Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک فوق تخصص هماتولوژی، گفت: درگذشته سالانه بیش از ۳ هزار تولد تالاسمی ماژور وجود داشت که امروزه این تعداد به کمتر از ۲۵۰ تولد رسیده است.

دکتر آزیتا آذرکیوان در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: امروزه کیفیت درمان بیماران تالاسمی بهبود یافته. خون سالم و درمان سالم برای بیماران تالاسمی در کشور وجود دارد و این بیماران نیازهایشان با نیازهای ۲۰ سال قبل متفاوت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم‌اکنون به همت سازمان انتقال خون، تزریق خون مناسب در تهران و سایر شهرستان ها به طور مرتب برای این بیماران انجام می‌شود.

عضو هیئت علمی سازمان انتقال خون در خصوص درمان قطعی بیماری تالاسمی، گفت: درمان این بیماران درمان نگه دارنده است.  اما درمان قطعی آن پیوند مغز استخوان است که اگر در کودکی تشخیص داده شود آنها را کاندیدای پیوند می‌کنند در غیر این صورت درمان آنها به صورت تزریق خون خواهد بود.

وی افزود: طبق آماری که انجمن تالاسمی به ثبت رسانده بین ۱۶ تا ۱۸ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد. تعدادی بیمار تالاسمی اینترمدیا هستند که عضو نشده‌اند و آمار واقعی را بالاتر می برد.

آذرکیوان اظهار کرد: ژن تالاسمی در کشور ما بسیار زیاد است و در خطه‌ شمال و جنوب بیشتر از سایر نقاط دیده می شود ولی خوشبختانه از سال ۱۳۷۵ که آزمایش تالاسمی قبل از ازدواج اجباری شد، از زوجین قبل از ازدواج آزمایشی گرفته می‌شود و در صورتی که هر دو ناقل باشند به آنها مشاوره داده می شود که در صورت ازدواج با انجام آزمایش ژنتیک اقدام به فرزندآوری کنند.

وی ادامه داد: اگر زن و شوهر هر دو ژن مینور داشته باشند در هر باداری ۲۵درصد احتمال دارد که فرزندشان ماژور باشد که با آزمایشات تشخیص قبل از تولد شناسایی می شوند و اگر زوجین فرزندشان جز ۲۵درصد ژن ماژور بود اجازه ی سقط به آنها داده می‌شود.

این فوق تخصص هماتولوژی گفت: آمار دقیقی از تعداد افرادی که به این دلیل فرزندشان را سقط می‌کنند در دست نیست اما در گذشته بیش از ۳هزار تولد ماژور در سال وجود داشت که با برنامه های پیشگری های وزارت بهداشت این تعداد به کمتر از ۲۵۰ تولد تالاسمی در سال رسیده است.

آذر کیوان افزود: در خطه‌ شمال و جنوب به دلیل اینکه در گذشته بیماری مالاریا بیشتر بوده است و افراد ناقل تالاسمی در مقابل مالاریا مقاومت پیدا کرده‌اند و نیز ازدواج های فامیلی بیشتری  داشته‌اند، شیوع تالاسمی در مناطق مالاریاخیز بیشتر است.

عضو هیئت علمی سازمان انتقال خون ادامه داد: بیماری تالاسمی به دونوع آلفا و بتا تقسیم می‌شود. اگر زنجیره‌ی آلفا درگیر شود به آن آلفاتالاسمی و اگر ژن و زنجیره‌ی بتا درگیر شود به آن بتاتالاسمی می‌گویند.

وی افزود: شدت کم‌خونی بتا در کشور به مراتب بیشتر است و حدود ۴ درصد از افراد جامعه را شامل می شود که در واقع بیشترین مشکلات را تالاسمی های ماژور بتا دارند .

این متخصص هماتولوژی در آخر اضافه کرد: شدت کم خونی آلفا کمتر و خفیف تر است که با وجود اینکه ناقلین تالاسمی مینور آلفا در کشور بیشتر هستند و حدود ۲۵ الی ۳۰ درصد از جامعه را تشکیل می‌دهند ولی به دلیل اینکه شدت بیماری کمتر است نیازمند  مراجعه به پزشک و مراقبت دائمی نیستند و مشکلات کمتری را نسبت به ناقلین بتا دارند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۳۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ «شکاف کام و لب» یک نقص خلقتی است که معمولاً در دوران جنینی در طول تشکیل صورت نوزاد رخ می‌دهد. این شکاف می‌تواند از کنار کام تا لب بروز کند و در برخی موارد تا پایین گوش نیز گسترش یابد.

عبدالجلیل کلانتر هرمزی فوق تخصص جراحی پلاستیک در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به قابل اصلاح بودن شکاف لب و کام اظهار کرد: این عارضه یک ناهنجاری هنگام تولد است، در کشورهای پیشرفته آمار ابتلا به آن به ازای هر ۷۰۰ نفر یه مورد است اما این آمار در کشور ما به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد مبتلا به شکاف لب است.

وی افزود: این ناهنجاری می‌تواند علل مختلفی داشته باشد که یکی از آنها ژنتیکی است که از طریق ژن منتقل می‌شود، همچنین مصرف بعضی از دارو‌های خواب‌آور، ضد تشنج و آرامبخش‌ها توسط مادر، در مدت زندگی جنینی خصوصا در سه ماه اول می‌تواند موجب این عارضه شود.

هرمزی ادامه داد: بعضی از عفونت‌های ویروسی مثل سرخک، سرخچه و اوریون می‌تواند موجب شکاف لب و کام باشد، همچنین مصرف سیگار و الکل نیز از عوامل دیگر این عارضه شناخته می‌شوند.

وی گفت: شکاف لب و کام بیش از ۱۰۰ نوع وجود دارد و بسته به عامل بیماری‌زا و میزان اثر و زمان تاثیر آن در جنین می‌تواند تنوع ایجاد کند.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک گفت: اگر جنینی با این عارضه متولد شود با توجه به شدت، بیماری‌های همراه و نوع بیماری شکاف لب، درمان‌های متفاوتی تجویز می‌شود که مهم‌ترین آنها جراحی است. درمان‌های مراقبتی، روانکاوی، روانشناسی، مددکاری‌ اجتماعی، مراقبت‌های برای شیرخوردن، بهداشت و عفونت‌های زخم نیز از دیگر مراحل درمان است.

وی افزود: در صورتی که شکاف لب و کام لب پیچیده نباشد معمولا زیر ۵ ماهگی و ترجیحا ۳ تا ۴ ماهگی عمل جراحی امن و خوبی برای بیمار انجام خواهد شد که در ۹۰ درصد موارد به جراحی تکمیلی نیازی نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اتیسم؛ حرکت به سوی شکوفایی
  • ۴۶ بیمار هموفیلی در استان وجود دارد
  • آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • لزوم حمایت از بیماران هموفیلی/ ۳ بیمار فاکتور ۹ در استان داریم
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • حـذف کودکان مهاجر از سلامت
  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال
  • به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود
  • تأثیر عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران
  • نقش عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران