Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه تهران گفت: بر اساس الگویی که در قانون اساسی وجود دارد، دولت موظف است برای همه مردم مسکن، خوراک، پوشاک، شغل، آموزش، بهداشت را فراهم کند، اما تحت تاثیر سیاست‌های لیبرالی از زمان دولت هاشمی، قانون اجرا نشده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ابراهیم رزاقی عضو هیات علمی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس اقتصادی تهران نیوز، ضمن اشاره به کاهش سود سپرده‌ها و حاکم بودن فضای رکود در جامعه گفت: زمانی که بانک سود خود را کاهش دهد، سپرده گذاران برای کسب سود بیشتر به سمت فعالیت‌هایی مانند خرید و فروش سکه، دلار، واردات می‌روند که هم سود بیشتری دارد و هم نقدتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رزاقی با بیان اینکه بانک مرکزی از نوسانات دلار بدش نمی‌آید، افزود: با ورود پول به بازار ارز، دلار بالا می‌رود و بانک مرکزی گمان می‌کند که از این طریق می‌تواند برخی از مشکلات را حل کند، این در حالی است که افزایش واقعی دلار و همچنین اعطاء نکردن دلار ارزان برای واردات کالاهای غیر ضروری یک سیاست درست است، اما باید به گونه‌ای اجرا شود که باعث ایجاد تورم و بالا رفتن آن نشود.

وی همچنین ادامه داد: دولت می‌بایست به کالاهای اساسی دلار ارزان بدهد و از طرفی صنایع صنعتی کننده با الگوی مدیریتی صنایع دفاعی به وجود بیاورد نه اینکه به بخش خصوصی که به دنبال حداکثر سود هستند امید داشته باشد.

استاد اقتصاد دانشگاه تهران اذعان کرد: بر اساس الگویی که در قانون اساسی وجود دارد، دولت موظف است برای همه مردم مسکن، خوراک، پوشاک، شغل، آموزش، بهداشت را فراهم کند، اما تحت تاثیر سیاست‌های لیبرال سرمایه‌داری آمریکایی که از زمان آقای رفسنجانی با این صحبت که عده‌ای له می‌شوند ولی در آینده درست می‌شود قرار گرفته این در حالی است که مردم له شدند اما درست نشد.

رزاقی در مورد نرخ تورم اعلام شده توسط دولت اظهار کرد: تورم را قلابی و به نفع دولت حساب می‌کنند و یک نیروی غیر دولتی وجود ندارد که بی طرف تورم را حساب کند.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه ۶۰درصد بازنشستگان زیر خط فقرند افزود: زمانی که فضای جامعه به این‌گونه است، تشکلی هم پیدا نمی‌شود در برابر سیاست تهاجمی دولت بایستد و از سوی دیگر فقیر سازی هم یکی از شرایطی است که مردم را از نظام برمی‌گرداند و به نقطه‌ای می‌رسد که از شدت فقر مردم به خیابان بیایند و این همان چیزی است که  آمریکایی‌ها و دشمنان نظام می‌خواهند.

وی گفت: تولیدکنندگان زیر ۳۰درصد فعالیت می‌کنند ولی با این حال ادامه می‌دهند و تا زمانی که کارد به استخوان نرسیده می‌ایستند، این در حالی است که سرمایه‌ها باید وارد تولید بشوند که ثبات دارد نه اینکه خارج از آن مصرف شود.

این کارشناس اقتصادی عنوان کرد: آن چیزی که در قانون اساسی بیان شده، استقلال اقتصادی است که امام راحل در وصیت نامه خود ذکر کرد و بارها رهبر معظم انقلاب بحث اقتصاد مقاومتی که در حیطه استقلال اقتصادی است را بیان می‌کنند اما خطی که پیاده شده از زمان آقای رفسنجانی وابستگی اقتصادی و فروش نفت خام و پتروشیمی است که دولت‌های غربی و آمریکا دنبال این شیوه یعنی خام فروشی در ایران هستند.

رزاقی یکی از راه‌های کنترل قیمت را گرفتن مالیات از دلالان برشمرد و گفت: وقتی سود سپرده‌ها کاهش پیدا می‌کند، قیمت در برخی از کالاها بالا می‌رود که برای کنترل آن می‌بایست از دلالان مالیات بگیرند در صورتی که دولت نمی‌خواهد آن‌ها راشناسایی کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۶۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ۴ میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار برای کالا‌های اساسی در مرکز مبادله

طرز علی، معاون ارزی مرکز مبادله طلا و ارز  در رسانه ملی در خصوص تامین ارز از ابتدای فروردین تا ۷ اردیبهشت ماه گفت: تامین ارز برای کالای اساسی با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان ۱۰۲۶ میلیون دلار، برای کالا‌های تجاری با نرخ ۴۱ هزار تومان ۲ میلیارد و ۳۸۳ میلیون دلار و برای واردات در قبال صادرات با نرخ توافقی ۶۸۹ میلیون دلار تامین ارز داشتیم و در مجموع ۴ میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار تامین ارز در مرکز مبادله داشتیم.

او همچنین افزود: برای کالا‌های اساسی دارو هم ۹۳۰ میلیون دلار تامین ارز در مرکز مبادله در مدت زمان مشابه صورت گرفته است و برای کالا‌های پزشکی و دارو هم ۹۶ میلیون دلار تامین شده است که در در مجموع یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار ارز تامین شده است.

وی بیان کرد: تامین ارز صنایع از ابتدای سال تا کنون در سامانه نیما ۲ میلیارد و ۳۸۳ میلیون دلار بوده و دربخش واردات در مقابل صادرات ۶۸۹ میلیون دلار تامین شده است.

طرز علی در خصوص آمار تجمیعی معامله شمش طلای مرکز مبادله ایران گفت: تا به امروز ۲۰ حراج انجام شده است که معادل ۲ هزار ۷۱۶ کیلوگرم طلا در این بازار عرضه شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • تامین ۴ میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار برای کالا‌های اساسی در مرکز مبادله
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • قانون جدید مالیات؛ زمینه ساز کتمان معاملات
  • اجرای قانون اساسی در حوزه‌های مختلف مدنظر باشد
  • بازاری‌ها فروشنده شدند/ بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان
  • گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها