادی که عضو نیروها و یا هواداران حزب اعتدال و توسعه هستند، کمک می‌کنیم که بتوانیم حداکثر نیروهای اعتدالی را در این مرحله از انتخابات در مجلس داشته باشیم. همچنین در مورد فراکسیون تلاش‌هایی را در مجلس آغاز کردیم و امیدواریم فراکسیون با تمایلات اعتدالی شکل بگیرد.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899876

دیگر خبرها

  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • بازدید خبرنگاران داخلی و خارجی از بافت تاریخی بوشهر
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • دعوت معاون استاندار فارس از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی
  • تسهیل گری برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی از وظایف مناطق آزاد است
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • نرخ تورم در آمریکا همچنان بازهم افزایشی شد
  • لایحه جدید مالیاتی دولت به نفع تولید و در جهت جذب سرمایه در بخش مولد است؟